Dodaj do ulubionych

Od dziś można kupić iPhone'a 3G

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:25
No ciekawy jestem i iPhone'a i jego polskiej ceny. Nie wydaje mi się jednak by
osiągneła az takie rozmiary, przynajmniej nie w orange (jesli patrzec na to co
ostatnio zaproponowali)
Obserwuj wątek
    • Gość: gutek81 blamaż autora!! IP: *.dalkia.poznan.pl 11.07.08, 11:12
      jak cieńszy???
      wystarczy spojrzeć na zamieszczoną tabelę, aby przekonać się że tak
      wcale nie jest, wręcz odwrotnie!!
      • Gość: trent Re: blamaż autora!! IP: 213.77.11.* 11.07.08, 11:19
        ale za to lżejszy o całe 2 gramy ;)
        • Gość: Pinezka Jest cieńszy inaczej. Jak autorzy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.08, 11:49
          ...informacji tego typu pisujący dla GW.
          • Gość: atx Re: Jest cieńszy inaczej. Jak autorzy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:31
            "cena iPhone 3G o tym samym rozmiarze dysku będzie wynosić 199 USD"
            OK, ale ZTCW to cena przy jednoczesnym podpisaniu kontraktu na 2 lata.
            • aplus Re: min. 2000 PLN dla POfrajerstwa, rznac 11.07.08, 15:08
              rznac POfrajerstwo ile wlezie.
              Smiech mnie ogarnia jak patrze na dyskredytujace Apple tytuly GWnianej z
              zeszlego roku ze Jobs wynalazl cieniasty telefon bez klawiatury
      • Gość: znawca GPS IP: 159.134.203.* 11.07.08, 12:54
        Taki maly szczegol, ale wersja 3G go posiada o czym autor zapomnial wspomniec
        takze, ale tak to jest jak ktos nie majacy pojecia o sprzecie zabiera do pisania
        recenzji...
    • damianbsc Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów 11.07.08, 11:18
      Podejrzewam, ze pierwsze trafia do Polski za 2 dni za posrednictwem allegro.
      • Gość: dadaista Re: Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: 212.160.172.* 11.07.08, 14:28
        Nic z tego. Aby kupić iPhone'a w Stanach, konieczne będzie podanie swojego numeru ubezpieczenia socjalnego (czy czegoś tam...). Za telefon zapłacić można jedynie amerykańską kartą kredytową. Oprócz tego jedna osoba będzie mogła kupić tyko jedną sztukę telefonu (przynajmniej w pierwszych tygodniach sprzedaży). No i konieczne jest aktywowanie telefonu i podpisanie umowy z firmą telekomunikacyjną w chwili kupna iPhone'a. To wszystko skutecznie ograniczy (o ile całkiem nie uniemożliwi) wypływanie tego telefonu za granicę.
    • damianbsc Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów 11.07.08, 11:20
      I w ogole co to za przedzial cenowy 1000-2000...100% roznicy, juz lepiej
      napisac ok 1500zl.
      • Gość: Koval Re: Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:36
        To po to, żeby się zmieścić w widełkach :D
        • rezoon Re: Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów 11.07.08, 12:50
          pewnie chodzi o to żeby się nie pomylić - jakaż to byłaby plama gdyby gazeta nie
          trafiła z ceną :P
    • Gość: fert rozmawiali z osoba ktora testowala Iphone 3G IP: *.money.pl 11.07.08, 11:22
      manager.money.pl/news/artykul/programista;iphone;3g;mowi;ten;telefon;to;zadna;rewelacja,128,0,354432.html
      • Gość: dadaista Re: rozmawiali z osoba ktora testowala Iphone 3G IP: 212.160.172.* 11.07.08, 14:53
        Raczysz żartować :-) Ten facet jeszcze niedawno nie potrafił odróżnić
        C++ od Obj-C ;-> Taki z niego wielki programista jak ze mnie chirurg
        naczyniowy. Poza pare miesięcy temu piał z zachwytu nad iPhone'ami.
        Szybko mu się odwidziało :->

Niech on się już lepiej nie pokazuje na Szarlotce...
    • Gość: apple man W UK nikt tego szajsu nie kupuje IP: *.winn.cable.ntl.com 11.07.08, 11:24
      W UK nikt tego szajsu nie kupuje żadnego tłumu w o2 ludzie widzieli
      pierwszy model iphone pobawili się popstrykali i ...kupują N95 NOKI
      • Gość: Atom 13 tys. zamowin na sekunde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:16
        No fakt nikt tego w o2 nie kupuje...na początku tego tygodnia brytyjski operator sieci komórkowej O2 ogłosił, że z powodu natłoku zamówień na gadżet doszło do całkowitego paraliżu jego strony internetowej. Tuż po uruchomieniu specjalnej strony umożliwiającej rezerwację telefonu on-line liczba składanych przez klientów zamówień dochodziła do 13 tysięcy na sekundę!
        • Gość: elektryczny jozek Re: 13 tys. zamowin na sekunde IP: 80.176.14.* 11.07.08, 13:22
          Nie 13 tysiacy a 3 tysiace i nie zamowien a wyswietlen. Skad Ty takie bajki
          bierzesz?
    • Gość: a cienszy? IP: 217.116.98.* 11.07.08, 11:25
      jak to iphone 3G jest cienszy, skoro z tabeli wynika, ze jest 7mm grubszy?
      • Gość: a Re: cienszy? IP: 217.116.98.* 11.07.08, 11:27
        0,7mm, sorka
        • Gość: dadaista Re: cienszy? IP: 212.160.172.* 11.07.08, 14:56
          Wersja 3G nie jest płaska z tyłu. Być może w środkowej części jest o
          te 0,7 mm grubsza, natomiast już brzegi urządzenia są cieńsze niż w
          poprzedniej wersji.
    • Gość: wp Apple traktuje Polskę jak kraj trzeciego świata. IP: *.ekspres.net.pl 11.07.08, 11:35
      Niech się wypchają - te telefony to nic specjalnego, podobnie jak np Ipod.
      • Gość: dsaa CHyba 4 świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:10
        Hehe. Gdyby tak naprawdę było, to bym się cieszył. Dla Apple jesteśmy krajem czwartego świata.
    • Gość: gs Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:39
      Głupie pismaki! Iphone bez kontraktu będzie kosztował $599 i $699. Takie ceny porównujcie.
    • Gość: Tinky-winky Ciotofon dla gadżeciarzy i narcyzów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.08, 11:47
      • Gość: kobe Re: Ciotofon dla gadżeciarzy i narcyzów IP: *.me.entel.pl 11.07.08, 12:27
        a jakies argumenty? Ku...wa jak ja nie lubie takich baranow. Ani nie jestem
        gadzeciarzem, tym bardziej narcyzem - a iphona kupilem bo mi sie podoba tak samo
        jak moj toster w kuchni wiec przestan pierd...lic. nie wiem, moze masz jakis
        kompleks lub lubisz jak cie tata dotyka - stad wyszedl ten ciotofon...
        • Gość: alo zdziwiony? IP: *.dedyki.pl 11.07.08, 12:51
          Stary, mieszkasz w Polsce i takie teksty cię dziwią? Gnojówka na wszystko czego
          się nie posiada, to przecież u nas normalka! Jak kupi to będzie pisał, że iPhone
          jest najlepszy na świecie. Ja tych polskich młotów nie rozumiem - przecież im
          więcej rożnego rodzaju produktów na rynku, tym większa konkurencja, a co za tym
          idzie niższe ceny. Zamiast się cieszyć, że coś nowego się pojawia, to zaczynają
          tradycyjną, malkontencką śpiewkę.
          • blq Re: zdziwiony? 11.07.08, 13:06
            akurat w przypadku iPhona narzekają nie tylko ci, co zazdroszczą, samemu noszac
            jakas 5-letnia cegłe, ale i ci co sie znaja i maja porownanie np z produktami
            firmy HTC, w Polsce mało znanej (w miare popularne, glownie w Warszawie, HTC
            Kaiser i SPV m650).

iPhone jest przereklamowany, cena niewspolmierna do mozliwosci (choc w przypadku
            iPhone 3G jest juz znacznie lepiej) a sam fakt "wychowywania" sobie
            (fanatycznych) klientów przez Apple, nieco na kształt sekty... dla mnie to po
            prostu niesmaczne. i nieetyczne.

• Gość: haha Re: zdziwiony? IP: 159.134.203.* 11.07.08, 13:18
              HTC Kaiser? - a co to ma byc? Co w nim takiego inowacyjnego? Windows Mobile z
              gejowatym patyczkiem do obslugi i ekranem dotykowym o czulosci ekranow z kas w
              supermarkecie? To jest dopiero bagno, mialem iphone'a w rece i etena x500, jak
              spojrzalem na interfejs x500 to mnie na zygi zebralo i smutno mi sie zrobilo.
              Smiesza mnie ludzie ktorzy w ogole porownuja w tym temacie mozliwosci i
              przyjemnosc uzytkowania telefonow opartych na WM.
              • blq Re: zdziwiony? 11.07.08, 13:57
                gdybyś troszke więcej orientował się w technologii Windows Mobile, wiedziałbyś,
                że można tam zainstalować dosłownie wszystko. nie jak na iPhonie, gdzie są trzy
                aplikacje na krzyż, tylko kilkaset, a może i kilka tysięcy aplikacji.

można zainstalować obsługę wyłącznie palcami (touch flo, cube, i rozne inne
                mniej znane wersje), można używać rysika wyłącznie do pisania sms (najszybsza
                metoda pisania sms na świecie, po prostu piszesz wyraz a system rozpoznaje pismo).

ekran dotykowy ma wyśmienitą czułośc o czym świadczą rysunki, jakie można na
                nich wykonać na pocket photoshopie.

Smieszą mnie ludzie, ktorzy swoją opinię wypowiadają po zobaczeniu
                przestarzałego drugoligowego palmofona z WM na pokładzie. na dodatek nic a nic
                nie wzbogaconego w niezbędne aplikacje.

a przyjemność użytkowania iPhona... no proszę Cie... w sam raz dla 50-latka z
                wadą wzroku, ale młodzi inteligentni ludzie, potrzebujący coś więcej niż taniego
                lansu, będą (i są) zawiedzeni.

PS. Samsung i900 Omnia. Windows Mobile, brak rysika. wszystkie parametry lepsze
                niż w iPhone.
              • Gość: electro Re: zdziwiony? IP: *.compower.pl 11.07.08, 13:59
                A co jest innowacyjnego w iphone?? Brak 3g i mms(w pierwszej wersji)?? Ot
                kolejny telefon dla małolatów którzy chcą szpanować przed kolegami. Widać że nie
                używałeś na dłuższą metę żadnego HTC. iPhone nie oferuje nic poza szpanerskim
                wyglądem i interfejsem. Wersja 3g jest nieco lepsza (gps i HSDPA) chociaż
                zapewne nie będzie się dało zainstalować sensownego programu do nawigacji.
                • Gość: znawca Re: zdziwiony? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 11.07.08, 14:10
                  blq ignorancie, chcesz mi wmowic, ze mozna uzywac "dotykowego" ekranu z HTC
                  wzorem tego z iphone'a? czy ty w ogole trzymales iphonea w reku? ciezko jest
                  mowic o doswiadczeniach z obslugi urzadzania ogladajac je na papierze? wmow mi
                  jeszcze, ze wprowadzanie tekstu na wyswietlaczu klasy HTC jest rownie
                  komfortowe? Gdybys byl poinformowany to wiedzialbys, ze nie jestes skazany na
                  aplikacje apple poniewaz firma wypuscila stosowne narzedzia, jeszcze mi powiedz,
                  ze z HTC zajebiscie sie przeglada internet to juz w ogole sie chyba przesiade na
                  Windows Mobile...

electro - windows mobile & nawigacja masz na mysli, sciagne z netu co chce i
                  zainstaluje? gdybys byl poinformowany to wiedzialbys, ze TomTom pracuje nad
                  nawigacja dla iPhone'a w przeciwienstwie do platformy windows ktora ma w
                  powazaniu i zatrzymal sie na wersji 6
                  • Gość: electro Re: zdziwiony? IP: *.compower.pl 11.07.08, 15:49
                    Akurat TomToma mam w głębokim poważaniu. To była jedna z najgorszych nawigacji
                    jaką miałem (TomTom one). A co do ściągania z netu to owszem chcę żeby mój
                    telefon mógł obsłużyć wszystko co zechcę sobie z netu sciągnąć a nie tylko
                    aplikacje nad którymi ktoś pracuje i może kiedyś będą działać. Moja siostra ma
                    iPhone i nigdy w życiu nie zamieniłbym się na mojego HTCka. Jej wystarcza bo
                    używa telefonu do robienia zdjęć słuchania muzyki i pisania smsów. Ja oczekuję
                    od telefonu czegoś więcej.
                    • Gość: znawca Re: zdziwiony? IP: 79.97.203.* 11.07.08, 18:39
                      czego?
    • Gość: menel Tym koczującym pod sklepami Apple płaci po 200 IP: *.winn.cable.ntl.com 11.07.08, 11:49
      dolarów od łebka jak menelom
    • Gość: Max Polska razem z Hondurasem i Kenią.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:03

.....ale przed Angolą i Sierra Leone, za to sprzedawać będą w pierwszej
      kolejności polskim posiadaczom amerykańskiej wizy i weteranom wojny w Iraku. No
      niestety, ja nie mam szans. Ale może na e-bay`u będą?
    • onbezsciemy Od dziś można kupić iPhone'a 3G 11.07.08, 12:06
      najważniejsze w nowym iPhonie jest to, że udostępniony został pakiet
      do tworzenia oprogramowania, nie będziemy więc skazani na to co
      wyprodukuje Apple.

3G + GPS + łatwość obsługi, czyżby telefon idealny? Pewnie nie...

ale i tak go sobie kupię, jak stanieje :]
    • Gość: dgdg Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.os1.kappa.pl 11.07.08, 12:25
      Jak zwykle Apple ma nas głęboko w dupie. Dopiero ostatni system Mac OS X
      Leopard miał polską wersję językową, a rosyjska była już dawno! Nie
      wspominając nawet o cenach! Samochód można kupić zamiast takiego Maca!
      Osobiście jedyne co mnie interesuje z ich produktów to właśnie Mac OS X,
      sprzętu nie cierpię. Dlatego używam na PC-ie przerobionej wersji Tigera. Nie
      będę bulić na tych oszustów! a iPod i iPhone można na śmietnik wyrzucić, tam
      się tylko nadają.
    • Gość: znawca Polaczki - zrozumcie IP: 159.134.203.* 11.07.08, 13:15
      iPhone & iPhone 3G jest rewolucyjnym urzadzeniem, czy wam sie to podoba czy nie
      to wlasnie tak jest, nikt wczesniej nie zaimplementowal w telefonie tak
      inowacyjnego sposobu obslugi i tak przyjaznego dla uzytkownika systemu
      operacyjnego, to ze was nie stac na takie zabawki, a kaczogrod nie zalapal sie
      do 22 krajow na premiere to juz jest inna sprawa i nie moj problem
      • Gość: nieznawca to sie odezwal nam, zakompleksiony emigrant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:07
        Zakompleksiony robol z USA, wcinajacy polska kielbase i bigos, w przerwach
        miedzy charowa poprawiajacy sobie humor dowartosciowywaniem sie na polskim
        internetowym forum.

I te Twoje argumenty o rewolucyjności iPhona. dales sie pajacu omamic firmie
        apple, tak samo jak wizji "american dream" iles lat temu, jak dajesz sie przez
        szefa wykorzystywac, fajtlapo.

Nie licz na to ze nas nie stac na to barachlo. Stac. Ale Europa jest bardziej
        zaawansowana pod wzgledem komorek, niz to twoje zawszone USA.

• Gość: znawca Re: to sie odezwal nam, zakompleksiony emigrant IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 11.07.08, 14:13
          "Nie licz na to ze nas nie stac na to barachlo. Stac. Ale Europa jest bardziej
          zaawansowana pod wzgledem komorek, niz to twoje zawszone USA."

lol, nie jestem w usa, wlasnie teraz "ciezko pracuje" i wpieprzam kielbase :D, a
          ty chlopczyku z neostrada lepiej wyjdz na dwor skoro masz wakacje
    • Gość: baas Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:34
      helooo znalazlem taki link:
      techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&&categorie=708&&id=APPLE-IPHONE3G-8GB
      czy to mozliwe ? czy jakis przekret ? proszee sprawdzcie bo jak tak, to sie
      baardzo oplaca !!
    • Gość: xxx Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:53
      nic dziwnego, przeciez wszystko jest u nas najdroższe, aż dziwne że jeszcze
      drożeje
    • Gość: Hmm Od dziś można kupić iPhone'a 3G IP: *.opera-mini.net 11.07.08, 14:16
      Cena we wloszech:
      499€ za 8gb
      569€ za 16gb
      Plusy iphona:
      Duzy wyswietlacz
      Ladny interfejs graficzny

Minusy w porownaniu z nokia:
      -nie mozna uzywac jako modemu do komputera
      -nie mozna przez bluetooth wyslac ani odebrac zadnych danych
      - nie ma zadnej nawigacji gps pod iphona
      - nie mozna nagrywac video, ani wykonac videorozmowy
      -nie obsluguje kart pamieci
      -po podlaczeniu do komputera mozna jedynie zdjecia ogladac - baterie wymienic mozna jedynie w serwisie

Krotko mowiac to nie jest telefon dla mnie.
      Mam Nokie 6110 navigator od 11 miesiecy ,pamiec rozszerzona o microSd 8GB , 3 rozne nawigacje gps zainstalowane, i wiele innych programow, uzywam telefonu jako modemu , w ciagu 11 miesiecy telefon odebral poprzez siec umts/hsdpa - 89GB danych a wyslal 9GB.

• Gość: Maciek Nie w iPhone'ie, ale w iPhonie, poza tym autor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:23
      ... raz odmienia, innym razem nie.
    • Gość: janek eBay i Allegro załatwią sprawę za Erę i Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:35
      Jeśli sieci komórkowe wyskoczą z jakimiś idiotycznymi cenami, to rozwiązanie
      będzie proste: kupić telefon na aukcji. Można też kupić ze sklepu z jakiegoś
      kraju z Unii (np. Wielka Brytania) bez żadnego cła. Jeśli polscy operatorzy
      chcą zniechęcać do tego telefonu - proszę bardzo :)

Od dawna też istnieją narzędzia pozwalające na obejście, bez ingerencji
      fizycznej, simlocka w tym telefonie. Sklepy internetowe oferują też ten
      telefon ze zdjętym simlockiem i z gwarancją.
    • Gość: marek "1000 - 2000 złotych" - co za precyzja <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:41
    • Gość: Gość Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 14:47
      "Poza tym druga wersja iPhone'a jest cieńsza i lżejsza od poprzedniej"

a niżej w tabelce dane:

Rozmiar i waga

iPhone: 115 × 61 × 11.6 mm 135 g
      iPhone 3G: 115.5 × 62.1 × 12.3 mm 133 g

no i gdzie niby ten iPhone 3G jest cieńszy od pierwszego modelu ???
    • Gość: Kasia Dzisiaj iPhone 3G trafia do sklepów IP: *.acn.waw.pl 11.07.08, 15:02
      No to teraz już tylko hop na e-bay i za tydzień bedzie :)

---------
      skocz.pl/iPhone3g
    • Gość: gosc Re: Od dziś można kupić iPhone'a 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:21
      no raczej, spodziewam się że orange bedzie go sprzedawal po cenie nominalnej, no
      i oczywiscie dla najwazniejszych klientow gratis:)
    • Gość: dsaa Ten co to pisał, niezbyt interesuje się tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:13
      iPhone 3G w Orange będzie w III kwartale, a w Erze w IV. Więc nie pod koniec roku (Przynajmniej w Orange). W dodatku rozbieżność cen. Tak to jak mogę przewidzieć cene ropy w 2009r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka