Dodaj do ulubionych

"Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż...

IP: *.strong-pc.com 07.10.08, 08:25
>To z kolei może oznaczać, że wzrosną podatki, a na przykład VAT.

Brawo! Autor, autor!

Choćbyś był w piątek klasie, to zdanie nadaje się do podkreślenia na
czerwono. Fatalna stylistyka. Wstyd.

A że artykuł to totalne ścierwo o niczym, to osobna sprawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: BoBo Donaldowe cuda ....... IP: *.chello.pl 07.10.08, 08:30
      Dlaczego Wszyscy mają płacić za spekulantów , którzy się już obłowili ?
      • bagienne_dno Światowy krach pustaku 07.10.08, 09:59
        a został spowodowany prze USAdebili, wiec do nich wylewaj żale zapłacisz za ich
        wojny wiec dalej ich wspieraj
        • Gość: 4g63 Re: Światowy krach pustaku IP: 213.77.0.* 07.10.08, 10:28
          pustaku, znalazłeś odpowiedź na wszelkie sku**ysyńs*wo polskich polityków i całej masy złodzieji które wysysają resztki dóbr z tego kraju? to krach w usa? brawo... bo ja jakoś widzę to od 20 lat, jak z dnia na dzień zbliża się totalna zapaść polski, i to napewno nie spowoduje krach w usa, a między innymi takie pustaki jak ty.
          • liztooney Re: Światowy krach pustaku 07.10.08, 11:34
            A coś sie tak oburzył?!
            Prawdę napisał Twój przedmówca, za wojny jankesów za ich pazerność
            płacimy teraz my!
            Jestem wściekła że rząd nie zapytał nas czy posłać wojska na wojnę
            jednym tchem odpowiedzielibyśmy że NIE!
            Dla mnie ameryka to kraj pusty,zakompleksiony,wypełniony imigrantami
            przeważnie nie piśmiennymi,pełen zła.
            Mam dość słuchania o ameryce w mediach,zmęczona jestem tym całym
            zamieszaniem, nie chcę już słuchac więcej o tym!!!!!!!
            • 4g63 Re: Światowy krach pustaku 07.10.08, 13:03
              mi chodzi tylko o to żeby idioci w rządzie nie znaleźli sobie usprawiedliwienia na debilizm i złodziejstwo ostatnich 20 lat, żeby nie zaczęli gadać, ta bieda to "przecież wina kryzysu w ameryce"

> Dla mnie ameryka to kraj pusty,zakompleksiony,wypełniony imigrantami
              > przeważnie nie piśmiennymi,pełen zła.

to truizm, tylko po co go przytaczasz?
    • Gość: FeliksEdmundowicz I co Wy na to kredyciarze? IP: *.publikator.com.pl 07.10.08, 08:33
      Długodystansowi sprinterzy; oto rozwierają się nożyce śmierci - z
      jednej strony spadać będą wasze dochody, z drugiej zaś - wasze raty
      na pewno nie stanieją.Uszami duszy słyszę już wycie i skowyt. Które
      zresztą słyszałem rok, i 2 i 3 lata temu. Tylko kto wtedy chciał
      wierzyć. widzicie - sa dwie nauki, gwałcenie praw których rani i
      zabija - jedna jest fizyka, drugą ekonomia. Z tą drobną różnicą, że
      ekonomia zabija powoli i z opóźnieniem, aby bardziej bolało.
      • Gość: daro hahaah ale tekscior IP: *.devs.futuro.pl 07.10.08, 09:11
        a poza tym w domu wszyscy zdrowi? :PPP prosimy o wiecej wynurzen MEGA ROTFL
        • Gość: FeliksEdmundowicz Re: hahaah ale tekscior IP: *.publikator.com.pl 07.10.08, 09:14
          Coż - nastepny, co nie uwierzy póki nie zobaczy. ale jak mawiał
          kiedyś pewien szacowny Żyd z Wall Street - "o kryzysie możemu mówić
          wówczas, gdy samobójcy zaczynają zderzać się w powietrzu" - fakt,
          takiego kryzysu jeszcze nie ma. Jeszcze
    • lolek_do_kfadratu Belka 07.10.08, 08:47
      Może w końcu by znieśli podatek Belki (co zresztą obiecali już na
      ten rok). Ludzie by może wtedy uwierzyli że bardziej opłaca sie
      oszczedzać a nie wszystko na bieżąco przeżrewać.
      • Gość: Nerwus Totalne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:31
        Z ta nazwą. Może niektórych zawodzi pamięć, ale ja pamiętam. To nie
        było tak, że W.Cz. Pan Belka wprowadził ten podatek jako swoje
        widzimisię. Było inaczej, straszono nas, że bez tej regulacji nie
        wpuszczą nas na eurokołchozowe salony.
        • Gość: Eurokołchozowe Re: Totalne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:12
          Przestań czytać Ziemkiewicza i kolegów. Gdybyś żył świadome under
          1989 to byś to umiał docenić. Unia to niesamowite osiągnięcie
          społeczeństw.
          • Gość: Nerwus Re: Totalne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:51
            Ale z ciebie znawca! Ja "żyłem świadomie" nawet under 1970.
            Twórczość Pana Ziemkiewicza, tak samo, jak i jego kolegów mi zwisa.
      • Gość: 4g63 Re: Belka IP: 213.77.0.* 07.10.08, 10:25
        > ten rok). Ludzie by może wtedy uwierzyli że bardziej opłaca sie
        > oszczedzać

ale co ci ludzie mają osczędzać? większość w polsce żyje poniżej minimum, to znaczy że zarabiają mniej niż powinni żeby żyć na poziomie w którym potrzeby ZRÓWNUJĄ sie z dochodem, żeby jeszcze oszczędzać, to chyba już normalnie ze 2, 3 razy więcej musieliby zarabiać...
    • dobiczek hi,hi cuda tuskowe nastaly 07.10.08, 09:09
      • lolek_do_kfadratu Re: hi,hi cuda tuskowe nastaly 07.10.08, 09:15
        Dobiczek zamiast na forum siedziec idz lepiej sprawdzić czy papierki
        w skarpecie nie gniją albo czy ich nikt nie zajumał.
        • dobiczek wlozylem miedzy nie woreczki hydroskopijne nic im 07.10.08, 10:30
          nie bedzie
    • Gość: Ramaja "Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:39
      Jak to niższe pensje Tusk mówił co innego.
    • Gość: leon "Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż... IP: *.adsl.alicedsl.de 07.10.08, 10:05
      europe to czeka ale wojna domowa,rozliczymy kolchoz i liberalow
      • dobiczek chyba nalezy zainwestowac w sizal,postronki beda 07.10.08, 10:31
        szly ja cieple buleczki
    • Gość: wiadomo Inflacja będzie wyższa, wiadomo. IP: *.chello.pl 07.10.08, 10:33
      Już zimą każdy obserwujący ceny wiedział, że inflacja w Polsce dopiero się
      rozkręca. Jej prognozę musiał pisać jakiś wybitny uczony albo kinoman - miłośnik
      filmu "Obywatel Piszczyk" :).
      Wiadomo, że zarobki spadną, bo przecież nie podniesiono kwoty wolnej od podatku,
      a podniesiono o 1% składkę zdrowotną.
      Dziwny ten artykuł.
    • Gość: mła "Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:36
      Co za tuman ekonomiczny redagował ten artykuł - wyższa inflacja spowoduje dla
      budżetu wyższe WPŁYWY z tytułu podatków - nie wyższe podatki!!!
      O stylistyce nie wspomnę...
    • presentation1 "Polska" Krach ..tak,tak...-a PO?... 07.10.08, 11:37
      "Ani w departamencie analiz, ani w komórkach prognoz i rozwoju gospodarki nikt nie przygotowuje takich dokumentów" - usłyszeliśmy w biurze prasowym ministerstwa gospodarki. Na pytanie, który z resortów powinien zlecić takie analizy, odpowiedź brzmiała: "to źle postawione pytanie".

Zadzwoniliśmy do ministerstwa finansów. Rzeczniczka prasowa resortu również nie słyszała o tym, by jakiekolwiek prace nad scenariuszem wychodzenia z krachu były tam tworzone. "Z tego, co wiem, to tym zajmował się Komitet Stabilności Finansowej, w skład którego wszedł minister finansów, prezes NBP i przewidniczący Komisji Nadzoru Finansowego. Ale Komitet uznał, że sytuacja na rynku finansowym w Polsce jest stabilna i nie ma zagrożeń dla systemu" - powiedziała dziennikowi.pl Magdalena Kobos z ministerstwa finansów.
    • Gość: Misia Kogo czekają niższe pensje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 12:17
      Teraz podnieśli pensje pasibrzuchom - sądowym i obibokom - urzędowym! Więc
      chyba tylko ci, co nie mogą lub nie potrafią walczyć o swoje jak zwykle
      zostaną pominięci przy podziale żarcia ze wspólnego koryta! Bo kryto jak
      zwykle jest dla wieeelkich świń, a małe drobne prosiaczki zostają z tyłu z
      niczym, albo z okruchami ledwie wystarczającymi na przeżycie. Jedynie w
      poprzednim systemie były jakieś taryfikatory i chociaż próba ustawienia
      pewnych reguł, które regulowały sprawy wynagrodzeń w poszczególnych branżach!
      Ale to wię wielu nie podobało! Więc teraz mamy to, co mamy! Dziki kapitalizm!
      Żadnych reguł! I kto sobie więcej tego wspólnego żarcia wydrze dla siebie, ten
      górą! Jeden się napracuje, że prawie ledwie może udźwignąć ciężar własnego
      ciała, a zarabia grosze, podczas, gdy drugi - też ledwie może udźwignąć ciężar
      własnego ciała, bo tusza z nieróbstwa go przytłacza, a zarobia krocie, że nie
      jest w stanie tego skonsumować i jeszcze się drze, że ma za mało! za mało! za
      mało!
    • Gość: Czarek Wirtualne odsetki od lokat i z funduszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 12:37
      To byly tylko wirtualne zyski! I wpłacane pieniądze na lokaty czy też do
      funduszy szły na kredytowanie przez banki różnych firm, jednostek fizycznych,
      które nie miały żadnych zabezpieczeń i tym samym zdolności kredytowej. Tych
      wpłaconych przez nas - marnych i naiwnych ciułaczy, pieniędzy już nie ma! To
      byly jedyne faktycznie istniejące pieniądze! Natomiast wszelkie odsetki od lokat
      bankowych czy też zyski z funduszy inwestycyjnych istniały tylko w komputerach
      biur maklerskich. Ich de facto nie było! Te realne pieniądze były natychmiast
      konsumowane przez rekiny gospodarki - dużych inwestorów giełdowych, firmy
      deweloperskie i banki. To się nazywa przekręt stulecia! Skok na kasę założono
      już w momencie tworzenia funduszu lub na starcie lokaty bankowej! Założono
      oskubanie naiwnej gawiedzi! Rozdawano kredyty na prawo i lewo! Bez żadnych
      ograniczeń zwłaszcza przy dużych kwotach. Bo przysłowiowy Kowalski był
      "prześwietlany" na wskroś przy pożyczce kilkuset złotych. A kredyty kilkuset -
      do kilku milionów złotych byly rozdawane jak ciepłe bułki! Przynajmniej
      niektórzy skorzystali ze wzrostu gospodarczego! I to widać po ich domach i
      samochodach! A reszta?
    • Gość: trollek "Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż... IP: *.agh.edu.pl 07.10.08, 14:00
      jak sie wydaje miliony na ratowanie bankow to skads te pieniadze trzeba brac.
    • Gość: kasia "Polska" Krach może doprowadzić do zmian w budż... IP: 194.50.110.* 07.10.08, 14:17
      inwestujwsiebie.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka