unsatisfied6 10.09.03, 19:44 zajarzyj tutaj i zastanów się , czy go brać . do.przodu6.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darth4 Re: liczyłem na 11.09.03, 12:05 Jak to czy go brać ? Przecież to nie zależy od procentu czy prowizji. jak masz marżę 4% i niskie obroty to kredyt na 5 % bedzie zabójczy. A jak masz 30 % i duze obroty to opłaca się nawet 10 % ( jak nie dostaniesz taniej ). Lepsze kalkulatory maja stronki finansowe, a co do opłacalności to zależy od wielu czynników. Co wiec chciałeś wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: liczyłem na 11.09.03, 22:24 darth4 napisał: > Jak to czy go brać ? Przecież to nie zależy od procentu czy prowizji. > jak masz marżę 4% i niskie obroty to kredyt na 5 % bedzie zabójczy. > A jak masz 30 % i duze obroty to opłaca się nawet 10 % ( jak nie dostaniesz > taniej ). Lepsze kalkulatory maja stronki finansowe, a co do opłacalności to > zależy od wielu czynników. Co wiec chciałeś wiedzieć ? To kwestia gustu , czy lepsze czy gorsze . Przyklad - kalkulator kredytowy PKO www.pkobp.pl/kalkulatory/kredytowy/index.xml koszt kredytu nie uwzględnia inflacji i prowizji , poprzez co kredyty sa nie porównywalne . Nie można powiedzeć że przykladowo kredyt na 10% i 3%prowizji to to samo co kredyt na 13% . nie ma zalezności liniowych . nominał podawany nie jest faktcznm nominalnym procentem płaconym . ponadto brak % rzeczywistego , który dobrze okresla opłacalność kredytowania w porównaniu z innymi walutami . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: liczyłem na 11.09.03, 22:32 darth4 napisał: > Jak to czy go brać ? Przecież to nie zależy od procentu czy prowizji. > jak masz marżę 4% i niskie obroty to kredyt na 5 % bedzie zabójczy. > A jak masz 30 % i duze obroty to opłaca się nawet 10 % ( jak nie dostaniesz > taniej ). Lepsze kalkulatory maja stronki finansowe, a co do opłacalności to > zależy od wielu czynników. Co wiec chciałeś wiedzieć ? porównaj dane otrzymane w kalkulatorze na podanej przeze mnie stronie z moimi obliczeniami na mojej stronie , zadzwon do banku i sprawdź swoją faktyczna spłatę . Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: liczyłem na 12.09.03, 20:11 No dobra :) Kwestia gustu. Wiec na mój gust jest ubogo ubarwiony ( graficznie ). Ale nie o to chodzi. Po szybkim sprawdzeniu nie wychodziło mi prawidłowo. Może dlatego że nie podajesz opcji spłaty liniowa, czy stała, itp. Wiem że ilekroś miałem kalkulowac, to szedłem do konkretnego banku i liczyli mi "na dziś", bo prowizje i marże są dość płynne. Takie kalkulatory to moim zdaniem przybliżenie z dość szerokim polem błędu, zbyt szerokim jak na biznes ale może i dobre dla drobnych kredytów. Tylko czy drobni korzystaja dziś tak z kompa ? Raczej Ci co maja stałe łącza, a ci zaś są bardziej wymagający :) Jak ci zależy bardziej, to po weekendzie mogę sie jeszcze pobawić. Co do Mistrza umysłu to brak tam instrukcji , a ja juz nie pamiętam jak sie w to gra :) Odpowiedz Link Zgłoś