Gość: ekonomista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:19 Jeden tutaj nagania , a drugi pod spodem ostrzega "Maliszewski: Uważajcie, frankowe szaleństwo skoczy się tak jak na akcjach <LOL> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rgb Frank poniżej psychologicznej bariery IP: 89.171.107.* 17.07.08, 09:37 "...poniższa tabela..." jaka tabela ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe66 Re: Frank poniżej psychologicznej bariery IP: *.novartis.com 17.07.08, 09:53 ...halo, Gazeta, dawać tu tą tabelę ... czy ktoś kto pisze te teksty wogóle czyta je po opublikowanie w internecie??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matja Placz i zgrzytanie zebami IP: *.centertel.pl 17.07.08, 10:12 Odkad zaczalem starac sie o kredyt frank spadl z 2.10 do 2.00 - masakra. A juz wtedy mialem mieszane uczucia pamietajac kursy rzedu 2,80. Zaloze sie, ze dzien po wyplaceniu mi kredytu zacznie sie umacniac i bede splacal raty przy kursie 2.50. FCUK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Placz i zgrzytanie zebami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:44 Ja kupowałem mieszkanie 3 lata temu, wtedy frank był po 2.6. Rata spadła mi po trzech latach o 100 zł.. Myślę ze frank jeszcze będzie spadał więc nie pękaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Frank poniżej psychologicznej bariery IP: 193.120.72.* 17.07.08, 10:19 Jupiii! Zmniejsza mi sie rata! Cholera! Zarabiam w euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Frank poniżej psychologicznej bariery IP: *.chem.uni.wroc.pl 17.07.08, 10:19 Mamy kredyt w zlotowkach. Czy warto Waszym zdaniem przewalutowac go teraz na franki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheFisherKing a to zależy, IP: 212.67.128.* 17.07.08, 10:54 ile tego kredytu masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq` Re: a to zależy, IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 10:59 Ja mam 350tyś. w złotówkach. Szlag mnie teraz trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheFisherKing w takim razie IP: 212.67.128.* 17.07.08, 11:06 przewalutowanie, a jeszcze lepiej refinansowanie kredytu (oferta na refinansowanie w innym banku jest przeważnie konkurencyjna)pozwoli na zejście do raty w wysokości ok. 1700 PLN miesięcznie. Jak jest obecnie? Jak sądzę ok. 2400PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w takim razie IP: *.plus.com 17.07.08, 14:16 lol, musialbym sie z wiadomym na glowy pozamieniac, zeby miec taki kredyt. 2 lata temu wzialem 220 tysiecy we frankach. Rate mam 450 frankow (900pln). Teraz planuje sprzedac i kase wszadzic na procent w PL. Za 3 lata wyjac i kupic funty :) Teraz zamiast modlic sie, zeby funt nie spadal bede sie modlil, zeby spadal jak najnizej :) A pozniej ladny domek w UK :) Zakladajac, ze za 3 lata funt bedzieponizej 3 pln i jeszcze zarobie na procencie to calkiem ladna kwote wyjme. Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Bardzi ciekawe określenie psychologiczna granica 17.07.08, 10:21 paliwo przekroczyło psychologiczną granicę dolar też przekroczył teraz frank również co dzień coś przekracza granicę psychologiczną ciekawe co jeszcze w mniemaniu naszych i zagranicznych spekulantów przekroczy psychologiczną granicę po tej granicy to już chyba nie ma żadnej chociaż może być jeszcze obłędna granica, granica makabryczna granica rozumu, wszelkie granice ------------------------ 173 specjały siostry Anastazji Dieta strefowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Warto się przewalutować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:48 Ja trzy lata temu brałem we frankach 140 tyś zł. przeliczyłem sobie że gdybym teraz sie przewalutował to przy obecnym kursie zysk miałabym na dzień dobry 30 tys zł. Do tego dochodzi obniżenie raty z powodu mniejszej kowty kredytu. Jak dobrze pójdzie to kredyt który wziąłme pierwotnie na 25 lat spłacę po 6 latach. Radze zatem pomyślec o przewalutoweaniu na złotówki. Kwestia wyczekania odpowiedniego momentu. Złotówka nie bedzie wiecznie rosła a frank wiecznie taniał. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Jak to mniejsza rata w pln? 17.07.08, 10:57 Nie wiem jak to policzyles, ale imo - bedziesz mial wieksza rate w pln, nawet jak kapital zmniejszy Ci sie o 30kpln. To jest niestety ten knyfik, ktorego na razie wielu nie widzi. Ja gdybym mial kredyt w chf to wlasnie zabieralbym sie za jego przewalutowanie, bo 30kpln nikt tak po prostu nie daje ;) - pamietajcie ze zwykle zarabiaja Ci ktorzy zrobia cos w dobrej godzinie. Jak wszyscy zaczna to robic, to interes stanie sie w wirtualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesiek z bagniska Re: Warto się przewalutować IP: *.cable.mindspring.com 17.07.08, 10:58 a tak przy okazji, My tez nie bedziemy wieczni.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia ++Groclin+ +Krosno+ +Milicz" i tysiące IP: *.bredband.comhem.se 17.07.08, 10:59 innych małych i średninich eksporterów, którzy polegli dzięki szaleństwu polskich"ekonomistów". Wartość złotego to surrealizm ekonomiczny.Co dziwne spadkobiercy tego idioty Balcerowicza uważają , że wszystki jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: ++Groclin+ +Krosno+ +Milicz" i tysiące 17.07.08, 13:12 Idiotka jestes ty, skoro nie widzisz jak Polska sie zmienila w ciagu ostatnich lat. I skoro wazniejsze dla ciebie sa bombki z Milicza niz fakt, ze Polak przestal byc biedakiem (w ciagu minionego roku pol miliona Polakow wyszlo z biedy, mowi ci to cos?). Trzeba byc slepym zeby tego nie widziec. Moze ze Szwecji za daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ty durny obsrańcu!! IP: *.bredband.comhem.se 17.07.08, 13:44 Właśnie widzę jak Polska "rośnie w siłę".Jak to zamiast 60% biedaków na początku dekady mamy w tej chwili tylko 50%/ są to oficjalne dane GUSu ty pieprzony durniu/. Co do "bombek z Milicza" to wbrew temu co twój ograniczony łeb wykombinował, to sa one ważniejsze aniżeli "polski eksport" montowanych dla np. Opla samochodzików albowiem kiedy VW, LG, Philips etc. wyniosą się niedługo z Polski to właśnie setki tysięcy producentów " bombek" mogły by stanowić bazę rzeczywiście polskiego eksportu. Nie Pozdrawiam PS Styl i język dopasowany do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: Ty durny obsrańcu!! 17.07.08, 13:54 Zaplulas sie troszke, co? Ja tylko uzylem twojego jezyka, tzn powtorzylem slowo "idiota". Ty na Balcerowicza 'idiota' to dobrze, ja na ciebie to zle? To sie nazywa moralnosc Kalego, nie wiem czy w Szwecji to zrozumiesz. Ja sie nie bede dopasowywal do twojego poziomu, bo mozg mnie boli od takiego znizania sie. Odpowiem wiec wierszem Juliana Tuwima: Proznos repliki sie spodziewal nie dam ci prztyczka ani klapsa nie powiem nawet : pies cie j*bal bo to mezalians bylby dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Nie odbiegaj od tematu. IP: *.bredband.comhem.se 17.07.08, 14:09 Do rzeczy chopie.Swoją drogą interesuje mnie gdzie ty widziałeś ten "dobrobyt" w Polsce. Chyba w TVN.. Oni są lepsi od propagandy komunistycznej.Właśnie mój syn oglądający TVN24 powrócił z wycieczki do W-wy.O większy syf niż Warszawa w Europie trudno.Zaskoczenie totalne. Polska jest wielka i piękna tylko w telewizji oraz w zapijaczonych oczach" włoskich dziennikarzy"/ artykuł w GW/ widzacych w Warszawie las nowoczesnych wieżowców,luksusowe samochody i kobietry chodzace w brylantach. Śmiech ogarnia czytając wypociny takich idiotów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheers Brak oszołoma, co zaraz napisze, że czas zamienić IP: 193.36.79.* 17.07.08, 11:14 na złotówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: Brak oszołoma, co zaraz napisze, że czas zami IP: *.u.itsa.pl 17.07.08, 11:42 Gość portalu: cheers napisał(a): >Brak oszołoma, co zaraz napisze, że czas zamienić na złotówki... Po pierwsze kilka postów wyżej koleś już pisął o przewalutowaniu na złotówkę, a po drugie dlaczego nie? Poproszę o argumenty za tezą, że CHFPLN może tylko lecieć w dół, zwłaszca, gdy coraz bardizej oczywiste staja się kłopoty światowej gospodarki a w Strefie Euro rosnie inflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matja Re: Brak oszołoma, co zaraz napisze, że czas zami IP: *.centertel.pl 17.07.08, 12:11 A kto powiedzial, ze CHFPLN ma leciec juz tylko w dol? Jak ktos ma splacac kredyt przez lata, to lepiej mu miec kredyt dalej w chf, bo rate i tak bedzie mial nizsza (chyba, ze ktos bral jak kurs byl prawie 3zl- pewnie wtedy warto przewalutowac). A chyba, ze liczysz, ze za np rok znow przewalutujesz na chf jak kurs pojdzie w gore :) Oplaca sie majstrowac przy kredycie, jak mozna go splacic. Warto np nadplacic teraz kredyt jak sie go ma chf, a bralo sie po znacznie wyzszym kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheFisherKing Można przewrotnie zapytać IP: 212.67.128.* 17.07.08, 12:16 a jakie argumenty przemawiają za tym, że CHF się znacząco odbije? A argumenty przemawiające za dalszym wzrostem kursu PLN (lub co najmniej nie słabnięciem tego kursu) są takie, że gospodarka dąży jednak to zrównania z gospodarką strefy EUR, z która CHF też jest mocno powiązany, co owocuje m.in. podobnym poziomem cen, rosnącymi wynagrodzeniami, niestety także rosnącą inflacją. Nie sądzę, żeby ten trend miał szansę się odwrócić. Oczywiście można zakładać, że jakaś cześć wzrostu kursu PLN to element spekulacyjny, ale nie aż tak znaczący. Odpowiedz Link Zgłoś