Gość: Piotrek IP: *.zchpolice.com 22.07.03, 17:10 No, chyba zdążyłem przed Kataryną. Szanowna Redakcjo! Rozumiem, że "koszula bliższa ciału", ale może już dosyć tak intensywnego forsowania tego tematu. Nie macie czegoś innego na czołówkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV 22.07.03, 17:14 Szanowna Redakcjo, nie tak się umawialiśmy! Dlaczego Piotrek jest pierwszy? Czy Tober idzie do MK dopilnować tworzenia nowej ustawy? Jeden młody wilczek poległ to puszczamy w bój bardziej sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.bphpbk.pl 22.07.03, 17:43 Tu nie ma co opracowywać. Projekt świetny przecież opracowała tow.Aleksandra na zlecenie min. kultury w komputerze Pani Galińskiej w KRRiTV. Wilk Tober musi poprosić panią Sokołowską żeby zleciła Pani Galińskiej wydrukowanie (chyba, że już się nauczyła)i przesłanie do RCL. Tylko nowego jelenia trzeba w RCL-u znaleźć. Potem już tow. Aleksandra będzie zmieniała wersje inne na godz 15.00 , na godz 17.33 na godz.21.19, inne na wtorek inne na piątek. Ale zawsze w nie zabezpieczonym komputerze. Śmiać się czy płakać? Tak czy inaczej trzeba zajrzeć do Poronina może tak jakiś Lenin się kręci, bo to już czas chyba na rewolucję. Jak długo głupcy mogą robić z nas głupców i to tylko dlatego że pokończyli tak elitarne szkoły jak Wyższa Szkoła Nauk Społecznych przy Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Przytaczam pełną nazwę dla młodzieży. Tow. Iliczu prowadź, bo głupiej już być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Do Kataryny o Toberze i w innej sprawie IP: *.zchpolice.com 22.07.03, 17:58 Tak to tłumaczę. Tober jest beznadziejnym rzecznikiem rządu, ale prawdopodobnie ma duże osobiste zaufanie premiera. Jest lojalny, posłuszny, itp. To cechy które Miller postanowił wykorzystać dla osobistej ochrony. Wie, że drugiego, nawet niewielkiego, skandalu "w temacie" ustawy może politycznie nie przeżyć. Dlatego rzucił "na ten odcinek" najwierniejszego z wiernych, który go nigdy nie zdradzi. A przy okazji pozbył sie nielubianego i krytykowanego rzecznika. Ciekawe, kto zostanie nowym. PS. Kataryno, czy zdajesz sobie sprawę, że wszyscy tutaj pośrednio pomagamy rządowi? A szczególnie Ty, analizując na bieżąco cały proces przesłuchań, wyciągając wnioski i stawiając pytania będące dobrym materiałem (tzw. biały wywiad)i inspiracją dla analityków np. z ABW czy skąd tam jeszcze? Nie wiem sam, dlaczego skusiłem się jeszcze na wypowiedź. Cała ta sprawa już mi wychodzi nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Do Kataryny o Toberze i w innej sprawie 22.07.03, 18:11 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Tak to tłumaczę. Tober jest beznadziejnym rzecznikiem rządu, ale > prawdopodobnie ma duże osobiste zaufanie premiera. Jest lojalny, > posłuszny, itp. To cechy które Miller postanowił wykorzystać dla > osobistej ochrony. Wie, że drugiego, nawet niewielkiego, skandalu > "w temacie" ustawy może politycznie nie przeżyć. Dlatego > rzucił "na ten odcinek" najwierniejszego z wiernych, który go > nigdy nie zdradzi. A przy okazji pozbył sie nielubianego i > krytykowanego rzecznika. Ciekawe, kto zostanie nowym. Zgadzam się co do Tobera. Jako rzecznik rządu był wyjątkowo szkodliwy bo zbyt pyskaty i nie wtedy co trzeba (patrz, jego ostatni wyskok do Moniki Olejnik), a na dodatek młody i dość antypatyczny, raczej niebudzący zaufania. Natomiast przy nowej ustawie bardzo się przyda, prawnik, zaufany Millera, raczej bez szans na karierę polityczną na własne konto, a więc skazany na Millera. A nowy Toberem będzie prawdopodobnie niejaki Kaszuba Maciej, były rzecznik Belki. > PS. Kataryno, czy zdajesz sobie sprawę, że wszyscy tutaj > pośrednio pomagamy rządowi? A szczególnie Ty, analizując na > bieżąco cały proces przesłuchań, wyciągając wnioski i stawiając > pytania będące dobrym materiałem (tzw. biały wywiad)i inspiracją > dla analityków np. z ABW czy skąd tam jeszcze? Nie sądzę :) Od wniosków oni mają o niebo lepszych analityków, na dodatek znają cały materiał dowodowy. Poza tym opinią anonimowych forumowiczów na pewno się nie przejmują, bo oni się w ogóle niczym nie przejmują. > Nie wiem sam, dlaczego skusiłem się jeszcze na wypowiedź. Cała > ta sprawa już mi wychodzi nosem... Mi też, głównie dlatego, że przestałam sobie już robić nadzieje a obserwowanie jak nam grają na nosie bardzo mnie frustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Do Kataryny o Toberze i w innej sprawie IP: *.zchpolice.com 22.07.03, 18:51 Jak to śpiewają u Lipińskiej? "Olał dziad, olał swat, olali ojcowie, my też pięknie olewamy, bośmy ich synowie" (i córki). A Julian Tuwim mawiał,że od takich spraw (jak Rywingate) to on ma premiera i rząd! Jedźmy na wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: Do Kataryny o Toberze i w innej sprawie IP: *.goja.org 22.07.03, 21:12 > Zgadzam się co do Tobera. Jako rzecznik rządu był wyjątkowo szkodliwy bo zbyt > pyskaty i nie wtedy co trzeba (patrz, jego ostatni wyskok do Moniki Olejnik), a > > na dodatek młody i dość antypatyczny, raczej niebudzący zaufania. Natomiast > przy nowej ustawie bardzo się przyda, prawnik, zaufany Millera, raczej bez > szans na karierę polityczną na własne konto, a więc skazany na Millera. > > A nowy Toberem będzie prawdopodobnie niejaki Kaszuba Maciej, były rzecznik > Belki. > > > > PS. Kataryno, czy zdajesz sobie sprawę, że wszyscy tutaj > > pośrednio pomagamy rządowi? A szczególnie Ty, analizując na > > bieżąco cały proces przesłuchań, wyciągając wnioski i stawiając > > pytania będące dobrym materiałem (tzw. biały wywiad)i inspiracją > > dla analityków np. z ABW czy skąd tam jeszcze? > > > Nie sądzę :) Od wniosków oni mają o niebo lepszych analityków, na dodatek znają > > cały materiał dowodowy. Poza tym opinią anonimowych forumowiczów na pewno się > nie przejmują, bo oni się w ogóle niczym nie przejmują. > > > > Nie wiem sam, dlaczego skusiłem się jeszcze na wypowiedź. Cała > > ta sprawa już mi wychodzi nosem... > > > Mi też, głównie dlatego, że przestałam sobie już robić nadzieje a obserwowanie > jak nam grają na nosie bardzo mnie frustruje. Kasiu! Kocham Cię. Uważam też, że powierzenie tworzenia nowej ustawy panu Toberowi nie jest najszczęśliwsze. To będzie "powtórka z rozrywki". Dalszy brak dobrej woli. Gdyby ustawą zajął się pan Dąbrowski, i tylko on decydował o wszystkim, sprawę załatwiono by szbko. Tober to znowu mataczenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Tober - sekretarz stanu? 22.07.03, 17:42 Tober jako rzecznik prasowy rządu i sekretarz stanu, czy jako tylko sekretarz stanu do spraw - jakich? - w Ministerstwie Kultury? I czy to awans? Zasługi Tobera jako rzecznika prasowego rządu nie zasługują na nagrodę (delikatnie to umując), więc? A, wracając do tej nieszczęsnej ustawy - podstawowe pytanie: kto ma opracować jej nową wersję wydaje się pilnie domagać odpowiedzi, nie mówiąc o konieczności gruntownej reorganizacji tak zwanego "obiegu dokumentów" w ministerstwie Kultury i (chyba) innych urzędach centralnych, bo prawdopodobnie wszędzie występują podobnie niefrasobliwe mechanizmy strukturalne. Tyle, że w Ministerstwie Kultury zaowocowały one publicznym skandalem, a o innych przypadkowo nic nie wiemy... Może lepiej nie czekać na następne skandale i przewietrzyć biura w których pokutują nawyki z ubiegłego stulecia? Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Tober - sekretarz stanu? 22.07.03, 18:47 Nie spodziewałam sie tak szybkiego uzupełnienia tej wysoce nieprecyzyjnej informacji. Dziękuję Redakcji za tę uprzejmość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESTEM TOBER Re: Tober - PREZYDENT! IP: *.rudolfinum.sth.ac.at 22.07.03, 21:31 A mnie to juz nikt nie lubi, a ja jestem taki zdooolny, mlooody i przystojny!!! :) bendem kiedys prezydentem, zobaczycie, czas an mlodych, zreszta jaki ja mlody!!! nastepny premier bedzie mial osiemnache, nie wierzycie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert `Czy nie ma juz lepszego fachowca? IP: *.chello.pl 22.07.03, 18:19 Czy w szafie Millera nie ma juz lepszego fachowca niz ten mlody aparatczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Miller niemiał wyjścia . IP: *.visp.energis.pl 22.07.03, 18:26 Ta ustawa "składa się" z samych nieprawidłowości i lewych interesów ,a i tak calej prawdy to się pewnie nigdy niedowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.parkowe.pol 22.07.03, 19:10 Co lewy interes to minister z przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.07.03, 20:44 Cham i kurdupel ministrem kultury. Rozwiazanie problemu - wyjazd z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onimy WARIATKOWO !!!! IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 21:09 Chamska norma: Premier cham promuje pupilka chama o ironio na ministra kultury !!! Chyba po to, aby ludzie mieli teraz awersję do kultury jak do tego nieszczęsnego rządu z chamsko pyskatym jego rzecznikiem. Skoro cała reszta tej ferajny zgadza się na taki dyktat to albo dobrani według tejże normy albo są zgrają klakierów abo to już jest WARIATKOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusul Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 21:12 Czy p. Michał Tober jest związany z p. Jakubowską. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbo Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.finemedia.pl 22.07.03, 22:03 tow.Aleksandra lubi wszystkich i starych i mlodych to wiec chyba Tobera tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daltonista Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.chello.pl 22.07.03, 22:15 Gość portalu: jumbo napisał(a): > tow.Aleksandra lubi wszystkich i starych i mlodych to wiec > chyba Tobera tez Ona lubi tylko czerwonych, a Tober jest red, nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV 22.07.03, 22:26 Gość portalu: jusul napisał(a): > Czy p. Michał Tober jest związany z p. Jakubowską. Może mu kiedyś pieluchy zmieniała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 22.07.03, 22:47 Pierwszy powazny sukces kapciowego!!!!! R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Zakaz koncentracji IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 22.07.03, 23:21 www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1588962.html?v=3&a=7092009#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Lwie ruszaj do Adama IP: 195.117.243.* 23.07.03, 07:40 Lwie ruszaj do Adama Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Tober będzie teraz mataczył. 23.07.03, 08:36 Kabaret. Najgorsze jest to, że sponsorowany przez podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: 80.50.28.* 23.07.03, 09:43 Ciekawe ile będzie w nowym projekcie ustawy słów w rodzaju: w zasadzie, powinno, możliwe,albo, lub, itp. Oj będzie wtedy pole do interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV 23.07.03, 17:05 Gość portalu: malko napisał(a): > Ciekawe ile będzie w nowym projekcie ustawy słów w rodzaju: w zasadzie, powinno > , > możliwe,albo, lub, itp. Oj będzie wtedy pole do interpretacji. Pomieszanie z poplątaniem. Autorowi przydałby się krótki kurs prawoznawstwa (1 rok każdych studiów prawniczych). Zwrot "powinno się" oznacza w języku tyle co należy, trzeba. Innymi słowy nakłada obowiązek i co za tym idzie nie pozostawia żadnych wątpliwości interpretacyjnych. "Albo" to alternatywa rozłączna, nie wyobrażam sobie jak możnaby posługiwać się językiem prawnym bez niego; to samo dotyczy słowa "lub" czyli tzw. alternatywy zwykłej. Jeśli chodzi o szczegóły to polecam Z. Ziembińskiego "Logikę praktyczną". Ewentualne wątpliwości mogą pojawiać się w przypadku słów "w zasadzie" i "możliwe", choć akurat w tych przypadkach użytoby prawdopodobnie odpowiednio "co do zasady" i "dopuszczalne". Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalista Re: Premier zleca, czyli o Toberze i spółce 23.07.03, 11:06 Tober to zwykły karierowicz różniący sie od Dzymy wykształceniem. Jest opryskliwy i pseudoelokwentny. Poza tym, bardzo łatwo poddaje sie naciskom - nigdy nie slyszalem, by powiedzial o czyms, co sam wymyslil - zwykle to popluczyny bon motow Millera. Jestem zaniepokojony decyzją Millera. Zamiast Jakubowskiej - złośliwego sługusa,który obrzydł już wszystkim, podrzuca Tobera - nie mniej złośliwego, ale przynajmniej pozornie mniej służalczego. Tak czy siak kontrolę na projektem ustawy Miller będzie miał. A o to przeciez chodzi. Po co ma nad nią pracować bezpartyjny fachowiec, jak może partyjniak. To smutne. Poza tym otaczanie się oprzez premiera młodymi ludźmi (Tober, Olejniczak) niekoniecznie dowodzi odświeżenia/młodzenia polityki, ale raczej kompleksów... Źle się dzieje w pańśkie dwuński... Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Premier zleca, czyli o Toberze i spółce 23.07.03, 17:12 racjonalista napisała: > Zamiast Jakubowskiej - złośliwego sługusa,który obrzydł już wszystkim, > podrzuca Tobera - nie mniej złośliwego, ale przynajmniej pozornie mniej > służalczego. Błąd. Jakubowska - co byśmy o niej nie mówili - rynek telewizyjny znała dość dobrze. Nie zamierzam jej w ten sposób usprawiedliwiać. Obawiam się jednak, że skutkiem przekazania całej sprawy Toberowi będzie co najwyżej jeszcze większy bałagan. Chociaż Tober jest prawnikiem, to ta wiedza może mu nie wystarczyć przy pracach nad tak trudną materią jak ustawa medialna (nie mówiąc już o prawie autorskim, ktore również zamierzają mu powierzyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemans Re: Premier zleca nowy projekt ustawy o RTV IP: *.swarzedz.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 16:33 nieprawda,wszystko dzieje się na rozkaz cara michnika i agory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Wannda i Adaś wygrali IP: *.i-bud.pl 23.07.03, 17:17 ale to jest pyrusowe zwycięstwo wszystko im się i tak sypnie,a emeryci amerykańscy nie zarobią Odpowiedz Link Zgłoś