Gość: gość IP: 193.164.157.* 02.07.07, 14:24 no to klapa............... Misztal miał rację-sprzedać Włochom mistrzostwa za niezłą kasę :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wuetend Re: niech zbudują Niemcy IP: *.ATRADIUS.com 02.07.07, 14:32 Prezydencie, premierze, ratuj kraj, wystaw Niemcom rachunek za II WŚ. Zamiast kasy budowa sieci autostrad ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Aktualny Rząd jest beznadziejny IP: *.crowley.pl 02.07.07, 15:09 Minęło 2,5 miesiąca od przyznania Euro, a ta banda nierobów nic nie zrobiła, nie wydała nawet oficjalnych komunikatów. Jeśli myślą, że zepchną winę za odebranie Euro na następną kadencję, to się grubo mylą. Euro zostanie odebrane juz za kadencji tych patałachów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant jedyne rozwiazanie to wstrzymać naszą składkę IP: *.telprojekt.pl 02.07.07, 15:13 do UE, wtedy pieniedzy na drogi bedzie az nadto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: jedyne rozwiazanie to wstrzymać naszą składkę? IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 02.07.07, 15:40 Czy kolega "mutant" to moze ze szkolki medialnej Ojca Rydzyka" Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 a co, mieliśmy zdążyć? Chodziło o rabunek kasy! 02.07.07, 16:48 czy Wy myśleliście poważnie, że z tym EURO 2012 to chodziło o jakiś rozwój czegokolwiek? Przecież chodziło o to kto i ile kasy zapie.. z tego worka na stadiony i drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: pierwsze nie ma armat, drugie nie umiemy strz 02.07.07, 19:14 Jak się sprężymy, to zdążymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheheh Re: Aktualny Rząd jest beznadziejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:45 Gość portalu: mzb napisał(a): > Minęło 2,5 miesiąca od przyznania Euro, a ta banda nierobów nic nie zrobiła, > nie wydała nawet oficjalnych komunikatów. Jeśli myślą, że zepchną winę za > odebranie Euro na następną kadencję, to się grubo mylą. Euro zostanie odebrane > juz za kadencji tych patałachów!! Jeśli sądzisz, że przez dwa i poł miesiąca można przygotować inwestycje to moim zdaniem jesteś albo głupkiem albo czytelnikiem GW (co zresztą na jedno wychodzi) nie pozdrawiam, ale informuję - przygotowania trwają, syneczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Aktualny Rząd jest beznadziejny IP: *.modlin.wtp3.org 02.07.07, 15:56 Głupkiem ty jesteś. Sama rozbiórka stadionu X-lecia zajmie kilka miesięcy. Można było ją rozpocząć już 2 miesiące temu. Ale kacze g..wna mają inne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: a gdzie to gó.. po poprzednikach 02.07.07, 21:44 cóż to jest 2,5 miesiąca przy 15 lata jak wielkie gó.. zostawili nam Balcerowicz, Miller, Pol i tym podbni demiurgowie - wybitni fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumzek Re: a gdzie to gó.. po poprzednikach IP: 62.148.79.* 03.07.07, 11:17 Zalozymy sie ze i kolejne 15 lat im nie starczy na zbudowanie autostrad? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subcomm Re: Aktualny Rząd jest beznadziejny IP: *.greifzug.de 02.07.07, 16:31 A ty GW nie czytasz i na forum sie nie wypowiadasz - dlatego jesteś mądry ? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a który był dobry 02.07.07, 21:41 od 15 lat wybitni specjaliści budują nam autostrady i drogi ekspresowe a wychodzą jedynie POLne drogi do nikąd gdzie są te drogi wybudowane przez specjalistów z OIGD co to za specjaliści ktorzy dróg nie wybudowali wpuśmy firmy z południowej i wschodniej Europy i okaże się że można wybudowa dużo więcej za dużo mniejsze pieniądze niż dzisiaj chcieliby dosta nasi rodzimi specjaliści i może drogi nie będą się rozszypywac w dwa lata po wybudowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: niech zbudują Niemcy 02.07.07, 19:35 W niemczech koszt budowy 1 km autostrady (znacznie innej jakosciowo) wynosi srednio 3,5 mil Euro u nas malo jest 5,5 miln euro. Po co komu tyle kasy zakoszonej?. Wystarczy wprowadzic podatek na budowe drog 1 zl od litra paliwa, nie podlegajacy zwrotom i odliczeniom, poza udokumentowanym zuzyci paliwa na cele nie transportowe (pracujoce i efektywne; maszyny budowlane, rolnicze, wojskowe, gornicze). To sprawi iz najwieksi urzytkownicy i glowni dewastatorzy drog beda solidarnie uczestniczyc w tworzeniu celowego funduszu na budowe drog. Oplaty tranzytowe zasila tenze fundusz. Cofnac doplaty dla ciezarowek korzystajacych z autostrad, a wprowadzic nakaz poruszania sie po drogach do tego odpowidnich. Opracowac mape drog dla TIRow i ciezarowek I. pow 10t/os II. pow 6t/os III. pow 3t/os Niech kazdy kto chce i gdzie chce buduje autostrade za wlasne srodki kasujac za przejazd prze 25 - 30 lat a pozniej panstwowy zarzadca przejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUNIU Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.07.07, 14:30 Pewnie i tak drogi by byly do poprawki."Polaczki" kurcze..... NIe gadac tylko robic. Kazy wiedzial ze w taki sposob rzad podejdzie do sprawy. Lepiej pieniadze przeznaczyc np. "co sie dzialo wieki temu" albo na lecznictwo Religa tyle kasy ku...a wydal na bzdet. I jeszcze mamy go po glowce glaskac. Dajcie innym zajac sie sprawa drog - eksperta a nie oszoloma. Ku.. na sama biurokracje pewnie milony eur pojda bo ktos musi sie dorobic. Ale jestem zly wrrr... Chyba lece z tego panstwa bo mi sie rzygac chce. Szkoda mi tylko coreczki. Bedzie jej ciezko na obczyznie. wrrr.... Pozdrawiam wszystkich z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trt już się wstydzę. matko, ale będzie wstyd... IP: *.kolonianet.pl 02.07.07, 14:31 Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 02.07.07, 14:35 Ani z drogami, ani ze stadionami, ani z resztą infrastruktury. Będzie totalna klapa i kompromitacja. Póki czas należy zrezygnować z Euro 2012. Będzie mniej wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.07, 14:43 A ja myslalem, ze Polak potrafi ? A on tylko potrafi wetowac i narozrabiac w europie, nic poza tym. Moze USA pomoga ? Kaczor sie tam wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.. Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.eranet.pl 02.07.07, 14:49 Zawiedziony - bedziesz dalej zawiedziony, firma z USA chciała budować odcinek Stryków - Kowal to ich zignorowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:46 a powiedz ile sobie za to życzyli z naszych kieszeni. Tyle co Kulczyk?:) Idiotyzm czytelników GW sięga sufitu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmb dla mnie to było oczywiste IP: *.as.kn.pl 02.07.07, 14:44 że w tym polskim urzędniczym burdelu z niczym nie zdążymy. Odpowiedz Link Zgłoś
harry122 Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 02.07.07, 14:45 Euro euro... a zastanawiał się ktoś co będzie później? EURO 2012 I CO DLAEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:04 A dalej już z górki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MtM Wielka Kasa + Mali Politycy = Mniej Niż Zero km. IP: *.eranet.pl 02.07.07, 14:45 Przykład: A1 nie ma szans na prawidłową terminową realizację ponieważ to Kaczyński, Dorn z "przyjacółmi" Arnolda M. storpedowali około 2000r koncepcję przebudowy odcinka Rząsawa-Piotrków, budowę za państwowe pieniądze obwodnicy Łodzi (Tuszyn- Stryków) i przetarg na Wojkowice, tworząc z tego jedną niespójną całość aby maksymalnie zaciemnić nowy korupcjogenny przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do synka Re: Wielka Kasa + Mali Politycy = Mniej Niż Zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:47 co ty chcesz od A1, synku? Wszystko idzie zgodnie z planem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and nie trzeba byc ekspertem IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 02.07.07, 14:49 ..zeby wydac taka ocene nic sienie zmienilo i nic sie nie zmieni.. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Panie prezesie czy Pan jest tym Szatanem? 02.07.07, 14:55 Ja tam się nie boją - w radzie organizacji mistrzostw jest nasz ojciec narodu Jarosław !!! Nie boje się gdy ciemno jest Jarosław za ręke prowadzi mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Panie prezesie czy Pan jest tym Szatanem? IP: *.sbc.man.ac.uk 02.07.07, 17:45 Ciemno to Ty masz we lbie buraku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys:) u nas na G Śląsku sa i autostrady i expresówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:03 i DTŚ i inne drogi:) tak więc chorzó prawie przygotowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhahaha Wrocław ma drogi? Wolne żarty! IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:31 A4 wiosny nie czyni jak całe miasto ma drogi w stanie fatalnym! Ostatnio byłem w Katowicach bo tam przenosi się moja firma i byłem w szoku widząc tunel w centrum Katowic, trzy pasmowe drogi wyjazdowe na Kraków, Bielsko-Białą, Warszawę i do Gliwic drogą A4 i DTŚ. U nas w Wrocławiu to jesteśmy 100 lat za murzynami jeśli chodzi o drogi! Expo2012 nie będzie tak jak EURO2012 też nie będzie, a Dudtkiewicz będzie nadal sprzedawać działki bogatym inwestorom nie patrząc na to że drogi są do dupy że się tak wyraże! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 prawda, ale budują sie.. i bedą.. za kilka lat 02.07.07, 15:49 co innego z drogą do Warszawy czy do Poznania... tu jest kanał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys ech... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:31 a byłes we Wrocławiu? wieśniaku...bedziesz widział co dalej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wiesniaku, mieszkam we Wrocławiu..;) 02.07.07, 15:51 jakim prawem mnie obrazasz, głabie? ze duzo zębów masz w głebie? krzywo rosną? moze skorygowac? :) co? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l o żeś się odezwał. nie pokazuj się we Wrocku IP: *.e-wro.net.pl 02.07.07, 17:21 bo w jaką dziurę wpadniesz. lepiej siedź na swoim zadupiu. Wrocław nie był ruszany przez 50 lat a od 10 gdy się zaczęło naprawdę odbudowywać, remontować i unowocześniać to wrzeszczy każdy wieśmak który do nas przyjeżdża. Dutkiewicz naprawde niedobry bo kręci wielką kasę, warszawce nie chce oddać tylko inwestuje w swoją parafię. Prawda że nie wszystko się udaje ( zwłaszcza kuleją inicjatywy zależne od budżetu ) ale spokojnie, wrocławianie dadzą sobie radę i bez 4, 5, 6 RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ech... IP: *.bauboden.com 03.07.07, 07:57 Ja jestem parę razy w roku we Wrocławiu. I mogę powiedzieć, że trudno znaleźć inne podobnie syfiaste miasto. Ba, ja nawet przez rok w tym cholernym mieście mieszkałem. Stare miasto wiosny nie czyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Re: u nas na G Śląsku sa i autostrady i expresówk IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:33 Wiesz co, mnie to cały czas zastanawia dlaczego Chorzów pominięto. Autostrada z zachodu jest, z południa w kiernku Warszawy całkiem przyzwoita jak na polskie warunki gierkówka jest, stadion jest, lotnisko o sporej przepustowości jest. W ogóle ktoś kto wyznaczał miasta w których odbędą się mecze musiał byc chyba pijany. Rozsądek by nakazywał by mecze odbywały się w miastach leżących na linii wschód-zachód. Poznań-Łódź-Warszawa (brakuje odcinka autostrady z Łodzi do Warszawy no i dalej na wschód) albo Wrocław-Chorzów-Kraków (do zbudowania zostaje odcinek autostrady z Krakowa do granicy z Ukrainą). Oczywiście do drugiego wariantu trzeba by jakoś włączyć Warszawę gdzie ma się odbyć inauguracja mistrzostw. W związku z tym kolejny mecz mógłby się odbyć w Chorzowie. Z Warszawy do Katowic gierkówką jedzie się jakieś 3-3,5 godziny a pociągiem 2,5. Zdaję sobie sprawę że większość kibiców nie będzie uczestniczyła we wszystkich meczach i nie będzie jeżdziła po całej polsce niemniej istniejąca dzisiaj infrastruktura i przewidywane kłopoty z jej rozbudową + brak czasu przemawaiją za organizacją meczów tam gdzie już ta infrastruktura jest jakoś rozwinięta. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 pissdy wolą zajmować sie skrobankami i mundurkami 02.07.07, 15:05 stadionów tez chyba nie zdażymy zbudowac ale spoko... rzad wyluzowany, (p)oslowie mają całe wakacje wolne... luzik historia wam tego nie wybaczy skur.. syny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz monster iles tam - jesteś prostakiem i frustratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:14 kiedy za 10 lat bedziesz czytał te swoje "kazania-wywody-obelgi" bedzie Ci bardzo wstyd...wyjedź lepeij z Polski, bedziesz spokojniejszy a i tu sie atmosfera przeluxni pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 udowodnij, ze "rzad" zajmuje sie Euro'12 02.07.07, 15:16 ale nie dasz rady tego udowodnic bo te debile nic nie robią i za rok bedzie dopiero "wesolo", przyjedzie komisja UEFA i bedzie oczekiwała, ze cos sie juz dzieje a jak sie ma cos dziac, jak przetarg na Stadion narodowy został nie wiedziec czemu anulowany i zaczyna sie od nowa Anglicy budowali Wembley 5 lat... sadzisz, ze Polska zbuduje stadion na 60 tys w 3 lata? ja jakos w to nie wierze mam dosc obecnego rzadu, to jest zwykłe pomieszanie neofaszystów z psychopatami i tylko pracowac nie ma kto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: udowodnij, ze "rzad" zajmuje sie Euro'12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:30 juz z góry nie zgadzasz sie z moja wypowiedzią, twierdząc że nie udowodnię:) wiec oszczedze sobie czasu na wyjaśnienie Ci tej sprawy. Bo to bez sensu, w tej chwili nic Cie nie przekona. Na razie nikt nam nie odebrał Euro. mamy 02.07.2007 rok, czyli niecałe 5 lat. wiesz że najpierw trwa żmudna paierkowa robota a dopiero potem zaczyna byc coś widoczne w fizyczny sposób. powiedz mi kto jest psychopata w rzadzie? dotarłes do jakiś badań psychologicznych? jesli nie to nie siej nieprawdziwych informacji, wymień conajmniej 5 neofaszystów którzy zasiadaja w sejmowych ławach? nie mamy sobie nic to powiedzenia, niestety, zmień nastawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: udowodnij, ze "rzad" zajmuje sie Euro'12 IP: *.modlin.wtp3.org 02.07.07, 15:38 Tylko że stadiony mają być gotowe w 2010 - taki wymóg UEFA. Tak więc kompromitacja pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.... Nie mamy prawie 5 lat, ale tylko 3,5 roku IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:42 bo na 1 stycznia 2011 muszą być wybudowane drogi w 80%, stadiony w 90% natomiast komunikacja kolejowo-lotnicza w 100% nie da rady! Nie mówiąc już o hotelach, ośrodkach treningowych które muszą spełniać wymogi międzynarodowe, a takich u nas w kraju nie ma i nie będzie! Wokół każdego stadionu muszą powstać hotele przynajmniej jeden 5* z salami konferencyjnymi na minimum 100 miejsc siedzących itd. Zresztą PZPN sam sobie gola strzelił bo wybrał miasta które leżą przy granicy z 4 stron Świata czyli Gdańsk, Poznań, Wrocław i Warszawe, zamiast wybrać Wrocław, Chorzów, Kraków i Warszawę. Stadion w Chorzowie jest, w Krakowie tra renowacja, do tego budowa dwóch tylko stadionów (a nie 3). Drogi, A4 od Wrocławia przez Chorzów do Krakowa jest! Wystarczy podciągnąć do granicy z Ukrainą, połączenie rogowe z Warszawą też jest za pomocą Gierkówki, a i będzie A1 czyli odpada budowa setek km dróg ekspresowych! Kraków i Katowice dysponują teraz największymi lotniskami na w Polsce (poza Okęciem rzecz jasna), Wrocław zaczyna budowę od nowa terminalu lotniczego+cała infrastruktura. Można tak wyliczać, ale skoro w PZPN myślą dupą i nie mają pojęcia o takich imprezach to będzie klapa i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no ale wytłumacz to pissdowatym fanatykom 02.07.07, 15:46 oni wierza w "swoj" załosny , kaczy rzadzik i nic ich nie przekona, ze białe jest białe, a czarne jest czarne sytuacja jest juz bardzo zła, a nikt sie tym nie przejmuje ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: udowodnij, ze "rzad" zajmuje sie Euro'12 IP: *.aster.pl 02.07.07, 15:46 Probujesz czepiac sie slowek, ale merytorycznie - slabiutko. Co zrobil rzad na rzecz Euro 2012 - prosze, slucham. Minelo chyba 2, 2 i pol miesiaca, prawda? Neofaszysci w Sejmie? Prosze bardzo: czlonkowie LPR. Psychopaci w rzadzie - moze przesada. Ale juz paranoicy? Jaroslaw Kaczynski. Zwracam uwage, ze paranoja to nie tylko precyzyjnie okreslony stan chorobowy, ale takze - w bardziej potocznym sensie - wlasnie takie zachowania, jakie na co dzien i od swieta prezentuje nam premier: wszedzie czai sie wrog, pielegniarkami steruje szatan, a poza stocznia gdanska to glownie ZOMO stoi. Wiec nie kombinuj tylko pogodz sie z faktami. Rzadza nami niekompetentni idioci, i jezeli szybko cos sie nie zmieni, to na Euro po prostu sie nie wyrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: udowodnij, ze "rzad" zajmuje sie Euro'12 IP: *.kkibci.pl 02.07.07, 17:28 Pozioraj na strony Generalnej Dyrekcji Drog Krajowych i Autostrad w dziele przetargi. Np. ruszyły przetargi na mało widowiskowe prace przygotowawcze przy A4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: neo-faszysci w polskim Sejmie... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 02.07.07, 15:56 Juz ci wymieniam "widzu"... 1) Roman Giertych 2) Wojciech Wierzejski 3) Radoslaw Parda 4) Krzysztof Bosak 5) Rafal Wiechecki 6) Janusz Dobrosz Zapedzilem sie nieco, bo to juz szesc nazwisk poslow reprezentujacych w Sejmie Lige Polski Rodzin i zarazem ludzi o pogladach endecko-faszystowskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.ai.com.pl 02.07.07, 15:09 Nie jestem ekspertem i wiedziałem to już od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowiec Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:12 ludzie administracja drogowa, to sa Ci ludzie którzy organizuja przetargi, sprawuja nadzory(inzynier kontraktu) odbieraja budowy ale rowniez i prowadza ewidencje drogowo-mostowa(ksiazki obiektow i przeglądy) wydaja pozwolenia na zajecie pasa drogowego oraz obsluga finasowo-kadrowa tych budow i ludzi.taka administracja istnieje na calym europeiskim rynku pracy i tego nie zmienicie, sa to koszty stale(ok 1mld zł) i dopiero nadwyzka nad tym idzie na budowe dróg, wiec niech te 30 % akcyzy idzie tak jak nam obiecywano idziena drogi. To znajda sie wykonawcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisse Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.pool8288.interbusiness.it 02.07.07, 15:12 Gość portalu: gość napisał(a): > no to klapa............... Misztal miał rację-sprzedać Włochom mistrzostwa za > niezłą kasę :))))))))) Autostrady w Italii tez nie sa najlepsze, a kto probowal przejechac tamtejsza A4 (Venezia - Torino) lub pociagiem albo autobusem to bardzo szybko polubilby nasze polskie. Jedzcie -> zobaczcie-> pomyslcie-> piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.jmdi.pl 02.07.07, 15:17 różnica jest taka, ze u nas autostrad nie ma wcale :-) i w kwestii drog jestesmy 30 lat za wlochami (choc poza infrastruktura to burdel maja podobny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisse Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.pool8288.interbusiness.it 02.07.07, 15:31 Inaczej; 30 Lat temu Italia byla w podobnej sytuacji jak Polska; ale pobudowali infrastrukture bez cienia inteligencji i wyobrazni, a od 10 Lat nie ma kasy na utrzymanie tego molocha. Sprobuj przejechac samochodem w poniedzialek rano z Turyna do Wenecji; to odleglosc podobna jak z Krakowa do Wroclawia. Jedyna roznica ze zaplacisz i Italii ok. 30 EUR i bedziesz stal w gigantycznym korku przy Mediolanie, Bergamo, Brescia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Potrzeba bylo ekspertow by stwierdzic oczywistosc? IP: *.e-wro.net.pl 02.07.07, 15:12 I na to potrzeba bylo "ekspertow" by stwierdzic, ze jest to oczywiste? Predzej kaktus mi na ch..u wyrosnie, niz te drogi beda zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUDWIGVANBEETHOVEN Jezus Chytrus...!!!! IP: *.rev.stofanet.dk 02.07.07, 15:24 Toz to juz tylko teraz Polsce zostalo modlenie sie do sil niebieskich albo szatanskich czy jakie tam sa o pomoc.Politycy nic tu nie pomoga bo to søurwysyny j.e.b.a.n.e i zalezy im tylko na skloceniu wszystkich w kraju.Do tego mamy z Europa juz na pienku i gorzej byc nie moze.Chociaz jest jedno wyjscie,ale do tego potrzeba calego narodu!!!!Mianowicie zrobic tak jak sie stalo w Argentynie,kiedy spoleczenstwo pognalo wladze.WY PISDY,LP- ERY,GIERTYCHY,GLEMPY&CO - tego co zrobiliscie Polsce,historia was osadzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Jezus Chytrus...!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:33 podpisz sie pod tym cudem palancie:))) a ludwika mi tu nie obrażaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maschunengewehr34 Re: Jezus Chytrus...!!!! IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.07.07, 16:40 w sumie gosc ma racje,wiec nie czepiaj sie go - jest wku..ony tak jak wielu Polakow na te beznadzieje katolicka - dotralo do CIEBIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Jezus Chytrus...!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:18 Mocno powiedziane, ale co racja to racja :-> Odpowiedz Link Zgłoś
hors24 jest rozwiązanie ! 02.07.07, 15:25 trzeba: 1. podnieść akcyzę na paliwo, 2. podnieść podatek drogowy, 3. wprowadzić winiety na drogi krajowe, lokalne a także leśne, 4. wprowadzić opłatę od emisji zanieczyszczeń z rury wydechowej, 5. zagonić ludzi do "czynu społecznego", 6. rozważyć nowatorski projekt autostrad 1-pasmowych z ograniczonym ruchem pojazdów ...itp bzdury, a i tak dróg nam nie przybędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:27 Polak potrafi ... być pośmiewiskiem Europy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbix w 2012 drogowcow zima nie zaskoczy bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:34 nie bedzie drog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Drogowcy nie sa w RP najwazniejsi! IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 02.07.07, 15:36 Nie mozna przeznaczyc wiecej pieniedzy na drogi w sytuacji gdy wciaz tak duzo zasluzonych i wiernych dzialaczy PiSsu, Samej-brony oraz LPRu oczekuje na nalezne im, dobrze platne stanowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionowianin Re: Drogowcy nie sa w RP najwazniejsi! IP: *.pkobp.pl 02.07.07, 15:41 Pewnie że nie zdążymy. Wystarczy popatrzyć na budowę obwodnicy w Jabłonnej. Rano jak jade do pracy po 6.00 jeszcze nikogo na budowie niema a jak wracam ok. 17.00 juz nikogo niema. A korek kilka km jest codziennie. Gdyby firma budująca pracowała od rano do wieczora samymi łopatami to już by obwodnica była gotowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:41 "Może być klapa, bo państwo myśli, że wszystkie drogi wybudujemy jedynie z pieniędzy UE, a takiej możliwości nie ma. Na dzisiaj brakuje już 15 proc. własnego udziału w tych inwestycjach" - powiedział prezes OIGD Wojciech Malusi" nigdy tak nie było. Ten "ekspert" ma opdpowiednie nazwisko do kompetencji... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
holtze chorzow warszawa wroclaw poznan - euro 2012 02.07.07, 15:45 chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2012 to wlasnie te miasta powinny byc gospodarzami mistrzostw: wroclaw chorzow i krakow sa polaczone jedyna w polsce autostrada. do warszawy wystarczy przebudowa istniejacych drog. stadion narodowy powinien miescic sie na proekologicznym i przyjaznym stadionie slaskim a nie na warszawskim plastikowym ktorego budowa wypusci w powietrze miliony ton dwutlenku wegla i innych paskudztw. nie dla 70000 stadionu w warszawie!!! slaski to stadion z klasa i na dodatek 'zielony' dzieki swej unikalnej ziemnej konstrukcji - takie stadiony porosniete zielenia to przyszlosc europy a nie swiecace plastikowe tandety!!! uprzedzajac ataki ze niby zla widocznosc- niemcom jakos nie przeszkodzilo urzadzic finalu na podobnym obiekcie - olimijskim w berlinie! Odpowiedz Link Zgłoś
holtze tzn: chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2012 02.07.07, 16:26 oczywiscie mialem na mysli: chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2012 holtze napisał: > chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2012 > to wlasnie te miasta powinny byc gospodarzami mistrzostw: wroclaw chorzow i > krakow sa polaczone jedyna w polsce autostrada. do warszawy wystarczy > przebudowa istniejacych drog. stadion narodowy powinien miescic sie na > proekologicznym i przyjaznym stadionie slaskim a nie na warszawskim plastikowym > > ktorego budowa wypusci w powietrze miliony ton dwutlenku wegla i innych > paskudztw. > nie dla 70000 stadionu w warszawie!!! > slaski to stadion z klasa i na dodatek 'zielony' dzieki swej unikalnej ziemnej > konstrukcji - takie stadiony porosniete zielenia to przyszlosc europy a nie > swiecace plastikowe tandety!!! > uprzedzajac ataki ze niby zla widocznosc- niemcom jakos nie przeszkodzilo > urzadzic finalu na podobnym obiekcie - olimijskim w berlinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rootsman Re: tzn: chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2 IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 02.07.07, 16:48 Rzecz w tym, że w Poznaniu jest już spora część stadionu, czego nie można powiedzieć o wirtualnych obiektach we Wrocławiu, Gdańsku, czy Warszawie. Ja prędzej bym pominął Warszawę, gdzie nie ma nic (ani stadionu, a centrum jest nieprzejezdne) ale to przecież stolyca... Odpowiedz Link Zgłoś
holtze Re: tzn: chorzow warszawa wroclaw krakow - euro 2 02.07.07, 21:13 Gość portalu: Rootsman napisał(a): > Rzecz w tym, że w Poznaniu jest już spora część stadionu, czego nie można > powiedzieć o wirtualnych obiektach we Wrocławiu, Gdańsku, czy Warszawie. Ja > prędzej bym pominął Warszawę, gdzie nie ma nic (ani stadionu, a centrum jest > nieprzejezdne) ale to przecież stolyca... powyzsza opcja jest jak najbardziej rozsadna (nawet bardziej niz moja poprzednia propozycja). latwiej byloby zbudowac autostrade wroclaw - poznan niz stadion narodowy w warszawie. nie wspominajac o spolecznej sprawiedliwosci: warszawa wessala wszystkie wielkie inwestycje publiczne w ostatnich latach poczawszy od metra a na swiatyni opatrznosci skonczywszy. bez stadionu narodowego warszawie nic sie nie stanie a polska moze zyskac kilkaset kilometrow autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: chorzow warszawa wroclaw poznan - euro 2012 02.07.07, 18:02 holtze napisał: > slaski to stadion z klasa i na dodatek 'zielony' dzieki swej unikalnej ziemnej > konstrukcji - takie stadiony porosniete zielenia to przyszlosc europy a nie > swiecace plastikowe tandety!!! > uprzedzajac ataki ze niby zla widocznosc- niemcom jakos nie przeszkodzilo > urzadzic finalu na podobnym obiekcie - olimijskim w berlinie! czasami lepiej ciut pomyśleć zanim się coś napisze. olympiastadion jest "delikatnie" przebudowany. tutaj można obejrzeć jak bardzo "delikatnie": www.olympiastadion-berlin.de/index.php?id=90 Odpowiedz Link Zgłoś
holtze Re: chorzow warszawa wroclaw poznan - euro 2012 02.07.07, 21:17 owszem jest przebudowany - jednak jest to wciaz stadion z bieznia gdzie odleglosc z trybun na boisko jest niemal identyczna jak na slaskim... zobaczysz to co pisze poprze za dwa lata uefa. dla nich liczy sie jakosc transmisji telewizyjnej i atmosfera na stadionie. Odpowiadasz na : emektb napisał: > holtze napisał: > > > slaski to stadion z klasa i na dodatek 'zielony' dzieki swej unikalnej > ziemnej > > konstrukcji - takie stadiony porosniete zielenia to przyszlosc europy a n > ie > > swiecace plastikowe tandety!!! > > uprzedzajac ataki ze niby zla widocznosc- niemcom jakos nie przeszkodzilo > > > urzadzic finalu na podobnym obiekcie - olimijskim w berlinie! > > > czasami lepiej ciut pomyśleć zanim się coś napisze. olympiastadion > jest "delikatnie" przebudowany. tutaj można obejrzeć jak bardzo "delikatnie": > www.olympiastadion-berlin.de/index.php?id=90 > Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 02.07.07, 15:48 Rząd przestał wierzyć,że po 2009r będzie nadal miał władzę.Więc czym ma się martwić.To będzie problem następnego rządu,ten woli odprawiać egzorcyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klawisz Re: Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.ztpnet.pl 02.07.07, 15:58 dla mnie jajo jest proste - wiezienia w Polańskim przepelnione, panowie pierdza w prycze caly dzionek, ogladaja sobie szkiełko, słuchają muzyczki, trenują bicepsy, oczytują sie prawniczych książek i sexują sie miedzy sobą czyli wakacje w pierdlu pełną parą z wiktem i opierunkiem za naszą kasę... A zagonić tych bandytów do budowania autostrad - moment jak robota pójdzie do przodu. Zamiast wywczasu w kojotku do roboty mastodontów i to za darmulec, niech kopią, dźwigają, przenoszą, betonują - oszczednosci bedzie w hooy czy ja może sie myle ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonda Drogowcy: nie zdążymy z drogami na Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:53 W Polsce to wszystko idzie niestety jak krew z nosa pod górkę. Dalibyśmy sobie lepiej spokój z tym euro 2012, bo to się skończy wielką klapą, zwłaszcza przy takich rządach, które się zajmują różnymi politycznymi pierdołami, zamiast tym co trzeba. To przecież nie są politycy, to są urzędnicze skamieliny. Odpowiedz Link Zgłoś