Gość: ehh IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 22:25 wie ktoś na jakiej zasadzie można kupić te bilety i czy jeszcze można???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Klaudiusz Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:00 ehh polecialbym sobie na Zielona Wyspe. A tak tylko poczytac mozna www.irlandia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.hypair.net 17.01.07, 08:02 Ale znowu Gazete załadowali, normalnie jak małe dzieci. Oni sobie tutaj PR urządzają a te glupki piszą i się cieszą. Może czasem coś sprawdzicie zanim poinformujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx do lecacych z WRO do Mediolanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:37 Kto leci z Wroclawia do Mediolanu 1.II i rezerwowal bilet wczoraj (17.I) wieczorem? Ty zboju! :) Swisnales mi miejsce :))) Zanim zakonczylem kupno, to juz bylo zajete :O Pozdrawiam i zycze Ci fajnej podrozy, ja zamiast na poludnie polece do Sztokholmu, tez sie ciesze :D Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz TUTAJ Link do promocji >> 18.01.07, 15:32 link bezposrednio do promocji : www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?mode=FREEFLIGHTS Odpowiedz Link Zgłoś
jaras Re: Ryanair wysypał darmowe bilety 17.01.07, 04:13 Gość portalu: ehh napisał(a): > wie ktoś na jakiej zasadzie można kupić te bilety i czy jeszcze można???? Można, ale tylko na niektórych trasach. Jest środa, 17 stycznia, godz. 3 nad ranem i przed chwilą kupiłem bilet na trasie Dublin-Londyn-Dublin na 2 euro. Niestety, nie znalazłem już żadnych połączeń z Dublina ani Londynu do Polski, prawdopodobnie pula została wyczerpana. Teraz widać, że to celowe działanie Ryanaira, gdyby to naprawdę był błąd informatyków już dawno zablokowaliby tą stronę. Link jest tu: www.pasazer.com/czytaj.php?lp=2159 Nie chcę podawać bezpośrednio bo nie wiem czy nie złamię regulaminu. (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Moim zdaniem to celowe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:10 Narobiono szumu, świetnie zareklamowano Ryanaira, a oni na pewno się odpowiednio zabezpieczyli ograniczając pulę "darmowych" biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ryanair wysypał darmowe bilety 17.01.07, 06:20 Czy ci, którym się udało ominąć zabezpieczenia, zostaną wpuszczeni do samolotów? - Oczywiście - zapewnia Kułakowski. - Tym, którym się udało, gratulujemy i radzimy częściej zaglądać na naszą stronę internetową. ********************************** Ciekawe, co w podobnej sytuacji zrobiłby LOT czy SAS? Wysłał antyterrorystów po tych, którym udało się skorzystać z takiej megapromocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklama Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:42 taaaaaaaa a świstak zawija w papierki, reklama dźwignią handlu naiwniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamana Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.01.07, 08:14 ...i tylko patrzec, kiedy pojawia sie ogloszenia od prywatnych osob o odsprzedazy biletow... Odpowiedz Link Zgłoś
nesea Zmiana pasazera 17.01.07, 08:21 Ryanair kaze sobie placic taka sume za zmiane danych pasazera ze czesto bardziej sie oplaca kupic nowy bilet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keepsake 5 minut temu jeszcze działało, tu jest link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 08:24 www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?mode=FREEFLIGHTS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: 5 minut temu jeszcze działało, tu jest link IP: *.chello.pl 17.01.07, 08:49 tylko do Dublina mozna poleciec z Wawy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migawka Re: 5 minut temu jeszcze działało, tu jest link IP: *.escom.net.pl 17.01.07, 09:40 mozna poleciec?! hehe chyba nie probowales zabookowac miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
dozobaczenia.pl Ryanair wysypał darmowe bilety 17.01.07, 08:52 Gdyby blad nie byl zamierzony juz dawno zostalby poprawiony. Widocznie Ryanair uznal, ze wartosc tych biletow jest mniejsza niz akcji marketingowej, ktora dzieki nim maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_kocoor BrianAir IP: 87.192.234.* 17.01.07, 09:57 'kilka procent biletow kupionych w promocji' - O'Leary jak zwykle wie jak zarabiac ;)))) Promocja dotyczyla lotow pod koniec stycznia - poczatek lutego do wybranych portow lotnicznych (glownie w Wlk. Brytanii) do ktorych loty z reguly i tak sa tanie. Promocja dotyczyla upustu w oplatach lotnikowych i innych podatkach. Trick polegal na tym ze w okresie promocyjnym znacznie podrozaly bilety na wiekszosci z innych polaczen Ryana czyli bilety, ktore de facto uprawnialy do uzyskania promocyjnego biletu za free... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom chambers Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 10:16 piękny pomysł na akcje marketingową. teraz masa ludzi bedzie regularnie przegladac oferte ryanaira w poszukiwaniu jakiejs "luki" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrto Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:09 Dokładnie :) Przecież ten koleś z firmy sam to przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: 82.160.110.* 17.01.07, 12:11 A ja wlasnie skonczylem rejstracje na wyjazd w ferie z Gdanska do Sztokholmu za 4 zl dla dwoch osob w obie strony....! WOW! Super! Odpowiedz Link Zgłoś
pantau007 Karygodne 17.01.07, 10:54 jest dla mnie to, że zachęca się do popełniania przestępstwa i podtrzymywania kultu oszustów, co to niby są "zaradni". Akcja musiała być celowa, bo inaczej osoby, które kupiły w ten sposób bilety zostałyby podane do sądu za wyłudzenie biletu, a na pewno nikt by im nie gratulował. Jestem zniesmaczony postawą przewoźnika, ale też samych "zaradnych", którzy znaleźli sposób wyłudzenia biletów i jeszcze się tym chwalą. Złodzieje i tyle. Kradnąc bilety nie mogli wiedzieć, ze to zaplanowana akcja (jeżeli taką była). Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: może zapomnieli dodać , że bez lądowania 17.01.07, 11:13 takie traumatyczne kawały krążyły po katastrofie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: może zapomnieli dodać, że bez lądowania 17.01.07, 11:14 takie traumatyczne kawały krążyły po katastrofie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keepsake Chyba na głowę upadłeś IP: 195.205.192.* 17.01.07, 11:46 Oszustów? System zawiera błąd i użytkownicy go wykorzystują. Nie wymaga to żadnego hackingu tylko odpowiedniego wywołania linka. Gdzie tu oszustwo czy wyłudzenie? Akurat jestem informatykiem więc trochę wiem na temat tego jak to zdarzenie klasyfikować. Jakie to wyłudzenie, skoro nie trzeba było nikogo okłamywać ani łamać zabezpieczeń systemu żeby osiągnąć cel? A to że Ryanair potrafi się zachować - przyznać do błędu (załóżmy że nim był) i nie piętnować ludzi za to że go znaleźli i wykorzystali - to moim zdaniem tylko świadczy o ich inteligencji rynkowej (poczytaj sobie o Web 2.0 i Cluetrain Manifesto). Allegro na przykład nie potrafi. Ich system pozwoli Ci zmienić wszystkie dane Twojego konta po czym, jak zmienisz sobie np. adres, zostanie ono zablokowane bezapelacyjnie. Tak jakby ludzie się nie przenosili, na przykład tymczasowo do mamy po rozpadzie związku chociażby. Nawet jak zadeklarujesz żeby Ci przywrócili poprzedni adres, to nie zrobią tego. Możesz im wysłać jeszcze raz kopię dowodu i wtedy pozwolą Ci założyć nowe konto (stare + zgromadzone punkty oczywiście szlag trafia). Wielka mi qrva łaska. To jest dopiero debilizm rynkowy i informatyczny. System nie zabrania, nie ostrzega że przekraczasz regulamin, wręcz z przyjemnością informuje Cię że zmiana hasła się udało. Po czym dostajesz maila od Allegro z wielkim WAL SIĘ NA RYJ w środku. Rozumiem że jesteś gościem który jak mu wypadnie puszka i włożona moneta z automatu z Coca-Colą dzwoni do producenta żeby mu oddać te 1.5PLN - bo tak właśnie brzmi Twój post. Gratulację, jesteś na drodze do zostania świętym, tylko tak dalej. Ja uznaję że niesprawność ich urządzeń to jest ich problem i nic im nie jestem winien, w automat nie kopałem go nie psułem żeby dostać puszkę bez płacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Chyba na głowę upadłeś IP: 86.41.193.* 17.01.07, 12:27 dokladnie,nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.skrzypczak Lece z Dublina do Aberdeen za... 17.01.07, 17:14 7€ w obie strony:-) to tylko oplata za bagaz ktorej nie dalo sie ominac (wiec info 'za 2zl do Portugalii' nie uwzglednia tej oplaty), mysle ze to beda najtansze wakacje w moim zyciu:) forza Ryanair Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Lece z Dublina do Aberdeen za... IP: 212.191.170.* 17.01.07, 20:01 > 7€ w obie strony:-) to tylko oplata > za bagaz ktorej nie dalo sie ominac... Na pewno się nie dało? Zobacz: www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2006-12-27&org=ryanair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Karygodne IP: 212.120.157.* 17.01.07, 12:32 To jest oszustwo, ale w wykonaniu Ryanair - w ten sposob uniknie oskarzen o dumping, ktore pojawilyby sie, gdyby rozdawali te loty bez "przecieku". Luk zrobili kilka, jedna z nich jest dopisanie zmiennej do url, inna jest dziecinnie proste haslo do promocji. Nikt, kto ma pojecie o internecie nie uwierzy, ze to blad informatyka (od wczoraj nieusuniety!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaver2478 opinie na pasazer.com to najgorsza linia lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:30 sa nie lecialem niczym gorszym, za darmo bym juz nie wzial biletu. A 'szczesliwcy' nie wiedza jeszcze czy ich bilet nie ulegnie kasacji hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecę krak-frankf-porto i z powrotem IP: *.jota.digi.pl 17.01.07, 12:34 zamiast marudzić, lepiej sprawdzić, zrobiłęm to bardzo szybko i lecę w poniedziałek do porto wraz z moją kobitą na tydzien za 4 zeta 15 groszy. jak sie wycofaja, to trudno, strace 4 zeta, a jak nie, to popatrze na ocean! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.pool.einsundeins.de 17.01.07, 12:44 Mozna- wlasnie kupilem 6 biletow za ok. 70 zł. Bede m.in. w Barceonie, no i polecimy we dwoje. Autorowi artykulu i Gazecie serdecznie dziekuje za info. Planowalem Paryz na welentynki, ale za to bedzie troche wczesniej Barcelona, tez sliczne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniec Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.synerway.pl 17.01.07, 13:09 Niestey, juz koniec "promocji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.pool.einsundeins.de 17.01.07, 13:25 moim zdaniem dziala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: 217.96.29.* 17.01.07, 13:23 Szukałem szukałem i nic... może ktoś ma cynk na jakich trasach sa jeszcze wolne bilety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:28 gdańsk - sztokholm 1-3.02 ;-) proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.01.07, 13:28 Do Sztokholmu bilety na poczatek lutego, wylot z Gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: 62.233.163.* 17.01.07, 13:28 dziala - ale dodaja oplaty za bagaze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy rydz Tylko do końca styczni ;-) IP: *.ib.pwr.wroc.pl 17.01.07, 13:30 > wie ktoś na jakiej zasadzie można kupić te bilety i czy jeszcze można???? Jasne, że można. Ale tylko do końca stycznia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Tylko do końca styczni ;-) IP: *.gdansk.agora.pl 17.01.07, 13:45 Wybierz że nie chcesz bagażu, rezygnujesz z priority boardingu i ubezpieczenia - i masz 0 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tylko do końca styczni ;-) IP: 217.96.29.* 17.01.07, 13:58 jakiekolwiek inne połączenia oprócz Sztokholmu? Zimniej tam niz u nas... :) Dodatkowo przeciez koszt takiej wycieczki musi obejmowac wyzywienie i nocleg na miejscu - Szwecja tania nie jest - bylem tam. Dodatkowo trzeba jeszcze poswiecic urlop. Jakiekolwiek inne ciekawe polaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Tylko do końca styczni ;-) IP: *.bredband.comhem.se 17.01.07, 15:14 ooo wcale nie tak zimniej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Tylko do końca styczni ;-) IP: 212.191.170.* 17.01.07, 19:56 > Wybierz że nie chcesz bagażu, rezygnujesz > z priority boardingu i ubezpieczenia - > i masz 0 zł. Tutaj masz opis jak to zrobić: www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2006-12-27&org=ryanair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: 81.21.202.* 17.01.07, 14:57 obawiam sie ze ktos sie moze złapać we włąsne sidła na znajomosci angielskiego ... wg. terms and conditions promocji promocyjne ceny są na przeloty będące "return flights" a nie "round trips" ... czyli tylko i wyłącznie na bilety powrotne ... tak wiec jesli ktos sobie kupil za 50 gr bilet z gdańska do Lizbony to bedzie to dla niego ... lot powrotny ... i w tej cenie nie miesci sie przelot z powrotem do Polski - i tu bedzie juz musial kupoic bilet nie promocyjny ... Oto fragment z warunków promocji: "Passengers booking any return flight on the Ryanair website www.ryanair.com in the period 11 January 2007 to 18 January 2007 will be permitted to book a second return flight for Free (Taxes reduced to Zero) through a password protected page). "Return flight" to w odróznieniu od "round trip" bilet w jedną stronę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.gcal.ac.uk 17.01.07, 16:53 przeciez na bilecie i potwierdzeniu rezerwacji masz wyszczegolnione OBA polaczenie (z i do). Mysl. Mnie bardziej zastanawia, czy ktos dostale e-maila z potwierdzeniem rezerwacji? Ryanair zazwyczaj tak robi... Przy skorzystaniu z promocji dostalem tylko koncowa strone z kodem rezerwacji i tyle... No nic, moze to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogas Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:06 Wiecie może jakie karty debetowe są przyjmowane przez RyanAir? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.skrzypczak Czy z Polski mozna ominac oplate bagazowa? 17.01.07, 17:20 Ja z Irlandii musze zaplacic 7€ w obie strony za bagaz. Jak to wyglada w Polsce? pozdro Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogas Re: Czy z Polski mozna ominac oplate bagazowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:27 Można bez większych problemów. Po prostu odznaczasz to w ustawieniach konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: 212.191.170.* 17.01.07, 19:59 > Wiecie może jakie karty debetowe > są przyjmowane przez RyanAir? Np. Inteligo www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2006-12-27&org=ryanair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.devs.futuro.pl 17.01.07, 20:16 Jesli tak dobrze znasz angielski to znajdz bilet "round trip" na stronie ryanair. Sa tylko return i one way. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_kolczasty Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.01.07, 23:04 Wciaz dziala. Wlasnie stalem sie posiadaczem trzech biletow do Dublina :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fishee Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.magma-net.pl 18.01.07, 15:04 return oznacza bilet tam i sam, poza tym, kupujac bilety wybiera sie wylot i powrot i placi za 2 bilety, np 2 zlote zamiast 1 nie strasz niepotrzebnie, bo nie masz racji pozdro dla farciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kto pierwszy LECI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:27 Niech ktos powie, czy nie bylo problemow na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lece Re: Kto pierwszy LECI? IP: *.jota.digi.pl 17.01.07, 20:10 probuje w poniedzialek z krakowa. najwyzej nie wejde na poklad :) dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borysprotected co jesli jeden pasazer z kilku sie nie stawi IP: *.iopan.gda.pl 18.01.07, 00:58 Byliscie moze w sytuacji, kiedy jeden pasazer z kilku sie nie stawil ? Mam nadzieje, ze nie odmawiaja podrozy pozostalym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Podróż za 2.87zł. Londyn :) IP: *.sgh.waw.pl 18.01.07, 03:21 Znalazlem tak: Gda-Sztokholm-Londyn i z powrotem za 2.87zł. Na trzy dni. Zapłacilem ale nie wiem czy sobie polece. Ale fajna opcja na wycieczke ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spozniona Re: Podróż za 2.87zł. Londyn :) IP: *.upc.chello.be 18.01.07, 23:00 Juz chyba nie dziala, co? Bo mi pokazuje ze nie ma lotow, niezaleznie od wybranego miasta i daty ... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja19 można jeszcze zamawiać te bilety???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:38 Mam pyatnie zalezy mi na locie z Poznania do Liverpolu możan jescze je zamawiać potrzebuje dwa patrycja1201@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jasminee Re: Ryanair wysypał darmowe bilety 24.01.07, 14:13 Hej Podbijam temat...komus sie udalo poleciec i wrocic?? Ja lece 1go lutego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.itq.pl 24.01.07, 23:05 No wlasnie, lecial juz ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Ryanair wysypał darmowe bilety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:27 Na pasazer.com ludzie pisza, ze lecieli i nie mieli problemow. Odpowiedz Link Zgłoś