Dodaj do ulubionych

Rosjanie przesiadają się do zagranicznych aut

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:18
KAŻDE auto w rosji ma tandetne przyciemniane szyby...okropność!
Obserwuj wątek
    • eva15 Rosjanie mają polski gust???? 23.01.07, 00:22
      Gość portalu: Polak napisał(a):

> KAŻDE auto w rosji ma tandetne przyciemniane szyby...okropność!

Poważnie? To "Ruskie" mają taki sam tandenty gust jak Polacy (vide Pęczak)?
      Dobrze, że nie mają przynajmniej firanek, jak u polskich światowych polityków
      modne.
      • mil1231 Re: Rosjanie mają polski gust???? 23.01.07, 17:59
        moje auto to elegancka limuzyna. nigdy w życiu nie przyciemniłbym w nim szyb.
        Od razu czułbym się w nim jak ruski don wasyl..hehe
        • Gość: andru Re: Rosjanie mają polski gust???? IP: *.lsn.estpak.ee 23.01.07, 20:14
          Z calym szacunkiem, ale rozum i doswiadczenie mowi ze gosc ktory siedzi na
          forach, wiecej piszy takie kommenty nie moze miec "eleganckiej limuzyny".
          Sori :))

powodzenia!
    • eva15 heretycy w GW 23.01.07, 00:24
      "Skąd ten boom? Od kilku lat do Rosji napływa strumień petrodolarów, więc jest
      coraz więcej zamożnych ludzi. "

Poważnie? A skąd autor wziął te herezje? To kasa z ropy już nie płynie
      wyłącznie do kieszeni paru(-dziesięciu) oligarchów putinowskich?
      • zigzaur Re: heretycy w GW 23.01.07, 10:07
        To aż trzeba dopiero skonstruować samochód pasujący do Rosjanina?

Przemysłowa produkcja samochodów osobowych przekroczyła już stulecie. Jakoś,
        lepiej czy gorzej, samochody te nadawały się dla ludzi. Jak się okazuje, dla
        Rosjan nie.

Czy warto jednak topić pieniądze w koszty projektowania samochodu dla Rosjan,
        zważywszy fakt, że tych ostatnich ubywa? Ta inwestycja z pewnością się nie zwróci.
        • radiomarian Rusofoby na forum 23.01.07, 18:32
          ale bredzicie...typowe dla rusofobow...paplac byle co, byle tylko zle o
          Rosji...raczej dobrze to swiadczy o rynku samochodowym jezeli wlasciwie wszyscy
          najwieksi producenci na swiecie gotowi sa wypuszczac specjalne modele na
          rosyjski rynek - w koncu od dziesiatkow lat robia to na rynku amerykanskim - a
          to dlatego ,ze to najbogatszy i najwiekszy rynek na swiecie, ktory Rosja szybko
          dogania...co do "ubywania" Rosjan, to ludzi w europie zachodniej ubywa jeszcze
          szybciej (oczywiscie nie pisze o emigrantach z Polski, ani o Turkach,
          Marokanczykach i calej masie innych kolorowych zalewajacych Europe)...wystarczy
          pojechac do ktoregokolwiek wiekszego miasta w Rosji, zeby zobaczyc, ze rosyjska
          gospodarka nigdy nie miala sie tak dobrze, a skala inwestycji i wzrost
          zamoznosci ludzi jest tam taki, ze Polska moze tylko pozazdroscic...a Polacy
          zamiast tylko pluc na pusto na Rosjan mogliby sie troche od nich nauczyc jak
          sciagac do siebie zagraniczne inwestycje i dbac o wlasne interesy
          • mil1231 zakompleksiony rusek 23.01.07, 18:50
            rosyjskie miasta wyglądają dobrze?? nigdy tam raczej nie byłeś albo jesteś
            jakimś ogłupionym rusofilem jak evcia&co. Wzrost zamozności i owszem ale jak
            sie zarabiało 30 $ i teraz ma się 80$ to nie ma sie czym chwalić.

Jeśli chodzi o takiach jak ty i tobie podobni to w stosunku do nich jestem
            rusofobem. i jestem z tego niezwykle dumny. tak jak wy ze swojego polakożerstwa.
            • radiomarian Re: zakompleksiony rusek 23.01.07, 19:06
              ja jestem zakompleksiony? Boze, wystarczy poczytac twoje wsciekle wypociny,
              ktore pewnie piszesz z piana na ustach, zeby wiedziec kto tu jest
              zakompleksiony...maly, zawistny polaczek...nie daj Boze, zeby komus bylo
              lepiej, bo zaraz Was krew z tego powodu zalewa...tacy jak ty sa glowym powodem
              dla ktorego dawno opuscilem ten marny kraj pelen wscieklych, zazdrosnych
              kurdupelkow, ktorzy zamiast polepszac siebie wola srac na innych dla
              podniesienia wlasnego ego
              • mil1231 Re: zakompleksiony rusek 23.01.07, 19:13
                nie bój się emigrancie z Bożej łaski. mi jest dobrze i życzę dobrze także
                każdemu uczciwemu Polakowi, ale i Rosjaninowi (nie mylić z ruskim gównem). skąd
                wiesz że mam pianę na ustach?? jestem spokojny, nie mam powodu aby sie unosić,
                natomaist ty i reszta tych rusofili wysłałbym najchetniej na szkołe życia
                własnie do Rosji. niech poszukając tam sobie pracy, połaca łapówki tylko za to
                że nie są zameldowani, spróbuja otworzyc firmę albo (sic!) zaangażują się
                politycznie.

po za tym gó.. mnie obchodzi czy gdzieś wyjechałeś czy nie. nikt cię tu nie
                trzyma.
                • Gość: andru Re: zakompleksiony rusek IP: *.lsn.estpak.ee 23.01.07, 19:58
                  ten Radio... ma 100% racji
                  • mil1231 Re: zakompleksiony rusek 23.01.07, 20:33
                    ty też wyborca Tuska "brzydzący się polityką braci kaczyńskich"??współczuję..
                    no i też z zagranicy..cos w tym jest...szczególnie tacy, którzy nigdzie
                    wczesniej nie byli staja sie od razu tacy europejscy...śmiech na sali, banda
                    nierobów zmywająca gary będzie się wypowiadała na temat polityki
                    zagranicznej...hehe
                  • Gość: az Re: zakompleksiony rusek IP: *.ded.ameritech.net 23.01.07, 21:54
                    100%? Bo ja wiem. A w ktorym kierunku
                    opuscil ten "marny kraj pelen wscieklych, zazdrosnych
                    kurdupelkow"? We wschodnim moze?
                    Gdyby wierzyl w to perpetualne "doganianie" USA
                    przez Rosje, to powinien by.
                    A tak na marginesie, to w Rosji
                    nie bylem nigdy w zyciu (za to bylem w ZSRR)
                    ale mysle, ze jezeli tam rzeczywiscie jest
                    teraz boom ekonomiczny, to tylko
                    dla jednej jedynej przyczyny: ze nie
                    ma tam juz komunizmu.
                    • maariuss Re: zakompleksiony rusek 23.01.07, 22:11
                      Mowa jest o doganianiu a nie dogonieniu. Chodzi tylko o kierunek i tempo. I
                      naprawdę jest pod tym względem dobrze. Chodź na wschód już teraz jeździ sporo
                      Polaków. I co ciekawe nie do zmywania garów bo od tego mają tam przybyszów z
                      południa.
                      • Gość: az Re: zakompleksiony rusek IP: *.ded.ameritech.net 23.01.07, 22:28
                        Nie o to chodzi by zlapac kroliczka ale by gonic goooo, goooo, goooo (Skaldowie
                        chyba).

Nie twierdze ani ze w Rosji jest zle, ani ze jest dobrze, po prostu nie mam
                        opinii na ten temat. A za swobodnym przeplywem ludzi w te i w tamte zawsze
                        bylem. Jak komus uda sie zaczepic w Moskwie na nienajgorszej posadce, to czemu
                        nie? Pieniazki juz przeciez sa wymienialne.

Generalnie na tym forum nieprzyjemna jest jednak polaryzacja pogladow posunieta
                        do ekstremum.
                        Albo "kacapy", "ruski",albo "rusofoby", "polaczki", "kaczki", "mohery". Boze
                        zloty (jak mowila moja mama), czy to mozna bedzie cos wartosciowego zbudowac
                        przy takich skrajnosciach i kontrowersjach?
                        • maariuss Re: zakompleksiony rusek 23.01.07, 22:39
                          > Generalnie na tym forum nieprzyjemna jest jednak polaryzacja pogladow
                          posunieta
                          >
                          > do ekstremum.
                          > Albo "kacapy", "ruski",albo "rusofoby", "polaczki", "kaczki", "mohery". Boze
                          > zloty (jak mowila moja mama), czy to mozna bedzie cos wartosciowego zbudowac
                          > przy takich skrajnosciach i kontrowersjach?
                          Wypada mi się z Tobą zgodzić. To największy problem. Z tym, że ta polaryzacja
                          jest, że tak powiem niesymetryczna. Wystarczy poczytać. Widać, że biegun "pro
                          rosyjski" zna Rosję a drugi tylko o niej słyszał (najczęściej to co chciał).
                          • mil1231 Re: zakompleksiony rusek 24.01.07, 21:41
                            Wystarczy poczytać. Widać, że biegun "pro
                            > rosyjski" zna Rosję a drugi tylko o niej słyszał (najczęściej to co chciał).

ty nie będziesz tu jednak arbitrem bo nie wiesz czy i gdzie byłem.
                • Gość: A Re: zakompleksiony rusek IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.01.07, 21:27
                  człowieku ty jestes nawiedzony. Wysylasz na szkołę życia do rosji, w ktorej nigdy nie byles i znasz wyłącznie z mediów? Ktoś kto był, takich bzdur by nie pisał. Rosja ma się dobrze i polsce też by się przydał taki rozwój. Co do owych petrodolarów to gazeta się zapetla w swoich bredniach, bo jak to wkoncu jest, społeczenstwo cos na tym zyskuje czy tylko oligarchowie putina? Wypłata zwyklego człowieka sie zwieksza co roku bo firmy naftowe maja duze zyski tak? Bzdury.
                  • Gość: mil1231 Re: zakompleksiony rusek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:35
                    skąd wiesz że nigdy tam nie byłem??
          • hohlik3 Re: Rusofoby na forum 23.01.07, 20:56
            prawda, rozmach inwestycji jest o wiele wiekszy w Rosji niz w Polsce, widac to golym okiem
        • hohlik3 czemu nie wspomniał o rosyjskich markach????? 23.01.07, 20:54
          jest ich sporo, sa nowoczesne i podbijaja nowe rynki np Polski, akurat nasz dosc wolno z wiadomych wzgledow;)
      • Gość: t Re: heretycy w GW IP: *.crowley.pl 23.01.07, 18:31
        spieprzaj szmato
      • radiomarian Re: heretycy w GW 23.01.07, 18:41
        nowosc dla Ciebie: 11% wzrostu gospodarczego w Rosji rocznie - tylko kilka
        krajow na swiecie moze pochwalic sie podobnymi wynikami...i Polska nie jest
        jednym z nich;-)
        • mil1231 Re: heretycy w GW 23.01.07, 18:46
          1. 7% a nie 11.
          2. i dwucyfrowa inflacja rusofilski debilu, wiesz też o tym??
          • maariuss Re: heretycy w GW 23.01.07, 20:45
            Jednak bezbłędnie radiomarian ciebie podsumował.
          • hohlik3 Re: heretycy w GW 23.01.07, 21:02
            jeden i drugi kreci
            6.9%
            inflacja 9%
      • czlowiek_ksiazka eva15 kłamie! :) 23.01.07, 21:40
        "Od kilku lat do Rosji napływa strumień petrodolarów, więc jest coraz więcej
        zamożnych ludzi."
    • kacap_z_moskwy Ale po co GW trzyma czlowieka 23.01.07, 18:47
      w Moskwie. A moze to bajki. I nikogo tam nie ma?

Mnoie przeraza te tekst. Przeczez jescze wczoraj GW wmawiala jak mamy zle :)

No i po tekstu -

1. Petrodolary - taka propogandowa ksywka GW. Jak myslicze ILU ludzi w Moskwie
      czerpi SWOI dochody z ropy czy gazu??? Nie tak duzo. I nie moga zapewnic
      przeczez dzisejszy rozwoj. Lepej by napisac ze stabilizacja, przejrzyste reguly
      prowadzenia biznesu, kategoryczne zaprzestanie roznych regionalnych ograniczen
      i nareszcze stanie na nogi RODZIMEJ systemy bankowej (tu bez petropienedzy jusz
      sie nie obeszlo) - przyneslo razem bogatstwo dla obywateli. Ale przedewszystkim
      PRACA tych obywateli. Przeczez nie rozdaja te pienedzy.

2. Pojazdow uzywanych sprzedaje sie wiecej niz nowych. Bo z 3 do 7 lat od daty
      produkcji nie maja zadnych utrudnien w celni. Znow nie ma wiedzy w dzienikarza.
      I wlasnie takie samochody wioza. Najwiecej 3-4 latek.

3. Renault nie montuje, tylko PRODUKUJE auto Logan na kupionej czesci zakladow
      Moskwicz w Moskwie. Jest to ta sama platforma co Dacia. Ale sie troche rozni. A
      jak by MONTOWAL to nie moze miec normalnych ulg celnych. W czagu 3 lat ilosc
      czesci produkowanych w Rosji musi przekraczac 40%. W czagu nastepnych 2 lat
      musi przekroczyc jusz 60%. W takich regulach produkuja tez Hyunday Akcent,
      Sonata, Kia Spektra, Sportage, Rio 2, Ssanyong Rexton, Kyron, Fiat Albea, Ford
      Fokus i kilka samochodow chinskich.

4. VW w Kaludze. Budowa jusz dawno przekraczyla fundament :) I produkowac beda
      trzy modeli. Polo (Gol), jak pisali niedawno nie bedzie. Choc VW jescze
      rozwarza ta pozycje. Mysla o Passat, Skodzie Oktavia i Jetta. Bo u nas
      samochodow w formie "sedan" kupuje sie najwiecej. A Polo choc i jest bardzo
      tani nawe teraz malo kto kupuje :) Wiecej sprzedaje sie naprzyklad
      Touareg'ow :)

5. Nie mamy samochodow z Polski. Moze wioza ich do Ukrainy, ale z Polski nie
      mamy. Choc moge sie mylic. Bo kto o tym powie :) Przeczez nikt nie kupi.

6. Toyota. Jusz niedlugo na zakladzie Toyota rusza Camry i Rav4. Czym beda
      tansze od Logana? :))) A zaczynaja w szuszarach pod S.Petersburgem wlasnie z
      Camry!!!

7. Tanie auta. Jak napisali jusz dawno, stawka na nie w Rosji nie przeszla
      zycie :) Mamy barbarzynska mentalnosc. I kupujemy auta w najwiekszej
      komplektacji i na ostatnie, ale musi byc jednak dobre :) Dzienikaz co pisze
      chyba nie bardzo rozumie temat. Bo te ze logan ma jusz w bazie to co w Daci
      trzeba doplacac. A najlepej sprzedajacym sie samochodem jest Ford Fokus w
      komplektacji za 15600$ (naitanszy jest 12300$). Tu ceny na nowe tanie samochody
      w tym miesacu do 20 tys $ autoreview.ru/market/ W koncu jest tabela ile
      sie czeka na nowy samochod. Bo na wiekszosc popularnych modeli jest kolejka :)

8. Od siebe dodam ze tez sa liczne jescze montownie. Naislynnejsza to Autotor w
      Kaliningradzie. Gdzie sie zbera, oproc roznych tanich marek, naprzyklad BMW 5 i
      7 serji, czy Hummer 2.

• mil1231 Re: Ale po co GW trzyma czlowieka 23.01.07, 18:53
        ale jak wy znosicie takie straszne wasalskie uzależnienie od zachodniej
        technologii w motoryzacji?? przecież to straszne! olex niedawno zarzucał nam to
        samo....punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...ehh
        • kacap_z_moskwy Re: Ale po co GW trzyma czlowieka 23.01.07, 19:49
          Smieszne. Nie zamykamy swych zakladow (oproc Moskwicza i Iza. Choc te ostatni
          zostal jako montownia i produkcja aut koreanskich), nie sprzedajemy ich (czy
          raczej nie zdazyli sprzedac :). VAZ slabo, ale sie rozwija. GAZ ma sie jak
          najlepej. UAZ wyszedl z kryzysu, choc ma sie jescze slabo. Ale prognozy jak
          najleprze. Konkurencja. A w Polsce to swego jusz nic nie ma. GW pisze o
          produktach polskich. Tylko jakos zaklade te sa firm swiatowych :) A takich
          montowni czy zberaczi roznych rzeczy (nie chodzi o samochody) jest i w Rosji
          pelno :) Tylko u nas nie uwarzaja je za swoj przemysl. Tak, zaklad jakis. Choc
          sa duze fabryki Samsunga czy Panasonic. Ale to nie nasze. A wot laboratorium
          Intel czy centrum naukowe Boeningu w Rosji daja cos do dumy. Bo tam pracuja
          nasi specjalisci. rzycze wlasnie tego i Polsce. Zeby stawialiscze na rodimy
          przemysl i nauke. A nie oddawaliscze wszystko za "dzieki". Bo kochac was za to
          nikt nie bedzie.
          • mil1231 Re: Ale po co GW trzyma czlowieka 23.01.07, 20:37
            po częsci muszę sie z Tobą zgodzić, bo rzeczywiście masz mocne argumenty.
            Lotnictwo, auta terenowe, rzeczywiście ten przemysł nie jest w Rosji wcale na
            niskim poziomie. Co do Polski, to nasz są np. świetne autobusy Solaris.
            W ciagu najblizszych lat bedziemy inwestowac znacznie więcej w najnowsze
            technologię i kwestia czasu jest pojawienie sie silnych polskich marek.
            • Gość: A Re: Ale po co GW trzyma czlowieka IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.01.07, 21:34
              To jedyna twoja rozsądna wypowiedz. Solarisy sa faktycznie bardzo fajne, maja mocne silniki i niezle wygladaja. Problemem jak dla mnie jest to, ze sa to skladaki z czesci obcych marek, nie do konca sa to wiec polskie autobusy. Mimo to, bardzo dbrze,ze sa.
      • Gość: t Re: Ale po co GW trzyma czlowieka IP: *.crowley.pl 23.01.07, 19:41
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3863407.html?i=0
        i tyle
        • kacap_z_moskwy Re: Ale po co GW trzyma czlowieka 23.01.07, 19:54
          A GW ma prawo do publikowania tych foto? :) Bo sczagnela je ze strony
          rosyjskiej www.englishrussia.com/ Jusz wele razy tlumaczylem skad te
          zdjecia. Znajdz tlumaczenia wlasnie na tej stronie :)
          • hohlik3 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 21:16
            ale nie zmienia to faktu ze ogolnie drogi w Rosji sa fatalne
            malo wiem o planach rozbudowy infrastruktury drogowej a wiem ze potrzeby sa ogromne, z koleja nieco lepiej, porty rozbudowujecie
            ale drogi, infrastruktura spoleczna, kanalizacje, wodociagi itd, cieniutko jeszcze...
            • Gość: mil1231 Re: nie wszystko piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:38
              znalazłem taka stronę kiedyś: www.rosavtodor.ru tam masz wszelkie plany,
              zdjęcia i sposoby finansowania. to odpowiednik naszego GDDKIA
              • hohlik3 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 21:45
                no czytam ale to smiesznie male pieniadze jak na potrzeby drogowe
                • Gość: mil1231 Re: nie wszystko piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:54
                  Nie znam natężenia ruchu na szlakach rosyjskich (tzn nie wiem które są
                  najbardziej uczęszczane- mogę się domyślać że w strone Petersburga, Mińska i
                  Kijowa) ale wydaje mi się że podstawawą sprawą byłoby tam wybudowanie autostrad
                  z prawdziwego zdarzenia właśnie w stronę tych miast. Wydaje sie także że
                  dochody z wysokich cen ropy nie mogą być lepiej zainwestowane niż w nowe drogi,
                  bo to sprawi, że nawet gdy spadną ceny ropy, cos trwałego im z tego zostanie.
                  • Gość: kacap_z_moskwy Re: nie wszystko piekne IP: *.pppoe.mtu-net.ru 23.01.07, 22:14
                    U nas ida czezkie spory na temat drog. Ale nawet oni nie przeszkadzaja w
                    budowie. Tylko ja swymi oczami w ostatnie 5 lat zobacylem otwarcze dobrych drog
                    do Riazani, Pitera, Kazanu i N.Nowgoroda. Naibardzej czezko na drodze
                    Finlandia - Moskwa. Jest na tyle zatloczona, ze znalezc w dzien swobodna
                    przestrzen do 150 km/g jest niemozliwe. Jest zatloczona TIR'ami. Teraz jak byla
                    wichura w rejonie Waldaju byl korek czezarowek na 60-70 km. Bo przez sniezyce
                    nie mogli jechac!!!!
                    Marzymy zeby zaczeli szybko budowac. Ale nie tak to proste. Naprzyklat drogi
                    pod S.Petersburgem kosztuja tyle samo co na Zachodnej Syberji, bo tam i tam
                    bagna. A w strone Ukrainy drogi tansze. Jak sie jedzie, to kawalek znakomity,
                    potem okropny, potem znow znakomity... Duzo zalezy od wladzy mejscowej. Jak
                    kradnie duzo to nic nie ma. Przyklad budowy obwodnicy Nowgorodu. Jest bardzo
                    wazka, po jednym pasu w kazda strone, i z okropnym asfaltem, bo nie wytrzymuje
                    ruchu. Ale wokul trwa jusz 10 lat!!! budowa. Trwa, i oproc kawalka i kilku
                    mostow - nic. Za 10 lat. Za te okres wybudowano obwodnice wokol Kolomny z
                    mostami dluzszymi i lepej zrobiona, droge do tweri zrekonstrurowano, szosse
                    Minska, nie mowiac o obwodnicy moskiewskiej i moscie, naidluzszym podobno w
                    Europie (o kilka metrow dluzszy niz te ostatni we Francji, choc moze to nasza
                    megalomanija) w S. Petersburgu. Pisze o widzianych przez mnie drogach.
                    • mil1231 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 22:20
                      jak masz jakieś fotki, rzuć na druty. ja z dróg znam ta z Minska do Moskwy,
                      wiel poza tym jesli chodzi o drogi nie mogę powoedzieć.
            • Gość: kacap_z_moskwy Re: nie wszystko piekne IP: *.pppoe.mtu-net.ru 23.01.07, 21:48
              Z tym sie zgadzam, ale trzeba sczislosci. Drogi fatalne raczej na polnocy. Na
              Syberji jest roznie. A na poludniu, naprzyklad, w kraju Krasnodarskim niezle.
              Choc oczywiscze ze jest jescze olbrzym do roboty :) Zreszta ze duzych w
              miastach na ogol sytuacja jest niezla. Ale w w nieduzych okropna. Dlatego tak u
              nas lubia samochody terenowy. Cos trzeba robic, ocywiscze. I robia. Choc
              uwarzam ze nie durzo. Bo czesto jezze droga Moskwa - Piter, i nie tak szybko
              cos zmieniaja. Choc co to znaczy "nie tak szybko" w porownaniu z innymi
              krajami :) Kiedy te 750 km z Moskwy do Pitera to chyba droga z jednej strony
              Polski na druga. Choc dokladnie nie znam :) Zaczeli budowac jusz droge platna z
              M. do P. A ta staro to poki co na 2/3 jest normalna. Ale te 1/3 to straszna.
              Akurat objazdowa wokol Nowgorodu :) Oproc wyrazow necenzorowanych nic ja nie
              okresla :)

В России нет дорог, есть направления.
              Tu nie jest nie o drogach, ale o nich tez :)
              autoreview.ru/new_site/year2003/n19/vladivostok/1.htm?phrase_id=444782
              trucks.autoreview.ru/new_site/trucks/archives/2003/n07/surgut/1.htm?phrase_id=444798
              trucks.autoreview.ru/new_site/trucks/archives/2004/n05/5_asia/1.htm?phrase_id=444798
              • hohlik3 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 21:58
                dzieki, widzialem te strony
                prawda ze robi sie coraz wiecej, szczegolnie w miastach
                przydalby sie nacionalny program rozbudowy infrastrtuktury drogowej na wieksza skale, skoro chcecie utrzymac glowny szlak transportowy do azji,
                prawda ze macie wieksze odleglosci, ale taka Kanada rowniez :)
                do roboty bo niedlugo nie bedzie po czym jezdzic;)
                pozdrawiam
                • mil1231 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 22:15
                  zobacz to:

www.rosavtodor.ru/en/information.php?id=11
                  • hohlik3 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 23:49
                    dzieki
                  • hohlik3 Re: nie wszystko piekne 23.01.07, 23:51
                    i mysle ze taka ilosc samochodow po prostu wymusi rozwoj drog..
                    • Gość: mil1231 Re: nie wszystko piekne IP: 62.29.160.* 24.01.07, 16:08
                      W Rosji nie trzeba budować od razu 4 pasmowych autsotrad. W wielu przypadkach
                      wystarcza takie drogi jak w USA. Zresztą to podbne państwa. Tam tez istnieją
                      bezdroża a wiele "autostrad to normalne drogi jednojezdniowe.
    • Gość: Lemur Podatek liniowy robi swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:14
      Obywatele się bogacą. W Polsce wygrała idea Polski solidarnej i kłamstwa o
      obniżkach podatków.
      • mil1231 Re: Podatek liniowy robi swoje 23.01.07, 20:39
        Podatek liniowy to nie jest rozwiązanie problemu. Nie upraszczaj tego w ten
        sposób.
    • hohlik3 aj ten Kublik ;)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 23.01.07, 20:48
      na wszystko ma odpowiedz
      "Skąd ten boom? Od kilku lat do Rosji napływa strumień petrodolarów, więc jest coraz więcej zamożnych ludzi"

byłyskotliwy ekonomista ;))
    • maariuss A do jakiej publicystyki przesiądzie się GW? 23.01.07, 22:05
      Problemem GW jest to, że zabrnęła w ślepy zaułek. Czarny obraz Rosji który z
      uporem kreowała (a może tylko odpowiadała na polskie zapotrzebowanie wywołane
      polskimi kompleksami) nijak nie przystaje już do rzeczywistości i dłużej, nawet
      w Polsce, ukryć tego się już nie da. Myślę, że takie artykuły nawet w GW są
      nieuniknione bo ciśnienie faktów jest za duże. Niewątpliwie szok przeżyją
      karmieni dotychczasową publicystyką GW Polacy, którzy Rosji nie znają, ale
      święcie w to wierzą bo przecież wiedzę czerpali z opiniotwórczej gazety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka