toja3003 sprywatyzować to badziewie - podam przykład z pocz 10.06.08, 09:10 Podam przykład z poczty. Wchodzę z paczką, mówię „dzień dobry”. Zero odpowiedzi. Zamiast tego babus mruczy „a czemu ta paczka tak dziwnie powiązana tym sznurkiem, jak ja mam to teraz chwycić?!”. Staram się rozładować atmosferę grzecznym „przepraszam, rzadko wysyłam paczki, następnym razem zwiążę lepiej”. Pocztowy ponurak tylko kręci głową. W końcu załatwiam sprawę, rzucam uprzejme „miłego dnia, do widzenia”, uff, wychodzę. Inna poczta. Szykuję się do innej „zbrodni”, zakłócającej miły letarg innej poczciarce. Chcę wysłać polecony. Na powitanie słyszę „a gdzie tu jest miejsce żeby coś nakleić?!”. Nie wiedziałem gdzie. A przecież powinienem. W końcu panienka z okienka jest ważną urzędniczką a ja tylko petentem czyli po łacinie „proszącym”. Więc takiego dziada proszalnego można robić na szaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Pocztowa kasa PiS IP: *.resetnet.pl 10.06.08, 09:14 a sekretazrem redakcji jest żona Robaczewskiego, prawej ręki Rydzyka. A w zarządzie jest osoba, która była sekretarką zawiszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad SUper! niech żyje własność państwowa!! :) IP: *.171.7.6.crowley.pl 10.06.08, 09:19 ktoś kiedyś powiedział PRAWO i powiedział SPRAWIEDLIWOŚĆ.. ale czy ktoś powiedział: SENS?! ..albo SZACUNEK?! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Pocztowa kasa PiS 10.06.08, 09:22 Dojenie kasy państwowej odbywa sie w setkach takich kuriozalnych spółeczek. Nie mamy o tym pojęcia i rzadko sie dowiadujemy o najbardziej bezczelnych dojarzach. Jedyne wyjście to prywatyzacja. Normalny własciciel czyli np. spółka giełdowa byłby przejrzysty dla akcjonariuszy i nie pozwoliłby sobie na dojenie przez nieudacznych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woms Prawa ręka Rydzyka IP: *.resetnet.pl 10.06.08, 09:22 a sekretarzem redakcji jest żona Robaczewskiego, prawej ręki Rydzyka. a w zarządzie jest sekretarka Zawiszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venioo Pocztowa kasa PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:26 Przeciez to prawie 1mln egz. rocznie. Papier i materialy tez nie sa za darmo, a 30 osobom trzeba wyplacic pensje. Kwestia tylko czy nie sa one nazbyt wysokie. Ale 4mln/rok nie wydaje mi sie niebotyczna suma. Ale czy wogole ktos czyta to pisemko???? Czy jest tylko wydawane i zalega w katach UP w calym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Przypomnijcie mi - co oznacza skrót PiS... 10.06.08, 09:29 Żadna z literek nie pasuje mi do "Obłudy" czy "Zakłamania"... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus POpaprani i Spaprani! 10.06.08, 09:32 POpaprani i Spaprani! Prawy i Sprawiedliwy prezesem. W spółce węglowej albo miedziowej. Partyjnie, żeby fachowo z sensem. Prawnik arytmetyki bezgłowej. Nie pamięta tabliczki mnożenia. Ekonomista jego pomocnikiem. Ekspert, wysoka gaża i premia. Dlaczego kończą tak złym wynikiem? Państwowe spółki, chemii molochy. Jak nie przygłup Rydzyka, to komuch. Wyprzeda na złom zostawi paprochy. Wspomaga ich związkowy solidaruch. Inżynier i naukowiec w odstawce. Nic z nimi nie uruchomisz dla kraju. Oni gatunkiem podobni pijawce. Ciemnota w raju siedzi na jaju. Przez lat prawie dwadzieścia nic z tego. Prawo do poprawki, spółki na złom. Rozgonić tego gada prawniczego. Dla dzieci praca. Budujmy swój dom! Czy ktoś zna posła lub senatora, który wyszedł z Krajowej Sekcji Nauki Solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Pocztowa kasa PiS 10.06.08, 09:32 Szanowny Pamie Premierze Tusk! Odeślijcie wreszcie tego idiotę Macierewicza tam gdzie jego miejsce. Przypominam, chodzi tu o zakład leczniczy, stosujący zimne kąpiele. Tam może zostać nawet redaktorem naczelnym gazetki ściennej. Chociaż to co zrobił, to ewidentna defraudacja, która na mile pachnie kryminałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anah ta gazetka pocztowa to pomyłka od zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:38 a tak szczerze to wydawanie tej gazetki to wielka pomyłka i niegospodarnośc, jestem pracownikiem pp i powiem wam mimo tego że przychodzi tej pożal sie boże fachowej gazetki do nas kilka egzemlarzy to NIKT ALE TO NIKT tego nie czyta , są tam pierdoły, bzdury, zdjecia z jakichs spływów kajakowych itp itd, czasami trafia sie dobry artykuł czy wywiad ale to z powodzeniem można by prezentowac pracownikom przy pomocy wewnętrznej sieci intranetowej, mi sie normalnie juz rzygac chce jak tam przychodze, krzyczy sie o racjonalizacji kosztów w firmie , a jednoczesnie wydaje sie kase na atkie bzdety i szmatławce, PORAZKA. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Lumpy pisowskie po bożemu kradną kasę 10.06.08, 09:38 Cwane złodzieje, głupi Naród wszystko kupi! Kurski wie co mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacov1 Pocztowa kasa PiS - NIE było szybsze IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 09:43 Lepiej późno niż wcale. NIE pisało już o tym jakiś czas temu, ale nikt się nie przejął. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Pocztowa kasa PiS 10.06.08, 09:43 A gnoje jeszcze śmieją strajkować! Rozpędzić to towarzycho! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Pocztowcy__STRAJK !!!...są do tego podstwy..... 10.06.08, 09:46 Poczta Polska od dawna jest DOJNĄ KROWĄ dla tych ,którzy potrafią z niej coś wyciągnąć... Dyrektorzy i ich pociotkowie w dyrekcjach regionalnych są tymi,którzy rozwalają tą instytucję pobierając apanaże nieadekwatne do wykonywanej pracy........ STRAJK GENERALNY i kontrola NIK-u pod nadzorem rządowej komisji to są sposoby na uzdrowienie sytuacji i przywrócenie godności tym ,którzy walczą nie tylko o swoje ale także o społeczną wiarygodność tej instytucji...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anah Re: Pocztowcy__STRAJK !!!...są do tego podstwy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:56 strajk generalny to sposób na położenie tej firmy napewno nie na uzdrowienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proste Re: Wyborczej powiem tak: srali muchy bedzie wios IP: *.am.poznan.pl 10.06.08, 09:52 pytanie, a od kiedy te pisemko się ukazuje i kto stworzył te spółkę ? Bo mi się wydaje,ze to własnie koledzy wybiórczej byli twórcami tego tworu i długie lata ją obsługiwali a PiS robił to krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 Co jeszcze ? 10.06.08, 09:54 Już was wszystko boli ? Ale te 4 miliony to brutto , czy netto ? Jakoś widze słobiutko sie przygotowaliscie . Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 Re: Wyborczej powiem tak: srali muchy bedzie wios 10.06.08, 10:01 i tu sie pan myli , Maleszke wywalili bo sie wzioł pierdoła przyznał , przeprosił i pokajał . Takich to w GW to nie potrzebóją , jak by szedł w zaparte to co innego . KoleGi z UB by mu pomogli , gazetka by poparła i człowiek by był i swój i uratowany . Tego przyznania sie gazetka wybierana nie może podarować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliks Pocztowa kasa PiS IP: *.adsl.alicedsl.de 10.06.08, 10:05 barany-to ich sprawa-biznes ist biznes.Co wyprawia lodziarnia-gdzie te reformy, Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ci w Pisie to umieją nakraść 10.06.08, 10:09 i jeszce te miny świetych niewiniatek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Od dawna juz wiadomo że ten państwowy moloch 10.06.08, 10:09 i w dużej jeszcze części monopolista rynku, który nie ma pieniędzy dla swoich pracowników marnotrawi je na utrzymywanie upadłych polityków oraz napycha kieszenie hierarchom krk. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Pocztowa kasa PiS 10.06.08, 10:17 hieny roku z michnikowej szmaty znowu sobie aferę znalazły? zajmijcie się swoimi rodzinkami www.polonica.net/komunistyczni_zbrodniarze.htm # Kpt. Stefan Michnik - sędzia (nie)sprawiedliwy... Stefan Michnik skończy w tym roku 70 lat. Mieszka od 1969 roku w Szwecji, gdzie trafił na fali emigracji żydowskiej z Polski po wydarzeniach marcowych. Jest zapewne miłym, czerstwym staruszkiem, otoczonym powszechnym szacunkiem w kraju słynącym z tolerancji, przyjmującym przez lata ochoczo wszelkich uciekinierów i ofiary prześladowań. Czy ktoś w Szwecji wie, że był sprawcą wielu tragedii i nieszczęść, których konsekwencje odczuwamy do dziś. Pozostały bowiem po nich wdowy, dzieci i inni krewni, którzy nie tylko, że nigdy już nie zobaczą swoich bliskich, to jeszcze nie mają szansy zapalić świeczki na ich grobach. Stalinowscy zbrodniarze pozbawiali swe ofiary życia, a ich bliskich ciała ofiary - chowano ich potajemnie w cementowych workach w nieoznaczonych miejscach, w nocnych, ponurych pogrzebach, czasami w ustronnych miejscach na komunalnych cmentarzach. Po latach - jak na przykład na warszawskim Bródnie - w miejscach pochówku polskich bohaterów stawiano publiczne toalety. Tego nie robili nawet najbardziej zwyrodniali naziści. Jerzy Przegozda "Nasza Polska", 10 luty 1999 # Profesor Witold Kulesza chce ekstradycji stalinowskiego sędziego. Stefan Michnik w 1951 zaczął wydawać wyroki w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie. Miał 22 lata. Podobnie jak inni młodzi stalinowcy, zawodu uczył się na przyspieszonych kursach w Oficerskiej Szkole Prawniczej, którą ukończył jako prymus. Jego kariera pokazuje, w oparciu o jakich ludzi tworzono system bezprawia w Polsce. Orzekając w wielu procesach o dużym znaczeniu politycznym, przyświecała mu zapewne myśl, którą zawarł w podaniu o przyjęcie do szkoły: do OSP chcę wstąpić dlatego, że szkoła ta kształci tych, którzy będą realizować dyktaturę proletariatu w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Pocztowa kasa PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:32 Treśc artykułu jest w całkiem innej sprawie, ale każda władza oddanych ludzi kształci na bardzo ale to bardzo przyśpieszonych kursach. Czy nie lepiej zając się niedaleka przeszłością np: 17-dniowych kursów Macierewicza.Ponad półwieczna przeszłośc dziś praktycznie powinna interesowac historyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Pocztowa kasa PiS IP: *.nll.se 10.06.08, 10:23 "Pocztowa kasa PiS"! Typowy news koszernej Gazety Wyborowej! W rzeczywistosci prawda materialna wyglad nastepujaco: 1/ Maciarewicz nigdy nie byl w PiS! Ma swoja partie! 2/ To o czym pisze Wyborowa nie jest zadnym przestepstwem, nawet gdyby bylo (a prawdopodobnie nie jest) prawda! P.S. Mam nadzieje, ze Wyborowa niedlugo znajdzie sie tam gdzie jej miejsce, czyli w niebycie! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 tusk, ty nawet nie potrafisz 10.06.08, 10:28 sprawy poczty załatwić. to coś to właśnie twój obraz. brakuje jeszcze blanta i bełta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linda Edlund Pocztowa kasa PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:30 W dobie Internetu wszystkie gazetki zakładowe powinny być wydawane elektronicznie – koszt bliski równy „zeru” Wyrzucanie (czytaj: rozkradanie) 4 milionów złotych z pieniędzy firmowych (czytaj: podatników) to nie marnotrawstwo, a zwykłe pospolite przestępstwo. Poczta nie spełnia swoich statutowych obowiązków (w Poznań-Luboń poczta nie jest doręczana już od miesiąca) pomimo monopolu państwowego na przesyłki do 50g, a Polaczki-biedaczki potulni jak barany stoją w kolejkach po odbiór i tak zaginionych przesyłek Instytucję Poczty rozgonić na cztery wiatry Linda Edlund Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Pocztowa kasa PiS 10.06.08, 10:35 Państwowe jak zwykle służy do dojenia i przechowalni tzw. swoich.Sprywatyzowac będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś