Dodaj do ulubionych

Projektujecie sobie ubrania?

03.10.09, 12:07
Ostatno bardzo zainteresowała mnie moda.
Chciałabym mieć takiego cos..swojego.
W sensie ,że swój własny,niepodważalny styl ,którego nikt nie będzie miał.
Myslałam o pomieszaniu kilku stylów np. vintage itp.
Ale najlepszym rozwiązaniem było by projektowanie sobie ubrań samemu,wyrażanie
siebie przez swoją twórczosć ,kreatywnosć.
Znam kilka osób ,które same projektuja ubrania ,kupuja jakies bluzki w
sklepach z używaną odzieżą i przerabiająsmile

Czy wy również same przerabiacie ,projektujecie ubrania?
Jeżeli taak ,to jak?
Jaki macie styl?smile
Obserwuj wątek
    • claudunia Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 13:03
      ?smile
      • kathrein Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 13:15
        Ja nic takiego nie robię.. nie potrafię xd
        • pati8989 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 13:19
          ja czegoś takie nie robie , wole sobie kupić bluzkę taką która mi się podoba i
          będzie .
          • thebolndixd Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 13:41
            Taaaa. 5 razy. . . . big_grin
          • sloneczko5655 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:28
            ja czasami??
            Kiedyś miałam brzydka czarna spódnicę ale dziadek mi ja skrócił. Teraz nosze ja
            do rożnych bluzek naciągam pod biust i zakładam szeroki pasek. Moim zdaniem nie
            trzeba wywalac starych albo ubrań które się nam nie podobają. Trochę pomysłu i
            macie nowy i niepowtarzalny ciuchsmile
            • koaal Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 12:15
              sloneczko5655 napisał(a):

> ja czasami??
              > Kiedyś miałam brzydka czarna spódnicę ale dziadek mi ja skrócił. Teraz nosze ja
              > do rożnych bluzek naciągam pod biust i zakładam szeroki pasek. Moim zdaniem nie
              > trzeba wywalac starych albo ubrań które się nam nie podobają. Trochę pomysłu i
              > macie nowy i niepowtarzalny ciuchsmile

eeee .. sciana ... xdd
            • dagas95 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 12:32
              ja nie projekyuję..albooo... moze tak troszkę ;D
              kupuję sobie jakiś kolorowy gładki top a później chwytam markera linikę i włuczkę i
              zaczyna się zabawa ^^
              najpierw liniką i ołowkiem linie na których będzie biegł tekst póżniej markerem kontury
              literek, a na samym końcu kolorową muliną lub włuczką wyszywam środek ;] efekt...
              OLŚNIEWAJĄCY ^^ i wszscy się mnie pytają gdzie kupiłąm tak bąbową koszulkę a jana
              to "tajemnica... suspicious"
              big_grinbig_grinbig_grin

PS: powodzenia ^^
            • bellscullen Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 17:16
              ja nie po prostu kupuję ciuchy które mi się podobają i tylecoolcoolsmirk
          • blondi727 :) 03.10.09, 21:13
            A ja wlasnie myslalam ostatnio czy by cos sobie nie pozmieniac smile
            maszyna i naprzod ;D
            • atka130 Re: :) 05.10.09, 16:31
              Ja nie projektuję sobie ubrań, choć ostatnio zastanawiam się nad tym.
        • xmadziusx Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 19:52
          To trzeba umieć projektowaćbig_grin Ale to ciekawa przygoda byłaby z tym
          projektowaniem ;]] big_grin
        • 07tofik Re: Projektujecie sobie ubrania? 05.10.09, 20:47
          ja bardzo interesuje się aktorstwem i literaturą, ale w wolnym czasie coś tam
          skrobnęsmile, bardzo mi się podoba styl Kristen Stewart - taki luźny swobodny ale
          i nie odbiegający od najnowszych trendy, modą też się interesuje
      • natuska412 przeczytaj . XD 03.10.09, 19:24
        ja lubię się ubierać jak to moja mama mówi ' łajzowato ' . XD długie bluzy , czapki , ,
        adidasy itd. pomysł robienia swoich ciuchów nie jest taki zły , można by spróbować na
        jakichś normalnych białych bluzkach , tak żeby potem nie żałować . ale jeszcze nigdy ,
        przenigdy nie próbowałam . OBIECUJE ŻE SPRÓBUJE . wiem że nie pomogłam , ale lubię
        odpisywać na forach . : *
        • misia19978 Czytu Czytu 03.10.09, 19:59
          No ja sobie nie projektuje ubrań bardziej stylizuje kupuje ubrania
          Potem się ubieram
          praktycznie ubieram się no tak inaczej troche
          No mam duzo bluzek z Myszką Miki i nawet czapke więc ubieram bluzke z myszką rurki
          trampki i to wszystko w barwach wiosny tylko czapka czarna
          No albo spódniczka
          A jak chodzi o galowe jakieś do dodatki krawat
          i wgl nie obejdzie się bez za dużej bluzy kocham takie
          no i czapki i wgl nie jestem ikoną mody bo ubieram to w czym czuje się wygodnie
          a nie to co właśnie było najpopularniejsze w paryżu bo jak widze te wczystkie
          francuzki to normalnie każda tak samo krótkie spodenki leginsy bluzka czapka
          płaszczyk i apaszka wszystkie tak samo żadna się nie wyróżnia dlatego lubie ten
          kraj bo tam się strasznie wyróżniałam wink
          i wgl lubie mój styl
          • pink_rulez Re: Czytu Czytu 04.10.09, 14:16
            Ja projektuję prawie non stop. Chcę być projektantką mody więc się wprawiam.
            Niestety nie mam w domu maszyny, więc nie mogę sama sobie szyć.sad
      • 12miley12 Re: Projektujecie sobie ubrania? 04.10.09, 11:06
        ja też zainteresowałam się teraz modą ale nie kupuje ciuchów w lumpeksach
        uncertainraczej w markowych sklepach robię zakupy typu Butik , Reserved smirkitp. ale
        trochę je przerabiam dodaje do tego np. do spodni jakiś łańcuszek albo brelok a
        tak mój styl taki pomieszany trochę uliczny , hip hopowy , dziewczęcy jednym
        słowem mieszany big_grin
        • pandziucha tak. 09.10.09, 11:50
          Ludzie, jak Was nie interesuję to po, co wypowiadacie się w tym temacie?
          Poza tym to chodzenia na zakupy to nie jest interesowanie się modą.

Co do tematu to tak, projektuję ciuchy.
          Przerabiam stare albo szyję od podstaw.
          Jak ktoś chce zacząć to polecam przeglądanie blogów szafiarek na których często sa pokazane ich DIY (Do It Yourself - Zrób to sam) rzeczy i instrukcja, jak daną rzecz zrobić. Również można wybrac się do biblioteki i poszukaćm, jakiś książek na ten temat. Ciekawe można znaleźć też w empiku.
          winkwink
    • im_rebel Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 13:46
      nie umiem szyć.
    • ketrin Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 14:20
      rysuję sobie czasem jakieś stroje, różnego stylu XD
      • diamond_girl12 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 14:31
        Ja kiedyś projektowałam (tzn. szkicowałam, ale nie przerabiam/przerabiałam ubrań).
        • beniaxd Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:05
          Czasami tam sobie rysowałam ale nigdy nie przerabiałam ubrań tongue_out
        • karolcia. ^^ 03.10.09, 19:05
          Projektować- tak.
          Przerabiać- nie.

bałabym się, że zniszczę ciuch surprised
      • bbika Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:45
        ketrin napisał(a):

> rysuję sobie czasem jakieś stroje, różnego stylu XD

Ja też tak robiębig_grin
      • swan Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:57
        Ja se ciuchów nie szyje. Kupuje takie jakie mi się podobają. Mam oryginalny styl
        i mi on odpowiada. Chyba wole już kupić coś na prawdę fajnego co mi się podoba
        niż jakąś cierke, a potem ją przerabiać. Za bardzo pracochłonne xd. Ale jak
        lubisz szyć i dobrze ci to wychodzi to nic złego. wink Też miałam taki czas gdy
        interesowałam się modą i niestety do teraz mi tak pozostało. Uwielbiam mieć na
        sobie coś modnego i wyróżniającego się. ;D pozdrawiam ;*
    • x_alice_x Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:07
      rzadko przerabiam , ale jak już to robie to porządnie . Coś doszyje , coś odpruje , coś się
      zafarbuje i wychodzi cudo . Ale wole kupować jakieś uniwersalne ciuchy które potem
      można połączyć praktycznie z wszystkim . ;D Mój styl - nieokreślony.
      • wand Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:10
        To jest tak... Doszywam naszywki xd, dopinam brożki, mieszam styl retro z nowymi
        dodatkami, ale nigdy jeszcze nie pociachałam bluzki - wg. mnie lekka przesada. xdd
    • anyykax33 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:13
      Ja chodzę na zajęcia krawieckie do MDK big_grin Szyjemy na maszynach. Przerabiamy
      sobie spodnie, bluzki oraz szyjemy nowe. big_grin Jak mieszkasz w jakims miescie gdzie
      jest Młodziżowy Dom Kultury to mozesz zobaczyc czy mają zajęcia krawieckie big_grin
    • papiszonek yy prosto 03.10.09, 19:13
      ołówek i zeszyt i malujesz co ci się podoba dużo zeczy sobie już zaprojektowałam

wiesz co robie przerabiam sobie stare ciuchy coś doszywam albo odcinam i mam tak jak
      by nowe!! pzdr.
    • karoleczka Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:13
      Prubowałam kiedyś zrobić sama jakieś ciuchy ale mi nie wyszłouncertain Ja tam wole kupić sobie
      w sklepiesmile a mój styl to sportowy ale uwielbiam też nosić koszule w kratke itp.big_grin
    • selenka666 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:13
      ja projektuje suknie wieczorowe, na co dzień i i krótkie także buty w stylu
      Louboutin'a surprised
    • shante Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:18
      najpierw zastanow sie co bys chciala przerobic i naucz sie obslugiwac maszyne do szycia i poslugiwac nitka i igla..tongue_out
      ja raz przerobilam stare jeasny, ktore byly za krotkie, zrobilam z nich szorty z jakimis naszywkami i postrzepionymi koncami..wink
    • koteczek15 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:20
      ostatnio zainteresowałam się moda bardzo bym chciała projektować ubrania tylko
      mój styl nikomu się nie spodoba <szkoda>.
      <33 ;**surprised
    • aguulka Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:21
      a ja po prostu idę do sklepu, jak mi się coś spodoba to kupuję, a jak nie to idę
      do następnego i tam próbuję coś wyszukać fajnego . nic nie przerabiam lub coś w
      tym stylu ..
    • prinsesska Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:25
      Ja tak i to częto.
      Nawet moge zrobić na zamówienie,
      FREE(trzeba wysłać bluzke)!!
      Dlatego głownie kupuje w lupeksie i tak jaby krzyżuje dwie bluzki.
      Tych orginalnych niestety niesad
      Raz nawet udało mi się z robić sukienkęsmile
    • lusiiaczek_joe Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:28
      Mnie również zainteresowała moda. Nie projektuje sama, bo rzadko kiedy mam czas,
      ale mam kilka sprawdzonych sposobów. Kupujemy bluzkę z np. H&M, kupuje farbki do
      ubrań i takie specjalne pędzelki, a potem rysujemy to co chcemy. A jeżeli chcemy
      własny krój rysujemy na kartce to co chcemy, kupujemy materiał i dajemy
      krawcowej. Wtedy wychodzi taniej. ;].
      • paula7134 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:54
        kocham modę i wszystko co z nią zwiazane ale nie przerabiam ciuchów , kupuje
        drugie albo jakies bardzo orginalne *

nie weim czy dobrze napisałam ;D
    • lusia. Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:32
      heh, ja tylko bardzo, bardzo często zamawiam sobie nadruki na koszulki.
      Kupuje sb jakąś fajną czystą koszulke, zanosze ją do sklepu,
      prosze np. aby na niej znajdowalo sie zdjecie z tisdale, ktore daje razem z koszuklką, lub
      zamawiam sb tylko napis i juz mam cos w zasadzie 'projektu' swojego ciucha .^^

przerabiac to a raczej nie probowałam, no chyba ze ucinanie nogawek od jeansow i
      przerabianie ich na spodenki, czy np. naszywanie latek, cekinow, guzikow na odzież..
    • beautiful_ Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:34
      O świetny temat ;D Ja od dawna się interesuję modą ale jak coś mi się zaczyna
      podobać bo np, w tv zobaczę to to zaczyna do sklepów wchodzić i wszyscy dookoła
      to mają więc to głupio mieć rzecz którą mają wszyscy ;D Więc chcę zacząć kupować
      takie tanie t-shirty jednolitego koloru i na dobry początek chcę jakoś go obciąć
      i np kupić taki spray do ubrań który się nie zmywa i jakieś wzory dodać lub
      napisy ;D a jak mi to przyzwoicie wyjdzie to postaram się zaprojektować jakieś
      takie bluzki czy spódniczki ^^ Ale na razie nie mam konkretnych pomysłów ani
      stylu ;P
      • katsuumi_17 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:35
        Projektować to kiedyś sobie projektowałam, ale były to tylko pojedyncze bazgroły ;D.
        Brak mi kasy na krawcową, która mi to uszyje, materiały czy coś. Chociaż przyznam, że
        przerabianie kupionych ubrań po swojemu jest naprawdę oryginalne.
    • kasia036 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:36
      Ja nie. Ale pomysle nad tym smile)
      • k.arolina Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:49
        Kiedyś doszyłam parę guzików do zwykłego czarnego golfu,a oprócz tego nic nie
        robiłam.
        Wql.dzięki za ten temat,bo przypomniałam sobie ,że mam 2 pary spodni,których nie
        noszę i planuję je przerobić na krótkie smile)
        ;**
    • msthic Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:49
      Ja czasami rysowałam projekty ale tak żeby robić ubrania to nie. Nie mam do
      czegoś takiego ręki. xD Wole np. robić komplety, czyli różne ciuchy dobieram i
      powstaje fajny strój. wink Mój styl?? Sama nie wiem xD No taki mój xD
    • ninuchaaxd Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:53
      ym , ja nie .. ale moje koleżanki tak !
      są w tym świetne !
      same projektują i szyją .

wysłałam im link tego forum .. może potem napiszą jak ; )
    • sunsmile_ Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 19:54
      czasem projektujee , ale rysuje bazgroły itp.
      taak to nie ! lubię coś kupi ć i potem na sobie łączyć !
    • emomiss_26 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:00
      nie za bardzo, bo nie potrafię, ale mam zamiar kiedyś spróbować na starych jeansach czy czymś big_grin
    • basiula1996 Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:01
      kiedyś projektowałam ale teraz już niecrying ale właśnie ten temam mi przypomniał , że mam
      w garderobie 7 par nieładnych jensówsmile trzeba je przerobić smile dięki smile
    • lovebug Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:02
      ja szyłam w szkole mody. ;P
      mam suknie balową.

to trudne nie polecam. ;Pshock
    • lola234 ;D 03.10.09, 20:19
      ja nic takiego nie robię smile

• lola234 Re: ;D 03.10.09, 20:21
        ale jak już o tym mówimy to ja myślałam żeby kupić zwykłą piałą czystą bluzkę i dać
        znajomym żeby coś na niej napisali xD

gwarantuję, że nigdzie takiej nie kupicie ;P
    • twilightmegafan Re: Projektujecie sobie ubrania? 03.10.09, 20:21
      ja mam wielkom garderobe big_grin, ubrania mam zazwyczj drogie bo na sezon lece do paryza,
      albo cioci mi ze stanow przysyla,big_grin baedzo sie angazuje w mode , ale zrobic tak zeby
      niemal nikt z mojej szkoly to robie tylko ze kupuje z daleka, a przerabiam sukieniki,: tak to
      nie sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka