Gość: Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:34 >kary finansowe łącznej wysokości aż 339 mln zł. >To sto razy więcej niż w 2005 r., kiedy kary wyniosły tylko 38 mln zł. kazde dziecko to wie :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwloki39 Firmy nie chcą płacić kar 06.02.07, 14:44 "Z danych przedstawionych nam przez UOKiK wynika, że w ubiegłym roku na obwinionych o niszczenie konkurencji na rynku przedsiębiorców spadły kary finansowe łącznej wysokości aż 339 mln zł. To sto razy więcej niż w 2005 r., kiedy kary wyniosły tylko 38 mln zł." Jak dla mnie 339/38 w przyblizeniu rowna sie 10... Do stu razy jeszcze sporo brakuje... Korekta spi? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Firmy nie chcą płacić kar 06.02.07, 15:33 A co to za wymigiwanie się? Jakbym ja nie zapłacił mandatu, to bym do więzienia poszedł. Wsadzać za kratki prezesów, którzy nie płacą kar! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Firmy nie chcą płacić kar 06.02.07, 15:38 masz prawo odwołać się od mandatu Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Firmy nie chcą płacić kar 06.02.07, 15:52 Zauwąż tryb przypuszczający... W życiu zapłaciłem dwa mandaty przez sklerozę (zapomniałem biletu). A firmy programowo nie płacą. A więc prezesów do pudła (w końcu to oni tak pięknie mówią o odpowiedzialności jaką ponoszą) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Firmy nie chcą płacić kar 06.02.07, 16:27 intel-e-gent napisał: > Zauwąż tryb przypuszczający... W życiu zapłaciłem dwa mandaty przez sklerozę > (zapomniałem biletu). > A firmy programowo nie płacą. A więc prezesów do pudła (w końcu to oni tak > pięknie mówią o odpowiedzialności jaką ponoszą) Każda większa firma w Polsce zapłaci każdą prawomocnie orzeczoną karę. Rzecz w tym, że od decyzji nakładającej karę może się odwołać, bo jest to święte prawo każdego podmiotu gospodarczego. Jeżeli sądy potwierdzą, że kara była słuszna, to kara zostanie zapłacona. Jeśli kara zostanie przez sąd uchylona, to przecież nikt nie będzie jej płacić, skoro okazała się nienależna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xio Re: Firmy nie chcą płacić kar IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 16:27 Mandatu nigdy przyjmować nie musisz. Sprawa zawsze może iść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś