karolka20133 24.10.09, 12:55 Kotku... mam prośbę do cb i do was wszystkicg ^^ czy macie jakies fajne chwyty na goataer.. bylabym w ogole za tym zeby wziac i zalozyc na kotek.pl taki temat jakmuzyka - giatra chwyty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suzan. Re: Gitara:) 24.10.09, 13:57 a co rozumiesz przez "fajne chwyty" ? Chwyty jak chwyty, trzeba je umieć żeby grać, a żeby stworzyć coś fajnego to już kwestia połączenia ich Odpowiedz Link Zgłoś
paula192 Re: Gitara:) 27.10.09, 19:25 super że jest taki wątek.ja myśle kupić sobie gitarę i sama się zacząć uczyć z neta lub książek orientujecie się czy dam tak radę?? Odpowiedz Link Zgłoś
q. Na na na. 27.10.09, 22:00 Grałaś kiedyś na gitarze, miałaś kiedyś z nią doczynienia? ;q TADAM.f tu masz chwyciki i układasz sobie paluszki tam gdzie kropki w zależności jaki akord chcesz zagrać A, a, B, b, C, c etc.. Jak chcesz zagrać jakąś posenkę: może gustujesz w... Taylor Swift? XD Teardrops On My Guitar Musisz wyczaić rytm i grasz "z literek" układając odpowiednio swoje paluszki. UWAGA: palce mogą Cię boleć na począdku. przyciskaj mocno, aby wyszedł czysty dźwięk. ; )) Opuszków palców ręki tej którą przyciskasz najlepiej nie smarować kremem nawilżającym. XD A pf. nie umiem tłumaczyć xdd A i GOOGLE polecam, lub kotkową wyszukiwarkę xd Odpowiedz Link Zgłoś
paula192 Re: Gitara:) 28.10.09, 15:06 no właśnie nigdy nie miałam do czynienia z gitarą ale podoba mi się gra i w tym tyg już chcę sobie kupić, właśnie słyszałam że bolą palce, a jakie struny najlepiej mieć w gitarze bo ja chcę gitarę akustyczną i słyszałam,że dobrze się jest już uczyć na metalowych strunach...a i właśnie dobrze jest się uczyć na akordach czyli na tych literkach?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Gitara:) 28.10.09, 16:36 Ja na gitarze nie gram, więc ci nie pomogę. Może są jakieś strony internetowe specjalnie to tego przeznaczone..? Odpowiedz Link Zgłoś
karolka20133 Re: Gitara:) 30.10.09, 17:57 po pierwsze ja umiem grac na gitarez po 2 chodzilo mi razcej czxy znacie jakies piosenki ... bo akurat w tym czasie nie mailam co grac ale dzieki za pomoc wszytskim ;*** Odpowiedz Link Zgłoś