Dodaj do ulubionych

Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 15:24
"chce otworzyć apz nich zarejestrowało pobytteki w Anglii." co to znaczy ??
Obserwuj wątek
    • Gość: sbk Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 194.75.37.* 07.07.07, 15:28
      to samo co wertyhgf kjhgf mnbv :))
    • kissmygrass Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 07.07.07, 15:31
      Się komuś coś wkleiło nie tam gdzie trzeba.
      Najwyraźniej w GW nie czyta się tego co się publikuje :)))))
    • Gość: abc Nie rozumiem tytułu IP: *.kolornet.pl 07.07.07, 15:38
      czyli ktoś Polakom przebywającym na wyspach odda udziały polskich aptek na
      wyspach?
    • Gość: Anka Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.ipt.aol.com 07.07.07, 16:51
      Wcale ich tu nie chcemy i nie potrzebujemy!!! Do jasnej anielki, jeszcze co???
      Może całą Polskę przenieście na Wyspy!!! Ludzie, dajcie żyć i nie pozwólcie,
      żeby Brytole uznali nas za najbardziej panoszący się naród = niechciany naród!!!
      • Gość: zagranica Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range217-43.btcentralplus.com 07.07.07, 17:55
        zgadzam sie .. za duzo jest tutaj polski- ja wyjechalem z kraju bo nie chcialem
        zyc w polsce a widze ze polska ciagnie sie za mna jak smrod, nie potrzebuje
        polskich aptek polskich sklepow i t d , zintegrowalem sie z brytyjczykami i
        jest mi z tym dobrze.. za duzo nas juz tutaj , brytyjczycy zaczynaja nas nie
        lubic
        • Gość: sportif Nie wypełniono pola temat. IP: *.manc.cable.ntl.com 07.07.07, 19:07
          skoro uważasz, że nas tu za dużo to wracaj do pl (zrób miejsce innym co chcą tu
          przyjechać)
          • Gość: Onufry.Zagloba Mnie TEZ nie podobaja sie polskie getta. Czy ty, IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 19:59
            czlowieku, nie rozumiesz, ze izolacja obniza w UK i Irlandii twoje szanse
            zawodowe i wlasciwie przekresla ci awans? Nie mam nic przeciwko polskim
            wlascicielom aptek, ba...szpitali i klinik w UK, ale to nie "ethnic
            restaurants", powinny byc one otwarte na caly brytyjski rynek, takze i na
            miejscowych klientow.
            Nb. W swych spekulacjach polscy aptekarze moga sie zawiesc - wyraznie
            ukierunkowuja sie na polskiego cwoka, co sie po angielsku z miejscowym
            aptekarzem nie dogada, a tych na Wyspach coraz mniej, przegrywaja z lepsza
            konkurencja z Polski. Poza tym jakos tu ni slowa o zalatwieniu z Brytami
            refundacji lekow i innych darmowych swiadczen (mierzenie cisnienia, testy
            cukrzycowe etc), powszechnych w brytyjskich aptekach.
      • Gość: antybrytol Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 62.121.132.* 07.07.07, 18:24
        kto sie panoszy?...my, Polacy?...chyba Ci sie cos przekrecilo...to ci brytole,
        swinie w ludzkich twarzach, panosza sie po naszych ulicach, podczas gdy policja
        zamiast przymknac i spalowac odwraca glowe...
        • Gość: Onufry Zagloba Zebys wiedzial: panosza sie takie nadete burki jak IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:04
          ty.
          I swinie tym innym Polakom podkladaja, bo kto sie raz na takim burku sparzy, to
          juz nigdy chocby genialnego Polaka nie zatrudni:)
          A jesli chodzi o brytyjskie chamstwo w Polsce, to dajcie im, krajanie, wiecej
          taniego piwska i wiecej TANICH I LATWYCH DZIWEK, a nie bedziecie sie od nich
          mogli odpedzic! Przeciez ta holota nie przyjezdza do Polski po to, by
          podziwiac "Panorame Raclawicka";)
    • Gość: PIOTREK Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 89.100.108.* 07.07.07, 17:10
      A IRLANDIA? CO DRUGI DOM TO JUZ POLACY ZAJMUJA CZEKAMY TEZ NA POSKIE APTEKI I
      OPIEKE MEDYCZNA!!!!
    • Gość: Sasiad Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.ipt.aol.com 07.07.07, 17:55
      Ciekawe, ze robia z tego takie wydarzenie i reklame konkretnej firmie. Tymczasem
      akurat w Londynie polskie apteki juz sa, pracuja w nich farmaceuci z Polski,
      mowiacy i po polsku i po angielsku. Niektorzy z nich dluzej niz 3 lata, wiec
      mogliby byc i kierownikami w nowopowstajacych aptekach.

Coz, GW przed napisaniem takiego tekstu moglaby chociaz sie pofatygowac i
      zajrzec na strony www dla Polonii w Anglii. Tam sa adresy polskich aptek w
      Londynie z numerami telefonow. Jedna z nich mam 200m od domu, musze przyznac ze
      duzo chetniej tam chodze niz do angielskiej, bo panie potrafia mi doradzic
      angielskie odpowiedniki polskich lekarstw.
      • Gość: zagranica Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range217-43.btcentralplus.com 07.07.07, 17:58
        wystarczylo by sie pouczyc angielskiego i ie trzeba szukac odpowednikow
        polskich lekow i zastepowax ich angielskimi tylko od razu isc do sklepu i kupic
        co trzeba, tez cos
      • Gość: Magda Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range86-146.btcentralplus.com 07.07.07, 18:00
        No bez przesady, moze jeszcze rzad przeniosa na Wyspy? Naprawde aptek tu nie
        brakuje. A slyszalam, ze i banki sie szykuja na podbijanie tutejszego rynku.
        Paranoja.
        • Gość: Onufry Zagloba O banki sie nie martw - szans poza irlandzkim AIB IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:08
          nie maja (w Polsce to chyba Bank Wielkopolski?) - brytyjski sektor finansowy
          jest najmocniejszy w Europie, kapitalu od cholery, nie widzisz tego po latwosci
          uzyskiwania kart kredytowych, kredytow i mortgages?
    • mirza83 Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 07.07.07, 18:27
      Tak sie robi biznes...
      ---
      Podryw Kontrolowany! Napewno?
      Ściśle Utajnione
      Kupie TanioMieszkanie
      Jak napisać pracę mgr?
      Wygraj ze mną w Cashflow
      Co i gdzie zjeść wKrakowie
    • Gość: W Niech przeniosą całą służbę zdrowia do Anglii IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 18:59
      Nie miałbym nic przeciwko temu.
    • Gość: vortex21 Po cholere, ze tak powiem, komu to potrzebne! IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 19:01
      W UK jest pelno aptek. Chemists w kazdej wiosce. Nawet Tesco ma swoje apteki,
      nie mowiac o Boots, etc. Po co komu apteka z polskim szyldem? Kiepski pomysl i
      mam nadzieje ze nie wypali.

Pozdrawiam z Wysp
      • Gość: mbi1 Re: Po cholere, ze tak powiem, komu to potrzebne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.07, 20:09
        cwoki a kto wam karze kupowac w polskich sklepach aptekach itd,niech sie
        otwieraja gro ludiz ktorzy tam mieszkaja wlasnie beda chodzic do polskich aptek
        nie ze wzgledu ze nie potrafia rozmaiwac po angielsku tylko z ptariotyzmu i
        przyzwyczajenia do polskich marek ,trudno to zrozumiec?
        • Gość: Onufry Zagloba Trudno. Bo KAZDY polski lek nim sie na Wyspach IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:13
          znajdzie bedzie musial przejsc poprzez Brytyjska Komisje d.s.Lekow. Aptekarze
          aptekarzami, jakos polskich producentow lekow tu mi brak, by ta "polska marka"
          miala na rynku brytyjskim jakiekolwiek szanse.
          Nie ma jak patriotyczna BEZMYSLNOSC Polaka:)
      • Gość: Onufry Zagloba Komu? Chyba cwokom robiacym na czarno, bez IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:11
        jezyka, ubezpieczenia i praw do swiadczen socjalnych:))) A ILU takich na
        Wyspach pozostalo?
        Przeciwko polskim biznesom na Wyspach nic nie mam, ale mam wiele przeciwko
        wzmacnianiu etnicznych gett...
        • Gość: roto A kogo to obchodzi ? IP: *.attu.pl 07.07.07, 21:11
          Mogą dla nich pobudować nawet polskie szalety, mają swoje żarcie dla psów w
          TESCO , to niech mają i polskie apteki, a gó.. mnie to obchodzi w zasadzie
          • Gość: vortex21 Zarcie dla psow w Tesco .... hmmm .... IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 22:08
            Nigdy nie byles w UK, nigdy nie kupowales zarcia w Tesco. Nasluchales sie
            kaczystowskiej propagandy o nieudacznikach i fakt .... kogo twoja opinia
            obchodzi .... w zasadzie....
            • Gość: roto chcesz powiedzieć że jadacie tam coś lepszego ? IP: *.attu.pl 07.07.07, 22:18
              Masz rację nie byłem w UK, ale chętnie pojadę tam turystycznie, stać mnie na to
              i nie muszę garów pucować za stawkę mniejszą od czarnucha jak wielu polisz
              brytyjczyków
              • Gość: vortex21 Zapraszam rasisto... IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 22:49
                Bedziesz baaaaaardzo zaskoczony....
              • Gość: hubert100 Re: chcesz powiedzieć że jadacie tam coś lepszego IP: *.bchsia.telus.net 08.07.07, 08:08
                Co sie dzieje? W USA polskie nergy usuwaja asbest ( prawdziwe Negry nie chca
                tego robic) . W Anglii mowisz ze tez syf. Tak to Polska "idzie do przodu" w tej
                Unji?.
    • Gość: kk Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range86-136.btcentralplus.com 10.07.07, 00:09
      oj autor chyba coś pomylił . Nie ma takiego wymogu żeby pracować 3 lata w
      zawodzie w UK aby być kierownikiem apteki . Ja jestem managerem apteki w UK od
      dwóch lat , aptekę objąłem po miesiącu czasu po przyjeździe z Polski .
    • martam21 Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 25.07.07, 21:19
      Ja pracuje juz dwa lata w aptece w irlandii i tez nie widze powodu aby
      sprowadzac tu polskie apteki. Polacy sobie swietnie radza tym bardziej ze coraz
      czesciej na drzwiach aptek sa napisy: mowimy po polsku. A zreszta pewna grupa
      po prostu nie wierzy w irlandzkie leki i przywozi pelne torby polskich, czesto
      tanszych medykamentow, ktore znala i uzywala jeszcze babcia.
      Jedno co mnie zastanawia to to, czy polskie apteki beda musialy zarejestrowac
      polskie leki w irlandii/anglii i jak dlugo to potrwa.
      • Gość: Anastazja Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.t-mobile.co.uk 02.03.08, 17:21
        Mieszkam w UK ponad rok, i widzę wielką potrzebę powstawania
        polskich aptek.pierwszym powodem jest specjalistyczny język w którym
        są napisane uloki lekow co sprawia trudność nawet osobom biegle
        poslugującym się językiem angielskim.Brak preparatów ziołowych i
        innych odpowiedników leków polskich.Oraz brak zaufania do leków
        angielskich.Pani która pracuje w angielskiej aptece zapewne jest
        farmaceutą i łatwo jej twierdzić że polskie apteki nie są potrzebne.
        Takich osób jest niewiele a co z resztą polaków któży nie posiadają
        takiej wiedzy.
    • Gość: gienek apteki DOZ w UK IP: *.tktelekom.pl 12.08.08, 22:52

tak czy siak zagramaniczne firmy otwieraja sie w Polsce a dlaczego
      MY nie mozemy... moim zdaniem slusznie! to bedzie furrora!
    • smok_sielski Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 14.08.08, 14:46
      Ale przeciez emigranci masowo wracaja do kraju! Ogupieli biznesmeny na tych
      wyspach czy co? Wyborczej nie czytaja?
      smok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka