Gość: XXX IP: *.chello.pl 19.04.09, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sss Re: Banki szukają oszczędności IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.09, 23:13 Może nie bedę przeklinał. Te procenty rzędu 0,4 miesiecznie to dla banku nijakie obciążenie, a dla nas strata, bo poniżej inflacji. Jeszcze oplacony dziennikarz i mamy cala machine powodujaca, że w niektórych krajach na mieszkanie zbieraja 2 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka oprocentowanie lokat jest ponizej realnych zysków 20.04.09, 10:09 oprocentowanie lokat jest ponizej realnych zysków. 5% z lokaty to wysokie oprocentowanie no chyba kogos tu pogięło inflacja 4% a moze i więcej, podatek Belki9 19% i gdzie tu zysk z lokaty. Chcielibyscie zeby ktos dał Wam kasę (równowartośc innych dóbr) za darmochę. Co skończyła się "darmocha" Szwajcarska? I co to za k...ska insynuacja w artykule ze niby banki podnosza opłaty przez wysokie oprocentowanie lokat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptr Banki szukają oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 06:04 Dla ratowania polskich banków zrezygnujmy z oprocentowania lokat... albo podarujmy bankom nasze lokaty! Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka jest kilka sposobów zeby lokaty byly tansze 20.04.09, 10:13 jest kilka sposobów zeby lokaty byly tansze 1. obnizac inflację a ta osttnio u nas rosnie (mamy tez ukrytą inflację w obnizaniu np. wagi towarów przy zostawieniu ceny) 2. obnizając koszty - zniesienie podatku Belki co ochoczo biecują nasi politycy wszystkich masci przed wyborami a po traca z pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Banki szukają oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 06:39 Kolejni do kolekcji. Kto następny? inwestujwsiebie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Banki szukają oszczędności 20.04.09, 07:58 jak dostałem wyciąg z tą informacją już zacząłem szukać innego banku. Na 100% do końca kwietnia rezygnuję z millenium. Bankomat Cash4you raz gdzieś widziałem, BZWBK też nie mam w pobliżu, a Euronet miałem 2. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Banki szukają oszczędności 20.04.09, 09:15 A ja mam w promieniu 500 m od domu 4 bankomaty BZWBK czynne 24/24h, natomiast EuroNet tylko jeden, czynny do północy (bo stoi w Tesco) i wypłaty to minimum 50 zł lub wielokrotność. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Od razu pomiń ING. 20.04.09, 10:38 U nich jest jeszcze gorzej. Własnie dostałem zawiadomienie, że za wypłaty z bankomatów innych niż ING będzie 3% od wypłacanej sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Od razu pomiń ING. 21.04.09, 09:03 Ale za wypłatę w Euronecie i ING jest ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Dzisiaj likwiduje tam konto i zachecam innych IP: *.szui.lublin.pl 20.04.09, 08:01 do tego samego. Jest duuuuzy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Banki szukają oszczędności 20.04.09, 08:12 Czas pożegnać się z Millenium... nie wiem rzeczywiście tym ruchem coś zaoszczędzą, mogą tylko więcej stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beram Re: Banki szukają oszczędności IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.04.09, 10:54 Zgadzam się. Idę im dzisiaj odnieść tę super kartę. Niech sobie ją zjedzą. Przy okazji zrezygnuję jeszcze z kredytowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Rozumiecie to w ogóle? IP: *.e-wro.net.pl 20.04.09, 08:20 Im zysk może spaść! Oni nie mówią o stratach, tylko o potencjalnym obniżeniu zysku !!! Bank nigdy nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka zmieniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 08:30 ja też zmienię bank, a millenium był mojm głównym bankiem od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: zmieniam IP: *.era.pl 20.04.09, 08:42 Ja nie zamierzam zmieniac banku. Nie korzystalem z Euronetu dla kart Millenium, bo mam dodatkowo konto w mBanku (tam jest za darmo z Euronetu). Generalnie ten bank jak dla mnie jest OK. Za to nie widze jak na razie innego lepszego. Mialem juz konta w innych bankach i wcale tak fajnie nie bylo. Przynajmniej dobrze, ze jest jakis wybor, a nie jak kiedys PKO albo skarpeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: zmieniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:33 zapomniałeś Misiu xxx, że mbank wykonuje te same ruchy co millenium po 2 tygodniach. JESZCZE jest euronet dla mbanku, ale to kwestia chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: zmieniam 20.04.09, 13:52 Ciekawe, czy te chore rewelacje się potwierdzą. Bo mam wrażenie, że jednak typowo internetowe konta w mbanku prowadzone są na innych zasadach niż w tradycyjnym banku. Dlatego np. nie płacę haraczu za prowadzenie konta, przelewy są bezpłatne. Dlatego proszę wytłumaczcie mi, po co ludzie trzymają kasę na rachunku i za to płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: zmieniam IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 20.04.09, 16:19 masz zle wrazenie. konta w mbanku dzialaja na takich samych zasadach co w kazdym innym banku, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Rozumiecie to w ogóle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 08:49 jak sie chce zarabiac tysiace i chodzic pod krawatem, to trzeba klientow opierd.lic z kasy..... gdyby wyrzucili tych prozniakow, ktorzy dostaja wysokie pensje, to oszczednosci nie musieli by szukac na zewnatrz...... szaremu wyrobnikowi placa grosze, a panisko dostaje tysiace - a kto wykonuje wieksza prace????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Ciekawe na co zmienicie? Na Nordea? IP: *.polskieradio.pl 20.04.09, 08:41 Próbowałem założyć konto w Nordea. Złożyłem wniosek w internecie. Zadzwoniła konsultantka potwierdzić dane, umowa miała dotrzeć kurierem w 2 dni. Nie dotarła przez 2 tygodnie. Po telefonie do banku arogancki pan mówi, że jak się nie podoba, to żeby zrezygnować i nie podpisywać umowy (gdyby się kurier jednak pojawił). Kurier się pojawia, nie podpisuję. Za 2 dni dzwoni pani z wyrzutem, że nie podpisałem, żeby przemyśleć, że zadzwoni za 2 dni. Dzwoni... po 2 tygodniach. Ja odpuszczam. Czego można się spodziewać po banku, który już na etapie pozyskiwania klienta jest niesolidny? Obawiam się, że generalnie wszędzie będzie tak samo. I zostałem w Millennium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milleniowiec Re: Ciekawe na co zmienicie? Na Nordea? IP: *.kp.pl 20.04.09, 08:49 JA też nie zamierzam rezygnować, ciekawe który bank dałby mi teraz kredyt hipoteczny z oprocentowaniem 1,2% i pozwolił założyć lokatę z oprocentowaniem 8%?? Ma ktoś jakiś przykład?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdys Re: Ciekawe na co zmienicie? Na Nordea? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:03 Zeby zalozyc lokate 8%, z ilu produktow banku trzeba korzystac ? Bo ja wiem, ze nie z jednego... takze wiecej zezra oplaty niz dostaniesz tego g..go oprocentowania. Dzial PR millenium dziala bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter Wlasnie dlatego nalezy zmienic bank i to szybko! IP: *.bb.sky.com 20.04.09, 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Ciekawe na co zmienicie? Na Nordea? 21.04.09, 08:15 A teraz wytłumacz nam i sobie dlaczego - według twoich słów kredyt jest wyraźnie niżej oprocentowany od lokaty. Jak to możliwe? A może właśnie wziąłeś 1 000 000 zł kredytu i wpłaciłeś na lokatę? ;-))) Ale jeśli przypadkiem tak nie jest, jeśli przypadkiem pominąłeś "opłaty lotniskowe i za wystawienie biletu", to nie chrzań głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnitz Banki szukają oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 08:45 "Wszystko dlatego, że banki muszą płacić słone odsetki od depozytów (nawet 6-7 proc. rocznie), a z drugiej strony odchorowują niskie marże udzielonych w ostatnich dwóch latach kredytów hipotecznych." Hmm... z powyższego wynika, że lokat w bankach mamy prawie tyle co kredytów hipotecznych... hmm.. No to cieszmy się, bo Polacy to bogaty naród...I zapobiegliwy... Tu sobie wezmę 300 tys kredytu, a tu sobie, żeby się zabezpieczyć założę lokatkę na 200 tys... A na poważnie. Moja marża kredytu wynosi 2% powyżej euriboru. Z tego wynika, że każde 50 tys kredytu może rocznie "opłacić" 3 lokaty po 16,7 tys. Rocznie! Czy słyszeliście o lokatach na więcej niż rok? Czy słyszeliście o kredytach hipotecznych na mniej niż 5 lat? "W ciągu 11 miesięcy 2008 roku zadłużenie gospodarstw domowych zwiększyło się o ponad 91 mld zł (35,3 proc.). Dla porównania w całym 2007 roku było to 70,5 mld zł, rok wcześniej - 46,6 mld zł, w 2005 roku niewiele ponad 25 mld zł, zaś 4 lata temu - 13,5 mld złotych." ta informacja pochodzi z serwisu money.pl. Ciekawa jestem czy mamy w Polsce 4 razy mniej lokat bankowych... I kto w takim razie je zakłada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: pier... ROR IP: 212.33.71.* 20.04.09, 08:54 lepiej zalozyc konto oszczednosciowe np. w Pocztowym. bezplatne. sa haczyki, bo wyplacic bezplatnie mozna raz w m-cu ,ale jak wybierasz cala wyplate to latwiej gotowka dysponowac,a jak cos zostaje to masz 4-8% w stos. rocznym kapitalizowane co miesiac ( - belka rzecz jasna ). karte tez daja jak ktos chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rah-v Re: pier... ROR IP: 88.220.105.* 20.04.09, 09:39 No jasne, dlatego że Millenium podwyższa opłaty za euronet zmienię konto na takie, z którego płacę za każdą wypłatę z konta (poza pierwszą). Świetny, zaiste interes! A konto oszczędnościowe na bardzo podobnych warunkach to i millenium oferuje. Żeby było jasne, nie pracuję w millenium, mam tam konto i też uważam, że to jest złodziejska zagrywka - ale proponowane przez mk lekarstwo jest gorsze od choroby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: pier... ROR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 09:49 A jeszcze niedawno było 6-8%. Po obniżce zdecydowałem się na GetIn (też oszczędnościowe - 6%). Ograniczona ilość wypłat (1-3) to norma w przypadku kont oszczędnościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Żegnaj Banku Millenium IP: *.96.80.13.telemedia.pl 20.04.09, 08:47 Tak to właśnie traci się klientów. Pa Pa pA Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Banki szukają oszczędności 20.04.09, 08:48 Ja podobnie jak inni TU piszący w pierwszym odruchu myślałem o zmianie banku. Ale po analizie oferty innych "bankowców" doszedłem do wniosku, że Millennium nie jest gorsze od innych i nie wykonuję żadnych nerwowych ruchów. Przysłowie mówi Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - i to się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Banki szukają oszczędności 20.04.09, 08:56 A Alior Bank? Wiem, że dopiero ruszają i dlatego chcą zdobyć jak najwięcej klientów więc kuszą tanią ofertą, ale przez te kilka miesięcy można naprawdę troszkę zaoszczędzić zanim oferta "wróci do normalności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bism Re: Banki szukają oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 09:46 Alior ? Ten który overnighta obniżył z realnego 5,5% na 3,5% bez specjalnego rozgłosu ? Ten który głośno krzyczy o bezpłatności konta a w rzeczywistości każe płacić 3 PLN miesięcznie za kartę debetową ? To ile można zaoszczędzić przez kilka miesięcy w porównaniu z innym bankiem ? Żeby nie było : nie mam tam konta, mam gdzie indziej za które płacę ponad 20 PLN miesięcznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Banki szukają oszczędności 20.04.09, 10:12 Na szybko licząc to w Millenium za konto + plus ubezpieczenie kart płace ok 10 zł miesięcznie + wypłaty z bankomatów. W Alior 3zł tak jak napisałeś 3 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Banki szukają oszczędności IP: 156.17.238.* 20.04.09, 11:15 chyba jesteś z milenium :) są banki z dużo lepszymi ofertami .... np konto bez żadnych opłat :) nie płące za karte, nie za przelewy i nie za założenie.... nie obchodzi mnie z czego bank sie utrzymuje... ale mam dobre warunki .. poszukaj znajdziesz :) m.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zego A ja rozważę zmianę banku, bo milennium ma gorszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:57 internetową od innych banków. Jedyne co mnie trzyma w tym banku to fakt, że mam go pod nosem i jestem w nim od 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioom Nic nowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 08:54 Wszędzie jest tak samo. Bez sensu jest rezygnować z jednego banku na rzecz innego. Dziś przejdziecie z Millennium do BZ WBK a jutro tamci też coś wykombinują. I co wtedy? Też zrezygnujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss no pewnie IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 20.04.09, 16:24 tak, tez zrezygnujemy, zamiast sie dawac walic w d..e bez wazeliny. I tak bedziemy rezygnowac do skutku, az ci zlodzieje zrozumieja. Skutecznosc sprawdzona juz kiedys na mbanku, gdy chcial wprowadzil oplaty za przelew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg Banki odchorowują niskie marże...... IP: *.matrix.pl 20.04.09, 09:12 "banki (...) odchorowują niskie marże udzielonych w ostatnich dwóch latach kredytów hipotecznych" według artykyłu GW z czerwca 2008, czyli jeszcze z okresu tzw. "niskich marż": "O ile średnia marża przy kredytach hipotecznych naliczana przez banki w państwach Unii Europejskiej wynosi obecnie 0,67 proc., to w Polsce - średnio 1,1 proc. A jeśli wziąć pod uwagę tylko kredyty w złotych - nawet 1,2-1,3 proc. Największy dystans dzieli polskie banki od niemieckich i francuskich. Tam średnia marża przy kredytach hipotecznych nie przekracza 0,35 proc. Przy wysokich kwotach kredytów wyższa marża oznacza dla banku spory zarobek, a dla klienta znaczny koszt - nawet kilkanaście-kilkadziesiąt złotych na każdej miesięcznej racie." bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikadoros Banki nas okradają!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:23 A nie lepiej zrobić bojkot!, ja już zrezygnowałem z konta, oddałem kartę kredytową i pobieram pensje w księgowości, owszem może to wygląda jak za dawnych czasów ale przynajmniej nie daję się OKRADAĆ instytucji która już dość przez 20 lat mnie okradła i nie ma żadnych przywilejów ani szacunku do starego klienta, jeśli tak to ja po rozmowie też ich mam tam gdzie słońce nie dochodzi! i czuję się z tą decyzją bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Banki nas okradają!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.09, 20:21 O ile pracownicy (i emeryci/renciści) mają jeszcze jakiś wybór, o tyle osoby prowadzące działalność muszą mieć konto w banku. Banki o tym wiedzą i doją. A na marginesie, utkwiło mi jedno z trafnych spostrzeżeń JKM - kiedyś młody człowiek pożyczał pieniądze od swojego ojca lub dziadka. Dziś ojcowie i dziadkowie pieniądze trzymają w banku, a bank pożycza ich synom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Banki szukają oszczędności. Klienci Millennium ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 09:16 W ubiegły piątek zlikwidowałem konto w Millennium. Ulżyło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atott Banki szukają oszczędności IP: 83.238.4.* 20.04.09, 09:24 Proponuję zlikwidowac trochę oddziałów tak , aby ulica Grojecka nie byla ulicą bankową, to samo dotyczy pl Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Banki szukają oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:00 To,gdzie znajdują się banki w dużej mierze zależy od władz miasta.Wiadomo,że banki są w stanie płacić więcej za wynajem niż np.kawiarnia,a dla władz liczy się przede wszystkim kasa.Dlatego mamy ulice bankowe,ale jest to też udogodnienie dla nas- banki w jednym miejscu nie trzeba szukać.Zmienić bank jest łatwo,ale trafić na taki,z którego będziemy zadowoleni trudno.Dopiero z trzeciego banku jestem zadowolona.Miła obsługa,infolinia 24 h,wszystko mogę załatwić telefonicznie,konto internetowe,profesjonalne zabezpieczenia,a jeśli jestem już w oddziale to brak kolejek.Konto w banku mam od kilku lat,dlatego jestem dla banku osobą wiarygodną,ale ja po swoich doświadczeniach z innymi bankami stosuję zasadę ograniczonego zaufania do wszystkich banków tzn.czytać co się podpisuje,pytać,nie brać wszystkiego co podsuwa bank pod nos i kusi,po prostu-rozsądek i myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Banki szukają oszczędności IP: *.chello.pl 20.04.09, 09:29 nigdy nie mozna bylo tanio korzystac z ponad 1,7 tys. bankomatów Euronetu, poniewaz ta oferta obejmowala tylko bankomaty euronetu zlokalizowana poza placowkami innych bankow, a takich nie jest za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juniper Re: Banki szukają oszczędności IP: *.aster.pl 20.04.09, 14:22 ??? Jest ich BARDZO duzo. Sciany, stacje benzynowe, stace metra (wiem, to akurat tylko w W-wie), zwykle duze dworce... Przychodzi mi do glowy tylko jeden Euronet w lokalu banku w mojej okolicy (w Lukasie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Re: Banki szukają oszczędności IP: *.eeft.com 20.04.09, 15:38 Bzdura - Millennium dawało każdy bankomat Euronet po 1zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony_Klient a najgorzej łupi BRE (Multibank i mBank) IP: *.frh.faurecia.com 20.04.09, 09:31 W najgorszej sytuacji są klienci Multibanku posiadający kredyty w CHF. W tej chwili nie ma sensu przenosić kredytu do innego banku (zrealizuje się stratę na wzroście kursu franka), więc Mutlibank (i mBank, bo to ta sama marka BRE) podwyższa niesamowicie odsetki od kredytu. Jedyny sposób na bank - sprawa w sądzie. Już UOKiK złożył w tej sprawie pozew sądowy przeciw BRE. A teraz podwyższają opłaty za konto i wszelkie możliwe opłaty. Jak tylko będzie okazja (koniec kryzysu) dziesiątki tysięcy ludzi ewakuują się z tych banków. A na razie - proces sądowy. I aktywność na stronach oszukanych klientów: www.nabiciwmultibank.pl www.nabiciwmbank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: a najgorzej łupi BRE (Multibank i mBank) IP: *.amuz.wroc.pl 20.04.09, 09:47 możesz podać więcej szczegółów tych większych opłat? (nie tylko kredytu) mam tam konto i o żadnych podwyżkach nie słyszałem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Spoko, spoko IP: *.ghnet.pl 20.04.09, 10:49 Właśnie wypowiedziałem im kredyt odnawialny na 100tys i kartę kredytową. I szukam innego banku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: a najgorzej łupi BRE (Multibank i mBank) IP: 156.17.238.* 20.04.09, 11:18 ale ty piszesz o kredytach a nie o konach oszczednosciowych tak jak w artykule... a te są chyba najatrakcyjniejsze w mbanku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty mbank Pan "heh" to chyba mbank:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:27 dobrze, że pisze o kredytach bo to ściśle powiązane z r-kiem. Szanowny mbank zażyczył sobie prowizji od nie wykorzystanej kwoty kredytu. Dobre co. Za dopisanie kilku cyferek na stronie internetowej klient, który zapisu nie urzeczywistni musi zapłacić 3%!!! Paranoja. Radze szukać innego banku niż m. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Z tym że to bzdura 21.04.09, 09:08 Czytałem o tym, polecam art. w którejś Polityce: 1. Strony stopmBank i nabiciwmbank prowadzą "społecznie" jacyś informatycy, którzy sami nie mieli kredytu. Już widzę to społeczne zaangażowanie, pracę za darmo, opłacenie domen... 2. Sprawa dotyczy kredytobiorców sprzed KILKU LAT. Fakt, ja bym takiej umowy w życiu nie podpisał, a oni mieli możliwość refinansowania - w BRE, lub u konkurencji. Na konkurencyjnych zasadach. 3. Owi kredytobiorcy najbardziej dostali w d. w wyniku zmiany kursu franka. Ich ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hit Kicker mam konto w Millennium, a kartę do bankomatu w IP: 213.150.228.* 20.04.09, 09:57 Mbanku - Euronety za dormochę, czyli wilk syty i owca cała. Trzeba tylko sobie przelewać cash z millennium do mbanku :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: mam konto w Millennium, a kartę do bankomatu 20.04.09, 12:59 Oczywiscie, trzeba miec trudny charakter zeby z wlasnej woli miec konto w Millenium czy innym tego typu wymysle. Jak na razie to mBank i multibank przy pewnych prostych warunkach jest calkowicie darmowy wiec te pianie anty-mbankowe jest drazniace. Tutaj znowu te same teksty - bankierzy nasz oszukuja. A kto komu karze miec konto w pko bp??? Jak ktos chce to ma i tyle. Millenium, Getiny, wbk - wszystko to banki badz banczki ktore od zawsze zdzieraly ile wlezie z klienta i przy kazdej okazji. I tak bedzie zawsze. Jak na razie to i mBank i multibank jest darmocha, wiec wg mnie nie ma co piac bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Banki szukają oszczędności. Klienci Millennium ... IP: 213.77.0.* 20.04.09, 10:52 na h** komu te banki?? przecież to trzeba utrzymywać, a nic pożytecznego nie daje, wszystkie towary droższe, bo muszą opłacać marżę za płatności kartą, wszystko droższe, nawet jak się nie płaci kartą!! wszystko droższe po to by te pasożyty mogły bydować nowsze pałace i płacić sobie bajońskie pensje!!!! :/ h** im w d*** jak dla mnie mogą nie istnieć Odpowiedz Link Zgłoś
owrank w nordea i bph wszystkie bankomaty sa za free 20.04.09, 11:20 w Nordea i BPH sa cąłikiem niedrogie konta gdzie WSZYSTKIE bankomaty na terenia Polski sa za darmo i wtedy problem rozwiązuje się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeotmsd Niech sobie każdy policzy czy płacenie za obsługę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:01 bankową w milenium prawie 600 zł rocznie, to dużo czy mało (srednio opłaty za prowadzenie rachunku, bankomaty, ubezpieczenia, dwie karty ). Są banki, które mieszczą się 200-300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADI Banki szukają oszczędności. Klienci Millennium ... IP: *.piekary.net 20.04.09, 11:26 Opłata za karte kredytową 75 zł paranoja . W MILENIUM powinni podzielić klientów bo inaczej niech ją sobie wsadzą do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny Za każdy przelew 10zł od maja w PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:58 tylko w regulaminie który dostałem jest to tak poukrywane że bardzo ciężko dojść do tego o co chodzi. Za każdy przelew internetowy teraz płacę 0,50 PLN a od maja w ramach "polepszania jakości usług" będę płacił 10 PLN. Dodam że miesięcznie robię około 10-15 przelewów. Dotychczas kosztowało mnie to do 10zł na m-c a teraz 150zł !!??!! Już biegnę po swoje pieniądze do banku i wypłacam wszystko. Niech sobie pobierają od innych ŁOSI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ..koci lament!!!! Banki szukają oszczędności.... IP: 217.97.182.* 20.04.09, 12:07 Na każdym rogu,każdego miasta,miasteczka po kilka oddziałów banków,centra miast to istne "BANKOWISKA".....i kto za to ma płacić ,oczywiście KLIENT,a komu to potrzebne??????A może istnieje drugie dno tego procederu w postaci "nadprowizji" za podpisywanie wieloletnich umów na dzierżawę-wynajem lokali!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś