Gość: fał IP: *.pl 17.10.08, 11:01 Jak kryzys? Przecież guru ponad połowy społeczeństwa(sondaże) od dawna mówi, że kryzys/recesja to wymysł PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr Chimpanser Kryzys tuż za drzwiami IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.08, 11:01 Kto przystapil do Unii przegral zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Za brak działania Tusk pod sąd !!! 17.10.08, 16:14 Za brak działania Tusk pod sąd !!! Przecież to on wmawiał nam, że nie ma kryzysu !!! Gość portalu: dr Chimpanser napisał(a): > Kto przystapil do Unii przegral zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Kryzys tuż za drzwiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:05 Trochę ta nacjonalizacja i globalne zarządzanie bankami Rokiem 1984 Orwella zalatują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Trybuna Ludu straszy! :) IP: 192.16.134.* 17.10.08, 11:12 A cytaty w stylu "unia radzi i ratuje" to centralnie zywcem z korniki filmowej! Kto pisze ta propagande? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARO Kryzys tuż za drzwiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:15 I tak ta wasza akcja MARKETNIGOWA pod tytułem KRYSYZ w dzisiejszym wydaniu to CZYSTA SPEKULACJA - i co wy chcecie w czasie weekendu wykończyć wszystkich tych co mają marne grosze na giełdzie lub na FI. - Gratulacje!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marain zlto w tym tyg spadlo z 900 do 800 za troy oz. IP: 192.16.134.* 17.10.08, 11:23 www.kitco.com/charts/livegold.html polecam 30 day wykres. Wiec co to mowi o kryzysie ?? To jest czysta Trybuna Ludu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik goraczka zlota IP: 194.75.147.* 17.10.08, 11:53 jak juz piszesz o zlocie to dokladnie tydzien temu (2008-10-09, ostatnia aktualizacja 2008-10-09 05:45) G..wniana naciagala na jego kupno: 'Wojciech Gołębiewski z Domu Maklerskiego IDM przewiduje wręcz, że w ciągu tygodnia cena uncji może przekroczyć nawet 1300 dol. Byłby to rekord wszech czasów.' serwisy.gazeta.pl/kraj/1,77363,5788733,_Dziennik___Polske_opanowala_goraczka_zlota.html smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
syn_kantoru_i_inflacji Czy ktoś jeszcze wierzy w oficjalne ceny złota? 17.10.08, 12:50 To spróbuj kupić gdzieś w Europie albo USA uncję złota za 800 dolarów. Fizycznego, nie wirtualnego, którego cena jest manipulowana przez banki centralne. Prawdziwa cena złota, które możesz wziąć do ręki to prawie 1000 dolarów za uncję - za tyle schodzą np. popularne uncjowe Krugerrandy na amerykańskim e-bayu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marain kupujesz zloto na ebayu? IP: 192.16.134.* 17.10.08, 13:25 Od nieznajomych ludzi , placac z gory ?? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_kantoru_i_inflacji Re: kupujesz zloto na ebayu? 17.10.08, 16:18 Ja nie kupuje. Ale skoro ludzie masowo, jak sam napisales, kupuja "od nieznanych osob placac z gory" 20% ponad cene spot to chyba cos jest nie tak. A jest nie tak, bo rynek fizycznych metali jest obecnie PUSTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mst Re: Czy ktoś jeszcze wierzy w oficjalne ceny złot IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 15:05 Człowieku, co za brednie wypisujesz.. co najmniej jeden bank w Polsce sprzedaje Filharmoników po cenie rynkowej. Zrób risercz, później pisz na forum!:> Odpowiedz Link Zgłoś
syn_kantoru_i_inflacji Re: Czy ktoś jeszcze wierzy w oficjalne ceny złot 17.10.08, 16:15 Tak się składa, że byłem w centrali tego banku przedwczoraj. Nie mają *żadnego* złota, na pytanie kiedy będzie odpowiedzieli, że prawdopodobnie na przełomie listopada i grudnia. Kto z Warszawy, niech sam sprawdzi jak nie wierzy. Raiffeisen Bank, Piękna 20. Sprawdźcie sobie też NBP - wczoraj były tam tylko najmniejsze monety lokacyjne Bielik 1/10 uncji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Widocznie panika byla. IP: 192.16.134.* 17.10.08, 16:30 zloto spada na maxa juz jest po 770$. Ci co kupowali za 1000 przeplacili juz 33%. dobry deal , kupowac zloto na piku w panice . Albo placic 1000 i zamawiac na grudzien odbior . Odpowiedz Link Zgłoś
syn_kantoru_i_inflacji Re: Widocznie panika byla. 17.10.08, 16:34 > zloto spada na maxa juz jest po 770$. Ci co kupowali za 1000 przeplacili juz 33 > %. Gratuluje znajomości arytmetyki. Od razu widać że z wytrawnym inwestorem ma się do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Widocznie panika byla. IP: 192.16.134.* 17.10.08, 16:51 sorry pojebalo mi sie spieszylem sie. Podrogie nie jestem jakism guru inwestownaia i nigdy nie mowielm ze kims takim jestem. ale to ze gold po 770 jest to jest fakt i to ze kto kupuje na ebay'u po 1000K traci. jeli uwazasz to za dobra inwestycje, kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś
syn_kantoru_i_inflacji Re: Widocznie panika byla. 17.10.08, 17:10 OK, skoro złoto "jest" po 770 dolców, to wskaż mi miejsce, gdzie mogę kupić uncjową monetę albo sztabkę nawet za 800-850 dolarów. Chętnie wystawię potem na aukcję w internecie i sprzedam z zyskiem. P.S. Jak złoto było po 1000 dolarów, to dolar stał po 2 złote, więc w PLN nawet ci co kupili na "górce" nie stracili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Widocznie panika byla. IP: 192.16.134.* 17.10.08, 17:21 A potrzebujesz fizyczne zloto kupic w polsce czy w europie zach czy usa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Zloto spadlo juz do 780$ :) - kryzys jak h...! IP: 192.16.134.* 17.10.08, 15:29 pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Kryzys tuż za drzwiami IP: 193.201.36.* 17.10.08, 12:40 poczytaj sobie o roku 1929 i o tymk co się dzieje na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka brak odpowiedzialności 17.10.08, 11:41 Dziennikarze sami przyczyniają się do kryzysu takimi artykułami. Rozpętywanie paniki po to by przyciągnąć czytelników jest przejawem zupełnego braku odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 odpowiedzialny inwestor nie może być ignorantem 17.10.08, 14:46 i jeśli jest odpowiedzialny a nie pseudoekonomistą po Wyższej Szkole Czegoś i Czegoś to doskonale planował swój portfel przez lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich bin ich stare kraje kolchozu IP: *.adsl.alicedsl.de 17.10.08, 11:57 glod,smrod i drozyzna ceny rosna,rosna na potege euro to szmata a nie forsa Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Kryzys tuż za drzwiami 17.10.08, 12:44 W Polsce nie będzie żadnego kryzysu bo u władzy jest prześwietny Donald Tusk, Julia Pitera, Niesiołowski Stefan, Janusz Palikot, który kryzysowi pokaże barani łeb i kryzys da dyla! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Kryzys tuż za drzwiami 17.10.08, 12:46 Trzeba sobie jasno i uczciwie powiedzieć.To nie jest żaden kryzys to jest po prostu KRACH światowego systemu finansowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia A może załóżmy sobie pętle na szyję, co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:52 Takie dramatyczne artykuły, jak ten doprowadzą tylko do tego, że i Polacy zaczną masowo wycofywać pieniądze z banków. Nikt już nie uwierzy w to, co jeszcze mówi premier, prezydent i politycy oraz ekonomiści z naszego kraju. Ja już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Z tych artykułów wygląda na to, że wali się świat! Tracę każdego dnia swoje ciężkim trudem całego życia zaoszczędzone pieniądze i jestem całkowicie bezradna. Politycy uspokajają, a z tych artykułów i spadków na giełdach przebija widok na prawie koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makler Re: A może załóżmy sobie pętle na szyję, co? IP: *.hsd1.co.comcast.net 17.10.08, 18:21 mam dla Ciebie rade... 1. wylacz TV, radio, telefon, internet itp, 2. pracuj nadal jak pracujesz, 3. udawaj ze to Ciebie wogole nie interesuje, 4. przygotuj sobie dobre zapasy zywnosci, wegla, wody itp, 5. spij spokojnie, 6. kiedy sie obudzisz juz bedzie po wszystkim ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek A Tusk chce w tej sytuacji euro w Polsce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:00 chyba tylko chory na umyśle mógłby myśleć o czymś takim. Teraz, gdy cały system finansów się wali w gruzy i ludzie tracą oszczędności całego życia, to wprowadzenie euro mogłoby jedynie dobić wielu z nas ukrytymi podwyżkami cen. Ja już teraz zastanawiam się, jak będę żyć w przyszłym roku i w następnych latach po dramatycznym wzroście kosztów utrzymania i jednocześnie stracie wszystkich moich oszczędności. Sam nie wiem, czy kiedykolwiek jeszcze "stanę na nogi". Z waszych zdjęć zamieszczonych przy tych mrożących krew w żyłach artykułach wyglądają idiotycznie uśmiechnięte gęby analityków, że mam wrażenie, że to co piszą to jakiś kiepski żart. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Jak się pozbyć wpływu kretynów? 17.10.08, 13:32 "- Dla Polski sytuacja na Węgrzech ma ogromne znacznie. Jesteśmy w jednym koszyku. Jeśli inwestorzy z Nowego Jorku czy Londynu sprzedają akcje lub obligacje, to często jednocześnie w Budapeszcie i Warszawie. Wtedy obie waluty tracą - tłumaczy ekonomista Ryszard Petru." Inaczej mówiąc pod wpływem działań debili nadal, niestety, dysponujących - mimo krachu ich szmacianych bankowych geszeftów - ogromną kasą, może się zawalić nawet najlepsza gospodarka. Kraj A może się nie wiem jak starać, a i tak wykończą go szmaciarze wrzucający go do jednego koszyka z marnotrawnym krajem B - tylko dlatego, że oba mylą z krajem C, o którym nie wiedzą kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Jaki kryzys? 17.10.08, 13:57 Ludzie, nie słuchajcie prezydenta! On nie ma żadnego przygotowania ekonomicznego i zupełnie na niczym się nie zna! To że mówi o kryzysie to zbijanie kapitału politycznego i polityczna hucpa! Kryzysu nie ma i nie będzie (w Polsce). To w Ameryce ludzie brali kredyty jak szaleni a banki im je wciskały. My mamy stabilną gospodarkę i ja wierzę premierowi Tuskowi, kiedy mówi że kryzysu u nas nie będzie. Aż dziwne, że GW dała się podpuścić prezydentowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rah Re: Jaki kryzys? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:40 swiente slowa panie HleBoski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Jaki kryzys? IP: *.aster.pl 17.10.08, 15:01 tylko pan premier może coś miarodajnie, a on milczy na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtpressi Kryzys tuż za drzwiami IP: *.cable.mindspring.com 17.10.08, 14:06 i dlatego juz Mojzesz wydlubal w kamieniu: VII NIE KRADNIJ, ale Kto sie tym przejmowal i przejmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus dlugie lodzie wikingow czyli IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 14:14 historia jednego pojedynku i czerwonego plaszcza prawdziwa wiedze dostaje sie za darmo i trzeba zawsze wykorzystac ja we wlasciwym kierunku a nie w kierunku niewolenia innych Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: może za dwa miesiące. Gdy ...sza 17.10.08, 14:19 NaPOleon POd Moskwą - sPOtęgowanie efektu kopniaka Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 tylko na zasadach "ekonomii bogaczy" 17.10.08, 14:24 Trzeba prawdziwego Herosa który byłby w stanie to wziąć za mordę i przywrócić rynkowe warunki gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi1953 Kryzys tuż za drzwiami IP: 193.151.50.* 17.10.08, 14:32 Przedstawiciele europejskich nadzorów bankowych będą się spotykać co miesiąc, by lepiej koordynować działania - Ha Ha Ha-bedą , a co do tej pory robili. Co ten kryzys to kosmici przynieśli.Napchało sie nieudaczników do systemu i rozdawali sobie najpierw, póżniej kredyty kazdemu co ma dziurę w dolnej cześci pleców. Teraz Kowalski ratuj.Może by tak wydoić tych którzy tak tym zarzadzali, przeciez za kazdą pracę należy się zapłata.Za żłą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g u mnie za drzwiami to sasiad z sasiadka dostaja IP: 195.16.40.* 17.10.08, 14:36 takiego orgazmu przez godzine ze nie moge spac nocami, nie widze zadnego kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo_B Wierzcie (Kon)Donkowi, on wie lepiej IP: *.aster.pl 17.10.08, 14:40 Polska jest wyspą stabilności, cudów i zidiociałych piarowców z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi1953 Re: Wierzcie (Kon)Donkowi, on wie lepiej IP: 193.151.50.* 17.10.08, 14:56 Każdy sądzi wg. siebie. Na Twoim przykładzie najlepiej to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Wierzcie (Kon)Donkowi, on wie lepiej 17.10.08, 15:25 O zblizajacym sie kryzysie wiedza wszyscy za wyjatkiem rzadu rudego i sepleniacego. Jednak gdy kryszys nas dotknie to, oczywiscie, bedzie to, tylko u wylacznie, wina PiSu. Rudy premier nie zachowuje sie jak mormalny czlowiek. Powinno sie natychmiast odsunac go od sprawowania jakichkolwiek funkcji panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Kryzys tuż za drzwiami IP: 195.215.203.* 17.10.08, 15:34 zapomnieliscie o pakiecie klimatycznym i jego wplywie na polski eksport.polska niszczaca klimat nadmiarem dwutlenku wegla moze co prawda zastraszac ue grozba weta, ale indie i kraje dalekiego wschdu moga nie kupowac polskich wyrobow, gdyz sa one brudne ekologicznie. wtedy pan tusk bedzie mial co prawda niskie ceny pradu w polsce, ale polacy i tak nie zaplaca rachunkow za prad, bo zalamanie polskiego eksportu doprowadzi do masowego bezrobocia w polsce. nie zdziwie sie jezeli gazprom zfinansuje kampanie greenpeace przeciw brudnej polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petruwlodowce petru w lodowce IP: *.mlyniec.gda.pl 17.10.08, 15:38 boje sie otworzyc lodowke - a co jesli tam jest Petru????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: petru w lodowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:52 Za takie tytuły w gazetach powinno się odpowiadać. Dziennikarz, który pisze o kryzysach powinien wiedzieć, że jedną z głównych jego przyczyn jest panika, którą on w ten sposób nakręca. Dziennikarze tak piszący są kompletnie nieodpowiedzialni, a gazeta, która drukuje na pierwszejn stronie takie rewelacje oparte na "widzi mi się" powinna dostać zakaz wydawania. Ale przecież na panice i spadku cen akcji można świetnie zarabiać. Może ?? i na pewno o to chodzi. Życzę więcej umiaru państwo "czwarta władzo". Dla dobra tego kraju, opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chciwość Złe przepisy, a nie panika. IP: *.chello.pl 17.10.08, 16:21 Winna nie jest panika, lecz prawo, które pozwala bankom nie mieć pokrycia na wirtualne pieniądze, które banki produkują. Gdy tylko ta możliwość zostanie wyeliminowana w przepisach, wtedy żadna panika nie będzie w stanie doprowadzić banku do upadłości. Ludzkiej chciwości i chcwiwości bankierów mówimy stanowcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makler Kryzys ! to zamalo powiedziane IP: *.hsd1.co.comcast.net 17.10.08, 18:10 wszystkim zainterowanym polecam ten artykul z Reutersa... www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE49F97920081017?sp=true przed jego przeczytaniem zalecam wziecie kilku tabletek od bolu glowy albo...kielicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek ludzie nie ma kryzysu - premirt tak powiedział, IP: *.devs.futuro.pl 17.10.08, 18:35 nie mógł kłamać. Na pewno nie On. Jeśli już to te wtedne kaczory nakłamali o kryzysie. "Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze..." Przecież lekarze świetnie zarabiają vide "pokaż lekarzu co masz w garażu". Więc kryzysu niema. Każdy Pali kot Wam to PO wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMBANK_OSZUST Kryzys tuż za drzwiami IP: 91.200.92.* 17.10.08, 18:40 ten bank to bankrut.. nie wypłaca kredytów z podpisanych UMÓW !!!!! w TVN24 bedzie obszerna relacja oszukanych klientów DOMBANKU TVN24 dziś 20:30 cała prawda o DOMBANKU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś