Gość: XY Naturą komucha jest złodziejstwo! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.10.03, 10:31 Już nas okradli z ZUSu przez 40 lat swoich rądów i teraz z rozmarzeniem to wspominają, i chętnie by powtórzyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.gorn.polsl.gliwice.pl 31.10.03, 10:36 Moze wreszcie ktoś spowoduje ze przestaniemy wysłuchiwać bredni od tego złodzieja. Wara od naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq WARA KOMUCHOM OD NASZYCH PIENIĘDZY!!!!!!! IP: *.hq.sag 31.10.03, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: testosteron Re: Kaczmarek szafuj własną kasą! IP: 217.153.60.* 31.10.03, 10:41 Kaczmarek Ty <uzupełnij_wg_osobistych_preferencji> oddaj własne pieniądze do budżetu, proponuję 100% podatek dla tego wizjonera, ja już oddaję połowę pensji i uważam, że to skrajny wyzysk socjalistyczny, w przeciwieństwie do kapitalistycznego :) ...a wyglądasz na rozsądnego człowieka na pierwszy rzut oka, eeech! jak to pozory mylą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaem Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 195.205.152.* 31.10.03, 10:48 Takie działania podważają zaufanie do państwa - i tak już małe oraz do polityków SLD. Zamiast umacniać wiarygodność systemu emerytalnego SLD w ten sposób go kompromituje. Marzy im się system "nie propadiot i nie połuczisz". Kaczmarek - Główny kapitalista SLD ma już podobne sukcesy na swym koncie jak chocby zrujnowanie idei i rozkradzenie 500 zakładów w Narodowych Funduszach Inwestycyjnych. A gdzie kontrola przez sejm - oczywiście nie ma - bo to sami swoi. Nawet nasz pRrezydent wczoraj uznał 14 lat transformacji za sukces - ale chyba Ich a nie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ad1944 Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do 31.10.03, 11:00 Gość portalu: kaem napisał(a): > wczoraj uznał 14 lat transformacji za sukces - ale chyba Ich a > nie społeczeństwa. Chciałem skromnie zwrócić Waści uwagę, że w zmiankowanym okresie 9 lat rządziły ugrupowania prawicowe. Sukcesy trzeba dzielić sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dart Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 10:54 Ty Kaczmarek zostaw te nędzne groszyny Polaków, które i tak z wielkim trudem trafiają do OFE Będąc u steru nic wielkiego nie zrobiłeś w swoim ministerstwie a teraz tylko psujesz jak widać swoimi nieudolnymi pomysłami i tak niezbyt łatwe życie Hausnera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziony Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 212.244.67.* 31.10.03, 10:56 Jak ja nie cierpię tego gnoja Kaczmarka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła emerytka Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 195.205.73.* 31.10.03, 10:56 Mam pomysł, który zrewolucjonizuje naszą gospodarkę! Państwo nasze będzie bardzo bogate i na pewno nie byłoby bezrobocia. Otóż w wieku 60 (kobiety) i 65 (mężczyźni), czyli w wieku juz nie produkcyjnym oraz ci wszyscy, którzy decyzją orzecznika ZUS są niezdolni do pracy, powinni być obowiązkowo poddawani utylizacji. Wpłacone wczesniej składki ZUS zasilałyby budżet państwa. panie ministrze Hausner do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Wywalić Kaczmarka i Kuźmiuka IP: 157.25.139.* 31.10.03, 11:06 Proponuję wywalenie na zbity pysk Wiesława Kaczmareka oraz Zbigniewa Kuźmiuka, i ich pokroju dupków, (Senat,2/s Sejmu, wiceministrów, ½ urzędasów darmozjadów, Prezesów kolesi) z pewnością pieniądze przez nich przeżarte pomogą naszemu Budżetowi i kraj będzie miodem i mlekiem płynące, a nie krwią gdy wszyscy ruszą na gmachy Urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 11:13 Znalazłem sposób na pieniądze dla budżetu Za każdy głupi pomysł polityka 10% jego pensji Za każdą ustawę poprawianą w przeciągu roku trzy razy 50% pensji parlamentarzysty 10 głupich pomysłów w roku zwolnienie z pracy 10 ustaw w roku nowe wybory bez prawa do odprawy Kolejni kandydaci wpłacają kaucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek MAFIOZO KACZMAREK SIEGA ZNOWU PO NIE SWOJE !!!!!!!!!!! IP: *.whoc.theplanet.co.uk 31.10.03, 11:23 Gość portalu: karolek napisał(a): > Znalazłem sposób na pieniądze dla budżetu > Za każdy głupi pomysł polityka 10% jego pensji > Za każdą ustawę poprawianą w przeciągu roku trzy razy 50% pensji > parlamentarzysty > > 10 głupich pomysłów w roku zwolnienie z pracy > 10 ustaw w roku nowe wybory bez prawa do odprawy > > Kolejni kandydaci wpłacają kaucję > To nic nie da, poniewaz pennsje sa dla nich kieszonkowymi pieniedzmi. To banda gangsterow, ktora posiada miliony na kontach zagranicznych z tzw. prywatyzacji czytaj z okradzenia majatku narodowego Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: MAFIOZO KACZMAREK SIEGA ZNOWU PO NIE SWOJE !! IP: 157.25.139.* 31.10.03, 11:45 Coś w tym jest, za nieuczestnictwi w obradach Sejmu od dechy do dechy-5% Jak jest w komisji to pieniądze za to bierze, to dlaczego bierze jeszcze za czas w Sejmie. Urzędasom miejskim też by taki taryfikator się przydał Brak reakcji 5% Błędne załatwienie 4% Itd. Brak odpowiedzialności to główne zło w Urzędach, powinna być odpowiedzialność imienna. A to co mówi Zbyszek to prawda, dlaczego powinni być imiennie postawieni przed Sądem i zmuszeni do zapłacenia, a jak nie mają kawiorki to odpracować w kopalni na 600m pod ziemią po 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Reppel DO BRONI ! TO JAWNE ZŁODZIEJSTWO ! IP: *.com.pl / 192.168.1.* 31.10.03, 11:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 157.25.139.* 31.10.03, 11:52 Tak wystarczająco nas okradają płacimy nie 19% jak idioci twierdzą, lecz 27%, nie wliczając tego co pracodawca dodatkowo musi dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin p...osłom zawiesić wypłaty IP: 213.77.119.* 31.10.03, 11:56 Ja proponuje aby posłom zawiesić wypłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman do broni IP: *.wil.pk.edu.pl 31.10.03, 12:03 Ludzie !!! tylko rewolucja Rewolucja powołała komunistów. Tylko rewolucja może tę czerwoną chołotę zmieść z ziemi NA BARYKADY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.era.pl 31.10.03, 12:13 zastanawiam się jak długo jeszcze będziemy się zwyczajnie dawali okradać, przez całą bandę takich hohsztaplerów jak Miller i Kaczmarek Odpowiedz Link Zgłoś
ad1944 Emerytury z dziury.. 31.10.03, 12:16 .. budżetowej, czy to możliwe? Moim zdaniem tak. Udział papierów Skarbu Państwa i NBP: OFE Bankowy-55%, PTE Skarbiec-60-100%, PTE Kredyt Bank-93%, ING-67% i pewnie tak dalej. Propozycja Kaczmarka jest rozsądna z punktu widzenia interesu skarbu Państwa i przyszłych emerytów. Dlatego nie ma żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Emerytury z dziury.. IP: 157.25.139.* 31.10.03, 12:35 >Propozycja Kaczmarka jest rozsądna z punktu widzenia interesu >skarbu Państwa i przyszłych emerytów. Czyś ty się szaleju najadł/a. Jego propozycja jest idiotyczna i złodziejska. Niech zwróci nakradzione pieniądze on i jemu podobni złodzieje, bo to nie jest uczciwe gdy wszyscy klepią biedę kraść pasje, bo to kradzież moich pieniędzy z mojego zarobku, teraz chce ukraść moją emeryturę. Haracz (podatki w podatkach, od podatków, zdrowotne itp.) który płacimy jest wystarczający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Emerytury z dziury.. IP: *.mimuw.edu.pl 31.10.03, 12:40 ad1944 napisał: > .. budżetowej, czy to możliwe? Moim zdaniem tak. Udział papierów Skarbu Państwa > i NBP: OFE Bankowy-55%, PTE Skarbiec-60-100%, PTE Kredyt Bank-93%, ING-67% i > pewnie tak dalej. Propozycja Kaczmarka jest rozsądna z punktu widzenia interesu > skarbu Państwa i przyszłych emerytów. Dlatego nie ma żadnych szans. Tak, jest: "rozsądna" z punktu widzenia skarbu państwa (on na pewno na tym krótkoterminowo zyska, choć długoterminowo pewnie straci, wskutek ucieczki wszelkiego kapitału do szarej strefy i w miarę możności poza granice Polski - tu uwaga techniczna: trzeba natychmiast odebrać ludziom paszporty, a ew. jednak wyjeżdżającym dobrze przetrząsać bagaże na granicy), a także być może emerytów jako grupy (ale tylko "być może", bo rząd, któremu pozwoli się na takie zachowania, równie dobrze może i emerytów orżnąć, kto mu zabroni? - zawsze mogą się tłumaczyć, jak za PRL, że chcieli dobrze, ale nie wyszło, albo że to przez pasożytów i warchołów), bo jest trochę emerytów, których dorobek PRLowski ZUS(=państwo) już strwonił i teraz, żeby mieć im z czego dołożyć, trzeba okraść emerytów przyszłych, oczywiście pod płaszczykiem solidarności społecznej i ratowania państwa. Mnie PRL okradł tylko pośrednio (tzn. moich rodziców) i poprzez zdewastowanie mojego kraju, który bez 45 lat komuny mógłby być w lepszym stanie. Jeśli państwo zacznie mi kraść wszystko jak leci, poza dotychczasowym marnotrawieniem moich podatków, to wyjadę jak najszybciej, zanim dojdziemy do stadium Białorusi. Na szczęście mam wrażenie, że ten numer panu Kaczmarkowi i spółce już nie przejdzie, choćby z tego względu, że Sądu Najwyższego i Trybunału Konstytucyjnego LSD jeszcze swoimi ławnikami partyjnymi nie zapełniło, a i coraz mniej ludzi daje się mamić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 62.233.159.* 31.10.03, 12:19 Po prostu rece opadaja, gdy czytam takie wymysly kolejncyh madrych, jak by tu zalatac dziure budzetowa. I jak zwykle za moje ciezko zarobione pieniadze!!! Proponuje panom politykom zaczac oszczednosci od siebie samych - moze niech oni ciachna sobie pensje o polowe i pojezdza jeszcze kilka lat tymi rzekomo zajechanymi 4-letnimi autami ... Panu Kaczmarkowi wisza OFE bo sam ma tyle szmalu, ze moglby sobie 100 polis z funduszem inwestycyjnym wykupic, i nie bierze pod uwage ze dla wiekszosci z nas OFE to jedyna szansa na w miare normalna emeryture za te 30-40 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: bilbo1:* 31.10.03, 12:33 ZLODZIEJ. Niech pan Kaczmarek i jemu podobni zaczna od dysponowania swoimi oszczednosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk pensja Kaczmarka to zbyteczny wydatek podatników IP: 213.77.40.* 31.10.03, 12:40 budżet państwa ma ważniejsze potrzeby np. w służbie zdrowia niż finansowanie utrzymania baronów władzy o tak durnych pomysłach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 212.160.72.* 31.10.03, 12:52 to znaczy że co oni ukradną mi moje pieniądze które muszę trzymać na ich kontach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Zaproszenie IP: 157.25.139.* 31.10.03, 13:08 Serdecznie zapraszamy terrorystów z całego świata do Polski, aby sobie trochę potrenowali na tych parlamentarnych osłach. Jednocześnie zapewniamy, że w każdej chałupie polskiej znajdzie schronienie i wdzięczność w naprawianiu skorumpowanego Rządu i posłów, przez eliminację różnego rodzaju dygnitarzy typu Karczmarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Nic nowego u lewicy, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:17 która zawsze spełnia obietnice wyborcze sięgając coraz głebiej do portfela podatnika. Nie pomogło podwyższenie stóp podatkowych za poprzednich rządów SLD to teraz sięgnijmy po składki na emerytury. Każdy zdrowo myślący człowiek wie, że na środki na starość nie odłoży się jednego dnia. Jest to proces rozłożony na lata. Powinien trwać przez okres aktywności zawodowej przyszłego emeryta. Nie można zatem oszczędzać przez dwa lata, apotem łatać budżetu składkami (i to nie wiadamo jak długo?!), potem może znowu roczek pooszczędzać i znów ratować rządzących. Taki zabieg to samobójstwo dla finansów Państwa w ogóle. Przecież kiedyś trzeba będzie wypłacić te emerytrury i gdzie wtedy się poseł Kaczmarek i jego następcy? Poza tym pieniądze w funduszach emerytalnych to kapitał na długookresowe inwestycje, a w naszym przypadku, także źródło finansowania deficytu budżetowego. Zdecydowana większość środków OFE została przeznaczona na zakup obligacji skarbowych. Pomysły tego typu w połaczeniu z wprowadzeniem podatku od dochodów giełdy podważają wiarygodność Polski jako rynku finansowego. Może warto o tym pomyśleć zanim powie się coś tak fatalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: 82.160.28.* 31.10.03, 23:17 Kaczmarek do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajcho Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 23:01 TO JEST ŁATWA KASA! Najwyrażniej tego nie rozumiecie, nasze złodziejskie państwo bankrutuje, a to najłatwiej ukraść, zapłacą za to obligacjami i wszyscy będą szczęśliwi. Tyle że nasze państwo już niedługo zbankrutuje (koniec 2005) i tymi obligacjami emeryci będą sobie mogli podetrzeć tyłek. Drugi (podobny) pomysł złodziei z SLD to ukraść rezerwy walutowe państwa a za to dać śmieciowe obligacje bankruta w euro. Co do emerytów to wogóle trzeba staruchom te emerytury zabrać, ich pieniądze zostały rozkradzione i (gorsze) roztrwonione przez PZPR, dlaczego to my mamy za nich płacić że komunę tak póżno obalili, a i teraz chcą jej powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy ZUS zarobiłby w ciągu ostatnich 4 lat 1% rocznie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 00:30 Niewiarygodne ale prawdziwe - jeśli ktoś chce warto policzyć. To już wolę wpłacać do OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Bolszewicy, wara od MOICH pieniędzy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:12 Czerwonni złodzieje i nieroby, won!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kaczmarek znów proponuje zawieszenie wpłat do IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 15:36 Według mnie to już całkowita przesada. Niech się sami w rządzie zrzucą. Ciągle tylko wyciągają rękę ja żebracy. Odpowiedz Link Zgłoś