Gość: Adam IP: *.dsl.siol.net 23.11.03, 18:45 Euro dolar?? Nowa waluta, czy zapowiedź ataku USA na Europę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek.pl Re: o ile chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:58 "Już prawie euro dolarów kosztuje...." O co chodzi? kolejny NIECHLUJNY REDAKTOR GW. 1,10,100,1000,10 000,100 000,1.000.000.,10.000.000.,100.000.000.,1.000.000.000, itd jednostek? jakiej waluty? bez sensu jest klikać na guzik "zgoś nam jeśli są błędy na stronie", ci tam i tak mają to w d.... tylko automat pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Efekty dzialania KB. IP: *.chello.pl 23.11.03, 19:36 Autor artykulu nie wspomina o idiotycznych inwestycjach banku w kilku nieudanych polskich filmach. Poza tym po wysokich cenach w Warcie widac jak holendrzy potrafia, a raczej nie potrafia robic biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Efekty dzialania KB. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.11.03, 20:00 Tymbardziej, że chodzi o BELGÓW ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Efekty dzialania KB. IP: *.254.203.62.dial.bluewin.ch 23.11.03, 20:15 holenderskojezycznych. Gość portalu: Rav napisał(a): > Tymbardziej, że chodzi o BELGÓW ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tresgo Nie dzwie sie kłopotom KB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 21:56 Tak sie (nieszczęśliwie) składa ze korzystam z Kredyt Banku i Warty i przyznam ze zupełnie nie dziwia mnie ich problemy. Niekompetencja goni sie tu z arogancja wobec klienta Az trudno uwierzyc ale 3x lepiej jestem obsługiwany w PZU a Kredyt Bank a banki-konkurenci to juz prawdziwa przepaść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracKB Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: 82.139.15.* 23.11.03, 20:12 Bank totalnie źle zarządzany - już nigdy nie odzyska zaufania klientów. Moim zdaniem potrzebne szokowe zmiany kadrowe - nie tylko w zarządzie ale i w regionach. Ale narazie trzeba zabierać z tego banku depozyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.jwt.com.pl 24.11.03, 13:24 ludzie, spokoj! przeciez po to jest ten artykul, zeby nie panikowac! widac ze KBC dolozy pieniedzy, zeby rozpoczac wszystko od nowa, za bledy Pacuka beda jeszcze placic, ale to ostatni rok! spokoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filek Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 20:12 pieprzyć ten śmieciarski bank, warszawskie krawaciaki pójdą na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No i Hna Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:40 Koledzy z zarzadu i wysocy dyrektorzy wyprowadzali gigantyczne kwoty z KB poprzez spółki zależne. Ale o tym cała waszawka wie od prawie 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.telpol.net.pl 23.11.03, 20:58 kredyt bank to instytucja charytatywna daje kredyty i nie odbiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 21:36 Z tego co mnie wiadomo, to każda instytucja finansowo- ubezpieczeniowa, starając się o zezwolenie ministra finansów do prowadzenia działalności w Polsce musiała wyrazić zgodę na udziałwe w swoich władzach polskich przedstawicieli. Wiadomo z jakich kręgów:"niech Staszek spróbuje swoich sił w biznesie" Flamandowie dopóki nie przyszli do Polski umieli interesy robić, zresztą wcale mi ich nie żal, powinni wiedzieć,że z komuchami kapitalizmu sięnie zbuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buber Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: 195.136.36.* 24.11.03, 09:31 Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tresgo Jak nie wiesz co to śa eurodolary to chociaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:00 nie mów. Radze poczytać sobie jakis podrecznik o rynkach walutowych, w skrocie (zebyś zrozumiał) powiem Ci tylko ze to dolary sprzedawane w Europie - ale nie w kantorze (jezu) a np eurodolary to obligacje dolarowe emitowane przez np Elfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:08 beznadziejność, nie są zainteresowani klientem; szkoda tych co umoczyli swoje pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisio Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:48 A co z ,,gwiazdą'' polskiego rynku bankowego człowieka z pierwszych stron gazet ( też GW) Panem b.Prezesem Pacutem.Kto tak roz... Bank .Moim zdaniem Pacut dołaczył do ,,menagerów''takich jak Zaraska(Exbud),Heidrich( z Mostostalu Warszawa)którzy wyczekali na odpowiedni moment ,,zrobić deal''.A dzisiaj są na dob\rych emeryturkach z potężną kasą i mają wszystko w d...W cywilizowanym kraju już by mieli emeryturki ale \w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deLUC Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:18 A popos - zeby to byly tylko maginalne przypadki - ale nie, to norma - szmaciarze potafia powiekszac wlasny majatek tylko kosztem tego ktorym "zarzadzaja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dioo Tak tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.03, 00:03 Lepiej przecież siedzieć cicho jak BRE i jednym podpisem "zrestrukturyzować" 120 mln USD!!! (czyli świerć miliarda PLN) nieściągalnego zadłużenia ITI i udawać że wszystko jest OK. A to z powodu takiego, że główny akcjonariusz - Comerzbank nie dołozy ani eurocenta gdyby spadł współczynnik wypłacalności. Kondycja BK nie odbiega znacząco od kondycji pozostałych banków tej wielkości (nie wliczając banków detalicznych) i jest taka jak kondycja polskiej gospodarki czyli do dupy. Nota bene najwiekszy portfel nieregularnych ma ING BSK tylko nie pokrywa go rezerwami. Bryndza w portfelu jest i nie ma co ukrywac, ale w tym przypadku po prostu akcjonariusz - KBC ma wyjatkowo udany rok (po 9 m-cach 1 mld EUR zysku) i postanowił zamknąc sprawę za jednym zamachem nakazujac dotworzenie rezerw i podnosząc kapitał. A przy okazji - w Warcie nadal rządzi Kulczyk i to on wydusza na klientach "efekty cenowe" które później przełoży na cenę sprzedaży Warty Belgom. Tu Belgowie zagrali jak frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahoo Re: Tak tak IP: *.crowley.pl 24.11.03, 20:27 Ale pieprzysz koleś od rzeczy. Co to znaczy, że ING nie tworzy rezerw na złe kredyty: czy podlega jakiemuś innemu prawu bankowemu? A spójrz palancie na jego bilans, a dopiero poźniej sie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahoo rezerwy IP: *.crowley.pl 24.11.03, 21:32 Spojrzałem na strone ING. www.ing.pl/_itemserver/BSK_pr_am/Sab-qsr303.xls Odpisy na ryzyko kredytowe idą oczywiście w ciężar kosztów, a więc figurują w rachunku zysków i strat. ING przez 3 kwartały br. utworzył prawie 1,8 mld PLN rezerw, tyle, że zrobił to troche bardziej inteligentnie niz KB i rozłożył kurację wstrząsową w czasie. Prawdopodobnie lektura sprawozdań finansowych innych banków przyniesie podobne "odkrycia". PEKAO SA w ubiegłym roku utworzył rezerwy w wys. ca 1,5 mld PLN. Olbrzymie rezerwy utworzyły też wówczas BRE i Millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: 62.233.192.* 24.11.03, 04:01 a jeszcze jak przjerzałby przetargi budowlane w oddziałach to też stratę by zmniejszył, dziwne że zawsze pewne przetargi wygrywa tylko jedna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Kredyt Bank powinien upaść IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 24.11.03, 07:16 TO BANDA ZŁODZIEI I OSZUSTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Kredyt Bank powinien upaść IP: *.centrala.kbsa / 10.1.13.* 24.11.03, 09:06 A ty jesteś kretynem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT 32 Re: PKO BP powinien upaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:29 Jeżeli taki powód podajesz to prędzej upaść powinny PKO BP, BRE z krętaczem Kostrzewą na czele i Śląski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK kiedyś byłem klientem IP: 212.87.3.* 24.11.03, 10:45 Kiedyś byłem klientem tego banku. Początkowo bardzo go sobie chwaliłem - konkurencyjne stawki, dobra obsługa (w moim oddziale przynajniej). Jednak po pewnym czasie potrafiono pobierać jedynie (zwiększające się) opłaty - nawet PKO BP jest bardziej konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kiedyś byłem klientem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 19:23 A ja jestem klientem Kredyt Banku, mam tam konto firmowe i prywatne, wykonuję operacje zagraniczne i krajowe i uważam że jest to prawdopodobnie najtańszy z Banków tradycyjnych (nie wyłącznie internetowych). Poziom obsługi jest OK. a operacjach dewizowych i zabezpieczających ryzyko kursowe najlepszy ze wszystkich banków z którymi miałem do czynienia ( a było ich kilka ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indio BELGOWIE ZAPŁACĄ ZA KREDYTY PACUKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:44 udzielane kolesiom "na telefon" bez żadnych gwarancji. Pacuk był dobry, bo nie odmawiał potrzebującym wsparcia (oczywiście SWOIM potrzebującym) i zapewne Sojusz Lewych Dochodów bardzo żałuje tak zdolnego "menażera" (nie mylić z manager'em!!!) Ale miarka się przebrała z fundacją Bosco i stocznią Gdynia i tak KB może przy niekorzystnym zbiegu okoliczności i wzroście wkurzenia Belgów pójść na dno.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy Kredyt Bank przetrwa największy kryzys w IP: *.light.csk.pl 28.11.03, 15:18 Pewnie że przetrwa. A to cale zamieszanie klientow wynika z niewiedzy i niepewności. Najgorsze zawsze jest niewiadoma co będzie. Ja tam sie nie boję o los banku. Za duży aby upadł. Odpowiedz Link Zgłoś