Gość: zofia Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: *.sac.net.va.gov 02.10.07, 14:10 Nigdy nie dorobisz sie pracujac dla kogos lub dla korporacji!I wszystko jedno czy to USA,WB,Szwecja czy innne "scierwo",a jesli nawet gdzies tam uda ci sie cos zaoszczedzic to koszty moralne,socjalne itp poniesione na obczyznie nigdy nie beda zrekompensowane.Mlodzi to jeszcze tego nie widza bo sa chwilowo zauroczeni..ale pozniej jak ich dzieci zaczna mowic a przedewszystim myslec np po angielsku lub amerykansku to...marnie widze rodzicow na stare lata..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko_gosc Re: Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego ma IP: 212.30.215.* 02.10.07, 14:49 > Nigdy nie dorobisz sie pracujac dla kogos lub dla korporacji! Guzik prawda, pracujac dla kogos jako specjalista mozna dostac naprawde duzo kasy, a jak ma sie odrobine checi, mozna latwo kase pomnozyc. Poznalem wielu mlodych ludzi (wiek okolo lub ponizej 30- tki), ktorzy sa "tylko wyrobnikami" w duzych firmach, a forsy im nie brakuje (czytaj: maja splacone domy lub mieszkania, auta dobrych marek, stac ich absolutnie na wszystko). Niemozliwe? Alez mozliwe. Mowie tu o znajomych z wielu krajow, w tym takze o Polakach, zarowno tych, ktorzy pracuja w Polsce, jak i za granica. Jest jedno, co ich laczy: wiedza, umiejetnosci i chec do dalszej nauki. Plus... szczery usmiech na twarzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: *.hadenritchie.co.uk 02.10.07, 14:53 nie zarabiam tu minimum gdyz jestem architektem a moja zona jest dentystka, mysle ze stac nas na wynajecie anglika do koszenia trawy przed domem, mimo iz kosze sam;), to ze Polacy w anglii zachowuja sie tak a nie inaczej wynika z przyzwycajenia z kraju, polscy pracodawcy dokonali tego i jak widac po tym jak wielu z nas wyemigrowalo mozna uwazac, ze i tak w tej ciezkiej pracy za te niewielkie grosze za granica ludzie upatruja liepsza przyszlosc niz dzieki pozostaniu w kraju, przykre jest oczywiscie to jak polacy sa tu traktowani, anglicy to chyba najbardziej nielubiacy obcokrajowcow narod na swiecie i nieuzasadnienie puszacy sie uwazajac wlasna nacje za lepsza niz wszystkie inne, znamy takie przypadki z przeszlosci prawda, mamy wiec tu indusow nazywanych szmacianymi glowami, murzynow nazywanych czarnuchami, pakistanczykow zwanych - paki - nie wiem jak to przetlumaczyc ale podobno obrazliwe, jest tez pewien cos na polakow ale w tej kulturze w oczy ci nikt nic nie powie, podziwiam ludzi ktorzy tu pracuja za najnizsza krajowa i jeszcze saportuja rodziny w kraju, dla mnie jestescie wielcy, ze nie poddaliscie sie tej polskiej apatii i staracie sie cos robic zeby ratowac i siebie i wlasne rodziny, pewnie w mniejszym stopniu to odczuwam ale zaobserwowalem jak ciezko byc obywatelem drugiej kategorii w kraju takim jak anglia i nie zycze zadnemu anglikowi zeby polacy go tak potraktowali w naszym kraju, powodzenia ludzie, Polska musi sie kiedys zmienic i my to zrobimy z czasem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczek bla bla bla bla IP: 212.85.29.* 02.10.07, 14:55 bla bla bla bla bla maja prace ktorej w Polsce wowczas nie bylo bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak z Polski Re: bla bla bla bla IP: *.ust.tke.pl 02.10.07, 15:27 Polacy harują w Polsce i NIC z tego nie mają.Lepiej mieć niewiele iż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 02.10.07, 15:47 "mlody inwestorze"! Polska jest wciaz krajem dosyc biednym - czy mozna wiec w Polsce oczekiwac wynagrodzen na podobnym poziomie jak w europejskiej kolebce rewolucji przemyslowej (nota bene, kraju ktory przez dlugi czas systematycznie okradal swoje liczne kolonie...) i - obecnie - jednemu z bogatszych na swiecie kraju (U.K.)? ==================================================================== Glos oddany na PiS, to zarazem glos oddany na "ojca" Rydzyka! ==================================================================== Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Kto to pisze-PIS chyba????Mam na czysto 15koła/mc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 15:48 Robię w markecie jako sprzątacz 6-8godzin/dzień mam socjalny domek i spokój.Jak mnie głowa bolała to się strasznie tym przejeli i kazali iść do domu. Powiadam wam rodacy że w UK jest ok.Jak ktos pisze że nie to znaczy że nie wie nic albo sieje propagandę rodem PRLRP-landowską. Good luck ziomale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . pierdu pierdu frajerku. klepiesz z tpnet.pl pało IP: *.crowley.pl 02.10.07, 16:13 Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Polacy pracujący za granicą! 02.10.07, 17:23 Polacy pracujący za granicą! Zapraszamy z powrotem do nas do kraju, do naszych polskich kopalni, stoczni, fabryk. Znajdziecie tu pełne bezpieczeństwo na stanowiskach pracy, zgodnie z wszelkimi wymogami BHP, PIP i statystycznie mniejsze ryzyko narażeń zawodowych niż za granicą. Polski tułaczu za chlebem, chłopie, robotniku czy inteligencie pracujący! W Polsce czekają także na was miejsca pracy w pokątnych szwalniach obsługiwanych dziś przez Ukraińców czy na polach i budowach gdzie też głównie pracują cudzoziemcy. Na pewno i w tym przypadku warunki pracy są lepsze niż za granicą. W końcu media są pełne doniesień o włoskich „obozach” pracy, o złych warunkach pracy w Niemczech, o antypolskiej propagandzie we Francji czy Holandii albo o pobiciach Polaków na Wyspach Brytyjskich. Tymczasem nie spotykam takich informacji odnośnie warunków pracy w Polsce a więc na pewno u nas musi być lepiej! Wracajcie! Nie dajcie się zwodzić krajowym naganiaczom i nie wierzcie tym rodakom, którzy wysługują się obcym mocodawcom. W Polsce czekają na was miejsca spokojnej i bezpiecznej pracy, np. w supermarketach, służbie zdrowia, przemyśle ciężkim i lekkim. Nie dajcie omamić się tanim blichtrem zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Polacy pracujący za granicą! 03.10.07, 06:24 tak jest ! Zgadzam sie z przedmowca! Polacy, wracajcie do kraju miodem i mlekiem plynacym. Do kraju Orwella i paranoicznego ptactwa! Tutaj bedziecie zyc w dobrobycie i spokoju a wasze dzieci beda przepeknine miloscia do blizniego po wspanialych naukach ojca Grzybka plynacego z jego wspanialej i katolickiej rozglosni radiowej! Wracajcie! Eldorado czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego ma 02.10.07, 17:24 pomysl tylko: jak wplacasz malo to bedziesz mial tez malo z powrotem. O ile sie nie myle, teraz jest to po skonczeniu 65 roku zycia okolo 90 funtow emerytury tygodniowo. I to cala tajemnica niskich skladek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cidermann Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 03.10.07, 06:47 ja charuje na wyspach i mam niewiele a w polsce nie mialem NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (gdzie lepiej?) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg To zabawne. 03.10.07, 09:26 Pracujac w Wielkiej Brytanii stac mnie na kredyt hipoteczny na zakup mieszkania. W Polsce naq jego splate musialbym przeznaczyc 2/3 pensji. Tutaj 1/4. Tak jak napisalej w Polsce jestesmy robani rowno przez wszystkich. Przez pracodawcow, panstwo, banki itd. Polska to kraj ucisku i zalegalizowanego badyctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:43 Piszecie tak bo chcecie zniechecic ludzi do wyjazdu.Ja tam pracuje i zarabiam w przeliczniu na polskie prawie 10 tys, zlotych.Jakos nie chce mi sie tu wracac,w Anglii mam zapewniona opieke i super zycie.A pracowac wszedzie trzeba.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:45 A i jeszcze jedno to ze Polacy zarabiaja najmniejsza krajowa w Anglii tj pnad 5 funtow na godzine,to za to moga domagac sie jakby takiej zapomogi,ze zarabiaja najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego mają IP: 195.218.5.* 03.10.07, 15:45 W mlodosci pamietam jak dziwilismy sie dlaczego skoro jak nas przekonuje komuna Zachod taki "zgnily" co rusz ktos wyjezdza by tam zostac na stale.IV Rzeczpospolita i jej niemilosciwie panujaca rozglosnia przekonuja ze Zachod jest BARDZO "zgnily" i jeszcze wiecej ludzi wyjezdza aby tam pozostac na stale.Dziwimy sie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Polacy na Wyspach harują i niewiele z tego ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:34 Mam alternatywe: www.otwieramy.pl/?p=66722 Odpowiedz Link Zgłoś