heretic_969 09.01.07, 01:05 Kompromitacja. Kaczory niszczą państwo w sposób, o który nawet ich najwięksi wrogowie nie podejrzewali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: użytkownik forum Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.thebestmedia.pl 09.01.07, 01:06 Prawdziwy fahowiec (przez wyjątkowe małe "f" i skromniutkie ce-ha) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 10:03 Fachura: jak pieniędzy zabraknie, to się dodrukuje. Ekolog: a lasów nie szkoda? Fachura: to się plastikowe zrobi. Ekolog: lasy? Fachura: nie, pieniądze! -- Frant - nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jaki problem? Skrzypek zatrudni spirytystę na etat 09.01.07, 13:09 doradcy, i współpraca z Wendersem pójdzie gładko ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Skrzypek sie dziś zdyskwalifikował ! Kto uważa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:19 inaczej powinien wziąć zimny prysznic i wrócić do kl. 3-ciej szkoły powszechnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak tylko pytam Czy człowiek który nie odpowiada na pytania może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:29 być urzędnikiem ? A prezesem banku narodowego ? Wpadka za wpadką ... Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Czy człowiek który nie odpowiada na pytania m 09.01.07, 19:25 Według Kaczynskich prezesem NBP moze byc nawet osiol.Pod warunkiem,że bedzie miał poparcie koalicjantów.TKM-kaczory.I nie damy sie odepchnąć od koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Vive le Nouvel PDG de la Banque Centrale! IP: *.icpnet.pl 09.01.07, 19:37 surement! myślę, ze się skutecznie dogadają i bedzie wporzo Vive le Nouvel PDG de la Banque Centrale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardman Mam nadzieję, że te 50 pkt procentowych to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 01:11 ...kwestia przejęzyczenia, a nie braku znajmości matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Mam nadzieję, że te 50 pkt procentowych to .. IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 07:29 Może się nie przejęzyczył, bo chciał w ten sposób odpowiedzieć na pytanie jakie powinny być. Właściciele nieruchomości na kredyt, chyba będziecie musieli spakować walizki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 Czy Tusk sie nadaje na premiera ?? IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 08:30 nie zna angielskiego ; to samo juz kompromituje mlodego czlowieka w polityce, bo znaczy ze jest leniem. a jednak jakby zostal premierem nikt by sie nie dziwil Odpowiedz Link Zgłoś
askazbielan Skrzypek tez nie zna angielskiego 09.01.07, 08:34 Pan Skrzypek tez nie zna. Podobno teksty tlumaczy mu sekretarka. To moze sekretarkę na prezesa NBP? Dziewczyna po ekonomii, 2 języki obce...W USA Pan Sławomir skończył jedynie 5 miesięczne szkolenie zwane szumnie MBA i uczestniczyl w cyklu wykładów...Praktyki w biurze kongresmena....tia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scubabe Re: Skrzypek tez nie zna angielskiego IP: *.gre.pl 09.01.07, 09:45 Niestety nie zna angielskiego dziennikarze zaraz to pokaza, kurs ktory skonczyl byl prowadzony przez polskich wykladowcow bo przeciez byl wlasnie stworzony dla europy srodkowej, jestem oburzona ze jego kurs trwal tylko 5miesiecy a moj 2lata i mamy ten sam tytul MBA i do tego co gorsza ja robilam go w Sydney University i jak go w Polsce nostryfikowalam czekal mnie opszerny egzamin, Pan Skrzypek dzieki Kaczorom nawet niemusial pisac egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek.sygula "Skrzypek na dachu" - "Skrzypek i mo(r)że" IP: *.devs.futuro.pl 09.01.07, 09:46 PIS się topi - bul, bul, bul ... Jarek - kapitan Nemo - żółtej (bezklamkowej) łodzi podwodnej "zero do kwadratu też równa się zero" "biedna ta Polska, przetrwała rozbiory, teraz klejnot w Koronie rozdziobią Kaczory ... ciemno wszędzie, głucho wszędzie co to będzie, co to będzie ? ... a ostatni będziesz Ty zgasisz światło w ciemnej wsi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yes, yes, yes ! Za to Kaziu Ostronosy zna ! Na prezesa go ! A co ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:30 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: Czy Tusk sie nadaje na premiera ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:20 Ani premier ani Prezydent też nie znają i co, to Ci nie przeszkadza?? (tylko nie rozśmieszaj mnie, że znają - konferencja w Brukseli, ta z czerwonym, pokazała wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Mam nadzieję, że te 50 pkt procentowych to .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:01 Z jego wyliczeń wynika w Polsce jest inflacja na poziomie 52 %. No to ja wiem już dlaczego PiS chce zeby Balcerowicz przestał być prezesem. Ale na prawde jet minej niż 2 % i wie to każdy "student" ekonomi, finansów, zarządzania itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:22 ten człowiek się totalnie skompromitował myli fakty na pytania nie odpowiada przeciesz temu właśnie służy przesłuchanie przed komisją finansów; a na czym niby oni mają sobie wyrobić o nim pogłąd? sukcesy inwestycyjne w Wa-wie? jako warszawiak odpowiadam: to chyba jakaś kpina dorobku naukowego żadnego wykształcenie wątpliwe a na marginesie dodam, że wykładowcy rozpoznają marne przygotowanie studentów właśnie po tym, że mylą oni fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re_mail Skrzypek w piwnicy.. IP: 213.192.75.* 09.01.07, 01:12 fajne, powinien doradzać Marcinkiewiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demos Re: Skrzypek w piwnicy.. IP: 80.54.108.* 09.01.07, 16:32 Nie doradzać, tylko dogadzać...:) Jak na zdjęciu. Taki słuzalczy wygląd...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 01:12 I to taki człowiek będzie odpowiadał z złotówkę? Ale pozostaje sie cieszyć, bo z najbliższych współpracowników braci Kaczyńskich, tylko kot Jarosława nie dostał jeszcze żadnego stanowiska. Już się nawet nie chce śmiać z tego co PiS z przystawkami wyczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa GW już wszystkich sposobó używa 09.01.07, 01:34 aby skompromitować i oczernić człowieka. Czepia sie każdegosłowa i przjęzyczenia. Czy ktoś z was lewackie i pseudoliberalne gamonie słuchał wystapień Balcerka albo madrali z TVN24? Posłuchajcie a potem zacznijcie sie czepiać. Balcerek w co drugim zdaniu myli pojęcia albo popełnia błędy ale wtedyjest ok. Jak słucha się reporterów TVN24 którzy przekazująć jakieś informacje bredzą to też jest ok. Ostatnio w TVN usłyszałem ze policja zatrzymała jakiegoś bandziora na 3 miesiące. mike.wazowski napisał: > I to taki człowiek będzie odpowiadał z złotówkę? Ale pozostaje sie cieszyć, bo > z najbliższych współpracowników braci Kaczyńskich, tylko kot Jarosława nie > dostał jeszcze żadnego stanowiska. > Już się nawet nie chce śmiać z tego co PiS z przystawkami wyczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: GW już wszystkich sposobó używa 09.01.07, 01:39 to nie jest przejęzyczenie tylko ignorancja kolega kaczynskich balcerowiczowi do pięt nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: GW już wszystkich sposobó używa 09.01.07, 19:38 Bardzo dziwię się internautom,którzy tak zajadle krytykuja Kaczynskich i ich niedorajdow tudziez przestepcow na kluczowych stanowiskach w Polsce.Przecież trwa to juz ponad rok i powinniście sie przywyczaic do ich metod destrukcji panstwa,do głupoty,bezczelności i porażającej niekompetencji.Sami tecgo chcieliści.Zarowno ci na nich (kaczorow)glosowali jak i ci co na wybory nie poszli aby zgłosowac na inna parie i zapobiec bezprecedensowemu zawłaszczania panstwa przez Kaczńskich.Nawet PZPR I SLD nie byly tak chamsko bezczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u święte słowa panie kolego ... i co z tego? IP: *.crowley.pl 10.01.07, 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski premierze, w ... 09.01.07, 01:46 pisdowie możecie sobie ekonomicznie pieprzyć i nieudolnych mianować. Wypada tak eksperymentować w Polsce?... "Balcerek w co drugim zdaniu myli pojęcia albo popełnia błędy ale wtedyjest ok" ...nie macie tam aby to()arzysze lepszych pissarzy?...przecież to podpoziom Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: premierze, w ... 09.01.07, 12:27 ja sie caly czas zastanawial nad tym jak mozna sobie wpisac w CV ze sie jest magistrem nauk ekonomicznych SGH i nie byc na zadnym wykladzie w SGH...???? Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: premierze, w ... 09.01.07, 13:10 ...chociaz majac dyplom mgr sgh ktory na mocy prawa europejskiego jest zdaje sie ekwiwantem dyplomu the london school of economics...moglbym sobie wpisac do CV ze mam MBA LSE... ...i kandydowac na szefa bank of england... w koncu obecnie jest tam szefem prof tej uczelni a skoro u nas Balcerowicz jest prof sgh i zostaje zastapiony przez mgr to ja tez mam jakas szanse...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek-jankowski Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.chello.pl 09.01.07, 02:03 Premciu-z-lajkonikowa - zanim zabierzesz się do pisania poczytaj, albo posłuchaj. Nie ma potrzeby kompromitować ani oczerniać kaczylizantów, bo oni sami to robią lepiej, sprawniej i skuteczniej, niż ich najzacieklejsi wrogowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:35 Masz gorzej niż rok temu? Tylko nie pisz, że to Belka. Nie można tych waszych dyskusji prowadzić merytorycznie? Ilu mamy w Polsce fachowców od banków centralnych? Może niech trochę Skrzypek popracuje, a potem będziecie psioczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:03 Mamy całkiem sporo kompetentnych fachowców, którzy mogliby być dobrymi Prezesami NBP. Prof. Andrzej Sławiński, Prof. Andrzej Wojtyna, Prof. Edmund Pietrzak, ktoś z byłych członków RPP, albo obecnych wiceprezesów. To tylko niektóre typy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:48 Tylko trzeba widzieć czy oni po Balcerowiczu chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scubabe Juz fotyga dostala sznse ... IP: *.gre.pl 09.01.07, 09:55 od Polakow i co zrobila nawet duby laskawie nie ruszy na spotkanie ambasdorow w Brukseli po przeciez wszytko z Polski mozna zalatwic, A Pan Skrzypek niewiedzac na samym starcie kto jest prezesem EBC to tylko swiatczy o jego kompetencjach Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Juz fotyga dostala sznse ... 09.01.07, 10:02 Gość portalu: scubabe napisał(a): > od Polakow i co zrobila nawet duby laskawie nie ruszy na spotkanie ambasdorow w > > Brukseli po przeciez wszytko z Polski mozna zalatwic, Bo przecież "tanie państwo" miało być to kobitka oszczędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:58 To co, tylko Skrzypek taki odważny? Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:01 Może nie odważny, tylko krótkowzroczny. Nie ma chłop dorobku, nie ma co stracić to się pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 To przecież wina Balcerowicza 09.01.07, 09:59 który celowo, z wrodzoną sobie arogancją doprowadził do takiej sytuacji, że żaden sznujący się ekonomista nie będzie chciał z nim "konkurować" jako następca na tym stanowisku. A przecież Balcerowicz to miernota i do pięt nie dorasta Panu Skrzypkowi. A PO poprzez haniebne odrzucenie wspaniałomyślnej propozycji PiS o wejściu do koalicji zmusiło Pana Prezydenta do wskazania właśnie takiego kandydata i zmusiło Pana Premiera do zaakceptowania propozycji na wiceprezesów z NBP od koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:02 Oceńmy Skrzypka po koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtuoz Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:03 Może lepiej po instrumencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:05 Po instrumencie to można ocenić lutnika lub mężczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtuoz Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:06 To Skrzypek nie jest mężczyzną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:11 Nie wiem, nikt w sejmie go o to nie pytał. Idąc twoim tokiem myslenia Gronkiewicz bez "instrumentu" podobno sprawdziła się na tym stanowisku, ale ona miała Ducha Świętego za pazuchą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtuoz Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:26 Gość portalu: mw napisał(a): > Nie wiem, nikt w sejmie go o to nie pytał. No to może powinni. Bo za chwilę wyjdzie kolejna afera i znów wstyd na pół świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scubabe Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.gre.pl 09.01.07, 10:08 Ja bede go oceniac po fakcie bo mam kredyt, a juz slyszalam ze kaczorki stwierdzili ze trzeba polakom troche ukrucic kredyty bo w zyciu sa wazniejsze rzeczy niz pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:12 Bredzisz. To Balcerowicz, dla dobra banków utrudniał dostęp do kredytów we frankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WM Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:21 Czyli w najbliższym czasie należy spodziewać się zniesienia tych ograniczeń? Jakoś tego p. Skrzypek nie wymienił jako swojego celu. Podobnie jak nie wymienił jeszcze kilku innych rzeczy, które Balcerowicz podobno robił źle. Co więcej zprawiał wrażenie jakby nieudolnie chciał kontynuować jego politykę monetarną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To przecież wina Balcerowicza IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:26 Dla dobra banków? Chyba dla dobra i bezpieczeństwa tych co trzymaja depozyty w bankach. Dla banków te ograniczenia to akurat kłopot - dla nich kredyty to przecież biznes, nieważne czy we frankach czy w złotych. Poza tym nie sam Balcerowicz. Komisja Nadzoryu Bankowego podejmuje decyzje kolegialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:34 No to czemu wszyscy za tym Balcerowiczem, a nie za radą, która go przeważnie przegłosowywała? Jakie jego zasługi w zakresie obecnej kondycji złotówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To przecież wina Balcerowicza IP: 217.153.60.* 09.01.07, 11:08 Teraz nie wiem, czy chodzi ci o KNB, czy o RPP. To dwa różne ciała. Moim zdaniem rola Balcerowicza jako szefa NBP jest przeceniana. Był jednym z 10 głosujacych w RPP. Ale był dobrym szefem NBP. Pomijając jego paskudny charakter i zdolność antagonizowania ludzi. Godnie NBP reprezentował i przydawał mu prestiżu w kraju i zagranicą. Poza tym stawał w obronie zasad i był autentycznie niezależny od wszytkich (taki ma charakter i poczucie misji) - patrz casus Unicredito -BPH. Natomiast absolutnie ma wielkie zasługi dla ustabilizowania złotego i wprowadzenia normalniej gospodarki na początku lat 90 tych. Wtedy nie było czasu na analizy - trzeba było dziłać, wykazac się silną wolą kompetencjami, determinacją i odwagą. Dzisiaj można gadać różne bzdury , ale każdy kto pamięta jak wyglądała polska gospodarka jesienią 1989 r. musi to przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:02 Tak, ale wyjście z zapaści kosztowało mnie młodego, biednego kilkadziesiąt tysięcy złotych (i to tych z początku 89 roku) - diabli je wzięli, lub jak mówią niektórzy, wspólnicy Balcerowicza (ale to oczywiste insynuacje). Wiem, że tak musiało być, ale nie każdy mógł ukraść pierwszy milion, tylko wybrani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To przecież wina Balcerowicza IP: 217.153.60.* 09.01.07, 12:11 A ja młody biedny wykształciuch, przynajmniej dostałem szansę, że w normalny sposób mogę do czegoś dojść, a nie przez protekcje,załatwiania itp. Za komuny nie miałem żadnych szans na nic. Ja tez wtedy straciłem, bo nie zaufałem Balcerowiczowi i przywiezionej w 1990 r. ze stypendium zagranicznego waluty nie wymieniłem na złote i nie wsadziłem do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:18 Bo nie miałeś kolegów, którzy wiedzieli i mogli ci doradzić co robic z pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.crowley.pl 09.01.07, 13:18 Ktos tu rzeczywiscie bredzi!Dla dobra bankow?A co bedzie jesli zmienia sie stopy i kurs franka?Jak komornicy beda wywalac ludzi z mieszkan, to oczywiscie tez winny bedzie prof. Balcerowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:56 Nie, winni będą komornicy. Zadaj mądrzejsze pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafjmafj Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.crowley.pl 09.01.07, 10:16 To może weź dowolnego przedszkolaka i posadź go za kierownicą autobusu szkolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:36 Chyba sam widzisz, że przeginasz z porównaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafjmafj Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.crowley.pl 09.01.07, 14:09 chyba jednak nie przeginam sprawdzić to się może chłopak na wfie grając w piłkę ale jak odpowiada za setki miliardów złotych milionów ludzi to to nie jest zabawa. To się nie daje kogoś żeby się sprawdził, tylko kogoś sprawdzonego. Tym bardziej, że nie ma tutaj okresu próbnego. Będzie urzędował 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:18 Kto mówi, że on odpowiada za setki miliardów złotych milionów ludzi? Przecież mamy do groma sejm, senat, rząd, prezydenta. Nie róbcie z Balcerowicza nadubowca, który o wszystkim decydował i teraz jakiś Skrzypek ma o wszystkim decydować. Przecież to zakrawa na paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To przecież wina Balcerowicza IP: 217.153.60.* 09.01.07, 14:58 Ale oni akurat niech się zajma ustawami, wzrostem gospodarczym, walką z bezrobociem, przestępczością, itd itp. A NBP z Prezesem na czele niską inflacją. Od tego właśnie jest. Taki podział pracy. niestety nie tylko tobie ale i politykom to się myli - tyle że w drugą stronę i chcą NBP obardczyć odpowiedzialnością za wzrost gospodarczy i walkę z bezrobociem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To przecież wina Balcerowicza IP: *.crowley.pl 09.01.07, 20:00 Ja nic nie chcę, tylko uważam, że Balcerowicz to współczesny Dyzma i tyle. Każdy tylko nie on. Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.era.pl 10.01.07, 09:18 Raczej nie chcą z Kaczorami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:56 Może specjalista od wszystkiego Łączkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:59 Jego akurat nie miałem na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:04 A szkoda, pewnie by się też sprawdził. To może Wasiliewska-Trenker wybitna specjalistka w zakresie makroekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:31 Z Wasilewskiej-Trenkner bym nie żartował. Ona akurat z makroekonomią miała trochę do czynienia i z racji wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Poza tym sprawowała wiceministerialne funkcje. I jest członkiem RPP. Na pewno ma tu nieporównanie większe kompetencje niż Skrzypek. Nie można ich w ogóle porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:35 Zwłaszcza w zakresie frakcjonowania osocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 217.153.60.* 09.01.07, 11:11 Uderzasz poniżej pasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:03 Nie ja, tylko prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: GW już wszystkich sposobó używa 09.01.07, 19:44 Typem to jest Skrzypeki jego mocodawcy.Ludzie,ktorych wymieniłes to fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: GW już wszystkich sposobó używa 09.01.07, 19:43 Masz ochotę pokryc koszty jego "pracy" z wlasnej kieszeni?Prosze bardzo.Ja nie mam ochoty,ale będę musiał, bo zawsze wszyscy podatnicy placa za głupote swoich wybrancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachman Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 00:26 Mi dajcie szansę przed Skrzypkiem! Mam maturę, skończyłem technikum, widziałem nieraz na własne oczy banknoty, nawet te dwustuzłotowe. Jak trochę popracuję i okaże si, że nie daję sobie rady, to już niech będzie ten cały wybitny Skrzypek. Oto kacza rzeczpospolita... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 212.160.172.* 09.01.07, 08:58 Tragedia polega na tym, że nikt nie musi go kompromitować. Sam się facet kompromituje, razem ze swoimi wodzami. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 profesora Balcerowicza chamie z krakowa 09.01.07, 09:08 profesora a nie byle inżyniera po kurso-konferencji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: 64.236.188.* 09.01.07, 14:03 To jest kandydat na szefa NBP nie na jakiegoś obsikanego ministerka czy szefa departamentu. ten czlowiek nie ma prawa sie mylić w podstawowych kwestiach jak "punkty bazowe" - ten gośc niby pracowal w banku ale jako kandrowiec od lustracji. chyba powieniem być na spolke z Macierewiczem likwidatorem WSI a nie szefem ostatniego niezaleznego urzedu w panstwie. KANDYDATURA TEGO PANA TO JEST KPINA. JAK PRZY ZDROWYC ZMYSLACH MOZNA PROPONOWAC NA SZEFA NBP GOSCIA KTóRY NIE ZNA SIE NA POLITYCE PIENIEZNEJ I MAKROEKONOMII ?? NA KURSY TERAZ POJDZIE ? Prezydent powiedzial ze daje mu szanse na sprawdzenie sie...o to jest dopiero odpowiedzialnośc za kraj, to jakby za kierownice autobusu pelnego pasazerow posadzić goscia bez prawa jazdy i wyslac w trase po europie. "nie martwcie sie pasazerowie, on co prawda nie ma prawa jazdy ale jest taki uczciwy..." BANDA MATOLOW z PREZYDENTEM na czele. zlote myśli kandydata " wejdziemy do strefy euro jak to sie bedzie nam oplacac" Pacan jeden - takie slowa idą w eter i znajdą sie we wszystkich waznych dziennikach ekonomicznych europy i swiata, przeciez to jest kompromitacja. Ale KACZORY tego nie kumają - i czego tu sie spodziewac od ludzi którzy za granice, nawet do bulgarii na wczasy nie jezdzili i nie maja zadnego punktu odniesienia co uchodzi a czego sie nie mowi zeby uniknąc blamazu. Po prostu banda prowincjuszy i matolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:23 Uważasz, że powinniśmy robić rzeczy, które nam się nie opłacają? Sprzedałeś się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: GW już wszystkich sposobó używa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:30 Uważasz, że się nie opłacają? Sprzedałeś się? Za ile rubli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 09.01.07, 03:09 Skrzypek... ksywa "betonowy most" prezesem NBP? Kaczynscy coraz skuteczniej osmieszaja Polske i chyba nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Nedzne, malutkie duchem ludziki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euzebiuisz Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:18 Kaczynscy coraz > skuteczniej osmieszaja Polske i chyba nawet nie zdaja sobie > z tego sprawy. Nedzne, malutkie duchem ludziki!!! =================================================================== rzeczywiście, KAczyńscy to nędzne, malutkie ludziki które spowodowały, że cały ubekistan juz sika ze strachu i jego szczekanie zamieniło sie w dzikie wycie. To już nie zwykłe ujadanie tylko ponure wycie sfory otaczanej ze wszystkich stron, taki Stalingrad ubekistanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Weź nie przeginaj z tym kotem IP: 212.160.172.* 09.01.07, 08:56 bo wykraczesz ;) W końcu jeszcze zostało parę stanowisk do obsadzenia, a kot Jarosława ma idealne kwalifikacje. Jest spoza układu i miauczy na komendę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tukot ale o cym wy mówicie? to kot stoi za tym 09.01.07, 09:30 całym burdelem. wiem co mówię. tu kot (inny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix A ten kot to jeszcze zyje ?? IP: 195.217.52.* 09.01.07, 12:24 Nie wypadl przypadkiem z okna czas jakis temu ? Ale bedzie niezle - historia kolem sie toczy. Pewien znany cesarz mianowal wierzchowca senatorem, Jarek mianuje kota prezesem NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan32 Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.globalconnect.pl 09.01.07, 01:31 jaki pan ( Irasiad ), taki kram ( Skrzypek, Szczygło, Kruk ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.4web.pl 09.01.07, 02:14 Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem obecnej sytuacji w Polsce, ale z dnia na dzień dochodzą do mnie takie wieści, że chyba zamknę pozycję na akcjach i zajmę short na kontraktach na W20. :-) Ciekawe co teraz zrobią fundusze akcji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:36 Popłaczą się z żalu za Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.4web.pl 09.01.07, 13:10 Gdybym nie dodał tego ostatniego zdania pewnie nie wiedziałbyś jak to skomentować. No ale tak to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:12 Rynki spokojnie przyjęły Skrzypka (ISB, Efix Polska, GPW, Rzeczpospolita, aj/ 09.01.2007, godz. 10:59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.4web.pl 09.01.07, 14:24 Pożyjemy - zobaczymy. Zresztą, tak jak wyżej pisałem, ja nie jestem cięty na Skrzypka. To zwykła miernota-karierowicz, który bez umocowania politycznego nic nie znaczy. Szkoda czasu na rozprawianie o kimś tak małym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:26 Tu się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:33 Problem w tym, że załatwili mu posadkę na 6 lat... chłopak będzie miał czas się wykazać... pewnie sprzątaczka nawet zostanie zlustrowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zle sie dzieje katastrofa!!! IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 03:00 katastrofa. :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: katastrofa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:37 Co katastrofa? Ty katastrofa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: katastrofa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:58 Rynki spokojnie przyjęły Skrzypka (ISB, Efix Polska, GPW, Rzeczpospolita, aj/ 09.01.2007, godz. 10:59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Re: katastrofa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:37 rynki, a ściśle fundusze spekulacyjne nie są symptomami wczesnego ostrzegania; wbrew temu co się o nich mówi nie reagują spontanicznie (wielu myli spontaniczność z gwałtownością) czekają na przesilenie radze przyjrzeć się mechanizmowi powstawania kryzysu walutowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: katastrofa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:58 Jeden Skrzypek wywoła kryzys finansowy? Za słaby jest. Balcerowicz by mógł, gdyby chciał, ale nie chce przecież - tylko dobro Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Re: katastrofa!!! 09.01.07, 21:24 A czy Ty swoje oszczędności w PLN zamieniłeś na walutowe ? A kredyt hipoteczny przewalutowałeś na złotówki ? Jeśli nie, to teraz jest najwyższy czas ... Bo jeśli nic się nie stanie - będziesz w plecy tylko o opłatę manipulacyjną. Ale jeśli coś się wydarzy ze złotówką ... Brrr ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elba Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 212.180.147.* 09.01.07, 03:23 porażające, jak wspaniale działają "układy". Tym razem braciszkowe. Brakuje ludzi światłych, mądrych i uczciwych w polityce. I to przykre, że z każdej strony. Tylko prywata, prywata , stołki i byle do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:38 A kogo Ty widzisz na tym stołku, jak sam piszesz, ze brakuje ludzi? Może jakieś nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:08 Chętnie, Prof. Andrzej Sławiński, Prof. Andrzej Wojtyna, Prof. Edmund Pietrzak, ktoś z byłych członków RPP, albo obecnych wiceprezesów. To tylko niektóre typy. Wymieniałem tylko tych nie kojarzonych politycznie z poprzednimi rządami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:59 Tylko trzeba widzieć czy oni po Balcerowiczu chcą. Spamujemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:01 OK. Więcej nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 04:10 teraz dopiero kartoflaki zaczna rozdawac! becikowe, pierdzikowe, itp itd. powrot polszczy! mizerne gnomy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:39 Jeśli będą rozdawać, będzie to znaczyć, że mają co. Martwi Cię to, że Polska będzie bogata? Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 08:22 Gość portalu: mw napisał(a): > Jeśli będą rozdawać, będzie to znaczyć, że mają co. Martwi Cię to, że Polska > będzie bogata? stary ty jestes taki glupi, czy ci za to placa? jedyne co kaczory maja swojego, to domek na zoliborzu na spole z mamusia... a pierdzikowe bedzie z pieniedzy podatnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:31 Mają jeszcze masę biedoty w kraju, która została po ministrowaniu Balcerowicza i która ich wybrała. Chyba dobrze, że jacyś politycy nie dorobili się na polityce? Wolisz bogatych synów biednych ludzi pegeerów lub ubogich krawców Kwaśniewskiego i Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WM Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:16 Ja bym wolał, żeby nami rządzili ludzie mądrzy a nie ci co się dorobili lub nie dorobili na polityce. A tych mądrych coraz mniej widać. Wyjaśnij mi dlaczego wg ciebie tylu mądrych ludzi odmówiło LK kandydowania na prezesa NBP. Nie wzbudza ten fakt u ciebie nawet odrobiny niepokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:18 Wcale im się nie dziwię. Po guru Balcerowiczu każdy się zbłaźni, bo case go będzie pilnowało aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:31 Ja też im się nie dziwię. Wątpię jednak aby to był strach przed case. To raczej strach przed politycznymi nadaniami pryncypała i ewentualną presją na "ręczne sterowanie" stopami procentowymi. Balcerowicz wyszedł z tego obronną rękę jeszcze w czasach don Millerone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:52 Co tak wszyscy z tym strachem? Sądzicie po sobie? Przecież nie ma siły na zdjęcie prezesa NBP w trakcie kadencji. Chodzi wam o to, że Skrzypek może skłaniać się za linią pisu, którą poparło społeczeństwo w ostatnich wyborach? Demokracja się nie podoba? Mnie też, bo idioci i inni degeneraci mogą głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafjmafj Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.crowley.pl 09.01.07, 11:01 Wybór prezesa to nie tylko wybór jego osoby. To będzie twarz Polski na arenie międzynarodowej w najbardziej znaczących środowiskach. To również zmiana kilkudziesięciu albo i więcej urzędników w samym NBP. Z doświadczonych, kompetentnych na partyjne miernoty. Na podstawie ich analiz, decyzji i wypowiedzi przedsiębiorcy i inwestorzy podejmują plany na przyszłość, decyzje inwestycyjne. Banki uchwalają stawki itp tip. Jeśli to wszystko będzie nieprzewidywalne to NBP straci swoją pozycję. Rynek prawdopodobnie jakoś to zniesie i się samowyreguluje bocznymi arteriami. Ale straty będą liczone w obecnych miliardach jak i przyszłych - to optymistyczny scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:11 Teraz pewnie Balcerowicz (liberał) napisze książkę na temat roli banku centralnego w gospodarce rynkowej i dojdzie do wniosku, że jest ona ogromna (rola). A w USA bank centralny jest prywatny i jakoś żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 12:48 No nie, mieszasz strasznie. Co ma piernik do wiatraka? Fed jest normalnym bankiem centralnym bez względu na formę organizacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:55 A nasz jest nienormalny? Już, czy uważasz, że będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 15:10 Nasz jest jak najbardziej normalny. Ale z dnia na dzień nie tworzy się nowoczesnego banku centralnego, u nas trwało to i tak wyjatkowo krótko jak na standardy światowe. To nie jest tak, że ktoś przychodzi z ulicy i już. Nie ma drugiego banku centralnego w Polsce - a bank centralny to zupełnie co innego niż bank komercyjny. Tam się zajmuje zupełnie czym innym. Dlatego boję się, żeby Skrzypek nie zaczął tego rozwalać. Już powiedział, że nie ma co dyskutować o euro zanim nie zrobi się analizy kosztów i korzyści, a o takiej bardzo dobrej analizie przygotowanej przez rok przez kompetentnych ludzi w NBP stwierdził, że jest niewystarczająca. To wróży dość kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 11:19 oto właśnie chodzi żeby Prezes NBP nie "skłaniał sie za żadną linią" , bez względu na poparcei społeczeństwa i wyniki wyborów. NBP ma właśnie taki mandat zapisany w konstytucji i ustwaie o nBP. troska o niską inflacje nie da się pogodzić z realizacją innych celów politycznych. NBP ma tylko jeden instrument - stopy procentowe. Nie da się przy pomocy tego jednego instrumentu zapewnić niską inflację i jednoczęśnie w warunkach wymienialnego złotego wpływac na kurs, dbać o wzrost, bezrobocie i cholera wie o co jeszcze. To jest po prostu sprzeczne. manipulowanie przy tym polityków jest dużo groźniejsze niż sama osoba Skrzypka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:12 Będzie nowa ustawa to pogadamy. Teraz to będą mogli skoczyć - rada jest rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.07, 12:18 obywatel ma tyle do powiedzenia co Skrzypek, czyli nic. gratuluję intelektu. widział Obywatel suszoną śliwkę? tak będzią wyglądać rynek pieniężny pod rządami nieudaczników i zakomleksiałych mądrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:28 Rynek pieniężny, jak sama nazwa wskazuje, jest rynkiem i żaden Balcerowicz (w szczególności), ani żaden Skrzypek nie jest mu potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:38 Po pierwsze skąd wiadomo, że odmówili ? Po drugie, Ja myślę, że jeśli odmówili to niewykluczone, że bali sie nacisków politycznych. Może warunkiem było przydzielenie "politycznego komisarza", który zajął by się "odzyskiwaniem" NBP ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 14:16 > Wolisz bogatych synów biednych ludzi pegeerów Przecież ktoś w tym rodzaju jest w rządzie. Poczytaj sobie oświadczenia majątkowe posłów SamooBrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:19 i jesteś ich zwolennikiem? Gratuluję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 14:35 A gdzie to napisałem? PS. Sam sposób w jaki napisałem nazwę tej bandy powinien Ci dać do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy IP: *.server.ntli.net 09.01.07, 04:55 międzynarodowa finansjera zje nas w kaszy. tam są tacy wymiatacze, że jeśli poślemy im tam Skrzypka, to się będa ładnie uśmiechać, ale nie będą się go bali. Moze to jest dobry kandydat dla Kaczora ale nie dla opinii publicznej. Groza. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy 09.01.07, 05:08 Zawsze twierdzilem, ze najlepszym kandydatem na prezia NBP bylby komisarz Arturek Zawisza (a propos: gdzie on sie podziewa ostatnio, czyzby sie szykowal na Prezesa PKO BP, bo Marcinkiewicz nie ma komu "doradzac"). Skrzypek srednio sie spisal jak buchhalter Lechujarka w stolicy - czy spisze sie lepiej jako straznik naszej forsy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:40 Piszesz to z Tworków? Co ma strach do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:46 co ma strach do rzeczy?..heh śmieszne pytanie! wszystko - jak człowieka nie szanuja to nie będą współpracowac młotku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:53 A o jakiej współpracy Ty piszesz? O takiej jak za początków Balcerowicza - sztywny kurs i oprocentowanie lokat dewizowych i zmienne lokat pln, co skutkowało wyprowadzeniem z Polski setek milionów dolarów? Ja dziękuję za taką współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Może "ciemny lud" to kupi, ale nie bankierzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:59 Rynki spokojnie przyjęły Skrzypka (ISB, Efix Polska, GPW, Rzeczpospolita, aj/ 09.01.2007, godz. 10:59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoidea Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka IP: *.twmi.res.rr.com 09.01.07, 06:40 P. Skrzypek ukonczyl studia podyplomowe (MBA) w USA, ktorych wymogiem przyjecia jest ukonczenie studiow podstawowych, ktorych p. Skrzypek nie mial. Jakie studia podstawowe podal wiec p. Skrzypek w swojej aplikacji ? Patrz wymogi uniwersytetu w USA: www.uwlax.edu/BA/graduate/Admission.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:42 Przyjęli go, choć nie mogli? Nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
askazbielan Re: Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka 09.01.07, 08:38 "To nie były studia, tylko forma 5 miesięcznego stażu dla przyszłych liderów z Europy Wschodniej. Byli z nim razem Szczygło i Kruk. Pan Skrzypek kiedy wyjeżdżał do USA był inspektorem NIK w Katowicach i był w trakcie studiów budowy mostów na polibudzie (to chyba zaocznie robił, jak równocześnie pracował???)W USA uczył się angielskiego i historii USA." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:42 Więc mogli go na to przyjąć? I tak ma lepsze wykształcenie niż były prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka IP: 195.85.249.* 09.01.07, 08:51 Co ma do tego były prezydent? Rozmawiamy o pacjencie który ma byc szefem NBP. Którego indolencja i brak wiedzy wylazła na pierwszym spotkaniu. Zaczyna się nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: zaczyna się źle a będzie gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:08 Gorzej, po 45 latach komunizmu i 16 latach Balcerowicza, już być nie może, może być tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renifer Lopez Re: zaczyna się źle a będzie gorzej IP: *.fizyka.umk.pl 09.01.07, 11:37 Bredzisz, przez 45 lat komunizmu moich rodzicow nie stac bylo na kupienie sobie mieszkania i samochodu - nie mieli wystarczajacych plecow. by dostac asygnate, a i zarobki na poczcie nie byly na tyle wysokie, zeby kupic cos po owczesnych cenach rynkowych. Dzieki Balcerkowi mogli sobie kupic (na kredyt, oczywiscie) i samochod i zbudowac dom, wiec nie bredz jak banda rzadzacych kretynow, ze Balcer byl Mengele polskiej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: zaczyna się źle a będzie gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:15 A co Balcerowicz dał im pieniądze? Chyba trochę upraszczasz obraz rzeczywistości. Mnie akurat oszczędności na samochód i mieszkanie za Balcerowicza jako ministra ukradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: zaczyna się źle a będzie gorzej IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.07, 12:28 .. a odpowiedzialni za twe życie siedzą na Księżycu i jedzą same banany ! Twoje pieniądze twój problem, rób wszystko aby mieć ich więcej i nie szukaj winnych w materii której nie rozumiesz. Im więcej niedouczonych, przemądrzałych polityków w gospodarce tym, gwarantuję ci, będziesz miał mniej szans na godne jutro. Ta nominacja to typowy TKM ze wszystkimi przywarami i zagrożeniami. Do kaczorów ogródka musi ktoś wprowadzić lisa, by ten kurnik rozgonił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: zaczyna się źle a będzie gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:30 Przecież będą wybory. Mówisz Tusk, myślisz lis? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wirtualne pieniadze na wirtualny samochod... 09.01.07, 12:29 Cala Twoja rzeczywisctosc jest wlasnie wirtualna. Moi rodzice przez 25 lat pracy w komunie nie dorobili sie niczego - byli nauczycielami. Po przelomie 89 - "za balcerowicza" w ciagu 3 lat skonczyli budawac dom, do dnia dzisiejszego wymienili juz trzeci samochod (pierwszy kupili u "schylkowego Mazowieckiego") i spokojnie zyja teraz na emeryturze. Ja bez problemu dorobilem sie samochodu w ciagu 4 lat i ciulam realne pieniadze na realne mieszkanie. Siostra po 8 latach wymienila 2 samochod i postawila dom. To sa raelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Wirtualne pieniadze na wirtualny samochod... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:33 Co ty piszesz? Ja też jeżdżę którymś z kolei samochodem i nie jestem biedakiem, co nie znaczy, że w trakcie transformacji nie zgarnięto mi sporo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Na mily Bog - jakiej forsy?? 09.01.07, 12:39 Na co chciales te swoje miliony zlotych polskich wymienic? Przeciez te liczby nie mialy pokrycia w niczym!!! Co straciles? Jedynie jakies wirtualne cyfry na lokacie lub w skarpecie. Polska zlotowka byla NIEWYMIENIALNA. Obsluga dlugu zagraniczenego pozerala KROCIE. Inflacja 740%. Jak Ty przy tej inflacji chcialec w jakikolwiek sposob oszacowac to "co masz"?????? W ktorej sekundzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Na mily Bog - jakiej forsy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:51 Nie słyszałeś o kantorach? Teraz złotówka jest wymienialna? Na co? Inflacja 740% to jeszcze nic. Oprocentowanie lokat na 140%, przy sztywnym kursie dolara to było to. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bhehehehehehe 09.01.07, 13:12 > Nie słyszałeś o kantorach? Nooo - i jak bylo z dostepnoscia dolarow wowczas? :) W tych 'kantorach'? :) Rozumiem, ze jak dostales wyplate, to sprintem waliles do kantoru, bo juz przebywajac droge 100m traciles ladnych kilka tysiecy i mogles swobotnie kupic te walute :) Tobie sie pojecie gospodarcze "wymienialnosc waluty" pomyli z procesem wymiany w kontorze - bhehehehehehehe. I o czym chcesz rozmawiac? Moze faktycznie o kotach? ;) Rozumiem, ze mogles pozniej za te dolary kupic co chciales :) Co Ty mi tu piep..... > 740% to jeszcze nic. Oprocentowanie lokat na 140%, przy sztywnym kursie > dolara to było to. Bhehehehe - nie nooo - jasne - inflacja nie miala tu nic do gadania :) Banki byly panstwowe - powiazane bezposrednio ze Skarbem Panstwa. Tam nie bylo nic. Nie bylo tak na dobra sprawe polskiej waluty - to byl tylko znaczek na papierkach. Oprocentowanie lokat moze byc takie, jakie moze bank wyplacic. Czyli na jakie moze zarobic. Polskie banki nie byly w stanie zarobic nawet na te 140% - calkowicie wysysala je wymiana kapitalow na dolary, potrzebne do splaty zagranicznego zadluzenia w DOLARACH, ktorych kurs uciekal blyskawicznie - wlasnie przez trzycyfrowa inflacje. Dokonano operacji swtorzenia waluty panstwowej. Aby to zrobic okresla sie na sztywno jej kurs wobec walut wymienialnych, szacujac wartosciowo PKB danego kraju. Operacja skomplikowana i nie podejmuje sie jej wyjasniania. Za cienki w uszach jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Bhehehehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:28 No właśnie, dwa ostanie zdania ci się udały. Cała reszta to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Prosze, mamy na forum eksperta, ktory... 09.01.07, 13:38 wyjasni nam w jaki sposob szacuje sie wartosc danej gospodarki w celu wyznaczenia kursu waluty :) Do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 ???????????????????????? 09.01.07, 14:39 Ani slowa? A tak wielke mialem nadzieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: ???????????????????????? IP: *.crowley.pl 09.01.07, 16:08 Nie było czasu. Teraz też Balcerowicz ustala wartość waluty? Nie bądź śmieszny. czy my tu cały czas nie mówimy o rynku RYNKU? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 NIestety na glowke Ci jednak padlo..... 09.01.07, 16:18 Pytanie dotyczylo wprowadzenia "nowej" waluty..... Boze, jakim cudem niektorzy umieja wlaczyc komputer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: NIestety na glowke Ci jednak padlo..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 22:28 Hej, tak nie wolno. Może to jedyne, co umie naprawdę dobrze, a Ty go już na samym starcie deprecjonujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: NIestety na glowke Ci jednak padlo..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:31 Widzę, niemerytoryczna sitwa działa :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renifer Lopez Re: Bhehehehehehe IP: *.fizyka.umk.pl 09.01.07, 14:25 Obawiam sie (chcialbym sie jednak mylic), ze i tak r306 ma qwieksze pojecie o ekonomii niz koalicyjni 'eksperci', ktorych sie upchnie w ministerstwie finansow i nbp. O zawiszy, skrzypku i innych filozofach-zbrojarzach-betoniarzach przerobionych w trybie naglym na finansistow nie wspominajac. Nie matura, lecz chec szczera... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Podzielam obawy.... 09.01.07, 14:40 Mam tylko na tyle dobra samoocene, ze jako promgramista programuje i projektuje aplikacje, a nie pcham sie do rzadu i NBP...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Wirtualne pieniadze na wirtualny samochod... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:34 Może pogadajmy lepiej o kocie Jarka, będzie z tego większy pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Zadziwiajace wyksztalcenie p. Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:37 Jak mnie przyjmowali na inżynierię na University of British Columbia to musiałem zdać Toefla (ci na MBA mieli wyższe wymagania punktowe) . A on dopiero na miejscu uczył się angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
olias niechęć wyziera jak słoma z pantofelka 09.01.07, 07:12 sądząc z tekstu to po raz pierwszy zdarzyło się że nie zapytano redakcji o własciwą kandydaturę. buuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąbka fiut Skrzypek na dachu nadal milczy a grać miał... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.01.07, 07:30 KłAMCA,KłAMCA!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSCIU nie bądźcie śmieszni tak czy owak istotne decyzje IP: *.ertel.com.pl 09.01.07, 07:30 dla państwa podejmuje jegomość z torunia.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyber.wernyhora Dajcie sobie spokój! 09.01.07, 07:47 Co wy tak wszyscy ciagle o tych pieniadzach, NBP, kredytach hipotecznych, stabilnosci zlotego, inflacji, strachu o utracie oszczednosci, itepe, itede. Suwerenne spoleczenstwo w demokratycznych wyborach tak wybralo (ci co poszli na wybory i ci co poszli na ryby) i powierzylo pelne zaufania wladzy, ktora je godnie reprezentuje i wybiera do tego najlepszych ludzi. W demokracji wladza jest przeciez najlepsza reprezentacja spoleczenstwa. Tyle trudnych zadan przed nami wszystkimi, a wy znowu swoje z tymi banalami o mamonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Dajcie sobie spokój! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:56 Demokracja Ci się nie podoba? Ciekawe jak głosowałeś w referendum konstytucyjnym rozpisanym przez Kwaśniewskiego? Proponujesz rządy "silnej ręki"? Masz je przecież i psioczysz, zdecyduj się na coś. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber.wernyhora Re: Dajcie sobie spokój! 09.01.07, 08:00 Nie zrozumiales przeslania piesni cyber-liry. Wiec prosciej. Cyber-lira sarkastycznie przypomina malkontentom, ze w demokratycznym kraju wladza jest reprezenatem wszystkich, nawet tych, co uznali, ze jakos sobie dadza rade bez wzgldu na wynik wyborow i poszli na ryby. A teraz jak zrzedza to jest to ich problem. I tylko tyle. Gość portalu: mw napisał(a): > Demokracja Ci się nie podoba? Ciekawe jak głosowałeś w referendum > konstytucyjnym rozpisanym przez Kwaśniewskiego? Proponujesz rządy "silnej > ręki"? Masz je przecież i psioczysz, zdecyduj się na coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Dajcie sobie spokój! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:05 Gdyby, jak sam piszesz, nie było w tym sarkazmu to każdy by zrozumiał (nawet ja), a tak w jednym twierdzeniu jasteś "za, a nawet przeciw", zależy kto czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k jak kibol Re: Dajcie sobie spokój! IP: 82.177.55.* 09.01.07, 09:22 ość portalu: mw napisał(a): > Gdyby, jak sam piszesz, nie było w tym sarkazmu to każdy by zrozumiał (nawet > ja), a tak w jednym twierdzeniu jasteś "za, a nawet przeciw", zależy kto czyta. no po porstu debil. debil ktory nie rozumie tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Dajcie sobie spokój! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:17 O sobie piszesz? Przecież ty nie tylko czytać, ale i pisać po polsku nie umiesz. Nie umiesz, nie pisz. Kibol to od kibla? Bo chyba nie od kibicowania. Kibice są w Polsce inteligentni. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: nie bądźcie śmieszni tak czy owak istotne dec 09.01.07, 08:30 Gość portalu: GOSCIU napisał(a): > dla państwa podejmuje jegomość z torunia... Ale w temacie Wielgus Bliźnięta go nie posłuchały... Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 07:38 Ten horror nie jest juz nawet śmieszny. Polska kurdupli juz niedługo zniknie z mapy świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 07:43 I pewnie Ty się o to postarasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oligatorek Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.ppcor.org.pl 09.01.07, 07:54 Czekają nas ciężkie czasy dla naszych pieniędzy. Chciałbym być optymistą, ale nie mogę. Pan Skrzypek p.o. prezesując w PKO BP nie wniósł niczego odkrywczego. Jestem przekonany, iż jako Prezes NBP także niczego nie wniesie, a jednocześnie merytorycznie nie będzie w stanie polemizować z uznanymi autorytetami finansjery. Moim zdaniem, zasłanianie się dbałością o rynek przed Sejmową Komisją Finansów świadczy o słabości merytorycznej kandydata. Sama Komisja zaś? No cóż, mało obiektywna, z uwagi na ... no wiemy wszyscy dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:01 Ile masz tych swoich pieniędzy? Wsadź je lepiej do skarpety, bo na rorze juz dawno dopłacasz (dzięki polityce banku centralnego). O zmowie 20 największych banków w sferze płatności kartami Balcerowicz nie wiedział? Pewnie nie, bo za duży fachowiec. Czego Ty oczekujesz od prezesa NBP? Prezes nie jest od polemizowania. Od polemizowania są ignoranci i dziennikarze. Masz jakieś konkretne nazwisko na to stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:13 Na rorze dopłacasz? Ale kredyty chyba też trochę potaniały, tym sie chyba kolego nie martwisz? Poza tym możesz ulokować w funduszu inwestycyjnym. A nazwiska podałem wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:20 Sam wiesz, że kredyty po operacji odcinania dostępu do franka podrożały. Któy fundusz polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:41 To już musisz sam wybrać. Co do kredytów we frankach to skomentowałem to w odpowiedzi na twój wczesniejszy post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.chello.pl 09.01.07, 07:58 "Znacie to ? Znamy ! Znamy ! No to posluchajcie !" (op.cit.Fredro). Dla mnie "przejezyczenie" pana Skrzypka to nic nowego. Byl (na cale szczescie) prezydent miasta Szczecina, ktory podczas pobytu w USA w roku 2005 (bodaj w St. Louis) prosil burmistrza o przekazanie zyczen zdrowia i pomyslnosci prezydentowi Reaganowi (!?) Dlaczego pan Skrzypek mialby byc madrzejszy ? "Glupich nie sieja , tylko zbieraja " . A takich jest duzo ,ze wspomne tylko pania Fotyge, pana Netzla , a ostanio "atrakcyjnego Kazimierza" Marcinkiewicza - "fachowcow pierwszej klasy "! Panowie Kaczynscy sa doskonalymi zbieraczami takich "plonow" . Zapominaja jednak o przyslowiu : "Kto sieje wiatr , zbiera burze!!!" Dlaczego ta burza ma sie rozpetac nad Polska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS To juz nawet nie jest zabawne IP: 129.35.204.* 09.01.07, 08:05 Niestety, to już przestało być zabawne. Tak długo jak długo rządząca koalicja trzymała się z daleka od gospodarki i NBP z bólem serca ale dało się to jeszcze zdzierżyć. Teraz to już koniec. Trzeba nie mieć oczu by dawać komuś takiemu rekomendację. Ktoś tu przed wyborami mówił o odpowiedzialności za kraj etc. a tu co... wielkie g...o. Nie jestem psychologiem ale spotykam się z wieloma ludźmi i bez wątpienia potrafię dość precyzyjnie określić kto jest samodzielny w swych poczynaniach. Bez wątpienia tego o kandydacie (i oby tak już pozostało) na szefa NBP powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:08 Co Ty z tą samodzielnością? Rządy Kaczyńskich skończą się za 3,5 roku, Skrzypek będzie prezesem przez 6. Nie sądzę żeby dał się potem uwieść Tuskowi i jemu podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrobi Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:20 Żal mi Ciebie, mw, naprawdę żal. Oczywiście rozumiem, że usilnie starając się nie dostrzegac ignorancji kaczych gnomów, pozostaje Ci jedynie prymitywna negacja i pseudointelektualny sarkazm, ale to już staje się nudne. Bełkoczesz tak samo jak moherowe niedobitki z "terenu katolickiego". Nie rozumiesz, że rozdawnictwo teraz = zapaść gospodarcza potem? I że skrzypek nie gwarantuje oporu przed rozdawniczymi zakusami zapatrzonej w utrzymanie władzy koalicji kacz-lep-gier? OK, może Tobie do życia wystarczy lebioda, ale ja akurat nie po to wypruwam sobie zyły, zwiększając PKB i inwestując nadwyżki, żeby stracić je przez głupotę rządzących. W końcu nie będzie czego rozdawać, i co wtedy? "Po nas choćby potop?" Bo dodrukowywanie kasy już przerobiliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:36 Przecież rozdaje, na przekór Kaczyńskim (tzn. na złość) PO. Jeśli grę na giełdzie lub lokaty w banku nazywasz inwestowaniem, to żal mi Ciebie. Kupuj ziemię, domy, mieszkania - będziesz w przyszłości bogaty. Skrzypek nie gwarantuje, tak jak każdy inny. Może trochę wiecej argumentów w dyskusji, a mniej wycieczek osobistych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrobi Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:02 W co inwestuję, to już moja prywatna sprawa. A tak na koniec naszej "dyskusji" - ziemia, nieruchomości OK, ale miara normalnościo gospodarczej każdego kraju jest właśnie giełda. GIEŁDA, człowieku. A Ty proponujesz, żeby z niej zrezygnować. Ot, pisiorowata logika... PS: Nie odpisuj Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: To juz nawet nie jest zabawne 09.01.07, 10:07 nie mowiac, ze w komuszym panstwie (PRLbis) wlasnosc prywatna moze za chwile okazac sie panstwowa, zwlaszcza, gdy skok na kase sie uda i zajrzy w oczy krach, dlatego bredzenie o inwestycjach w Polsce ma obecnie taki sam sens jak zycie w tym smiesznym kraiku. Pobudka z reka w nocniku gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:32 Słyszałeś o giełdzie szwajcarskiej, holenderskiej albo np. norweskiej, bo ja nie. Kto Ci powiedział, że Polska jest normalnym pod względem gospodarczym krajem? Balcerowicz? Kraj, w którym połowę majątku rozdano, a drugą połowę ukradziono nie może mieć normalnej gospodarki (a tym samym i giełdy) przez długi czas. Popatrz jak paru chłopaków wozi naszą giełdę - spadki i wzrosty po 20-30 procent na sesji dla mniejszych spółek. Gdzie tak jest na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: 217.153.60.* 09.01.07, 10:50 MW. Można z tobą dyskutować normalnie, ale teraz naprawdę przeginasz. Jeśli nasza giełda jest taka straszna to dlaczego zagraniczne spółki chcą emitować na niej akcje, nie mówiąc o polskich spółkach. A ludzie pchają swoje pieniądze drzwiami i oknami. Głupi są? Porównaj sobie wykresy indeksów giełdowych w Polsce i na największych giełdach 30% wahania w ciągu dnia ? Może w 1993 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:11 Dzisiaj 11:07 jakiś Skotan +15,4, zobaczymy co będzie na zamknięciu. Zagraniczne, czyli czeskie spółki? Mądrzy ludzie w swej masie nie są, działają stadnie, bez racjonalnego uzasadnienia. Jak te kaczory takie straszne, to jak to jest, że jest jak piszesz (tzn. giełda kwitnie, ludzie mają pieniądze, czyli ogólnie miód)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: 217.153.60.* 09.01.07, 11:26 Nie tylko czeskie - BACA jest austriacki. A co Czechy od macochy? na giełdach po wzrostacgh zawsze przychodzą spadki. Ale jeśli u nas byłoby takie kasyno jak piszesz to to ludzie byliby jednak ostrożniejsi. Giełda rośnie bo gospodarka kwitnie. Kaczory nie są aż takie straszne, bo jak dotąd gospodarce nie zaszkodzili. Ale i nie pomogli. Mają dużo szczęścia. Obecne przyspieszenie zaczęło się w IV kw. 2005 r. i było niezależne od Kaczorów. To samo dzieje się w strefie euro. Ogólnoświatowy cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:43 Nie zwalajmy, jak kobiety wszystkiego na cykle. Ja (i wielu innych) ciężko pracuję, żeby było lepiej. Można się położyć i leżeć i narzekać, że taki cykl. Można, jak jest dobrze, dalej leżeć i narzekać, że to nie kaczory. Ale co z tego czyja to wina czy zasługa? każdy ma to co wypracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greyg Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:57 > Nie zwalajmy, jak kobiety wszystkiego na cykle. << Nie dość,że wkręcacz kitu i asekurant w stylu"cofendupen paniehans" to jeszcze męski szowinista. Cykle zostaw kobitom, naprawdę lepiej się na tym znają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:23 To jest komentarz do mojego wpisu? A może być damski szowinista? Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.psychiatra MW nie chwal się Ignorancją, bo to obciach :-))) 09.01.07, 11:11 > Słyszałeś o giełdzie szwajcarskiej, holenderskiej albo np. norweskiej, bo ja > nie. Proszę bardzo. Giełda holenderska jest w Amsterdamie, indeks giełdy nazywa się AEX. Giełda szwajcarska w Zurichu, indeks nazywa się SMI. To, że Ty o czymś nie wiesz, nie oznacza, że to coś nie istnieje!! :-)))) Amsterdam: www.euronext.com/trader/summarizedmarket/0,5372,1732_6868,00.html?selectedMep=2&local=1732&channelId=0&isinCode=NL0000000107&idInstrument=15520 Zurich: www.swx.com/index.html i Norwegia Oslo: www.oslobors.no/ob Niedouczony biedaku!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: MW nie chwal się Ignorancją, bo to obciach :- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:23 Przecież nie napisałem, że one nie istnieją, tylko zapytałem czy mój interlokutor o nich słyszał. Chodziło o kontekst naszych poprzednich wypowiedzi. Jeśli, jak mały Jaś, musisz wyrywać się do odpowiedzi, bo akurat coś wiesz to Ci szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: MW nie chwal się Ignorancją, bo to obciach :- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:24 Poza tym piszcie mój nick "mw", małymi literami, bo "MW" ma ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: MW nie chwal się Ignorancją, bo to obciach :- 09.01.07, 11:28 "Słyszałeś o giełdzie szwajcarskiej, holenderskiej albo np. norweskiej, bo ja nie." Tak jak i o wielu aspektach gospodarki - znasz ze slysznia, albo wogole. Ludzie przytaczaja Ci konkretne przyklady - a Ty cos bredzisz o kontekscie, prawisz ogolniki i dyrdymaly. Do tego problem z czytaniem - z wielkich liter jest WM, a nie MW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: MW nie chwal się Ignorancją, bo to obciach :- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:46 Teraz się już zdenerwowałem. Czy ty myślisz, że jest tylko to jedno forum i nigdzie nie ma MW? Przestań bo tworzysz problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bhehehe - "inne fora"..... 09.01.07, 12:04 Facet - rozbrajasz mnie poziomem swojej argumentacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Troll alert! 09.01.07, 12:16 Nie karmić trola! mw, popatrz, biedaku, ile masz jeszcze wpisów do obskoczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Troll alert! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:24 Dzisiaj wystarczy ten wątek. Masz jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Troll alert! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:26 Może napiszesz coś na temat, bo inaczej twój byt nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ty ciagle piszesz nie na temat... 09.01.07, 12:31 A jakos Cie tolerujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Ty ciagle piszesz nie na temat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:36 Ilu was tam jest? Myślę, z wami sobie poradzę :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstracto Re: To juz nawet nie jest zabawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:58 Tiaa, tylko ciekawe, skąd te nasze biedne firemnki będą brały kasę na inwestycje? Jeśli nie z giełdy to skąd? Aaaa, już wiem. Pewnie od tych zagranicznych krwiopijców, którzy trzymają w łapach nasze, polskie, bezcenne a darmo oddane cudowne banki. Chyba, że na następnym etapie, będziemy te banki odbijać z wrogich rąk ? Ech, kaczyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcguirre Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.01.07, 08:20 Rzygać mi się chce. Następny ignorant nominowany przez małych braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:39 Masz jakiegoś kandydata? Pisz a nie rzygaj. Będzie bardziej twórczo. Trochę optymizmu. Przyroda nas sponsoruje, a wszyscy narzekają. Ciężko ludziom dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 09:15 Listę kandydatów podałem wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania się IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 10:46 na forum? Co chwila pytasz o nazwiska. Padły wielokrotnie. Udajesz, że ich nie było w nadziei, że uda ci się zmącić dyskusję? Dla mnie jesteś funkcyjnym pisiorskim forumowiczem i tyle. I jeśli nie bierzesz za to kasy toś jeszcze większy dureń. Kaczyńscy to ludzie tak mali, że im sierca maczają w gó...ie. Mają osobisty, psychologiczny, kaczy problem. Są pamiętliwi i mściwi a nade wszystko boją się wszystkich, którzy mają ugruntowane poglądy. Dlatego tak Jarek dobiera kadry, bo to on dobiera. Jak dominuje nad zapatrzonym w niego bratem (Lechu kiedyś powiedział "mój brat to dopiero geniusz...") tak ubija pod swoją kaczą dupą wszystkich wkoło. Musi więc wybierać miernych, biernych ale wiernych, żeby go nic nie zakłuło. Ma aspiracje dyktatorskie, choćby nie wiem jak zaprzeczał. A najgorsze jest to, że jest to dyktatura kurdupla z kompleksami i niesprecyzowaną sytuacją osobistą. Dramat. Za 10 lat - z dużej perspetkywy będzie można powiedzieć, że wpadliśmy w łapy paranoika. Teraz nie widać tego tak wyraźnie, a poza tym cała rzesza zakompleksionego, niedouczonego i miernego etycznie społeczeństwa (do której i Ty, mw, należysz) znalazła wreszcie swojego reprezentanta i wrzeszczy. Teraz dopiero te wszystkie wykształciuchy (którzy uczyli się z dobrym skutkiem), łże-elity (którzy pracują na dobrze opłacanych stanowiskach - dlatego, że się uczyli) itp. - dostaną za swoje. Jakub Szela w grobie śpiewa. Mam takich sąsiadów, nie potrafię ich przekonać, że klatak schodowa jest naszym wspólnym dobrem i pozwalają swoim psom na niej szcz... Kiedy zwracam im uwagę, to jestem ..ym inteligentem, który za darmo dostaje kasę podczas, gdy oni na swoje wino muszą zbierac złom, alebo brac zasiłek, bo do pracy i tak się nie opłaca. Takim kibicujesz mw (choć może o tym nie wiesz). I wiesz co? Mnie też nie odpisuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:53 Masz problemy. Zmień dzielnicę na lepszą. Widzę, że bardzo kaczorów nie lubisz, tylko nie wiesz za co. Nazwiska padały i co z tych nazwisk? Kaczyński ma dobierać kadry tak, żeby się tobie podobały? Dziecinada jakaś. Nie po to pis wygrał wybory, a kaczyński został premierem, żeby się tobie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania 09.01.07, 12:39 jesli facet wpisuje sobie do CV: magister nauk ekonomicznych SGH a nie byl w zyciu na wykladzie w SGH to chyba cos jest nie w porzadku... Przypominam ze Kaczki obiecaly kogos lepszego od Balcerowicza. A tu profesora SGH zastepuje sie domniemanym studentem SGH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:48 Czytałeś jego cv? Innym rodziny zabroniły robić w NBP. A co to za tytuł profesor SGH? W liceach uczą sami profesorowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania 09.01.07, 13:19 czytalem jego CV. I co z niego wynika? Ze rynek pracy nigdy nie weryfikowal jego kwalifikacji. Prace w NIK uzyskal o wlasnych silach, potem zawsze obsadzal miejsca w RN i zarzadach spolek skarbu panstwa, gdzie byl delegowany przez swoich politycznych promotorow. Nawet stypendium na studia nie uzyskal w drodze konkursu. Sorry, uczelnia zaprosila Polakow ale wybor kto pojedzie zostawila stronie polskiej. Prosze, powiedz mi: czy Skrzypek wygral konkurs o stypendium? Czy rynek pracy go gdzies poszukiwal jako specjaliste? Gdzie headhunterzy polowali na jego doswiadczenie i fachowosc? A poza tym: czy to ze ze ktos ma dyplom sgh ktory z mocy prawa europejskiego jest ekwiwalentem dyplomu MBA the london school of economics upowaznia go do wpisywania w CV ze ma MBA LSE? no to ja sobie zaraz wpisze. I bede kandydowal na szefa BoE bo tam szefem jest profesor tej LSE. Skoro u nas prof SGH zastepuje domniemany mgr SGH (ktory nie byl na zadnym wykladzie w SGH) to chyba mam szanse? paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:42 Widzę,że naczytałeś się ogłoszeń "zatrudnię młodego z dużym doświadczeniem". Sam wiesz, że w instytucjach państwowych siedzą miernoty, bo marnie płacą (ustawa kominowa), dobra reszta pracuje u prywaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: 217.153.60.* 09.01.07, 15:23 Albo ideowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:44 Poza tym, chcesz to kandyduj na co chcesz. Mamy przecież demokrację. Tylko musi cię jeszcze ktoś wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania 09.01.07, 14:26 > Innym rodziny zabroniły robić w NBP. Tłumacząc na nasze: dziennikarze wyciągnęli mało ciekawe fakty z czasów PRL. > W liceach uczą sami profesorowie. Haha, cudo! O tym, że to "tytuł grzecznościowy" to nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:28 Przecież piszę. Tytuł uczelniany, to też nic wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mw - dostałeś etat od kurdupli to powtarzania 09.01.07, 14:37 Ale otrzymują go doktorzy. Głównie habilitowani. Jakby na to nie patrzeć Skrzypek nie posiada takich literek przed nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafjmafj A ja wyjeżdżam z tego kraju, nanana! :) ! IP: *.crowley.pl 09.01.07, 08:27 Będę sobie patrzył z dystansu jak to wszystko się wali, bedę miał słodko-gorzką satysfakcję. No i będę miał kasę, żeby wesprzeć rodzine jakby co. Będę tu wpadał na leczenie zębów i inne usługi medyczne. Może nawet zainwestuje w mieszkania - Jeszcze troszkę podbije poziom cen. Może nawet zalatwie sobie rentę jak mi się skończy zasiłek dla bezrobotnych. Za ten zasiłek zjem sobie w fajnej londyńskiej knajpie obiadek z żonką raz w miesiącu - będzie to okazja, żeby pośmiać się z polaczków, którzy ciągle dają się wodzić za nos lewicowcom i socjaluchom (czyt SLD, AWS, PIS, LPR). Niech się "solidarnie" dzielą swoją krwawicą z nierobami, naciągaczami, łapówkarzami, politykami, gangsterami i ... wreszcie ze mną!!! Jak się nachapię, a w polsce troszkę znormalnieje to może nawet wrócę. Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Wyobraźmy sobie ... 09.01.07, 08:28 ... komisję konkursową w dużym prywatnym koncernie, która przesłuchuje kandydata na wysokiego menadżera. Pyta go jakie działania trzeba podjąć, żeby firma dobrze prosperowała, a on odpowiada: "Takie, które są opłacalne". No niby słusznie, ale chyba od wysokiego menadżera można oczekiwać więcej. W firmie prywatnej posady by nie dostał, a w państwowej - i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontestator Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.01.07, 08:29 A mnie ucieszył/wystraszył ten fragment: "Biorąc pod uwagę temat jego pracy magisterskiej ["Budowa mostów kolejowych z betonu sprężonego"], byłby świetnym ministrem transportu.". Jakem student budownictwa w trakcie pisania pracy inżynierskiej, o tematyce co najmniej równie poważnej, oświadczam uroczyście, że po napisaniu swojej pracy NIE nadaję się na Ministra Transportu. Ani Budownictwa. I proszę nie dzwonić. Naprawdę. A tak serio - czy to nie jest kolejny dowód na poważne obniżenie standardów politycznych? Niezależnie od frakcji? Nawet zakładając ironię w wypowiedzi pana posła SLD? Oj, cieszę się, że piszę te słowa z Irlandii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duFromage.pl Skrzypek na dachu NBP IP: *.catv.net.pl 09.01.07, 08:29 Ratujcie nas przed głupotą ptaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekmt Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.euro.com.pl 09.01.07, 08:42 "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" Kadry IV RP: mierni ale WIERNI ! A już miałem nadzieję,że jednak gospodarki kaczorom nie uda sie rozwalic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstracto Zasłyszane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:50 Zasłyszane w radiowej Trójce: nie nauka, lecz chęć szczera prezydenta i premiera zrobią z ciebie, mój kolego, szefa banku centralnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greyg Re: Zasłyszane - funny!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:37 Zasłyszane w radiowej Trójce: nie nauka, lecz chęć szczera prezydenta i premiera zrobią z ciebie, mój kolego, szefa banku centralnego<< Ale mało pocieszające dla kredytobiorców i iwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Komuna nas nie wykończyła wykończą kaczory IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.07, 08:43 Komuna nas nie wykończyła wykończą kaczory jannek Odpowiedz Link Zgłoś