Gość: Elo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 08:59 mam nadzieję, że trochę z tego zysku pójdzie na podwyżki dla pracowników (niższego szczebla) bo dość kiepsko tam płacą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nicos Re: Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 09:02 A niedawno narzekali, że chmiel i woda idą w górę i trzeba podnieść cenę piwa a tu proszę zysk prawie 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czery A kiedy się biedni będą bogacić? IP: *.chello.pl 17.05.08, 12:44 Bogacą się tylko najbogatsi. Taka smutna prawda, a pozostali muszą robić w pocie czoła na tą wąską grupkę. -- www.ile-zarabiamy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx na czysto 744 milonow? IP: 213.166.223.* 17.05.08, 13:17 czy to juz po zaplaceniu 60-cio % podatku,nie zapominajcie ze dewidendy tez sa opdatkowane, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alle Grą Re: na czysto 744 milonow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 13:29 > czy to juz po zaplaceniu 60-cio % podatku,nie zapominajcie ze > dewidendy tez sa opdatkowane, Prawda? Czyli płacisz podatek od opodatkowanego zarobku.. No ale to bogaci ludzie są :)) dobrze im tak! A tak na serio moim zdaniem to podatek od dywidendy czy innych giełdowych dochodów powinien zostać ale z wolną kwotą od podatku, wtedy nie będzie tak bardzo dotkliwa dla drobnych ciułaczy któży z wielkim ryzykiem zarobią na giełdzie te 5tys i jeszcze muszą oddać 19%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: na czysto 744 milonow? IP: 213.166.223.* 17.05.08, 13:48 czlowieku o czym ty piszesz,w panstwie prawa i zgodnie z deklaracja "praw czlowieka" z 1789 r. wszelkie dochody zarowno osob fizycznych jak i instytucji prowadzacych dzialalnosc gospodazrcza przynoszaca zyski musza byc opodatkowane na rzecz panstwa ktore jest zobowiazane uzyskane srodki przeznaczac na sluzbe zdrowia,szkolnictwo,budowe drog,itp.,zazpewniajace bezpieczenstwo i godziwe zycie obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alle Drą Re: dochody z dywidendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 15:27 Załóżmy że masz udziały w spółce akcyjnej.. Dla uproszczenia masz 100% udziałów. Twoja spółka zarobi 100mln. złotych / spółka płaci od tego podatek (czyli faktycznie ty, bo masz 100% udziałów) potem spółka na walnym ustala że cały zysk przeznacza na dywidendę, czyli to co zostało z tych 100mln po odliczeniu podatku wypłaca akcjonariuszom czyli w sumie jednemu który ma 100% udziałów.. i on znowu musi zapłacić podatek. Cieszyłbyś się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dochody z dywidendy IP: 213.166.223.* 17.05.08, 18:58 napisze ci moze tak; ja pracuje w firmie ktora jest notowana na gieldzie,w firmie tej pobieram wynagrodzenie za swoja prace, ponadto jestem akcjonariuszem tej firmy(czyli wspolwlascicielem), od posiadanych akcji wyplacana mi jest roczna dewidenda w wysokosci 3.5% wartosci akcji. 1. place podatek od mojego wynagrodzenia 2. place podatek od uzyskanej dewidendy w wysokosci 26% 2. ponadto posiadalem akcje innej spolki ktore kupilem za 10 tys.,a sprzedalem za 20tys.czyli zarobilem na czysto 10 tys.,i od tej sumy takze musze zaplacic podatek 26ù,tj. 2.6tys. Z tego jasno wynika ze wszystkie dochody uzyskane z operacji gieldowych sa opodatkowane,opodatkowane sa takze dochody z kont oszczednosciowych,gdy wysokosc depozytu na rachunku oszczednosciowym przekracza pewna ustalona sume w tym wypadku 20 tys.a to dlatego zeby zwalniac o podatku osoby nie posiadajace zbyt duzych srodkuch pienieznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panicz Re: dochody z dywidendy IP: *.eastwest.com.pl 19.05.08, 08:37 Tej o co Ci biega? Typ napisal jak chce zeby bylo, a ty go uczysz jak jest. Wez sie opanuj. Odpowiedz Link Zgłoś
dog_in_the_fog Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę 17.05.08, 18:34 ... a ja piję swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwko Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 21:54 kolejny rok rekordowych zysków a jakoś na pensje sie to nie przkłada.... :-( A szkoda... szczególnie , że tyle pisza o wzroscie wynagrodzenia w Polsce. Nawet KP pisze, że min. dzięki wzzostom wynagrodzeń taka sprzedaż i zysk.. tylko chyba nie chodziło o jej pracowników??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.08, 22:36 Skoro dochody sa takie duze i spozycie rosnie, nie widze powodu aby NIE podniesc podatkow. Ciekawe co wowczas powie SAbMiller i Kulczyk? Beda oczywiscie plakac ze ledwo koniec z koncem wiaza, ze sa na granicy bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytyskie Kto pije te popłuczyny??? Tyskie to syf... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 01:09 nie dotykam ustami ich pseudopiwa....jadą na reklamie ktorą ciemny ludek polski kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm7303 A jaki podatek i komu? IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 15:29 Jakos nie pamietam, zeby pan dr Kulczyk mial podatki nalozone osobna ustawa, a mi sie jakos, z powodu rekordowych przychodow K.P., wyzsze podatki nie usmiechaja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iżik Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.l.pppool.de 18.05.08, 09:37 Tylko czemu jak zwykle nieprzeklada sie to na zarobki pracownikow pianke spijaja prezesi za ciezka prace a "fizole" kto o nich pamieta.I tak co roku byle do premi bo to jedyny zastrzyk pieniedzy z ktorgo idzie zaplacic dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.08, 11:21 Bo pan prezes jakby chciał, to może pofizolić. A fizol jak by się wziął za zarządzanie firmą, to katastrofa. Płaci się za unikalne umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę 19.05.08, 09:26 Gość portalu: Iżik napisał(a): > ...za ciezka prace a "fizole" kto o nich pamieta.I Jak ktoś jest fizolem, to jego zmartwienie, było się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Kulczyk?? IP: *.net.autocom.pl 18.05.08, 16:32 Pozostaje mi zmienić markę piwa. Dziękuję gazeta.pl, za to że jestem teraz świadomym konsumentem i mogę dokonać decyzji: "Nie dam już zarobić złodziejowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Tyskie i Żubr wypłacą Kulczykowi dywidendę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:52 Do dzisiaj nie piją ani tyskiego ani żubra, Kulczyk się już dość nachapał kosztem Polaków Odpowiedz Link Zgłoś