Gość: http://prawdziwa-ue.1st.to/ > Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: 203.113.34.* 05.06.03, 00:24 prawdziwa-ue.1st.to/ >> FAKTY KTÓRE MUSISZ ZNAĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://prawdziwa-ue.1st.to/ > http://prawdziwa-ue.1st.to/ >> FAKTY KTÓRE MUSISZ ZNA IP: 203.113.34.* 05.06.03, 00:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo Sapiens Wspolne opodatkowanie - nie dajcie go sobie odebrac IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.06.03, 00:30 To ostatni bastion twojej wolnosci, ktory drazni liberalow. Walcz glowa, pazurami i czym sie da aby te sk...y nie zrujnowaly twojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowieka telepie jak to czyta Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.chello.pl 05.06.03, 00:34 Panie Kołodko! Stołek ministerialny, na którym Ty co chwila tak pięknie pierdzisz służy do zdroworozsądkowego kierowania finansami państwa nie do praktyk onanistycznych!!!!! A żebyś czym prędzej skończył jak łapiński i reszta pajaców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Kolotanie do wschodnich drzwi... IP: *.proxy.aol.com 05.06.03, 00:35 ...w estoni wprowadzono 26 % podatek liniowy ...boom gospodarczy widac golym okiem...estonska klasa polityczna ustalila miedzy soba ,ze nawet przy zmieniajacych sie rzadach nie ruszaja podatku...w rosji wiadomo od dawna obowiazuje podatek liniowy 13 %...na litwie boom malych i srednich firm ,ktore placa 11 % podatek...ukraina.. od stycznia bedzie obowiazywal 13 % podatek liniowy...a my tu myslimy ,ze unia za nas zalatwi...jedno jest pewne nie -dlugo zaczniemy kolotac do wschodnich drzwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr99@poczta.gazeta.pl Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.kabaty.2a.pl 05.06.03, 01:17 Mam kilka uwag do tego tekstu. Po pierwsze jest on napisany w sposob tak niejasny, ze niektore fragmenty trzeba czytac kilka razy zeby je zrozumiec. Brakuje mi np. jasnej definicji "dochodow kapitalowych" na ktore autor sie powoluje, moze on wie co to jest ale ja nie. Jezeli zas chodzi o merytoryczna tresc przekazu to jest to kolejny dowod na to, ze nasze Panstwo szuka kolejnej drogi aby w sposob zawoaluowany i niezrozumialy dla wiekszej czesci spoleczenstwa sciagnac zeń dodatkowe pieniadze. Bardzo mi sie podoba pomysl dodania do podstawy opodatkowania dochodow nie podlegajacych opodatkowaniu - mistrzostwo w wydaniu SLD, na ktore nota bene glosowalem z uwagi na wysoki iloraz intelgencji ich przedstawicieli, niestety nie idacy w parze z podstawowym poczuciem uczciwosci i sprawiedliwosci. Poniewaz budzet naszego kraju niedomaga, pieniadze zostana w ten czy w inny sposob sciagniete z podatnikow. Dlatego co bardziej inteligentne jednostki powinny wejsc w szara strefe albo sp... z tego kochanego kraju stu tysiecy pomyslow na reforme finansow (w sposob immanentny inkludujaca reforme finansow poszczegolnych jednostek i partii zwiazanych z tzw. "grupa sprawujaca wladze", chociaz grupy tym- czasowo-nie-sprawujace-wladzy tez sobie niezle radza.)Przy tej polityce, krotkowzrocznej, nastawionej nie na rozwoj ale na dorazne sukcesy, zapychajace gebe wyborcom i pozostawiajace bagno nastepnej elicie rzadzacej Polska jest skazana na bankructwo w przeciagu kilku nastepnych lat. Czy mamy jakis wplyw na zmiane tego stanu? Chyba nie, pewne tendencje obserwuje od ponad 10 lat i wraz ze wzrostem swiadomosci zwieksza sie tylko stopien dzialan majacych na celu zagmatwanie wszystkich interesow i interesikow. A nie przybywa ludzi, ktorzy z pasja oddaliby sie rzadzeniu panstwem. Przykro mi to stwierdzic, ale jestesmy krajem ludzi malego formatu, nie zdolnych do postrzegania tzw. Big Picture PS. jestem zwolenikiem podatku tzw. pogłównego, tzn. kazdy placi tyle samo pieniedzy, np. 1000 zl, niezaleznie od tego ile zarabia. Dlaczego? Na co ida podatki? policja, szkoly, sluzba zdrowia, drogi itp. Czy jezeli ktos zarabia np. 10,000 ma inna jakosc czy zakres uslug swiadczonych przez powyzsze instytucje niz osoba zarabiajaca 1,000? - nie. W zwiazku z tym dlaczego ma placic wiecej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Korzeniowsk Re: Ludzie marni IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.06.03, 08:29 Prawda, prawda; Adam Bień z Ossali, jeden ze słynnej moskiewskiej 16-ki, człowiek który się nie zeszmacił na słynnym procesie, zapewne określiłby obecne "elyty" rządzące (poza Mazowieckim i Bieleckim!), jako "ludzi marnych"! Ale z podatkiem pogłównym nie zgadzam się, podobnie jak i podatek liniowy; popierałbym w polityce podatkowej sprawdzone wzorce krajów najzamożniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampart Klodko na prezydenta IP: *.espol.com.pl 05.06.03, 02:34 tak trzymac! chujom precz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAHAN Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 03:58 KOŁODKO ODODATKUJ JESZCZE WSZYSTKIE SWOJE DURNE POMYSŁY NIE WKURWIAJ LUDZI KOMUŚ CHYBA W KOŃCU BRAKNIE CIERPLIWOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madeinusa Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.tnt13.dfw9.da.uu.net 05.06.03, 06:15 Popieram. Az sie wiezyc nie chce ze on wykladal na uniwerstecie w USA. Takich debilizmow nikt by tutaj nie traktowal powaznie, w kraju, ktory ma w prawie podatkowym wiele sposobow na promowanie rodzin, im wiecej dzieci tym nizszy podatek na glowe. Tak to robi ameryka, dlaczego u nas znowu odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yah Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 06:29 Ten ch.j chodził z moim ojcem do liceum. Ojciec mówił że był w porządku. Mnie się tak nie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: 151.92.176.* 05.06.03, 06:38 miejmy nadzieje, ze niebawem konie rzadow millera i kolodki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.06.03, 07:04 Czemu Miller nie wypierdoli tego Kołodkę .Powinien go skierować do psychiatry.Aż strach myśleć ,że takich mamy profesorów,którzy uczą nasze młode pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny 05.06.03, 10:28 Ale co masz na myśli mówiąc 'wypierdoli'? Stosunek płciowy czy stosunek pracy? Ja myślę, że pierdolić to oni się nie pierdolą oni sobie jedynie walą konia metodą krzyżową miller-kołodce a koło-dko-millerowi. Natomiast z pracy to go miller raczej nie wyrzuci. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom. Chujom precz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS No i w d... się poprzewracało IP: *.pl.abb.com 05.06.03, 08:18 Czytam i sam nie wierzę w to co widzę. Miało być prościej, łatwiej i TANIEJ a tymaczasem co. Towarzystwu ostatnie skoki temperatury wyrządziły chyba krzywdę. Mózg, jeśli tam wogóle kiedykolwiek był, do reszty się zlasował i chłop generuje jakieś choromysła. Pytam zatem: Kiedy ktoś weźmie tego pajaca i w końcu pośle tam gdzie jego miejsce, czyli do pudła za działanie na szkodę Państwa i jego obywateli? Wszak to już zakrawa na znęcanie się psychiczne i wykorzystywanie władzy dla niecnych celów. Drugi Mengele do k... nędzy. Jak taki zachłanny na moją kasę to niech ją sobie bierze, tyle tylko że pierwszy raz kiedy to zrobi będzie ostatnim bo wtedy ja zabieram swoje zabawki i jadę do innego, bardziej ucywilizowanego kraju (a o to z pewnością nie trudno). Co do wykładów pajaca Kołodki: Zachodzę w głowę ilu słucha tych bzdur i jak głęboko sięga penetracja tymi wywrotowymi poglądami. Przecież jeśli choćby mały procent studentów, w błogiej nieświadomości tego co czyni zaadoptuje takie poglądy jak własne to strach pomyśleć co będzie. A tak na marginesie stawiam dwa wnioski: 1. Osoba pełniąca obowiązki ministerialne powinna mieć bezwględny zakaz prowadzenia dodatkowej działaności, a taką bez wątpienia jest prowadzenie wykładów, 2. Rektorzy uczelni w których wykłada Kołodko: weźcie Panowie zimny prysznic i oprzytomnijcie. Przecież to jest defektyzm a nie wiedza. No chyba że, o zgrozo, sami jesteście równie stuknięci lub co gorsza nei bacząc na wykształcenie swoich absolwentów jedynym kruterium jakim się posługijecie jest chęć posiadani ministra jako wykładowcę, niezależnie od tego czy coś sobą reprezentuje czy też jest zwykłym imbecylem. I już na koniec, mam nadzieję że to przejściowa choroba i w końcu znajdzie się na nie jakieś lekarstwo a jeśli nie to niech pacjent (rząd) włazi czym prędzej do trumny a ja z chęcią przyłożę rekę żeby wbić kolejny gwóźdź do tej trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimue Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 05.06.03, 08:21 Na SGH chodzi plota, ze Kolotko spedzil ostatnie 3 lata w Tworkach a nie w Finlandi. To by sie zgadzalo. Normalny to on nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.oswirus.krakow.pl 05.06.03, 08:23 zamiast uprościć podatki,Kołodko i sprzyjający mu Miller jest mistrzem świata w ich dodatkowym gmatwaniu.Wszystko po to aby kolesie ze swoimi dochodami i znajomościa kruczków przeszli obok systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh jeszcze podatek... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 08:27 ...od srania i ilości produkowaniego gówna. mister kołodko będzie płacił najwięcej. może zatęskni wtedy za podatkiem liniowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie, dość Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.crowley.pl 05.06.03, 08:35 Szanowny Panie prezydencie. Niech Pan wyśle na saksy do Iraku Kołodkę, Belka już oprzytomniał, może pan Belka wyleczy nasze finanse. Wydaje mi się że klonuje się nowa choroba, zwana,chorobą Kołodki, jeśli tak to celem zatrzymania zarazy wyciąć całe stado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol I ten bałwan zarzuca innym schładzanie gospodarki... IP: *.wbk.com.pl 05.06.03, 08:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Niech on przeczyta choć jedną książkę IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 08:49 z dziedziny ekonomii, tej prawdziwej. A przynajmniej felietony Wilczyńskiego, Winieckiego i Balcerowicza we Wprost. Kim ten "geniusz" jest z zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy KOLODKO niech S-P-I-E-R-D-A-L-A razem z SLD IP: 150.132.93.* 05.06.03, 08:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania O co wam chodzi? Chcecie przeciez do unii? IP: *.cs.put.poznan.pl 05.06.03, 08:56 Nie rozumiem o co wam chodzi. Jezeli Polska przystapi do Unii, Polska musi zaplacic kolosalna skladke czlonkowska. Czy dostanie jej zwrot, czy nie, to inna sprawa, faktem jest ze Kolodko musi znalezc pare miliardow zlotych. Co, ma je dodrukowac? Wiec zwieksza podatki. Naturalna konsekwencja tego, ze Polacy podobno chca do unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS Re: O co wam chodzi? Chcecie przeciez do unii? IP: *.pl.abb.com 05.06.03, 09:18 1. To czy ktokolwiek chce czy nie to się okaże więc nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. 2. Co to jest "chcecie"? A co Pani/Panie Szopen z Poznania społeczeństwo się nie podoba? Nie ma ja kontra reszta. W tym przypadku est jeden kraj i jego obywatele a nie jakieś Giertychowsko - Lepperowskie odcinanie się od reszty. 3. Jeśli zagłosujemy na TAK to oprócz podwyższania podatków są również bardziej zacne metody wygospodarowania funduszy składkowych. Istnieje jeszcze coś takiego jak ograniczenia wydatków. Gdzie, ot choćby poprzez szczegółową weryfikację świadczeń rentalnych (jeśli Szopen nie rozróżnia to to nie jest to samo co emerytura). Sam znam kilka przypadków gdzie zdrowy "egzemplarz" podpłacił lekarzynę by ten uznał go za niezdolnego do pracy podczas gdy sam pod płaszczykiem firmy jakiegoś krewniaka kręci niezły biznes zaarbiając podwójnie. I tak już by nie przedłużać: pieniądze treba umieć zarabiać a nie zabierać i tego przde wszystkim powinien nauczyć się nasz rząd i to niezależnie od tego z jakiej opcji będzi pochodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: O co wam chodzi? Chcecie przeciez do unii? IP: *.cs.put.poznan.pl 05.06.03, 13:14 na wstepie, Giertycha i Leppera nie trawie i uwazam, ze pierwszego powinno sie zastrzelic a drugiego zamknac w zamkinietym odzziale psychiatrycnym na terenie Iraku. I masz racje, ze mozna ograniczac wydatki. Mozna sfinansowac skladke na trzy sposoby: podniesc podatki, zwiekszyc deficyt, ograniczyc wydatki. A teraz zobacz kto nami rzadzi i w jakim kierunku ida zmiany i odpowiedz UCZCIWIE, jak uwazasz, ktory z tych wariantow wybiera czerwoni. Co do sugestii wypisywania sie z spoleczenstwa, daruj ja sobie. W przeciwienstwie do tych, ktorzy wyzywaja narod od debili i krzycza, ze wyemigruja jak tylko beda mieli okazje a juz szczegolnie jak Polska nie wejdzie do unii, ja mam zamiast zostac tutaj i pracowac dla mojego kraju niezaleznie od wyniku referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: O co wam chodzi? Chcecie przeciez do unii? IP: *.wbk.com.pl 05.06.03, 10:03 A obciąć wydatków nie można? A może zmniejszenie stopy podatku i uproszczenie obecnie chorego systemu pobudziłoby gospodarkę i w konsewkencji podatek co do KWOTY byłby wyższy, bo wyższe byłyby dochody społeczeństwa, a więc podstawa, od której jest naliczany? Przykład akcyzy na alkohol się kłania - wywindowanie do niebotycznego poziomu stawki zmniejszyło - wbrew intencjom - kwotę trafiającą z tego tytułu do budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: O co wam chodzi? Chcecie przeciez do unii? IP: *.cs.put.poznan.pl 05.06.03, 13:16 No pewnie, ze mozna! Ciesze sie, ze tez jestes przeciwko unii. Powtarzam: Polska nie potrzbuje Unii, bo unia to wieksze podatki, skomplikowane przepisy itd. Polska potrzebuje reformy finansow, mniejszych podatkow i przejrzystych przepisow. Czy obecny rzad moze obnizyc podatki? Nie. Dlaczego nie? Zartujecie sobie??? Zreszta, jakie rzad daje sygnaly: ze bedzie cial wydatki (zamieniam sie w sluch!) czy ze bedzie podwyzszal podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historia Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 09:05 Gość portalu: gość napisał(a): > Niech ten półmózg "WIELKI WYNALAZCA" Kołodko wreszcze znajdzie > jakąś muszlę klozetową marki (zupełnie przyzwoitej zresztą) KOŁO > i spuści za soba wodę. P... komuchy, złodzieje... Te pomysly to produkt nie tyle Szefa co intelektualnej niemocy ministerium, w ktorym pracuja ludzie nie potrafiacy inaczej myslec jak w stylu: jak dowalic prywaciarzom, ktorych zwalczalismy przez czterdziesci lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.06.03, 09:07 Mam pytanie. Każy kto ma ROR w banku będzie musiał zlikwidować konto? Bo jak mi dopiszą 5 gr to będą to dochody kapitałowe i co wtedy? Brak możliwości wspólnego opodatkowania? Przecież tak skończy 95% rozliczających się osób (bo banki chyba nie zbankrutują z powodu masowego zamykania kont?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 09:19 mam 4 dzieci, jestem w ciazy :( Juz nie moge wysylac dzieci do szkol prywatnych czy spolecznych i odpisac sobie to od podatku. Juz nie moge leczyc im zebow w prywatnym gabiniecie i odpisac sobie ulge. Czy teraz mam rozwiesc sie z mezem pracujacym na etat, bo ja pracuje na umowe o dzielo, zeby chociaz on mogl sie rozliczyc jako samotny rodzic z dzieckiem???? Czy 40% naszego dochodu to nie dosyc????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taxfreezone Re: Kapitalny sposób fiskusa na rodziny IP: 217.98.103.* 05.06.03, 09:22 Upraszczanie przez skomplikowanie, obniżanie przez podwyższanie, reformowanie przez nicniezmienianie, naprawianie przez psucie - oto polityka ministra finansów. Chciałbym oświadczyć, że kupuję dzisiaj muszlę klozetową firmy Koło i dopisuję -dko, co pozwoli mi załatwiać potrzeby z podwójną satysfakcją. Odpowiedz Link Zgłoś