Gość: hgw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 15:24 "chce otworzyć apz nich zarejestrowało pobytteki w Anglii." co to znaczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sbk Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 194.75.37.* 07.07.07, 15:28 to samo co wertyhgf kjhgf mnbv :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 07.07.07, 15:31 Się komuś coś wkleiło nie tam gdzie trzeba. Najwyraźniej w GW nie czyta się tego co się publikuje :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Nie rozumiem tytułu IP: *.kolornet.pl 07.07.07, 15:38 czyli ktoś Polakom przebywającym na wyspach odda udziały polskich aptek na wyspach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.ipt.aol.com 07.07.07, 16:51 Wcale ich tu nie chcemy i nie potrzebujemy!!! Do jasnej anielki, jeszcze co??? Może całą Polskę przenieście na Wyspy!!! Ludzie, dajcie żyć i nie pozwólcie, żeby Brytole uznali nas za najbardziej panoszący się naród = niechciany naród!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagranica Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range217-43.btcentralplus.com 07.07.07, 17:55 zgadzam sie .. za duzo jest tutaj polski- ja wyjechalem z kraju bo nie chcialem zyc w polsce a widze ze polska ciagnie sie za mna jak smrod, nie potrzebuje polskich aptek polskich sklepow i t d , zintegrowalem sie z brytyjczykami i jest mi z tym dobrze.. za duzo nas juz tutaj , brytyjczycy zaczynaja nas nie lubic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportif Nie wypełniono pola temat. IP: *.manc.cable.ntl.com 07.07.07, 19:07 skoro uważasz, że nas tu za dużo to wracaj do pl (zrób miejsce innym co chcą tu przyjechać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry.Zagloba Mnie TEZ nie podobaja sie polskie getta. Czy ty, IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 19:59 czlowieku, nie rozumiesz, ze izolacja obniza w UK i Irlandii twoje szanse zawodowe i wlasciwie przekresla ci awans? Nie mam nic przeciwko polskim wlascicielom aptek, ba...szpitali i klinik w UK, ale to nie "ethnic restaurants", powinny byc one otwarte na caly brytyjski rynek, takze i na miejscowych klientow. Nb. W swych spekulacjach polscy aptekarze moga sie zawiesc - wyraznie ukierunkowuja sie na polskiego cwoka, co sie po angielsku z miejscowym aptekarzem nie dogada, a tych na Wyspach coraz mniej, przegrywaja z lepsza konkurencja z Polski. Poza tym jakos tu ni slowa o zalatwieniu z Brytami refundacji lekow i innych darmowych swiadczen (mierzenie cisnienia, testy cukrzycowe etc), powszechnych w brytyjskich aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybrytol Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 62.121.132.* 07.07.07, 18:24 kto sie panoszy?...my, Polacy?...chyba Ci sie cos przekrecilo...to ci brytole, swinie w ludzkich twarzach, panosza sie po naszych ulicach, podczas gdy policja zamiast przymknac i spalowac odwraca glowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Zagloba Zebys wiedzial: panosza sie takie nadete burki jak IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:04 ty. I swinie tym innym Polakom podkladaja, bo kto sie raz na takim burku sparzy, to juz nigdy chocby genialnego Polaka nie zatrudni:) A jesli chodzi o brytyjskie chamstwo w Polsce, to dajcie im, krajanie, wiecej taniego piwska i wiecej TANICH I LATWYCH DZIWEK, a nie bedziecie sie od nich mogli odpedzic! Przeciez ta holota nie przyjezdza do Polski po to, by podziwiac "Panorame Raclawicka";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTREK Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: 89.100.108.* 07.07.07, 17:10 A IRLANDIA? CO DRUGI DOM TO JUZ POLACY ZAJMUJA CZEKAMY TEZ NA POSKIE APTEKI I OPIEKE MEDYCZNA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.ipt.aol.com 07.07.07, 17:55 Ciekawe, ze robia z tego takie wydarzenie i reklame konkretnej firmie. Tymczasem akurat w Londynie polskie apteki juz sa, pracuja w nich farmaceuci z Polski, mowiacy i po polsku i po angielsku. Niektorzy z nich dluzej niz 3 lata, wiec mogliby byc i kierownikami w nowopowstajacych aptekach. Coz, GW przed napisaniem takiego tekstu moglaby chociaz sie pofatygowac i zajrzec na strony www dla Polonii w Anglii. Tam sa adresy polskich aptek w Londynie z numerami telefonow. Jedna z nich mam 200m od domu, musze przyznac ze duzo chetniej tam chodze niz do angielskiej, bo panie potrafia mi doradzic angielskie odpowiedniki polskich lekarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagranica Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range217-43.btcentralplus.com 07.07.07, 17:58 wystarczylo by sie pouczyc angielskiego i ie trzeba szukac odpowednikow polskich lekow i zastepowax ich angielskimi tylko od razu isc do sklepu i kupic co trzeba, tez cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range86-146.btcentralplus.com 07.07.07, 18:00 No bez przesady, moze jeszcze rzad przeniosa na Wyspy? Naprawde aptek tu nie brakuje. A slyszalam, ze i banki sie szykuja na podbijanie tutejszego rynku. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Zagloba O banki sie nie martw - szans poza irlandzkim AIB IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:08 nie maja (w Polsce to chyba Bank Wielkopolski?) - brytyjski sektor finansowy jest najmocniejszy w Europie, kapitalu od cholery, nie widzisz tego po latwosci uzyskiwania kart kredytowych, kredytow i mortgages? Odpowiedz Link Zgłoś
mirza83 Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 07.07.07, 18:27 Tak sie robi biznes... --- Podryw Kontrolowany! Napewno? Ściśle Utajnione Kupie TanioMieszkanie Jak napisać pracę mgr? Wygraj ze mną w Cashflow Co i gdzie zjeść wKrakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Niech przeniosą całą służbę zdrowia do Anglii IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 18:59 Nie miałbym nic przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Po cholere, ze tak powiem, komu to potrzebne! IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 19:01 W UK jest pelno aptek. Chemists w kazdej wiosce. Nawet Tesco ma swoje apteki, nie mowiac o Boots, etc. Po co komu apteka z polskim szyldem? Kiepski pomysl i mam nadzieje ze nie wypali. Pozdrawiam z Wysp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbi1 Re: Po cholere, ze tak powiem, komu to potrzebne! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.07, 20:09 cwoki a kto wam karze kupowac w polskich sklepach aptekach itd,niech sie otwieraja gro ludiz ktorzy tam mieszkaja wlasnie beda chodzic do polskich aptek nie ze wzgledu ze nie potrafia rozmaiwac po angielsku tylko z ptariotyzmu i przyzwyczajenia do polskich marek ,trudno to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Zagloba Trudno. Bo KAZDY polski lek nim sie na Wyspach IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:13 znajdzie bedzie musial przejsc poprzez Brytyjska Komisje d.s.Lekow. Aptekarze aptekarzami, jakos polskich producentow lekow tu mi brak, by ta "polska marka" miala na rynku brytyjskim jakiekolwiek szanse. Nie ma jak patriotyczna BEZMYSLNOSC Polaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Zagloba Komu? Chyba cwokom robiacym na czarno, bez IP: *.nott.cable.ntl.com 07.07.07, 20:11 jezyka, ubezpieczenia i praw do swiadczen socjalnych:))) A ILU takich na Wyspach pozostalo? Przeciwko polskim biznesom na Wyspach nic nie mam, ale mam wiele przeciwko wzmacnianiu etnicznych gett... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roto A kogo to obchodzi ? IP: *.attu.pl 07.07.07, 21:11 Mogą dla nich pobudować nawet polskie szalety, mają swoje żarcie dla psów w TESCO , to niech mają i polskie apteki, a gó.. mnie to obchodzi w zasadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Zarcie dla psow w Tesco .... hmmm .... IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 22:08 Nigdy nie byles w UK, nigdy nie kupowales zarcia w Tesco. Nasluchales sie kaczystowskiej propagandy o nieudacznikach i fakt .... kogo twoja opinia obchodzi .... w zasadzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roto chcesz powiedzieć że jadacie tam coś lepszego ? IP: *.attu.pl 07.07.07, 22:18 Masz rację nie byłem w UK, ale chętnie pojadę tam turystycznie, stać mnie na to i nie muszę garów pucować za stawkę mniejszą od czarnucha jak wielu polisz brytyjczyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Zapraszam rasisto... IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.07.07, 22:49 Bedziesz baaaaaardzo zaskoczony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert100 Re: chcesz powiedzieć że jadacie tam coś lepszego IP: *.bchsia.telus.net 08.07.07, 08:08 Co sie dzieje? W USA polskie nergy usuwaja asbest ( prawdziwe Negry nie chca tego robic) . W Anglii mowisz ze tez syf. Tak to Polska "idzie do przodu" w tej Unji?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.range86-136.btcentralplus.com 10.07.07, 00:09 oj autor chyba coś pomylił . Nie ma takiego wymogu żeby pracować 3 lata w zawodzie w UK aby być kierownikiem apteki . Ja jestem managerem apteki w UK od dwóch lat , aptekę objąłem po miesiącu czasu po przyjeździe z Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
martam21 Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 25.07.07, 21:19 Ja pracuje juz dwa lata w aptece w irlandii i tez nie widze powodu aby sprowadzac tu polskie apteki. Polacy sobie swietnie radza tym bardziej ze coraz czesciej na drzwiach aptek sa napisy: mowimy po polsku. A zreszta pewna grupa po prostu nie wierzy w irlandzkie leki i przywozi pelne torby polskich, czesto tanszych medykamentow, ktore znala i uzywala jeszcze babcia. Jedno co mnie zastanawia to to, czy polskie apteki beda musialy zarejestrowac polskie leki w irlandii/anglii i jak dlugo to potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki IP: *.t-mobile.co.uk 02.03.08, 17:21 Mieszkam w UK ponad rok, i widzę wielką potrzebę powstawania polskich aptek.pierwszym powodem jest specjalistyczny język w którym są napisane uloki lekow co sprawia trudność nawet osobom biegle poslugującym się językiem angielskim.Brak preparatów ziołowych i innych odpowiedników leków polskich.Oraz brak zaufania do leków angielskich.Pani która pracuje w angielskiej aptece zapewne jest farmaceutą i łatwo jej twierdzić że polskie apteki nie są potrzebne. Takich osób jest niewiele a co z resztą polaków któży nie posiadają takiej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek apteki DOZ w UK IP: *.tktelekom.pl 12.08.08, 22:52 tak czy siak zagramaniczne firmy otwieraja sie w Polsce a dlaczego MY nie mozemy... moim zdaniem slusznie! to bedzie furrora! Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Polacy na Wyspach będą mieli polskie apteki 14.08.08, 14:46 Ale przeciez emigranci masowo wracaja do kraju! Ogupieli biznesmeny na tych wyspach czy co? Wyborczej nie czytaja? smok Odpowiedz Link Zgłoś