Gość: gosc bubla bublem IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.09, 10:48 "rejestracja firmy przez internet z dowolnego miejsca w Polsce - od 1 lipca 2011 r. (ustawa podpisana przez prezydenta, ogłoszono przetarg na tworzenie odpowiedniej platformy cyfrowej)" - jaka firma zglaszajaca sie do takiego przetargu uzna termin 1.07.2011 za realny? Wiecej: jaka firma uzna ten termin za realny i go dotrzyma bezwzglednie (piszac dobrej klasy oprogramowanie, projektujac scentralizowana baze danych oraz dokonujac wdrozenia)? Bo uczestnicy dotychczasowych przetargow na oprogramowanie dla administracji z uwagi na dokonania jakos malo mnie przekonuja.. Idea piekna acz niewykonalna - przez co z lekka populistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaw Kryzys to najlepszy czas na likwidacje bubli 02.02.09, 11:23 W miejsce likwidacji meldunku ma być wprowadzony jeszcze głupszy przepis o dowodach osobistych - chyba rodem z ZSRR: PRZY WYJEŹDZIE Z MIEJSCA DOTYCHCZASOWEGO ZAMIESZKANIA NA OKRES DŁUŻSZY NIŻ 3 MIESIĄCE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ W LOKALNYM URZĘDZIE, GDYŻ INACZEJ DOWÓD OSOBISTY MA TRACIĆ WAŻNOŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Sporo sprzątania po rządach SLD i PIS..! 02.02.09, 11:47 pozdrowienia dla kongresu PIS-u.. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1649257,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płytka Kryzys to najlepszy czas na likwidacje bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:37 "Od ubiegłego roku dane z paragonów można przechowywać na płytce komputerowej" - to jakiś nowy nośnik danych? Ktoś chyba zbije niezły biznes na produkcji płytki komputerowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK211 Kryzys to najlepszy czas na likwidacje bubli IP: 212.106.23.* 02.02.09, 14:13 DZIWI MNIE TYLKO JEDNO,DLACZEGO TRZEBA BYŁO AŻ POWOŁANIA KOMISJI PRZYJAZNE PAŃSTWO(NOTABENE KTÓREJ ZNAKOMITEGO SZEFA,PRZEDSIĘBIORCĘ,PANA PALIKOTA,TUSKU KAZAŁ WYWALIĆ??),BY DECYDENCI=POLTYCY,W 80% CI SAMO OD 20 LAT PRZY KORYCIE,ZOBACZYLI ILE SYFU I BUBLI PRAWNYCH WTŁOCZYLI W ŻYCIE!!CZEMU POCZEGÓLNE RESORTY NIE LIKIWDOWAŁY TWORZONYCH PRZEZ POPRZEDNIKÓW BUBLI,TYLKO JESZCZE DOKŁADALI GNIOTY SWOJE???ABSURD W POLSCE GONI ABSURD!!JA ZWĄTPIŁEM W TO,ŻE MY KIEDYŚ BĘDZIEMY NORMALNYM, POUKŁADANYM KRAJEM ZACHODNIM!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kryzys to najlepszy czas na likwidacje bubli 03.02.09, 09:08 Gość portalu: POLAK211 napisał(a): A mnie dziwi co innego. Jak można używać klawiatury z zepsutym CAPSLOCKIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxa Nie 5 a 6-7 lat IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.09, 14:22 "Udało się też rozwiązać absurd związany z obowiązkowym przechowywaniem przez pięć lat papierowych paragonów, które blakną już po sześciu miesiącach." Otóż nie 5, ale nawet niemal 7 lat. Pięć lat, ale czas się liczy od końca roku kalendarzowego, w którym złożono zeznanie, czyli od końca następnego roku po zakupie. Jeżeli więc dowód zakupu został wystawiony na początku roku, to musi być przechowywany prawie 7 lat, te z końca roku nieco ponad 6 lat. Czy to jest normalne? Urząd potrzebuje niemal 6 lat by sprawdzić czy moje oświadczenie jest prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxa A skąd sie biorą buble? Poprawić pracę sejmu IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.09, 14:34 Dopóki przy głosowaniach w sejmie będzie obowiązywała dyscyplina partyjna, dopóty będą powstawały coraz to nowe absurdalne ustawy. Dzisiaj poseł dostaje ściągę której musi się trzymać przy głosowaniu, a jak sie wyłamie to zaraz w łeb jakąś karą. Gdzie tu miejsce na zgłaszanie swoich zastrzeżeń gdy planowana ustawa zawiera ewidentne błędy? Poza tym prawdą jest, że diabeł leży w szczegółach. Niedomówienia w ustawach urzędnicy potrafią tak absurdalnie zinterpretować, że zostają one całkowicie pozbawione pierwrotnwgo sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
n_adamo Kryzys to najlepszy czas na likwidacje bubli 02.02.09, 16:33 ooo takich nie bedzie trudno..na pewno bede zglaszac Odpowiedz Link Zgłoś