Gość: abi IP: *.vn.shawcable.net 20.11.03, 11:21 nasteona paranoja ,jankesi boja sie juz swojego cienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: USA karze Chiny, napięcie na rynkach IP: *.nll.se 20.11.03, 11:32 Gość portalu: abi napisał(a): > nasteona paranoja ,jankesi boja sie juz swojego cienia ---------- Czlowieku, ales ty glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek krytyka!!! IP: bolivar:* / 10.64.24.* 20.11.03, 14:14 Lubie krytyke ale krytyke konstruktywna! Ty nic nowego nie dodajesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Konstruktywna krytyka IP: 194.9.223.* 20.11.03, 14:39 Sprawa jest oczywista i wystarczy chwile pomysleć ( nota bene w artykule jest odpowiedź a internauta abi rzeczywiscie w konstruowaniu post'u sie nie nadwyrężył - ujmując to eufemistycznie ). USA po prostu zaczynaja dbac o swój rynek pracy i gdyby ograniczyli zakupy w Chinach jeszcze w innych branzach ( obawa funkcjonowania USA na kredyt państw majacych dodatni bilans handlowy z nimi - krach ekonomiczny na świecie gotowy )to ten wysoki wzrost PKB w Chinach należałoby między "bajki" włozyć.Chiny to komunistyczny moloch z "qusi" kapitalistyczna gospodarką rynkową funkcjonujacy na wykorzystywaniu ludzkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G kamienny swit IP: *.toya.net.pl 20.11.03, 11:33 ...upadek cywilizacji zacznie sie od upadku usa. obym tego nie zobaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyft Re: kamienny swit IP: 80.232.28.* 20.11.03, 12:41 Gość portalu: G napisał(a): > ...upadek cywilizacji zacznie sie od upadku usa. obym tego nie > zobaczyl. Chcialbym dozyc upadku USA ! Byloby to wielkie swieto dla mnie i szerokiego grona przyjaciol. Bush do buszu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: kamienny swit IP: 194.9.223.* 20.11.03, 14:40 Nastepny kretyn!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gegroza mam gdzieś i usa i chiny. Jeśli bedziemy mocni to IP: *.bn.com.pl 20.11.03, 11:57 będą się z nami liczyć jak nie bedziemy to nikt się nie bedzie z nami liczył !Bóg jest wielki !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: mam gdzieś i usa i chiny. Jeśli bedziemy mocn IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 12:24 Gość portalu: gegroza napisał(a): > będą się z nami liczyć jak nie bedziemy to nikt się nie bedzie z > nami liczył !Bóg jest wielki !!!!!!! A ty człowieczku bardzo mały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Bravo Wojna gospodarcza IP: *.lanet.wroc.pl 20.11.03, 12:33 Już im nie wystarcza wojna z terroryzmem, sami pod sobią kopią dołki jak świat się odwróci od USA, to światowa potęga zacznie upadać, własna buta i arogancja ich zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid A gdzie wolny rynek?? IP: firewall:* / 192.168.200.* 20.11.03, 12:42 skoro amerykanie wola kupowac chinskie, to niech kupuja - ale widac w USA lobby tekstylne jest dosc wplywowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: A gdzie wolny rynek?? IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.11.03, 13:49 Co by powiedziali polscy gornicy gdyby Niemcy sprzedawaLi nam po 10zl za tone swojego wegla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Teraz USA IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.03, 12:52 ma nie gospodarke a gospodrake - sami chcieli takiej polityki to maja efekty. Busz jest tragicznym prezydentem i tylko glupcy tego nie widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: Teraz USA IP: *.31.17.252.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 13:56 Jak widze wszyscy przedmowcy uznali, ze Ameryka wlasnie sie wali z powodu nadmiaru chinskich majtek i stanikow :) ! hi hi hi hi! Przypominacie skopane, male, kundle , ktore jazgotliwie ujadaja na wspanialego doga zyczac mu wszystkiego najgorszego tylko dlatego, ze mu zazdroszcza jego klasy, wygladu , sily i zycia....... Najgorszymi cechami Polakow to zawisc, lenistwo, glupota, chamstwo i wtracanie sie w sprawy innych. W koncu latwiej jest krytykowac innych niz siebie samego.... Potraficie cos wiecej? Gość portalu: Poke napisał(a): > ma nie gospodarke a gospodrake - sami chcieli takiej polityki to maja efekty. B > usz jest tragicznym prezydentem i tylko glupcy tego nie widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: San Ra Re: Teraz USA IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.03, 14:11 Gość portalu: LastBoyScout napisał(a): > Jak widze wszyscy przedmowcy uznali, ze Ameryka wlasnie sie wali > z powodu nadmiaru chinskich majtek i stanikow :) ! hi hi hi hi! > Przypominacie skopane, male, kundle , ktore jazgotliwie ujadaja > na wspanialego doga zyczac mu wszystkiego najgorszego tylko > dlatego, ze mu zazdroszcza jego klasy, wygladu , sily i > zycia....... > > Najgorszymi cechami Polakow to zawisc, lenistwo, glupota, > chamstwo i wtracanie sie w sprawy innych. > W koncu latwiej jest krytykowac innych niz siebie samego.... > Potraficie cos wiecej? > > > > > Gość portalu: Poke napisał(a): > > > ma nie gospodarke a gospodrake - sami chcieli takiej polityki > to maja efekty. B > > usz jest tragicznym prezydentem i tylko glupcy tego nie widza. Przygadl kociol garnkowi... A ty kim jestes? Jesli juz wymieniasz cechy narodowe to zapomniales o kompleksach nizszosci. Jestes najlepszym tego przykladem. Twoja identyfikacja z "potega" USA to smiech. Z powazaniem San Ra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek LastBoyScout IP: bolivar:* / 10.64.24.* 20.11.03, 14:37 /******************************************/ Nie jest wazne czy LastBoyScout ma kompleksy czy nie, co jest wazne patrzy trzezwo na Polske i Polakow z dystansu. LastBoyScout nie jest jedynym ktory to robi. Polakom brakuje samokrytyki ale problem tez nie jest tutaj. Problem polega na tym ze Polacy nic nie robia aby walczyc z najgorszymi swoimi cechami. Milego dnia. P.S. LastBoyScout, two thumbs up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: LastBoyScout IP: *.31.17.184.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 15:08 Dziekuje za mile slowa! Nie twierdze, ze nie jestem pozbawiony cech o jakich zdarza mi sie pisac. Tez zazdroszcze sukcesow innym, bywam leniwy, zdarza sie, ze musze zmienic swoj najbardziej stanowczy poglad kiedy ktos przekona mnie, ze nie mam racji.... Jednak unikam krytykanctwa chocby z tej prostej przyczyny, ze wydarzenia dziejace sie wokol nas sa niezwykle zlozone i nawet z braku dostepu do wszystkich informacji mozna probowac udowodniac najbardziej falszywa prawde. Jak ognia uciekam tez od moralizatorstwa i narzucania swojego swiatopogladu innym dlatego , ze KAZDY W SWOIM ZYCIU MA RACJE, tej prostej przyczyny , ze to przeciez jego zycie... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: Teraz USA IP: *.31.17.184.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 15:17 Nie myslales kiedys aby sie wstrzymac sie od definiowania cudzej spolecznej przynaleznosci i bardziej przypilnowac swoje wlasnej? Ja zawsze bylem i pewnie juz zawsze sobie bede WLASNYM OstatnimHarcerzykiem i nikomu nie pozwole na to wplywac. Zreszta na wlasne zyczenie nie mozna zostac sobie ani Amerykaninem ani pozbyc sie polskiego obywatelstwa (z niewiadomej dla mnie przyczyny to TYLKO Kwasniewski decyduje czy JA moge pozbyc sie polskiego obywatgelstwa!) Zylem, w Stanach i Polsce mniej wiecej tyle samo czasu , przeszedlem tu i tam troche zlego i dobrego i chyba sam najlepiej KIM jestem i co mysle ..... czego i tobie zycze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Teraz USA IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.03, 16:26 Czy Ty nie rozumiesz ze USA od czasu panowania Milosciwego Busha ma najwieksza dziure budzetowoa od bodajze 50 lat? Ten kraj nie jest biedy aale jezelit taka sytuacja potrwa z 5 lat to zastanow sie jak bedzie wygladac Twoj "dog"? Juz w tej chwili wprowadza sie cieca w snp. szkolnictwie! Ciecia w systemie edukacji w USA! Tego nie bylo od II Wojny Swiatwej... Wez otworz oczy i przestan sie podniecac Buszem bo ten facet potrafi doprowadzic do upadku nawet kure znoszaca zlote jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBouScout Re: Teraz USA IP: *.31.17.215.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 17:09 A czy ty nie rozumiesz, ze jest zwykla glupota "kundla" zeby pouczac "doga" jezeli "kundel" nie potrafi od siebie aby znalezc jakiekolwiek pocieszenie i "excuse" dla wlasnej glupoty i nieporadnosci ? Poruszajac wlasciwy temat nie mam nawet zamiaru szowinistycznie upierac sie , ze Bush to geniusz a jego polityka jest genialna. Deficyt jest faktem ale nie jest oderwanym zjawiskiem jak to celowo sugerujesz ty i wielu specjalistow od propagandy. Deficyt mogl powstac na wskutek niekontrolowanej konsumpcji, chybionych inwestycji lub trafionych inwestycji. Konsumpcje mozna od razu wykluczyc poniewaz jej wartosc od wielu lat spada co zreszta widac tutaj w codziennym zyciu i w realnej placy Amerykanina. Mozna wiec podyskutowac czy inwestowanie w technologie militarne (Ameryka wyprzedzila najwieksze potegi swiata o ponad ...20 lat!) jest inwestycja chybiona czy tez przyniesie wkrotce krociowe zyski ... Nie bede silil sie na rozstrygniecie tej kwestii, nie jestem fachowcem, nie sadze aby tutaj takich fachowcow bylo zbyt wielu.... Opierajac sie jednak na dotychczasowym przebiegu wydarzen widac, ze Amerykanie dossali sie juz do arabskiej ropy i mimo, ze oni sami (?!) i reszta swiata wylicza im kazdego straconego zolnierza czy smiglowiec to wszyscy dobrze wiedza, ze smierc nawet tysiecy dzielnych amerykanskich bojcow to z punktu widzenia polityki, gospodarki i deficytu NIC NIE ZNACZY (poza wydzieleniem cmentarza i kosztami kilku okolicznosciowych akademii) ....skoro tania ropa blisko morza juz plynie do USA zmniejszajac oczywiscie deficyt .... Dopoki ktos tego kurka nie zakreci amerykanski deficyt bedzie tylko malal ale o tym pewnie jeszcze porozmawiamy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke Re: Teraz USA IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.03, 17:12 Kunde, buldog, jamnik - wiesz co - powiem krotko: nie masz pojecia o czym piszesz. Unosisz sie jak balon napelniony jakze smieszna duma bycia farbowanym amerykaninem. No ale przeciez nie na darmo sie mowi: neofita musi byc bardziej papieski niz Papiez. To zenujace. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: Teraz USA IP: *.31.17.212.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 17:57 Bardzo wyszukana odpowiedz czlowieka na odpowiednim poziomie do argumentow jakie uzyl dla poparcia tezy jaka glosi ...hi hi hi ... Powodzenia ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: USA karze Chiny, napięcie na rynkach IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.11.03, 13:45 Tylko 316 tys. my tracimy rocznie na imporcie tekstyliow z Chin 500tys.miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa polecam dyskusje na ten temat IP: *.tc3.rnktel.net 20.11.03, 13:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9163966&a=9163966 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Chiny kontra USA IP: 1.0.12.* 20.11.03, 14:15 Chińczycy bronią wolnego rynku przed socjalizmem USA. Co to się porobiło ! Amerykanom życzę wszystkiego najlepszego, ale zdaje się że wybrali powtórkę Wielkiej Depresji a my z nimi pójdziemy na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Chiny kontra USA IP: *.kbpauk.ru 20.11.03, 14:35 "usa karze chiny" - przede wszystkim co to za jezyk panie dziennikarzu - pisze sie nakazuje , ukaral , a moze mial pan na mysli "karze chinczykom nie sprzedawac tanich majtek" a co do mojego przedmowcy , to chyba trzeba zaczynac nam wszystkim uczyc sie chinskiego. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Chiny kontra USA IP: 134.174.196.* 20.11.03, 16:27 snajper, dwie rzeczy: 1. "karze" w jez. polskim jest 3 os. l. poj. czasownia "karac", a nie "kazac"; 2. nie musisz uczyc sie chinskiego - chinczyczy nie maja wypracowanego ekspancjonizmu - po prostu nie ta mentalnosc - nie przyjada do Ciebie, aby zaprowadzc u Ciebie swoj system (tak jak nie powiem jaka nacja). Jesli przyjada do Ciebie, naucza sie TWOJEGO jezyka i wtopia w TWOJE spoleczenstwo, a ich wnuki beda nie do odroznienia w stylu bycia od tubylcow. To powoduje, ze choc juz rozlezli sie po wielu krajach, jakos nie ma na swiecie "anty-chinizmu". Za to jest "antysemityzm", "antyamerykanizm" oraz "antyarabizm" - ktos wie, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinolog Re: Chiny kontra USA IP: 218.14.186.* 20.11.03, 17:41 madrze gada, ale chinskiego i tak warto sie nuaczyc, bo cos mi sie wydaje ze swiat sie zaczyna dzielic tak jak przedsibiorstwo: chiny to dzial produkcji i zbytu, a reszta na zachodzie. Z dzialem produkcji i zbytu trzeba sie jakos dogadywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Chiny kontra USA IP: *.crowley.pl 20.11.03, 19:16 Logicznie i bardzo rozsadnie piszesz |v|rowa i tu, i pod art. Amerykanie nie chca chinskich produktow. Podobnie mysle. Odpowiedz Link Zgłoś