Dodaj do ulubionych

W sklepach duże obniżki cen po świętach

IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.07, 14:43
Taa, wyprzedaże...
Byłem wczoraj w dwóch wrocławskich centrach handlowych i jakoś tych wielkich
obniżek nie widziałem, nie licząc wielkich szyldów na witrynach samych sklepów.
Z tego co wiedziałem to naprawdę przeceny na większość towarów porobili
jedynie w sklepach House, Reporter oraz w Diverse.
Natomiast jeśli chodzi o salony takie jak Reserved, New Yorker, H&M, C&A to
tam dosłownie wystawione może z 10-20% kolekcji z przecenionymi cenami,
zreguły o skrajnych rozmiarówkach (zreguły S, XXL oraz 2XL, czasem jeszcze M
się zdarzyło) albo nieciekawie wykończonych. Natomiast cała reszta towarów
sprzedawana jest po normalnych cenach tam... Więc co to mi za wyprzedaż...
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Obniżki w Media Markt IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.12.07, 22:20
      Ta..., byłem po świętach w MM w Galerii Łódzkiej - niby coś tam mają po
      sensownych cenach, ale spojrzałem przypadkiem na ceny pamięci DDR2 do komputerów
      stacjonarnych i się przeraziłem. Pamięć DDR2 512 MB, która w normalnym sklepie
      kosztuje 30 kilka zł w MM jest po 120 zł !!! To chyba jakiś żart, albo sklep dla
      idiotów.
      • Gość: AntyPolityk Re: Obniżki w Media Markt IP: 213.192.70.* 30.12.07, 13:38
        Cała zgraja sklepów typu MediaMarkt to sklepy tylko i wyłącznie, dla idiotów.
        Jak dla mnie to jest oszustwo sprzedawać towar wart kilkaset złotych z marżą 50%
        albo większą. Porównajcie sami ceny w tych sklepach z cenami jakie oferują inne.
        Przykładowo aparat cyfrowy Canon A560 w Saturnie był za 600 zł ja kupiłem za 420.
        • Gość: .. wyprzedaze = upychanie lewizny IP: *.eranet.pl 30.12.07, 14:15
          wirualne wyprzedaze po 70% sa przeprowadzane w celach podatkowych
          dla ukrycia lewej sprzedazy z calego roku, straganiarze z galerii
          handlowych robia w ten sposob nawet polowe rocznej sprzedazy
          • ebiznes24eu Re: wyprzedaze = upychanie lewizny 30.12.07, 16:15
            A możesz mi powiedzieć jak wygląda lewa sprzedaż w takich sieciach jak Media Markt ?
            Przecież wszystko jest tam przepuszczane przez kasę fiskalną.
    • Gość: mp nie ma żadnych wyprzedaży IP: *.rtr.bait.pl 30.12.07, 12:08
      Ludzie zlecieli się do sklepów, a tam sytuacja jak opisał Maq: w
      przecenie rzuconych na stolik pare ciuchów w skrajnych rozmiarach.
      • Gość: mr_wtyczka To jeszcze nic: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 12:28
        Jedna z najpoważniejszych firm odzieżowych dla młodzieży robi oto taką promocję: kurtka która wczesniej kosztowała 150zł kosztuje teraz 145zł, z tym, że na metryczce jest zapis, że została przeceniona ze 199zł. I tak praktycznie jest z wszystkimi tam cenami. Może faktycznie przecenili 2-3 produkty. Wiem, bo przed świetami kilkakrotnie odwiedziałem sklepy tej firmy. A poza tym to juz nie pierwszy raz taka "przecena" w tej sieci. Tak więc uważajcie na takie "promocje". Szkoda tylko ze dziennikarze GAZETY nie napisza o takich praktykach, tylko jeszcze ludzi nakręcają na zakupy.
    • Gość: j W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 12:29
      byłem dzis w outlecie w Sosnowcu,mizeria
    • Gość: M Re: W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.07, 12:47
      Chcą z nas zrobić frajerów. A Michnik im w tym pomaga.
    • Gość: carramba marża IP: *.ar.wroc.pl 30.12.07, 13:09
      Pracowalem kiedy w sklepie z ubraniami jednej z duzych firm. Okazalo sie, ze
      marza wynosi 50 - 70%. Tak wiec na obnizce o 30% sklep jeszcze zarabial:)))
      • Gość: A. Leppiej Re: marża IP: 212.180.160.* 30.12.07, 13:21
        50-70% marza na ciuchach?

Chyba 150-170...

• Gość: m;) Cwane knowania IP: *.homenett.pl 30.12.07, 14:09
      W folię zawijają i za rok znowu wystawią
    • Gość: depreściak Re: W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.07, 14:26
      Według Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, wyprzedaże kuszą Polaków, gdyż
      dla blisko 80 proc. z nich cena jest najważniejszym kryterium mających wpływ na
      decyzję w sprawie kupna.

O, to ciekawe!
      Ja zazwyczaj zanim coś kupię to zastanawiam się czy jest mi to potrzebne..
    • emeryt21 W sklepach duże obniżki cen po świętach 30.12.07, 15:16
      Bylem wczoraj w sklepie dla idiotow.Chcialem kupic odtwarzacz DVD
      marki Onkyo DV-SP405E.Nie mozna,bo sprzedaja tylko w kompletach ze
      starymi amplitunerami i marnymi kolumnami.Powiedzieli mi,ze osobno
      bedzie mozna kupic pod koniec stycznia za 900 PLN.
      Juz dzisiaj mozna kupic w internecie za 675 PLN.Jednym slowem sklep
      dla idiotow.
      • ebiznes24eu Re: W sklepach duże obniżki cen po świętach 30.12.07, 16:41
        Ja od dawna sprawdzam najpierw ceny w internecie.
        Np. żelazko w RTV AGD kosztowało coś z 450 zł a przez internet można było kupić
        o ponad 150 zł taniej (wliczając przesyłkę). Firma z renomą, rachunek i
        gwarancja dołączone. Full wypas.
        • Gość: hx Re: W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 19:29
          Niedługo elektronikę wszyscy będą kupować tylko w internecie, czyli osiągniemy kolejny krok w ewolucji handlu :)
          • Gość: Gosc987 Re: W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.pools.arcor-ip.net 31.12.07, 10:44
            Po prostu Polacy nie umieją jeszcze handlować, jak chce kopić jakiś produkt
            porównuje sobie ceny w internecie i w pobliskich sklepach, drukuje oferty z
            cenami i idę do sklepu, przedstawiam sprzedawcy wydrukowane oferty i handluje
            cenę w sklepie. Rzadko kiedy zdążyło się ze odmówiono mi udzielenia rabatu na
            dany produkt który zamierzałem kupić, przeważnie kopiłem go w sklepie za cenę w
            internecie, nawet Media Markt poszedł mi wiele razy na rękę.

Ostatnio kupowałem Canon Powershot A720 IS Digitalkamera (8 Megapixel, 6-fach
            opt. Zoom, 2,5" Display; Bildstabilisator) w Media Markt kosztowała bez
            oprzyrządowania 239 Euro a w Amazon 198,95 Euro z oprzyrządowaniem.
            www.amazon.de/Canon-Powershot-Digitalkamera-Megapixel-Bildstabilisator/dp/B000V3OC3M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1199093655&sr=1-1
            Wiec kto skorzystał na tym, skorzystałem ja ponieważ nie kopiłem w Media Markt
            tylko kopiłem w Amazon i w ciągu dwóch dni mailem kamerę przyniesiona do domu,
            nie musiałem się włóczyć po sklepach przez to zaoszczędziłem przez to przeszło
            50 Euro ponieważ oprzyrządowanie dostałem do niej extra a Media Markt musiał bym
            kopić je osobno. Jeden z wielu przykładów jak oszczędza sie pieniądze.
    • Gość: Kiki W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.chello.pl 30.12.07, 20:20
      Najlepsza wyprzedaż byla w MM w Gdańsku parę lat temu gdy opchnęli monitory LCD używane w serwisie i na stanowiskach "doradców klienta"
    • Gość: ania W sklepach duże obniżki cen po świętach IP: *.ip.zebra.lt 31.12.07, 20:39
      ,
      tego ch..a Jaruzelskiego jak najszybciej trzeba osadzic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka