Dodaj do ulubionych

Znizki 37%

IP: 159.148.164.* 18.12.01, 14:54
Jestem pracownikiem Uniwersytetu. codziennie dojezdzam do pracy (bilet
miesieczny 50% -90 zl). Teraz za bilet zaplace 113 zl. Niestety szumnie
zapowiadana reforma plac polegala na tym ze dostalem 50 zl podwyzki brutto i to
na 3 kolejne lata ma mi wystarczyc mimo ze obiecywano co innego (a propos: kto
daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera-tam jest miejsce lewicy). Pytam
kiedy bedzie w Polce normalnie. a moze nigdy i trzeba p...dolic caly ten
interes nazywany polska nauka i zabierac d..pe za granice?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: Znizki 37% IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 19:18
      Pamiętam , że jak chodziłem do szkoły ( lata 80-te) to miałem na legitymację
      szkolną zniżkę 33%.Zniżkę 50% wprowadzono bodajże dopiero w latach 80.
      Więc i tak ze zniżką 37% państwo jest chojniejsze niż było "za komuny".
      • Gość: lolek Re: Znizki 37% IP: *.dyn.optonline.net 19.12.01, 02:20
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Pamiętam , że jak chodziłem do szkoły ( lata 80-te) to miałem na legitymację
        > szkolną zniżkę 33%.Zniżkę 50% wprowadzono bodajże dopiero w latach 80.
        > Więc i tak ze zniżką 37% państwo jest chojniejsze niż było "za komuny".

chodziles do szkoly i to podgorke ,po co ci znizka,zreszta chodziles tylko do
        podstawowki ,50% znizki bylo dla studentow ,baranie !!!!ale ciebie to nie
        dotyczylo ciemniaku!!!!!!
        • Gość: Czarek Re: Znizki 37% IP: 217.96.114.* 19.12.01, 09:47
          Gość portalu: lolek napisał(a):

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
          >
          > > Pamiętam , że jak chodziłem do szkoły ( lata 80-te) to miałem na legitymac
          > ję
          > > szkolną zniżkę 33%.Zniżkę 50% wprowadzono bodajże dopiero w latach 80.
          > > Więc i tak ze zniżką 37% państwo jest chojniejsze niż było "za komuny".
          >
          > chodziles do szkoly i to podgorke ,po co ci znizka,zreszta chodziles tylko do
          > podstawowki ,50% znizki bylo dla studentow ,baranie !!!!ale ciebie to nie
          > dotyczylo ciemniaku!!!!!!

Szanowny Lolku musisz dusic w sobie tyle kompleksów że pokrywasz je agresją. Tak
          mi przykro.
          Chocbys skończył 10 fakultetów to kultury nie nabierzesz. Tak mi przykro.

Wracając do ulg to jestem za ich całkowitym zniesieniem. Płatne powinno być 100%
          a my powinniśmy tyle zarabiac żeby nas było stać na dojazdy. Dofinansowanie
          studiów powinno być wyłącznie w formie stypendiów naukowych (przyznawanych sciśle
          zgodnie z prawem a nie uznaniowo i po znajomości).
          Im bogatsze państwo tym lepszą osłonę socjalną może dac obywatelom. Droga do tego
          jest jedna. Zmniejszanie roli panstwa w gospodarce, zmniejszanie obciążen
          podatkowych, cięcie budzetu po wydatkach, a więc zaciśniecie pasa.Ale tylko taka
          jest droga do rozwoju gospodarczego a więc zwiekszeniu przychodów do budzetu i
          większych możliwości w dofinansowaniu słabszych (chorych, studentów, emerytów,
          ubogich itd)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka