Gość: mery IP: 67.159.50.* 23.01.09, 10:31 Warto osobiście sprawdzić jak to wygląda: tinyurl.com/frutki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeleniogorzanin Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 01:12 super ze dales link, nie trafilbym tam, nawet po tym adresie w tytule artykulu :)) a tak serio, to jestem dumny ze z mojej malenkiej jelenie gory wywodzi sie krajowy potentat na rynku podbijarek,czyli jednak mozna miec wlasny biznes nawet w erze kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 27.01.09, 00:41 Gość portalu: jeleniogorzanin napisał(a): > super ze dales link, nie trafilbym tam, nawet po tym adresie w tytule artykulu > :)) > > a tak serio, to jestem dumny ze z mojej malenkiej jelenie gory wywodzi sie > krajowy potentat na rynku podbijarek,czyli jednak mozna miec wlasny biznes nawe > t > w erze kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 04.02.09, 03:27 >Jaki tam kryzys;) Nie ma takiego pojęcia;)) Ważne jest, żeby umieć wyjść na prostą i nie myśleć o tym, że się nie może udać. optymistyczne podejscie, jak w takiej jeleniej gorze, 5otys miescie, zwolnia tyle osob naraz co w gdyni ze stoczni, to nagle bezrobocie podskoczy o 10%, wiec kryzys ma tu ogromne znaczenie, nie wiem tylko jak na ebiznes to wplynie, moze wrecz przeciewnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 kupowanie na Fruli.pl 04.02.09, 19:56 makama111 napisała: > >Jaki tam kryzys;) Nie ma takiego pojęcia;)) Ważne jest, żeby umieć wyjść n > a > prostą i nie myśleć o tym, że się nie może udać. > > optymistyczne podejscie, jak w takiej jeleniej gorze, 5otys miescie, zwolnia > tyle osob naraz co w gdyni ze stoczni, to nagle bezrobocie podskoczy o 10%, wie > c > kryzys ma tu ogromne znaczenie, nie wiem tylko jak na ebiznes to wplynie, moze > wrecz przeciewnie --------- No niestety zwolnienia idą w parze z kryzysem:( Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: kupowanie na Fruli.pl 06.02.09, 19:22 > makama111 napisała: > > > >Jaki tam kryzys;) Nie ma takiego pojęcia;)) Ważne jest, żeby umieć w > yjść n > > a > > prostą i nie myśleć o tym, że się nie może udać. > > > > optymistyczne podejscie, jak w takiej jeleniej gorze, 5otys miescie, zwol > nia > > tyle osob naraz co w gdyni ze stoczni, to nagle bezrobocie podskoczy o 10 > %, wie > > c > > kryzys ma tu ogromne znaczenie, nie wiem tylko jak na ebiznes to wplynie, > moze > > wrecz przeciewnie no jeśli to nie kryzys to nie wiem, ale przez te ceny dolara i euro, to dosc dużo rzeczy będzie nas wiecej kosztowało chyba trzeba gnac cos wylicytowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: kupowanie na Fruli.pl 07.02.09, 00:18 Mysle, ze narazie nie ma co gdybac, kazda branza jest inna. Na jedna bardziej kryzys wplynie, na inna mniej, ale to sie okaze dopiero po czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 09.02.09, 20:08 makama111 napisała: > >Jaki tam kryzys;) Nie ma takiego pojęcia;)) Ważne jest, żeby umieć wyjść n > a > prostą i nie myśleć o tym, że się nie może udać. > > optymistyczne podejscie, jak w takiej jeleniej gorze, 5otys miescie, zwolnia > tyle osob naraz co w gdyni ze stoczni, to nagle bezrobocie podskoczy o 10%, wie > c > kryzys ma tu ogromne znaczenie, nie wiem tylko jak na ebiznes to wplynie, moze > wrecz przeciewnie jeśli by ten kryzys nie był ważny, to na jego temat by nie załamywało rąk tylu ekonomistów i finansistów kto nie miał nic nic nie straci... ale kryzys zbierze swoje żniwo Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 29.01.09, 02:12 Gość portalu: jeleniogorzanin napisał(a): > super ze dales link, nie trafilbym tam, nawet po tym adresie w tytule artykulu > :)) > > a tak serio, to jestem dumny ze z mojej malenkiej jelenie gory wywodzi sie > krajowy potentat na rynku podbijarek,czyli jednak mozna miec wlasny biznes nawe > t > w erze kryzysu moim zdaniem kryzys dotyka głównie duże przedsiebiorstwa MiS mają dalej w miare dobre warunki do rozwoju (moze nie najlepsze ale sa ok) przykladem sa wlasnie te serwisy o ktorych wspominasz Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 31.01.09, 23:36 Jak widać po przeczytanym artykule dbają o klienta i z góry określają "z czym to się je" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutarka Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.foebud.org 02.02.09, 23:02 no nie dziwne klient wywęszy prędzej czy później wałek więc ta szczerość pewnie im wyjdzie na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:25 Z czego jeszcze jesteś dumny?? Napisza nam kmiotku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeleniogorzanin Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 01:14 a tak serio to szkoda tylko ze ten program partnerski (lojalnosciowy) nie dziala na dalesze poziomy, jak w przypadku ofe, tzn ze dostawalbym takze frutki za tych ktorych zwerbowaliby koledzy zaproszeni przeze mnie, bo troche mam takich znajomych :) licze na poprawe, Pani Agnieszko, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 30.01.09, 19:18 Gość portalu: jeleniogorzanin napisał(a): > a tak serio to szkoda tylko ze ten program partnerski (lojalnosciowy) nie dzial > a > na dalesze poziomy, jak w przypadku ofe, tzn ze dostawalbym takze frutki za tyc > h > ktorych zwerbowaliby koledzy zaproszeni przeze mnie, bo troche mam takich > znajomych :) licze na poprawe, Pani Agnieszko, pozdrawiam No tak, byłoby lepiej dla nas użytkowników:) Ale jakby popatrzeć na to z boku, to dobrze, że posiadają ten program, bo nie widziałem innego serwisu, gdzie byłby program lojalnościowy. Pani Agnieszka zapowiada rozwój "pod uzytkownika", więc może to będzie jedna ze zmian:P Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 31.01.09, 23:31 beju_from_eldorado napisał: > Gość portalu: jeleniogorzanin napisał(a): > > a tak serio to szkoda tylko ze ten program partnerski (lojalnosciowy) nie > dzial > > a > > na dalesze poziomy, jak w przypadku ofe, tzn ze dostawalbym takze frutki > za tyc > > h > > ktorych zwerbowaliby koledzy zaproszeni przeze mnie, bo troche mam takich > > znajomych :) licze na poprawe, Pani Agnieszko, pozdrawiam > > No tak, byłoby lepiej dla nas użytkowników:) Ale jakby popatrzeć na to z boku, > to dobrze, że posiadają ten program, bo nie widziałem innego serwisu, gdzie > byłby program lojalnościowy. Pani Agnieszka zapowiada rozwój "pod uzytkownika", > więc może to będzie jedna ze zmian:P > > Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Tanie kupowanie na Fruli.pl 30.01.09, 19:14 Powiem szczerze, że serwis fruli zaskoczył mnie pozytywnie wypowiedzianym słowami nt. rozważnego licytowania na miarę swoich mozliwości. Pokazuje to, że los klienta nie jest im obojętny. Mam nadzieję, że również inne serwisy wezma z tego przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 31.01.09, 23:27 beju_from_eldorado napisał: > Powiem szczerze, że serwis fruli zaskoczył mnie pozytywnie wypowiedzianym > słowami nt. rozważnego licytowania na miarę swoich mozliwości. Pokazuje to, że > los klienta nie jest im obojętny. Mam nadzieję, że również inne serwisy wezma > z tego przykład. > > No tak wiadomo...nie licytować ponad miarę, umiar ponad wszystko;) Zresztą nawet jakby się wygrało parę przedmiotów to są następne...i następne;) Można kupować w kółko: ważne, żeby kupić te najpotrzebniejsze (ew. czyt. najlepsze dla nas) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 03.02.09, 00:21 I jak długo czeka się na publikację? Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 04.02.09, 03:23 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > I jak długo czeka się na publikację? > z drugiej strony po co artykul sponsorowany skoro mozna sobie dac linka dl wlasnej stronki w stopce, co nie? tani chwyt Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 09.02.09, 19:36 makama111 napisała: > > z drugiej strony po co artykul sponsorowany skoro mozna sobie dac linka dl > wlasnej stronki w stopce, co nie? tani chwyt tylko na strone w stopce nikt nie wchodzi, bo każdy wie że to właśnie tani chwyt reklamowy a artykuły na dużych serwisach sporo osób przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 21.02.09, 00:33 mathador napisał: > makama111 napisała: > > > > z drugiej strony po co artykul sponsorowany skoro mozna sobie dac linka d > l > > wlasnej stronki w stopce, co nie? tani chwyt > > tylko na strone w stopce nikt nie wchodzi, bo każdy wie że to właśnie tani chwy > t > reklamowy > > a artykuły na dużych serwisach sporo osób przeczyta niby racja, ale mailing tez jest popularny, a maili tych tez nikt nie czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 01.03.09, 20:51 no właśnie sam się zastanawiam, bo multum znajomych robi tak jak ja, czyli wyrzuca spam od razu więc jak to może być opłacalne hmmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 11.03.09, 21:51 moze tylko poprzez nazwe w tytule maila, ze rzuca sie w oczy i zostaje w pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Ile kosztuje artykuł sponsorowany? 14.03.09, 23:56 możliwe, w sumie tematy zawsze się czyta by wiedzieć czy warto w maila wchodzić czy nie, więc na pewnoe masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.chello.pl 06.02.09, 19:44 jakoś dużo serwisów - jeszcze jeden wałek jak oligo..??? Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 21.02.09, 00:33 oligo nie znam, wypowiadac sie nie bede pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabal Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.meduni-graz.at 01.03.09, 22:39 powiem ci że nie ma sie zbytnio czym przejmować ten serwis nie jest wart jego poznawania ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 24.02.09, 23:30 czemu tak wiele ludzi chwali podbijarki(niezaleznie od firmy) a z drugiej strony wiele neguje ich funkcjonoanie? skad takie sprzecznosci w rozumowaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
alfata Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 26.02.09, 17:19 najlepszymalrycy napisał: > czemu tak wiele ludzi chwali podbijarki(niezaleznie od firmy) a z drugiej stron > y > wiele neguje ich funkcjonoanie? skad takie sprzecznosci w rozumowaniu??? Może dlatego, że po prostu nie grali na nich ani nie wchodzili nigdy na takie stronki. Pamiętaj negować jest zawsze łatwiej niż chwalić coś;) Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 28.02.09, 21:10 alfata napisała: > najlepszymalrycy napisał: > > > czemu tak wiele ludzi chwali podbijarki(niezaleznie od firmy) a z drugiej > stron > > y > > wiele neguje ich funkcjonoanie? skad takie sprzecznosci w rozumowaniu??? > Może dlatego, że po prostu nie grali na nich ani nie wchodzili nigdy na takie > stronki. Pamiętaj negować jest zawsze łatwiej niż chwalić coś;) Hmm... jak wiadomo są gusta i guściki. niezaleznie czy jest to serwis typu fruli, czy tez nasza-klasa, allegro albo cokolwiek innego, to zawsze znajdą się Ci co są zwolennikami, jak i krytykujący, niestety czesto krytykujący nawet nie znający dobrze serwisu;/ Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 01.03.09, 03:38 ja nasza-klase tez negowalem na poczatku, a potem okazala sie przydatna i mila, ale to trzeba bylo sprobowac, z podbijarkami jest ta roznica ze trzeba kase wylozyc, ale moze w podejsciu z dystansem nie odczuje sie tego negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawskitom Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.tnode.com 02.03.09, 23:42 no ja myślę iż ta rozbieżność wynika z faktu, że nie każdy wygrywa - niektórzy się dorzucają innym rozgoryczeni przegraną użytkownicy, najeżdżają później na serwis ;] i najczęściej plotą głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 11.03.09, 21:48 Gość portalu: ciekawskitom napisał(a): > no ja myślę iż ta rozbieżność wynika z faktu, że nie każdy wygrywa - niektórzy > się dorzucają innym > > rozgoryczeni przegraną użytkownicy, najeżdżają później na serwis ;] > i najczęściej plotą głupoty to takie dziecinne podejscie, nie sądzisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawskitom Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.rootkit.de 14.03.09, 23:47 dziecinne ze strony mojej interpretacji, czy ze strony zachowania krytykantów? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 23.03.09, 19:50 Gość portalu: ciekawskitom napisał(a): > dziecinne ze strony mojej interpretacji, czy ze strony zachowania krytykantów? no jasne że ze strony emocjonalnej opinii osob krytykujacych po przegranej Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 01.04.09, 18:31 najlepszymalrycy napisał: > Gość portalu: ciekawskitom napisał(a): > > > dziecinne ze strony mojej interpretacji, czy ze strony zachowania krytyka > ntów? > > no jasne że ze strony emocjonalnej opinii osob krytykujacych po przegranej > - Wiadomo, że kto przegra ten nieszczęśliwy;-) Szkoda tylko, że zawsze odreagowywują w taki a nie inny sposób:-) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 07.04.09, 00:45 zaharynkas napisała: > - Wiadomo, że kto przegra ten nieszczęśliwy;-) Szkoda tylko, że zawsze > odreagowywują w taki a nie inny sposób:-) z drugiej strony ten uszczesliwiony moze reagowac skrajnie pozytywnie, i tez w podobny sposob, kij ma zawsze dwa konce, czasem nawet trzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Tanie kupowanie na Fruli.pl 01.03.09, 16:31 Dobrze, że jednak da się poczytać pozytywne i sprawdzone opinie w internecie. Czasami także zasłyszane w gronie znajomych, polecone etc. Ot iskierka nadziei wśród "krytycyzmu" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Tanie kupowanie na Fruli.pl 11.03.09, 21:50 arczike napisał: > > > Dobrze, że jednak da się poczytać pozytywne i sprawdzone opinie w internecie. > Czasami także zasłyszane w gronie znajomych, polecone etc. Ot iskierka nadziei > wśród "krytycyzmu" ;-) ale trzeba bardzo filtrowac informacje z internetu, kika for, rozne opinie, i dopiero na tym budowac swiatopoglad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.pl IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 21:50 Oczywiście, że można kupić coś tanio, ale trzeba uważać, bo niestety w życiu nie ma nic za darmo, a oszczędności na produktach dochodzące do 80 - 90 % z czegoś się biorą. Jak każda firma Fruli.pl musi zarabiać, skoro opłaca się im sprzedać rzecz za 10 % ceny, tzn. że pozostałe 90 % muszą zarobić na sprzedaży frutków za licytację. Skoro jedno kliknięcie kosztuje od 92 groszy do 1 zł to przy aukcja kończących się raptem za 100 zł serwis zarabia ponad 1200 zł na samej licytacji. (100 zł dzielimy przez 8 groszy = ilość licytacji) Innymi słowy za towar płacą Ci co nie wygrają aukcji, a ten który będzie najsprytniejszy kupuje za grosze sprzęt. A najciekawszą metodą jest frutkomat, który po prostu wyciąga z nas kasę, złotówka po złotówce, bez gwarancji wygrania licytacji. Ciekawe również jest to, że ceny za przesyłkę są dość wysokie jak na przesyłkę kurierską, ale to już tylko drobiazg. Osobiście po wczytaniu się w regulamin nie polecam, chyba że ktoś ma trochę czasu i pieniędzy na hazard. Lepiej poszukać na dobrym serwisie porównującym ceny taniego sprzętu i kupić towar poniżej wartości rynkowej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 11.03.09, 21:57 w sumie to sie zgadzam z Toba , ale nie powiedziales niczego nowego, wiadomo ze kazdy musi zaraabiac, i prezentow to oni nie rozdaja, i juz wczesniej wyliczenia co przedstawiles byly omawiane, wiec niepotrzebnie wg mnie powielane fruli podbij czy inny hotbid, to aukcje all-pay, wszystcy placa, wygrywa jeden szczesliwiec, i na tym to polega zeby byc tym the one :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator!! Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p IP: *.foebud.org 14.03.09, 23:55 napisałeś to w dość ostrych słowach ale mw tak to wygląda, jest tam pewne ryzyko (ty to nazwałeś hazard), no i wszyscy się zrzucają na wygraną jednej osoby co do przesyłki to też uważam iż jest minimalnie zawyżona (ale dla tego kto wygra i tak się to opłaca) więc myślę iż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 tanie kupowanie na Fruli 15.03.09, 13:13 zrzucają na wygraną jednej osoby;) Hihi- a czy nie podobnie jest w totku? czy konkursach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro9922 Re: tanie kupowanie na Fruli IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 01:37 Jasne, jeśli traktujemy to podobnie do totolotka i decydujemy się na łut szczęścia, ale także możliwość przegranej to jest wszystko ok. Natomiast myślę, że znajdzie się parę osób, które to potraktują za bardzo poważnie licząc trochę naiwnie na tani zakup Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: tanie kupowanie na Fruli 23.03.09, 19:56 Gość portalu: jaro9922 napisał(a): > Jasne, jeśli traktujemy to podobnie do totolotka i decydujemy się na łut szczęś > cia, ale także możliwość przegranej to jest wszystko ok. Natomiast myślę, że zn > ajdzie się parę osób, które to potraktują za bardzo poważnie licząc trochę naiw > nie na tani zakup zgadzam sie z ania, podbijarki i lotto maja podobny mechanizm skladek na wygrana, kumulacje w lotto tez zawdzieczamy kupionym losom, czyli tez all-pay, no czasami wygra szostke wiecej jak jedna osoba :) ale w lotto przy wygranej to oprocz typowania numerkow nic wiecej nie zalezy od gracza, nic, a w podbijarka jednak co nieco zalezy ode mnie czy Ciebie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 23.03.09, 19:54 Gość portalu: gladiator!! napisał(a): > co do przesyłki to też uważam iż jest minimalnie zawyżona (ale dla tego kto > wygra i tak się to opłaca) przesylka jest zawyzona?! no bez jaj, jakie znaczenie ma 3zl przy 300zl wartosci towaru, a 500zl zaoszczedzonych??? a pozatym 75% sprzedajacych na allegro ma ceny przesylek zawyzone o blisko 50% w stosunku do ceny poczty, raz jeden spotkalem sie ze koles chcial za wyslanie starej pocztowki liste zwyklym TYLKO cene znaczka czyli 1,35zl, kazdy inny za to samo chce 4-5zl Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 29.03.09, 22:07 najlepszymalrycy napisał: > a pozatym 75% sprzedajacych na allegro ma ceny przesylek zawyzone o blisko 50% > w > stosunku do ceny poczty, raz jeden spotkalem sie ze koles chcial za wyslanie > starej pocztowki liste zwyklym TYLKO cene znaczka czyli 1,35zl, kazdy inny za t > o > samo chce 4-5zl niestety jest to standardowa zagrywka..., niektórzy tną na cenie przedmiotu a dodają na przesyłce na podbijanych nie ma tego problemu, i tak jak wygrasz to masz za grosze coś ;] Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 01.04.09, 18:05 > > niestety jest to standardowa zagrywka..., niektórzy tną na cenie przedmiotu a > dodają na przesyłce > > na podbijanych nie ma tego problemu, i tak jak wygrasz to masz za grosze coś ;] No dokładnie zgadzam się z przedmówcą- w podbijarkach przynajmniej zawsze wiadomo, że cena wylicytowana=cena za którą coś nabyłem bez kosztów dodatkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkasent Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p IP: *.cyberlynx.eu 02.04.09, 11:22 Uwazam, ze naprawde jest to tanie, już taniej nie można, bo wprowadzili aukcjje, gdzie licytuje się od tylu, czyli jeden frutek obniza(zamiast podbijac) cene przedmiotu o 8 groszy. Cos takiego wprowadzili od 1 kwietania, na mailu tlumacza zasady w taki sposob: "Licytacja w aukcji wspak zaczyna się od kwoty będącej wartością ok. 1/10 ceny rynkowej. Każde zalicytowanie obniża wartość przedmiotu o 8 groszy i wydłuża czas aukcji o 10 sekund. Po przekroczeniu kwoty 0 zł, licytacja trwa nadal, a cena osiąga wartości ujemne. Aukcja kończy się z chwilą, gdy zegar wskazuje 00:00:00. Tak samo jak aukcja klasyczna, aukcja wspak trwa od godz. 8.00 do 24.00. W przypadku, gdy licytacja zakończy się z ceną ujemną, zwycięzca wykupuje przedmiot za symboliczną kwotę 1 zł + 22%VAT (1,22 zł). Otrzymuje również zwrot całej ceny ujemnej we frutkach. " hehe, jednym slowem doplacaja do aukcji, a my nie dosc ze cos wygrywamy,m to jeszcze kase dostajemy za to. Po prostu masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.04.09, 14:59 No tak ale to chyba był żart pryma aprylisowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 07.04.09, 00:56 zaharynkas napisała: > No tak ale to chyba był żart pryma aprylisowy;) to nie zart, tak naprawde jest, juz pisalaem , aukcje holenderskie, moze nie wszystkie nagle takie sa, ale pewnie kilka sie takich odbywa, warto sprobowac puki jeszcze wielu jest skolowanych nowymi regulami ) Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.05.09, 20:00 najlepszymalrycy napisał: > zaharynkas napisała: > > > No tak ale to chyba był żart pryma aprylisowy;) > > to nie zart, tak naprawde jest, juz pisalaem , aukcje holenderskie, moze nie > wszystkie nagle takie sa, ale pewnie kilka sie takich odbywa, warto sprobowac > puki jeszcze wielu jest skolowanych nowymi regulami ) - Czyli, że co póki się zapoznają z regułami warto korzystać i grać bez umiaru?:) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.05.09, 23:53 zaharynkas napisała: > - Czyli, że co póki się zapoznają z regułami warto korzystać i grać bez umiaru? > :) a co nie ejst to sposob ? istnieje przeciez powiedzenie kto pierwszy ten lepszy, a zdazaja sie tacy co sa szybsi badz bystrzejsi i oni korzystaja, ja w pierwszych dniach aukcji wspak wygralem zegarek, a zwrocona mi kwota na minusie zrekompensowala mi wszystkie straty Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 07.04.09, 00:52 Gość portalu: inkasent napisał(a): > Uwazam, ze naprawde jest to tanie, już taniej nie można, bo wprowadzili aukcjje > , > gdzie licytuje się od tylu, czyli jeden frutek obniza(zamiast podbijac) cene > przedmiotu o 8 groszy. to tak zwane aukcje holenderskie > hehe, jednym slowem doplacaja do aukcji, a my nie dosc ze cos wygrywamy,m to > jeszcze kase dostajemy za to. Po prostu masakra... w sumie dla mnie to bez roznicy czy licytujemy w gore czy w dól, no moze kwestia tylko wykupu przedmiotu , ale najlepiej to ma zwyciezca, oprocz nagrody dostaje jeszcze frutki, :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 09.04.09, 16:50 najlepszymalrycy napisał: > w sumie dla mnie to bez roznicy czy licytujemy w gore czy w dól, no moze kwesti > a > tylko wykupu przedmiotu , ale najlepiej to ma zwyciezca, oprocz nagrody dostaje > jeszcze frutki, :) bez różnicy to dla tych którzy nie wygrali dla tego co wygra to ogromna różnica, tak jak napisałeś odnosi dodatkowe korzyści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeq Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p IP: 87.118.104.* 22.04.09, 13:18 no doplacaja doplacaja i to nie tylko do auckji ruszyl wlasnie fajny konkurs, z laptopem za free do wygrania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p IP: 195.205.100.* 23.04.09, 00:29 chlopaki nie przesadzajcie nie ma takiej firmy która by doplacala klientom za zakupy ;p ale fakt faktem ze zwyciesca auckji ma sie bardzo dobrze : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dred Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p IP: *.kimsufi.com 26.04.09, 17:45 aga ma racje, niemniej chcialbym taka aukcje wygrac :D Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.05.09, 19:58 Gość portalu: dred napisał(a): > aga ma racje, niemniej chcialbym taka aukcje wygrac :D Jak każdy;-) Tak samo jak konkurs, tak samo jak aukcje, które są na podbijarkach i oddają te przedmioty za bezcen;) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.05.09, 23:57 zaharynkas napisała: > Tak samo jak konkurs, grasz ? haslo swoje masz? "no to fruli" czy bardziej filmowo "niech fruli bedzie z toba" :) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 05.05.09, 23:55 Gość portalu: aga31 napisał(a): > chlopaki nie przesadzajcie > nie ma takiej firmy która by doplacala klientom za zakupy ;p > ale fakt faktem ze zwyciesca auckji ma sie bardzo dobrze : ) zważ na to ze nikt nie powiedzial ze firma na tym traci, prawda? ona poprostu robi wieksza nagrode wygranemu, taki bonus od firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: czy naprawdę takie tanie kupowanie na Fruli.p 07.04.09, 00:48 aniaa80 napisała: > > > > > niestety jest to standardowa zagrywka..., niektórzy tną na cenie przedmio > tu a > > dodają na przesyłce > > > > na podbijanych nie ma tego problemu, i tak jak wygrasz to masz za grosze > coś ;] > > > No dokładnie zgadzam się z przedmówcą- w podbijarkach przynajmniej zawsze > wiadomo, że cena wylicytowana=cena za którą coś nabyłem bez kosztów dodatkowych > ... no i do tego doliczyc trzeba tą przesylke, bo chyba odbioru osobistego nie ma, prawda? ceny za przesylke są to ceny kuriera, prawda? oni pracuja z upc czy dhl, wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś