scibor3 22.01.08, 22:53 Chyba pierwszy raz zgadzam się z Balcerowiczem - wróżką nie jest, czego dowodzi jego dotychczasowa zdolność przewidywania. Pójdę nawet dalej. Taki z niego ekonomista jak z koziej du.py trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honeyr Tratatata, deregulacja, prywatyzacja, globalizacja 22.01.08, 23:01 Bez względu na treść pytania, odpowiedź pana Balcerowicza zawsze będzie odtworzona z taśmy przez androida siedzącego w tym panu: zawsze będzie tam psałterz neoliberalnego dogmatu, który - nota bene - doprowadził teraz do absurdu, jakim jest gigantyczny wpływ histerii spekulantów na stan gospodarek i ekonomię świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bachuu Re: Tratatata, deregulacja, prywatyzacja, globali IP: *.chello.pl 22.01.08, 23:22 jedynym "androidem" jaki siedzi w prof Balcerowiczu, jest, niestety dla Ciebie, zdrowy rozsądek. Jeśli masz rozsądniejsze pomysły na funkcjonowanie gospodarki podziel się. Z przekrością musze powiedzieć, że wieszanie psów na temat Balcerowicza jest już nieco męczące. Jakoś dziwnym trafem nikt merytorycznie nie jest w stanie mu wytknąć błędów a zwłaszcza krytycy. Tym niemniej, nie wynoszę go pod niebiosa. Jestem po prostu piewcą Partii Zdrowego Rozsądku, która jakoś nie chce się ukonstytuować Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: Tratatata, deregulacja, prywatyzacja, globali 22.01.08, 23:45 No dobra, ale będzie hossa, czy bessa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Tratatata, deregulacja, prywatyzacja, globali 23.01.08, 00:01 > No dobra, ale będzie hossa, czy bessa? ;) w tym roku bessa. A potem zobaczymy jak bedzie przebiegac walka z tym kryzysem. coz....a tylu "znawcow swiata" za wzor stawialo polityke fedu w koncu lat 90 i na poczatku wieku... ...gdyby tak w usa mieli balcerowicza...:) nie kupuje bajki ze mozna sie rozwijac szybko za cene takich problemow jak dzis. Tych problemow mozna bylo uniknac. Mogli miec i 50% wieksze dochody od europejczykow i stabilna gospodarke. Gdyby mieli takich balcerowiczow (choc pewnie i balcerowicz popelnial bledy... ale przynajmniej nie jest ulegly, nie idzie na latwizne) dotarlo do mnie wreszcie ze w usa w 2giej polowie lat 90 chlodzic stopami nie bylo mozna ze wzgledu na kryzysy w azji.. choc powinno sie to bylo zrobic... ciecie stop bylo naturalna konsekwencja tego pierwszego bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg wawa Soros to wielki spekulant a nie inwestor IP: *.centertel.pl 23.01.08, 06:16 Inwestorem to jest na przykład Buffett. Ja tak w kwestii formalnej, bo coś się rozochocili spekulanci i wszystko co robią nazywają inwestowaniem. Najbardziej kłamliwe są reklamy typu "inwestuj na forexie". Niedoczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostry erynie Re: investory,profesory i jelenie IP: *.adsl.alicedsl.de 23.01.08, 07:16 nikt prosze szacownych delegatow na forum nie ma racji..wita,rozumita wszystko pedzi do przodu,a z tylu gryza psy..tak powaznie,to nie jest kryzys to jest przedsionek do poczatku konca tego co znacie pod nazwa "rzymska cywilizacja"...global home sweets-chcialoby sie napisac Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Balcerowicz nie jest wrozka? Jak to? 23.01.08, 08:23 A ja myslalem, ze wlasnei jest. Zawsze wiedzial co sie stanie za chwile mial recepte na niesamowity sukces (wysokie bezrobocie, spadek PKB na leb itd). Tylko wrozki to wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Juz tobie piana wychodzi na usta baranku bozy 23.01.08, 08:44 na dzwiek nazwiska prof. Leszek Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 wrzuć se w google Balcerka i jego wypowiedzi 22.01.08, 23:50 z 2005-2007, żadna!!! nie była trafna ŻADNA!!! Za podejmowane decyzje, kryminalne zaniechania, kłamstwa i jak przypuszczam służba jakiemuś nienawidzącemu Polski krajowi (ewentualnie można byłoby go jeszcze u psychiatry zbadać) na początku lat dziewięćdziesiatych, zasługuje na szubienicę. Dzięki jego działaniom i "reformom" w 1993 roku prawie 2000 ludzi popełniło samobójstwa, czyli o 30% więcej niż średnia z lat 1989-2007. Niektórzy z tych uszkodzonych biznesmenów nie pochlastali się i rozpoczęli działalność polityczną. Więc jeżeli chcesz to podziękuj Balcerkowi za Andrzej Leppera i jego kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: wrzuć se w google Balcerka i jego wypowiedzi 22.01.08, 23:56 Balcerowicz to jeden z bardzo niewielu odwaznych polityków. to nie jego wina że PRL splajtował i musiał po nim sprzątać. niestety populiści nie pozwolili mu na wiele i mamy nadal oceany socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Gdy nastal Balcerowicz koncesji byl 4 a teraz?:) IP: *.crowley.pl 23.01.08, 00:10 On walczyl z socjalizmem? Nie rozsmieszaj mnie! Nikt w UE oprcz anglikow nie walczy z socjalizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Gdy nastal Balcerowicz koncesji byl 4 a teraz 23.01.08, 00:19 specjalistą od koncesji to był glapiński z PC (b. PiS), który teraz ma stówkę miesięcznie jako prezes polkomtela (plus gsm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Gdy nastal Balcerowicz koncesji byl 4 a teraz IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 04:03 Gość portalu: x napisał(a): > On walczyl z socjalizmem? > Nie rozsmieszaj mnie! Nikt w UE oprcz anglikow nie walczy z > socjalizmem! A od ilu lat mądralo rządzą w WB socjaliści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Gdy nastal Balcerowicz koncesji byl 4 a teraz IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 04:09 Chciałem napisać Partia Pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Czy ciebie baranie w Polsce nie było jak 23.01.08, 00:18 Balcerowicz ustalił sztywny kurs dolara 10 000 zł? A może o wymienialności rubla nic nie słyszałeś? Ręce i nogi opadają jak się słyszy tych piewców geniusza Balcerka. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe byłem w Polsce baranie 23.01.08, 00:26 i widziałem jak mój kraj plajtuje a pieniądze w oczach zamieniają się w śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 "nowytor" te barany nic nie kumają.Daj se spoko 23.01.08, 11:20 Oczywiście,że masz rację!!!To bydle winno gnić do końca swoich dni w kacerze za to co zrobiło dla Polski. Bezczelny, nadęty nieuk. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Zapomniales napisac ze wykladal w elitarnej 23.01.08, 01:44 szkole ekonomicznej przy Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Parti Robotniczej bedacej moskiewskim kagancem dla karierowiczowskiego, sprzedajnego nomenklaturowego rynsztoka. Do czego byli i sa zdolni bez kaganca doswiadczylismy w czasie 18-letniego bezmozgowia. Sprzatac nie musial: chcial w imie swojej kariery, ktora zczynal jako 2o kilku letni student zapisujac sie do przybudowki Komunistycznej Parti Zwiazku Radzieckiego jaka byla polska PZPR. Re: wrzuć se w google Balcerka i jego wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie ulega kwesti ze obecny kryzys finansowy 23.01.08, 01:37 jest nastepstwem ekscentrycznej wirtualnej dzialanosci amerykanskich (w wiekszosci) liberalnych finansistow, ktorzy wykorzystali gielde i zbudowali spekulacyjny swiatowy "domek z kart", ktorego rozmiary sa poki co zupelnie nie znane nawet dla samych "tworcow" nie mowiac juz o inwestorach. To wlasnie ten domek z kart sie obecnie wali.Nie ma najmniejszego zwiazku ani z zalozona pierwotnie regulacyjna rola gieldy ani z jej funkcja polegajaca na finansowaniu dzialanosci inwestycyjnej przedsiebiorstw. Konsekwencje tej dzialanosci poniosa glownie nie ci co doprowadzili do obecnej sytuacji, bezpieczni za barawanem liberalizmu bronionego przez Balcerowicza (stad zreszta uznanie jakie wzbudza wsrod tych, ktorych niekoniecznie bezinteresownie broni), ale przede wszystkim ci, ktorzy swoim codziennym wysilkiem zarobili i zaufali swoje oszczednosci gieldzie. W calym wywiadzie naszego "geniusza" nie bylo o tym ani slowa: sztuczka z "krysztalowa kula" i "natura rynkow finansowych" wynikajaca z "nadmierny optymizm, a innym razem - nadmierny pesymizm" jest juz po prostu ordynarnym propagandowym klamstwem w odniesieniu do obecnej sytuacji. Obecny kryzys finansowy, ktory przeksztalca sie coraz szybciej w kryzys gospodarczy ma swoje zrodlo w spekulacyjnej dzialanosci amerykanskich finansistow, ktorzy w poszukiwaniu intratnych rynkow woleli amerykanskie ryzyko subprime od byc moze mniej "dochodowych", szczegolnie z dzisiejszej perpektywy i na pewno mniej liberalnych ale duzo bardziej pewnych i stabilnych jesli chodzi o przyszle zyski rynkow krajow BRMIC. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Nie ulega kwesti ze obecny kryzys finansowy 23.01.08, 07:21 piekna przemowa... gratulacje... mi sie wydaje ze to inwestoirzy z krajow BRIC wola rynek amerykanski od wlasnych rynkow - przynajmniej w 2och z 4 wymienionych krajow. Czemu sie wiec dziwic ze nie wybieraja go amerykanscy? Ale prawda - od czasu konca pzyspieszenia gosp zwiazanego z internetem, czyli mniej wiecej od poczatku tego wieku, inwestorzy zaczeli wybierac bric coraz bardziej...i z czasem doprowadzili do narastanua balona w Chinach... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni 22.01.08, 23:20 ekonomistą na miarę naszych czasów jest inżynier Skrzypek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Czy Skrzypaczek uwaza sie za oberautorytet? IP: *.crowley.pl 23.01.08, 00:10 . Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czy Skrzypaczek uwaza sie za oberautorytet? 23.01.08, 00:17 nie wiem, nikt go nie pyta o zasady budowy mostów z betonu sprężonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavonic szacunek IP: *.rad.vectranet.pl 22.01.08, 23:35 ja zawsze z uwaga slucham opinii madrych ludzi i choc nie zawsze sie z nimi zgadzam to zawsze mam do nich szacunek ... i bardzo nie lubie glupich i nie wnoszacych niczego pozytecznego do dyskusji wypowiedzi ... po prostu nie lubie sluchac glupich opini od glupich ludzi ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x czego nowego dowiedziales sie z tej wypowiedzi?:) IP: *.crowley.pl 23.01.08, 00:06 czego nowego dowiedziales sie z tej wypowiedzi Balcerowicza?:) ...no moze ty czegos sie dowiedziles ale srednio rozgarniety czlowiek doskonale to co powiedzial PROFESOR wie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavonic Re: czego nowego dowiedziales sie z tej wypowied IP: *.rad.vectranet.pl 23.01.08, 00:20 sugerujesz ze ja jestem troche mniej niz średniorozgarniety ... no ok ... ja na przyklad jak slucham wypowiedzi profesorow, naukowcow i stwierdzam ze ja to wszystko wiem to jestem dumny z siebie a nie twierdze od razu ze to sa pseudonaukowcy ... masz bardzo niskie mmniemanie o sobie ... po drugie jesli zapytam meteorologa o pogode na jutro i on potwierdzi moje spostrzezenia i przypuszczenia to nie znaczy automatycznie ze jest zlym meteorologiem ... a ze ktos opublikuje taka jego opinie to nie znaczy ze on juz nie ma nic wiecej w glowie ... czasami mam wrazenie ze wiele osob na forum "bardzo duzo wie" ale wogole nie mysli ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.wolfson.cam.ac.uk 22.01.08, 23:39 no prosze jak swojemu pryncypalowi odszczekał sie pan Balcerowicz, ktory z osobą Sorosa powiazany jest m.in. poprzez Fundacje Batorego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też nie IP: *.nyc.res.rr.com 22.01.08, 23:40 Interesujaca wywazona,zmuszajaca do myslenia wypowiedz.Jezeli chodzi o USA to w 100% prawdziwa - Amerykanie zyja na koszt innych narodow,ktore(jak Chiny)zmuszone sa sytuacja polityczna aby pozyczac Amerykanom setki miliardow dolarow za ktore Amerykanie kupuja ich produkty.Ta sytuacja polityczna Chin to koniecznosc stworzenia okolo 30 milionow nowych miejsc pracy kazdego roku albo....ewentualnosc wojny domowej - raz pobudzona mozliwosc lepszego zycia i w Chinach nie moze byc zastopowana.A w Ameryce FED stara sie obronic gielde obnizajac stopy procentowe co juz wczesniej zaowocowalo spadnieciem dolara doslownie na pysk.Laureat nagrody Nobla Freedman(niedawno zmarl w wieku okolo 90 lat) mowil ze wszystkie kraje daja nam produkty a my im zielony zadrukowany papier i sugerowal ze my szybciej bedziemy produkowac ten papier niz oni towary.Po dzisiejszej akcji FED wyglada ze drukarnie zielonego papieru beda pracowac pelna para.Ja nie wierze ze Amerykanie zaczna oszczedzac (jak tu oszczedzac kiedy kazdy przecietny obywatel ma 20 tysiecy dolarow dlugu na karcie kredytowej).Tez mysle ze w Polsce bedzie ten wzrost gospodarczy okolo 5% ale to wcale nie znaczy ze gielda bedzie szla w gore - to czasami nie idzie w parze.Pan Balcerowicz moglby nam powiedziec doklaqdnie co moze byc ale jako czlowiek inteligentny i nie chcacy wplywac na zachowania innych ludzi zaslania sie tym ze nie ma szklanej kuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dracek7 Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 00:55 "nie chcacy wplywac na zachowania innych ludzi". No, wreszcie ktoś to zauważył. Symptomatyczne, że to forumowicz nie z kraju nad Wisłą... Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też nie 22.01.08, 23:47 Balcerowicz wróżką nie będzie ,zwłaszcza z tą peruczką,okraść biednych to każdy potrafi nawet w Birmie. Nie slyszałem,aby instytucje finansowe biły się o tego postkomustniczego głowacza. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni 22.01.08, 23:57 wg amerykańskich gazet finansowych był jednym z kandydatów na szefa banku światowego. o inżynierze skrzypku raczej tak nie napiszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x bo skrzypaczek nie oddal takich zaslug diasporze IP: *.crowley.pl 23.01.08, 00:08 bo skrzypaczek nie oddal takich zaslug diasporze z NYC Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też nie 22.01.08, 23:54 A dlaczego,gdziez są te ekonomiczno-matematyczno modele,teraz każdy może być żydo-balcerolowiczem. To dopiero hucpiarz. Panie profeso0rze,proszę nam powiedzieć w jakich akcjach trzyma pan swoje oszczędności bez fałszywej skromności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 08:59 Dałeś o sobie świadectwo niezmierzonego chamstwa,nadajesz się na kibola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x sorry ale to co powiedzial Balcerowicz wie kazdy IP: *.crowley.pl 23.01.08, 00:04 to za co ten tytul "prof" i "ober-autorytetu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavonic Re: sorry ale to co powiedzial Balcerowicz wie ka IP: *.rad.vectranet.pl 23.01.08, 00:23 chyba juz wyzej pisalem na ten temat, jesli zaprowadzisz samochod do mechanika i on potwierdz twoja diagnoze to nie znaczy ze jest zlym mechanikiem !!! masz straszne kompleksy wobec osob wyksztalconych ... pomysl o tym inaczej to ty wiesz calkiem sporo i w wielu sprawach tyle samo co profesorowie ... bo ci bedzie ciezko w zyciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudne raj-Tuski Soros może i nie jest wrózką... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 01:01 ...ale z tych dwóch facetów "wyznania handlowego" mimo wszystko bardziej bym cenił Sorosa. Idę o zakład, że w prognozach Sorosa jest dużo wiecej trafności niż faceta, który powalił na łopatki gospodarkę gruzińską, a czego nie ujmuje nawet w swoim życiorysie (polecam jednak Google...). Taka ujmująca skromność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk ubaw mam nieziemski z komentarzy pod Balcerowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 01:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtg diaspora z NYC :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 01:43 Jak zawsze sie zaczyna koncert makroekonomistow. Pare godzin, juz doszlismy do tego, ze Balcerowicz robi dobrze diasporze z NYC. Zaraz zacznie sie porownywanie do nazistow i zgodnie z ogolnie znana teoria bedzie koniec tematu. Ja rozumiem ze goscia mozna nie lubic. Tez sie z nim nie zgadzam w wielu kwestiach, ktorych tu nie bede poruszal. Dam tu dobry przyklad, studiowalem kiedys ekonomie, ale NIE BEDE :) ludzie nie bede sie wypowiadal na temat schladzania gospodarki i tym podobnych jego pomyslow, bo nie wiem, autentycznie przy swojej wiedzy teoretycznej nie wiem, jakie mogly byc konsewencje innych decyzji. Ale tak jak patrze na forach - wiekszosc wspolobywateli to jakze zasluzeni makroekonomisci. Ja tam jakbym mial zrobic liste takich prawdziwych specjalistow od makro w tym kraju, to wyszloby parenascie nazwisk. Co wy, macie po pare loginow? Czy mozne jestescie zakompleksionymi gnojkami podszywajacymi sie pod tzw. "ludzi, ktorzy wiedza co mowia"? Wiem, trolluje troche tym postem, ale po prostu juz nie moglem czytac tych bredni, jakie w tym watku sie glupoty wypisuje, to swiat nie widzial (od czasu ostatniego artu w ktorym padlo nazwisko Balcerowicz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjd Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.l1.c1.dsl.pol.co.uk 23.01.08, 06:25 obnizac mozna stopy wszedzie ale najwazniejsze zeby w Polsce podwyzszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.socal.res.rr.com 23.01.08, 07:43 chcesz podwyzszac koszt kredytu to jestes za ograniczaniem wzrost gospodarczego poniewaz chamujesz inwestycje tobedzie bral kredyty inwestycyjne jezeli bedzie drogi ten kredyt, stopa procentowa jest narzedziem do regulowania wzrostu lub schladzania gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.toya.net.pl 23.01.08, 09:27 Tak, ale również podwyższając stopy procentowe "chamujesz" wzrost inflacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też nie 23.01.08, 08:04 Tylko,że Soros jak narazie to miał bardzo duzy wpływ na światowych rynkach finansowych.Przypisuje się mu główną rolę w powstrzymaniu Anglii w przyjęciu euro i odpowiedzialność za kryzysy giełdowe w Japonii i Indonezjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Re: Balcerowicz: Soros nie jest wróżką, ja też ni IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 08:54 Jakie Ty masz wykształcenie,że opluwasz Balcerowicza,czy znasz chociaż jedno wyrażenie z nauki ekonomii,powtarzasz po Lepperze super tępaku. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a 17 lat robil bajzel czas pogonic go tak jak Chiny 23.01.08, 08:56 i Gruzja. Facio nie mial nawet odwagi cywilnej przyznac sie do 90 mld dziury w budzecie, ktora zrobil. Na system komputerowy w MF wydal 600 mln i nic nie dziala. Szkoda gadac na jego temat. Jak jest taki dobry to niech zarabia w prywatnych firmach i niech sie odwali od posad panstwowych. Bo to jest czysty komunizm, zero odpowiedzialnosci i wszystko za darmoche na rachunek podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Re: 17 lat robil bajzel czas pogonic go tak jak C IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 09:02 I znowu wypłynęło to byle co i pisze jakimś prymitywnym slangiem. Odpowiedz Link Zgłoś
blumamba a Polska? 23.01.08, 11:00 A ja mam pytanie - czy nasza sytuacja jest tak bardzo różna od tej w USA? Bo ceny nieruchomości też są już skrajnie wysokie (za średnią pensję w Polsce można kupić 0,4 m2 , w Europie ok. 1m2), poza tym małe spółki (przede wszystkim, ale nie tylko) wydawały się przez ostatni rok mocno przewartościowane. Czy w związku z tym przyczyny nie są podobne do tych w USA i czy nas też nie czeka w związku z tym mocne zahamowanie rozwoju gospodarczego? Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Nie ten etap 23.01.08, 11:40 blumamba napisała: > A ja mam pytanie - czy nasza sytuacja jest tak bardzo różna od tej w USA? Bo ce > ny nieruchomości też są już skrajnie wysokie (za średnią pensję w Polsce można > kupić 0,4 m2 , w Europie ok. 1m2), poza tym małe spółki (przede wszystkim, ale > nie tylko) wydawały się przez ostatni rok mocno przewartościowane. Czy w związk > u z tym przyczyny nie są podobne do tych w USA i czy nas też nie czeka w związk > u z tym mocne zahamowanie rozwoju gospodarczego? Ogolne zadluzenie ludzi w Polsce jest niskie a pozyczek raczej nie udziela sie byle komu, przynajmniej nie w tym stopniu co w USA. Na dodatek do Polski bedzie przyplywala duza kasa z Unii. Duze zahamowanie mogloby byc tylko jesli na calym swiecie wystapi powazna recesja. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Soros ty nieuku.Słuchj Balcerowicza on wie wszystk 23.01.08, 11:15 Czy ten debil Balcerowicz musi ciągle otwierać japę. Czy nie wystarczy mu zruinowanie polskich finansów na początku lat 90 ? Za zamrożenie kursu dolara i spowodowanie wieloMILIARDOWYCH strat, powinien ten idiota gnić w kiciu do końca swojego wrednego "rzywota". O innych jego "sukcesach" lepiej nie wspominać. Co do tzw. planu Balcerowicza, to ta "gwiazda światowej ekonomi" nie była jego autorem a jedynie posłusznym wykonawcą polecen kablowanych z Harwardu za co do dnia dzisiejszego jest chojnie wynagradzana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Balcerowicz jest WIELKI. Dał mocny pieniądz temu IP: 80.48.174.* 23.01.08, 19:43 swoim głupim rodakom a oni sa zbyt głupi by docenić to co mają. płakac będą dopiero nad rozlanym mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś