Dodaj do ulubionych

Fundusze emerytalne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 16:44
Jaki procent od wynagrodzenia idzie do ZUS-u na wypłaty dla emerytów, a, jaki do OFE ?

Pytam, ponieważ pierwszy raz dzisiaj zainteresowałem się OFE i, to, co zobaczyłem, to z jednej strony mnie rozśmieszyło, a drugiej zaśmuciło...

Po 9-ciu latach działalności najlepszy fundusz notowany w dniu dzisiejszy - Polsat, uzyskał zysk z obrotu zebranymi składkami w wysokości, ok. 200 % (ok. 22% rocznie).

Tymaczasem ja oferuję 60-100% rocznie zysku w ciągu pierwszych 6 lat wspólnej działalności, a prawdopodobnie będę miał problemy ze znalezieniem partnera do interesu, który zamierzam otworzyć.

Jeżeli OFE bierze np. 7% składki, jako swój koszt działalności plus do tego zyski z inwestycji, to może oznaczać, że zarabia więcej na prowadzeniu funduszu, niż ten, który z tego funduszu emerytalnego korzysta (nie wiem jeki jest ten procent, patrz zdanie u samej góry).

Moim zdaniem, albo fundusze emerytalne robią ludzi w ch..., albo mają za małe możliwości inwestowania w inne gałęzie gospodarki - przykład Polsatu

Gdybym to ja zarządzał OFE, to z pewnością inwestowałbym szmal we wszystko, co przynosiłoby zysk, a nie lokawał pieniądze na kontach bankowych (co za debile zarządzają tymi funduszami ?)

Ludzie wpłacają bezmyślnie swoje pieniądze, a po latach będą jęczeć, że nie mają na lekarstwa, czynsz i jedzenie, ale nie przyjdzie im do głowy, aby zastanowić się, komu powierzają swoje przyszłe życie.

Z tymi funduszmi Polaka, to zapewne jest tak samo, jak z polityką Polaka: najpierw wybiera Wałęsę, Krzaklewskiego, Kwaśniewskiego, Buzka, Millera, Kaczora, Tuska, a później jęczy, pluje i rzyga, że to, to, to czy tamto ! Przecież większego głupka od Polaka, to, chyba, między Odrą, a Bugiem nie znajdziesz !

Ja nie zamierzam czekać, na emeryturkę z ZUS-u, ani też z OFE, dlatego sam zamierzam zarobiać pieniądze i sam też zamierzam obracać pieniądzmi, które w przyszłości będą moim funduszem emerytalnym, a nie powierzać ich patałachom, którzy oferują po 20% rocznie ( mój sąsiad ma 100% zysku DZIENNIE na sprzedaży kartofla w osiedlowym warzywniaku !) i wszystkim, którzy mają odrobinę oleju w głowie radzę, aby zrobili dokładnie to samo.

Jeśli sa wśród Was ludzie myślący, którzy mają pomysły na działalność i szukają partnerów, to zgłaszam wstępnie chęć udziału w przedsięwzięciu. Nie mam szmalu, ale mam rozum, chęć, i jestem zawzięty,gdy już się czegoś chwycę, to nie ma tam miejsca dla kogos innego. Mimo, że dotychczas jeszcze nie pracowałem, nie intersują mnie pieniądze na samochody, wódę i dziwki, tylko na kolejne inwestycje, a, więc robienie czegoś, co powinni robić inteligenci z OFE, a, czego moim zdaniem, nie robią !

Jak przyjdzie Wam coś do głowy, to dajcie znać, a tymczasem korzystając z okazji - mimo, że jeszcze nie zacząłem - mam dla Was ofertę, która będzie adresowana do Niemców (strona jest w budowie i przed tłumaczniem), ale z, której i Wy możecie skorzystać. Otóż za pomoc w znalezieniu "inwestora" (udziałowca) oferuję nagrodę w postaci auta wartości do... 100 000 € !

Jak przyjdzie Wam coś do głowy, to dajcie znać (reklamy kasyn na stronie są tymczasowe i służą do zachowania konstrukcji strony) - nagroda !

PS.
Nie było moim zamiarem pisanie wątku, a jedynie znalezienie - tych żałosnych - danych dotyczących funduszy, które zamierzam umieścić na swojej stronie, a, ponieważ tak mnie te wyniki rozłościły, że... . Ja tu się pocę, dwoje i troję, żeby znaleźć inwestora, a tam d.... mają po kilka, kilkanaście i więcej miliardów aktywów i po 9 latach oferuję zaledwie 200 % zysku ! Nie rozumiem, jak ludzie mogą dawać się tak rżnąć, wprost rakuje mi słów... !

Trzymajcie się !
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazio Wałek IP: *.chello.pl 06.02.08, 19:43
      niezły wałek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka