Dodaj do ulubionych

VW Golf królem Europy 2008

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:50
wąsaty polak lubi skode
to takie polskie, jezdzic skoda...
Obserwuj wątek
    • Gość: kenny Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.09, 13:00
      może niekoniecznie takie polskie ale tańsze na pewno :)

Z innej beczki, czy tylko mi się wydaje, że te nowe wersje autek wyglądają
      gorzej od poprzedników. 207 to jakaś karykatura 206, Golf również pobrzydł,
      Focusa chyba najmniej popsuli :)
      Chodzi mi o zewnętrzny wygląd.
      • Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:08
        jakie tansze?
        Polska domeną jest kupic gorszy produkt za wyższa cene
        kupowanie skody potwierdza te regulę. Skody to drogie samochody.
        AJko tanie skonczyły sie wraz z epoka favoritki
        • Gość: Jerry Polacy kupuja skody bo wierzą, że IP: *.aster.pl 21.01.09, 13:21
          fabia (na bazie polo czy klasa B) to auto "rodzinne"
          octavia (na bazie golfa czyli klasa C) to "auto klasy średniej" czyli
          odpowiednik VW passata :)))
          • Gość: miś ten golf jest bezpłciowy, dlaczego ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:20
            kupują coś takiego
          • Gość: łuki ktoś tu ma problem ze skodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:26
            dla mnie octawia kombi to bardzo ładne auto, a wysoka cena na rynku
            wtórnym tylko potwierdza, że warte swojej ceny
            • Gość: kapelusznik Re: ktoś tu ma problem ze skodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:30
              dla kogos zaporożec to ładne auto
              a placenie wysokiej ceny za uzywana skode ponownie dowodzi
              nieumiejetnosci myslenia polakow i tendencje do przeplacania za
              mierny produkt
              • Gość: azyt Re: ktoś tu ma problem ze skodą IP: *.fbx.proxad.net 21.01.09, 16:34
                nie kazdy ma zmysl normalnosci i gustu kapelusznika
      • Gość: midz Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.eastwest.com.pl 21.01.09, 17:07
        Ten nowy model skody ma podobno na wyposażeniu standardowym kapelusz.
        • Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:16
          ciepło, ciepło...
    • Gość: Drake Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.eastwest.com.pl 21.01.09, 13:01
      Preferencje Polakow jak najbardziej pokrywaja sie z europejskimi. Troche gorzej
      z pokrywaniem sie portfeli obu grup.
    • Gość: realista VW Golf królem Europy 2008 IP: *.aster.pl 21.01.09, 13:17
      Przy najwyższym podatku VAT w Europie, akcyzie i innym ukrytym opłatom oraz
      niższym zarobkom Polacy kupują to na co ich stać, a nie to o czym marzą.
      • Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:25
        i dlatego kupuja przewartosciowene skody o niziutkiej relacji cena/
        wartość? na to ich stać?
        • jwojnar VW gut, Skoda bee? 21.01.09, 14:31
          > i dlatego kupuja przewartosciowene skody o niziutkiej relacji cena/
          > wartość? na to ich stać?
          Jeśli Skoda jest tańsza od przyrodniego braciszka ze znaczkiem VW, to kupowanie
          jej nie jest objawem głupoty, tylko rozsądnego kalkulowania, czyli właśnie
          kupowania jak najwięcej samochodu za jak najmniej pieniędzy. Pozycja Toyoty też
          dobrze świadczy o polskich klientach. Pozycja Fiata trochę paradoksalnie też, bo
          u nas Fiat jest przed wszystkimi innymi samochodami na "F".
          • Gość: kapelusznik Re: VW gut, Skoda bee? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:40
            czy jestes wyznawcą prawdy, że octavian to brat passata, tyle ze
            tanszy?
            Czy jestes wyznawca prawdy ze toyoty sie nie psuja?
            czy jestes wyznawca prawdy, że samochody na "f" sa fatalne?
            a znasz może jakieś ciekawe rymowanki, motoryzacyjne, które mógłbys
            zacytować?
            • jwojnar Re: VW gut, Skoda bee? 21.01.09, 14:59
              Octavia to Golf, Toyoty są od lat najmniej awaryjne, samochody na "F" są nadal
              kiepskie, a rymowanek nie znam. Jeszcze jakieś mądre pytania?
              • Gość: kapelusznik Re: VW gut, Skoda bee? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:19
                tak mam jeszcze pytanie- kto ci tak sprał głowę?

na podstawie czego twierdzisz, że te na F sa gorsze, dlaczego
                uważasz, że toyoty sa od lat najmniej awaryjne????? i wyjasnij mi,
                bo nie łapię za cholere, dlaczego skoda to tanszy brat vw.
                spogladałeś może w cennik octawiana i golfa? ja tam nie widze
                relacji tanszego brata
                • jwojnar Re: VW gut, Skoda bee? 21.01.09, 15:47
                  Rzeczywiście nie łapiesz. Zajmij się kapeluszami.
                  • Gość: kapelusznik Re: VW gut, Skoda bee? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:02
                    sam wiem czym sie zajac, a ty odpowiedz mi prosze, bo piszesz cos i
                    nie potrafisz potem tego zaargumentowac
                    pytania byly bardzo konkretne, a odpowioedzi nie mam
                    stac cie tylko na pisanie sloganów?
                    • Gość: łuki oj kapelusznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:38
                      panie kapelusznik może te kapelusze to faktycznie nie zły pomysł na
                      jakieś praktyczne zajęcie zamiast swoje frustaracje na forum
                      wylewać ? dla mnie wybór pomiędzy octawia a golfem jest oczywisty
                      mam rodzinę i nie zapakuję sie do golfika. w octawi mam wiecej
                      przestrzeni za kierownicą a jedyną poważnijszą wada jest mała ilosc
                      miejsca na tylnych fotelach, ale dzieciaki małe wiec nie ma
                      problemu. jak skończą 18 lat to im tata kupi golfa... czego i panu
                      zycze :)))
                      • Gość: kapelusznik Re: oj kapelusznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:51
                        bosko, że taki madrala z ciebie łuki i zyciowy zaradnik, ale napisz,
                        jak to mozliwe ze octawian i golf to niby to samo, do jednego sie
                        zapakujesz, a do drugiego juz nie? Czyzby bagaze pasowaly
                        selektywnie?
                        Jesli dobrze pamietam golf rowniez wystepuje w wersji kombi i sedan
                        (jetta)
                        dlaczego piszesz ze jestem sfrustrowany? czy ja pisze o tobie ze
                        jestes zakompleksiony?

super, że jedyny powazny problem powoduje ze nie ma problemu-
                        wnioskuje, ze powozisz octawia 1 generacji, tej, w któtrej 7 latek
                        (o ile nie jest skarłowaciały) nie ma juz miejsca na nogi...za to
                        kuferek cudo- całego prosiaka da się przewieźć i jeszcze woreczek
                        ziemniaków

gdyby skody byly takie super, hiper i do tego tanie, to pewnie
                        bylyby sprzedawany rewelacyjnie w calej Europie, a na razie
                        sprzedaja sie super w Czechach, Polsce, Słowacji i kilku innych
                        biedalandach?
                        Czyzby Europa sie myliła?
                        • Gość: swoboda_t Re: oj kapelusznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:03
                          Oj nie wyszła ci prowokacja. Skody dobrze sprzedają się w Niemczech,
                          Austrii (tam swego czasy Octavia I była najpopularniejszym autem z
                          importu), Wlk. Brytanii. Żeby się o tym przekonać wystarczy rzut oka
                          na zagraniczne portale z ogłoszeniami używek - Skodilaków tam
                          multum. A konkretnie: 2007 Skoda sprzedała 630 tysięcy samochodów, z
                          tego 330 tysięcy w Europie zachodniej. W 2008 w samym tylko UK
                          prawie 40 tysięcy sztuk. Wiecej danych w necie.
                          • Gość: kapelusznik Re: oj kapelusznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:10
                            swoboda- jak czegos jest duzo na rynku wtórnym, to znaczy tyle, że
                            wlasciciele sie tego pozbywaja, a to chyba nie dowodzi, że liubia i
                            cenia te fury
                            wez sie lepiej skup na nieruchomosciach i kredytach hipotecznych, bo
                            w tym jestes lepszy:)
                            • Gość: sweter a golfów i passatów jeszcze więcej na giełdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:40
                              głupiś jak but kapelusznik.
                            • Gość: swoboda_t Re: oj kapelusznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:21
                              W nieruchomościach to ja jestem amator-entuzjasta. Na motoryzacji,
                              choć ostatnio już nie porywa mnie jak kiedyś, znam się natomiast
                              bardzo dobrze :D
              • Gość: biwer Re: VW gut, Skoda bee? IP: *.chello.pl 21.01.09, 21:01
                dlaczego fiaty sa wg Ciebie awaryjne? jeździłem już i fiatem 126p i później
                punto i grande punto a teraz od tygodnia bravo z bardzo fajnej promocji "roczne
                ferie". nie wiem czy ja miałem takiego farta do modeli ale żaden nigdy mi się
                nie zepsuł i do serwisu jeździłem tylko na przeglądy gwarancyjne
            • Gość: polonez a polonezy kto kupuje?? IP: *.jg.vectranet.pl 21.01.09, 15:39
              a polonezy kto kupuje?? bo ja oczywiscie mam beemwu
    • Gość: ZNAMSIE VW Golf królem Europy 2008 IP: *.zabrze.net.pl 21.01.09, 13:25
      U NAS PANUJE DZIWNA MODA NA DROGIE I PRZECIETNE JAPOŃCZYKI, NA KIEPSKIE OPLE
      CZY NA ROZPADAJĄCE SIE POWYPADKOWE GOLFY I BEEMKI MAJACE NIE MNIEJ NIZ 10 LAT
      (ALE TO AKURAT MŁODZI TO KUPUJA, MYSLA ZE CZYMS TAKIM MOZNA SIE CHWALIC, W
      POLSCE NAJWYRAZNIEJ MOZNA)

PRZEJEDZ SIE POLAKU DO BAWARI/MONACHIUM, JAK ZNAJDZIESZ JAPOŃCZYKA WŚRÓD TŁUMU
      TYCH LUKSUSOWYCH NIEMIECKICH AUT TO JESTEŚ GOŚĆ, Z GORSZYCH ZDARZAJA SIE TAKIE
      AUTA JAK VOLKSWAGEN GOLF 2 ALE TO TAKIE WSZYSTKO ZADBANE, SILNICZEK CICHUTKI ...

U NAS W POLSCE KTOS SOBIE KUPI VECTRE 99 ROK ALBO JAPONCA 2002 ROK I MYSLI ZE
      JEST GOŚĆ, PRZECZYTAL W GAZECIE ZE JAPONCE SA DOBRE I MYSLI ZE SA

WIEM ZE POLSKA TO BIEDNIEJSZY KRAJ, ALE JAK JUZ KTOS MA W POLSCE KASE TO
      PRZEWAZNIE ŁADUJE JĄ W BYLE GÓWNO, PRZECIEZ ZAMIAST DZIADOWSKIEGO OPLA MOZNA
      NAPRAWDE KUPIĆ FORDA MONDEO, ZAMIAST BRZYDKIEJ TOYOTY YARIS WOLE FIATA 500 DO
      KTOREGO CZESCI I NAPRAWY SA DWUKROTNIE TANSZE BADZ NAWET WOLE MERCEDESA A
      KLASE CZY NOWEGO FORDA KA NA BAZIE FIATA 500

SAM MAM AUDI A6 Z 2006 ROKU ALE JAK MIALBYM TERAZ SIE ZASTANAWIAC NAD KUPNEM
      AUTA TO MYSLALBYM TAK:

NOWE AUDI A3 W 4 DRZWIACH (SUPER WYGLADA), ALFA ROMEO 147, CHRYSLER CRUISE.

DRUGIM AUTEM JEZDZI ZONA, JEST TO FIAT BRAVO Z 98 ROKU, POJEMNOSC 1.6 ... NIBY
      SIE TAK O FIATACH GADA A MOZNA BY TE OPOWIESCI W BAJKI WSADZIC, ALBO
      PRZYNAJMNIEJ NAM SIE TRAFIL SUPER SOLIDNY MODEL

I JA TO MOWIE JAKO OSOBA KTORA STAC NA AUTO BEZ POTRZEBY BRANIA KREDYTU I
      KTORA NIEJEDNYM AUTEM JUZ JEZDZILA, A CO DO SAMEGO TYTUŁOWEGO VOLKSWAGENA, SA
      TO DOBRE AUTA ALE JAKOŚ PRZEZ WZGLAD NA UŻYTKOWNIKÓW W POLSCE JAKOS MNIE TA
      MARKA ODPYCHA. JEST OGRANICZENIE DO 50, JEST SLISKO, A TU NA TRZECIEGO Z
      RYKIEM SILNIKA WSZYSTKICH WYPRZEDZA GOLF 3 A TAM SMARKACZ DUMNY Z TEGO ZE NA
      DWOJCE MU CIŚNIE 90 KM/H ... PRZECIEZ JA BYM TAKIEGO GOLFA I Z PIĄTEGO BIEGU
      WYPRZEDZIL TYLKO ŻE JA NIE MUSZE NICZEGO ANI SOBIE ANI NIKOMU UDOWADNIAC,
      TYLKO ŻE PORAŻA TA GŁUPOTA

• Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:29
        jak rozumiem u niemca nie kupuje sie Lexusów, Infinity i Accury?
        wszak to luksusowe japońskie marki..
      • Gość: ua Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:32
        >TYLKO ŻE JA NIE MUSZE NICZEGO ANI SOBIE ANI NIKOMU UDOWADNIAC,

nie? to po co ten caly wywod z pochwaleniem sie "przy okazji" czym
        sie jezdzi?
        porownujesz zabrze do monachium i mowisz w polsce bida bo jezdza 10
        ltenimi samochodami. porownaj zabrze do pekinu i powiedz w polsce
        luksus bo jezdza 10 letnimi samochodami a nie 40letnimi rowerami.
        zachowaj skale i nie porownuj twraogu z g++nem
      • Gość: aga Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: 213.17.181.* 21.01.09, 14:01
        Zgadzam się z Tobą. Absolutnie. I dokładnie stwierdzam to samo.
        Gnoje przechodzonymi audicami, golfami wyprzedzają na trzeciego,
        szaleją, a ludzie obok w lux wózkach patrzą na to z żałością, bo
        łykają takich na 2 biegu. A jeśli chodzi o jakość samochodów, to
        dokładnie niektóre opowieści o niektórych modelach można wsadzić
        miedzy bajki....
      • Gość: Leppiej Wlasnie ze musisz udowadniac... IP: *.markom.krakow.pl 21.01.09, 14:33
        ... czego najlepszym dowodem jest twoj post.

Najpierw sobie "ustawiles przeciwnika": mlodziez w golfach. Potem
        wytknales wady przeciwnika, podkreslajac przez to swoje zalety, po
        czym stwierdziles, ze tak naprawde to jestes ponad to. Nie mysle
        abys nawet zdal sobie sprawe z uzytych przez siebie chwytow
        retorycznych "ponizej pasa". One u osob z kompleksami pojawiaja sie
        w sposob naturalny.
      • 3krotek Re: VW Golf królem Europy 2008 21.01.09, 20:01
        Gość portalu: ZNAMSIE napisał(a):

[...]

CapsLock Ci się zaciął, napisz jeszcze raz, bo mnie oczy bolą od takiego pisania.
      • Gość: aaaaaaaa Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:20
        Jak już wspominasz o braku kultury na drogach to mam inne zdanie.
        Wedłyg mnie to w braku wyobraźni i kultury dominują kierowcy nie
        golfów III generacji tylko nowych Audi i oczywiście BMW. Wydaje się
        nowobogackim, że jak mają 3 litry pod maską i 12 poduszek
        powietrznych to prawa fizyki ich nie dotyczą.
        Propos japończyków to moim zadaniem biją na łeb niemieckie marki. Są
        bezawaryjne (dotyczy modeli produkowanych w Japonii), mało palą,
        maja lepsze osiągi i nie są takie nudne jak golf. Wielbiłem
        niemieckie marki dopuki nie kupiełm sobie "japońca".
    • Gość: blabla VW Golf królem Europy 2008 IP: *.acn.waw.pl 21.01.09, 13:49
      golf VI czy V?
      • Gość: scooby13 Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.cust.tele2.se 21.01.09, 14:45
        Skoda to i tak w rezultacie Volkswagen, tylko ze montowany w
        Czechach.
        • Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:54
          czy przyszłoby ci do głowy powiedziec, że mondeo to taki jaguar
          (albo aston martin, albo volvo), tylko, że montowany w Belgii?
          wiec prosze nie powielac jakis sloganów motoryzacyjnych powtarzanych
          przez sprane marketingiem głowy
        • Gość: Jacek Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:54
          Tyle,ze gorszej jakosci.
          • Gość: swoboda_t Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:08
            Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Tyle,ze gorszej jakosci.

A to po prostu bzdura - Skody mają anjmniejsza awaryjność ze
            wszystkich marek koncernu VW. Sam VW takie info jakiś czas temu
            podał.
            • Gość: zojek Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.61.190.202.host.de.colt.net 22.01.09, 11:29
              Skody mają anjmniejsza awaryjność ze
              wszystkich marek koncernu VW. Sam VW takie info jakiś czas temu
              podał.

potwierdzam. od 10-u lat jezdze ta sama octavia, i pierwsza i jedyna
              pozaszeregowa naprawa nastapila na przebiegu 180 tys. km. lepszego
              samochodu jeszcze nie mialem.
        • Gość: Koval Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: 77.252.231.* 21.01.09, 15:10
          A ja mam wrażenie, że 3 latnia oktawia mojego szefa jest gorsza od mojego 11
          letniego passata...
          • Gość: adam opel Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.legnica.vectranet.pl 21.01.09, 16:12
            wrazen nikt ci nie zabrania miec:)

a o gustach sie mnie dyskutuje, kazdemu wolno kupic co mu sie podoba;

odnosnie awaryjnosci aut (do tego co nie lubi japonczykow), jakos w rankingach
            japonczyki w dalszym ciagu zdecydowanie wyprzedzaja auta na "F" i nie sa to
            rankingi japonskie:)
    • Gość: tomeks Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: 193.120.116.* 21.01.09, 16:39
      Zrób tak: kup bilet na samolot - do Dublina, może być też Madryt, albo Ateny -
      wyjdź z lotniska; nie musisz chodzić daleko, wystarczy na postój taksówek;
      policz ile % stanowią Skody wśród taksówek. Pomyśl o czym to świadczy... W
      Atenach możesz jeszcze się rozejrzeć za radiowozami...
      • Gość: kapelusznik Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:54
        jak na razie to świadczy o tym, że mieszkancy Aten, Dublina i Madytu
        mają w taksówkach mało miejsca na nogi...
        w Polsce octawie tez jezdza jako radiowozy, podobnie jak polonezy
        lubliny, nyski- czy to tez o czyms swiadczy?
        • Gość: do kapelusznika świadczy o tym że jesteś wyjątkowym tłukiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:43
          imbecylu.
    • Gość: metz VW Golf królem Europy 2008 IP: 194.146.120.* 21.01.09, 17:21
      Jak Golf VI generacji mógł być najchętniej kupowanym autem minionego roku jak
      jego sprzedaż rozpoczęła się na przełomie października i listopada? I jak
      mogła wzrosnąć jego sprzedaż w stosunku do 2007? Chyba się pomyliło z Golfem V....
      • Gość: miki Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:28
        Zwiedziłem już większość marek produkujących kompakty
        OPEL ASTRA, MEGANKA, GOLF, 307-308, OCTACIA, FIATY,CITROENY, COROLA, CIVIC i z
        powrotem nowy golf. Wszystko to auta służbowe więc były eksploatowane około 70
        tys km rocznie. Powiem tak większość psuła się tyle samo. Ale zawsze vw
        najbardziej. Teraz znowu męczarnia.
        Dla mnie marka to komfort i jakość serwisu. Polacy uwielbiają stereotypy: że się
        nie psuje, albo odwrotnie psuje się bo na literkę F. Każda marka produkuje w
        danym czasie lepsze lub gorszę modele. Ale nigdy bym nie powiedział że zawszę
        jest numerem 1. Brawo stary model taki sobie. Ale nowy brawo jest bardzo fajny.
        Miałem możliwość jeździć przez 3 miesiące, przy nim golf to bardzo biedny,
        szary, ubogi krewny.
        • Gość: kj Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:10
          W moim Seacie zaczęła się palić instalacja elektryczna , całe szczęście że zdążyłem wyłączyć .
          Po rozebraniu , na kostce która się sfajczyła są znaki AUDI .
    • Gość: ZeSrak Golf? IP: *.93.classcom.pl 21.01.09, 18:18
      Taki shit?
      • des4 skoda 21.01.09, 18:31
        sporo samochodów tej marki widać jeźdżących po Finlandii, Irlandii,
        Hiszpanii i innych "biedalandach"

mają cztery koła, silnik i w miarę wygodnie przenoszą z punktu A do
        punktu B...i do tego właśnie służą...być może inne marki służą do
        przedłużania pewnych organów u pewnych osobników w kapeluszach,
        hehe...
        • 3krotek Re: skoda 21.01.09, 20:04
          > mają cztery koła, silnik i w miarę wygodnie przenoszą z punktu A do
          > punktu B...i do tego właśnie służą...być może inne marki służą do
          > przedłużania pewnych organów u pewnych osobników w kapeluszach,
          > hehe...

Nie stać Cię i dorabiasz ideologię - hehe :)
          • des4 Re: skoda 21.01.09, 20:41
            zgadza się, nie stać mnie na samochód z wyższej półki...kupuję więc
            to co mogę...masz z tym problem, że mnie nie stać???
    • Gość: freal VW Golf królem Europy 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:51
      Ja popieram ludzi ktorzy wola kupic mniejszy samochod nowy niz uzywana
      "wypasiona fure". Nic nie zamieni tego zapachu nowego auta z salonu. Przy
      obecnej technice i konkurencji firm motoryzacyjnych wszystkie samochody do 3/4
      lat sa praktycznie bezawaryjne i trzeba placic jedyne za przeglady okresowe.
      Sredni polski kierowca wymienia samochod wlasnie co 4 lata, wiec jesli kupi nowe
      auto nie musi placic bajonskich sum na naprawe samochodu, a ten ktory kupi
      "wypasiona fure"(ponad dziesiecioletnie niemckie auto bedzie latac po gieldach
      szukajac zamiennikow lub bedzie wydawac duza kase na orginalne czesci,
      najczesciej jednak decyduja sie na zamienniki a potem jezdza takie shroty, jak
      sie za takim jedzie to az sie w glowie kreci od tych jego spalin).
      Odnosnie Skody to faktycznie sa dosyc bezawaryjne, nawet starsze poniewaz ich
      podstawa techniczna sa juz sprawdzone w VW elementy. Vw nie ukrywal, ze octavia
      powstala na podstawie golfa 4, a fabia na podstawie polowki. Troche starsza
      technologia, ale za to niezawodnosc i nizsza cena. Obecnie VW widzac, duzy popyt
      na skody podnosza ich jakosc, zeby ludzie nie odchodzili od tej marki.
      Ja osobiscie nie kupie niemieckiego samochodu, do poki nie bedzie mnie stac na
      marke premium (audi lub bmw), do tych dwoch marek mam szacunek i podziwiam ich
      dbalosc o szczegoly. Poki co wole kupic Japonczyka niz Golfa, bierze sie to
      chyba jednak z faktu, ze nie cierpie szwabow, a francuzy to nie to, nie lubie
      jezdzic za miekko.
      • Gość: big t Re: VW Golf królem Europy 2008 IP: *.hudd.cable.ntl.com 21.01.09, 23:50
        a ja akurat zamiast nowego auta wolę kupić o klasę lepsze 2-3 letnie. Zrobiłem już tak kilka razy i jakos nie narzekam. Dwulatek to pewne auto, z małym przebiegiem, zadbane bo o nowe auta własciciele raczej dbają, a tańsze o połowę od nowego. Płacić kokosy za nowe auto dla zapachu nowości albo żeby mieć przyjemność zdarcia folii z siedzeń? Nie jest to warte tej ceny.
    • Gość: szabas Bo kupiło go najwięcej Niemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:26
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka