Dodaj do ulubionych

Szkolne Lektury

• olka23415 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:15
      jak mozna lubic czytac ja to tam wole film obejrzec jest dla mnie ciekawszy niz
      jakas lektura czy ksiazka!indifferentbig_grin
    • angella17 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:16
      Faktycznie większość lektur są nudne. Ale znajdzie sie kilka, które mnie zainteresowały wink
    • gwiazdeczka11 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:19
      Aaaa mi tam nie które odpowiadająkiss
    • evenindeath Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:21
      Obowiązkowo powinna być oczywiście cała saga Zmierzchu tongue_out
    • pepu Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:21
      Teraz mam 'w uzstyni i w puszczy' i przeczytałam całą własnie dzis. ;/ no ale
      miejscami była ciekawa. Chciała bym miec np.Zmierzch i całą sage xD lub cos
      bardziej wciagającego. albo najlepiej powtórkę Muminków. czytaliście? i niby
      muminki to dla dzieciaków ale co tam ;p ♥☻☺ pozdroo kiss
    • malena9 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:27
      Ja z każdej lektury mam szczegółowy test więc musze czytać !
      W tym roku w pods. i w gim. można wybrać sobie jedną dodatkową lekturę.
      Niektórzy wybrali np. Harrego Pottera, itp.

Ale ja poza tym lubie czytać książki big_grin

malena9 serce
    • nastolatkak93 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:32
      w tym roku jakoś ich mało miałam i nawet ich nikt nie czytał w klasie tylko tak
      o przerabialiśmy je: król Edyp, Makbet i Hamlet ;dd <lol>
      wolę czytać jakieś "interesujące książki" ;p
    • zuzanka98 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:33
      Nie które są nawet fajne! Ania z zielonego Wzgórza była super! Ale już np. W 80
      dnidookoła świaa! Zalll!!! ZMIERZCH byłby fajną lekturą!big_grin
    • monia1122 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:40
      ja to rzadnej lektury w całości nie przeczytałam, a jedynie streszczenia i mam same 4 i 5smile
      chociaż takie krótkie są fajne, np. te z romantyzmu, bo są w nich duchy, itp...
      w liceum to jest laktura za lekturą, więc i tak się nie da wszystkiego przeczytać...
      ja bym proponowała sagę zmierzchusmile i inne podobne książki...
    • karoleczka Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:44
      Nie lubię lektur są strasznie nudne. Mogliby zmienić te lektury na trochę ciekawsze i dla
      młodzieży a napewno większość zaczełaby je czytać wink
      • gazowa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:53
        szkolne lektury nie są zadawane dla rozrywki. One mają nas czegoś nauczyć,
        dlatego zazwyczaj są one tak dobierane, by miały morał albo by były pouczające.
        I nie żebym jakoś szczególnie przepadała za lekturami, bo np. uważam że więcej
        nauczyłabym się z książki o narkomance niż z jakiegoś Hobbita... Ale to tylko
        moje odczucia. Może się mylę, ale wydaje mi się że szkolne lektury są trochę nie
        na czasie. Dzisiejsza młodzież ma nieco inne problemy i dlatego te książki
        wydają się większości nieciekawe. Jedyna lektura jaka mi się kiedykolwiek
        naprawdę spodobała to był Mały Książę :p .. chyba dlatego, że zinterpretowałam
        ją na swój sposób i nie była to książka taka jednoznaczna tylko z drugim dnem tongue_out .
    • anusia14 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:45
      ja też nie za bardzo lubię lektury smile chciałabym, żeby więcej było powieści
      fantastycznych np. Harry Potter czy Władcy Pierścieni...o! i jeszcze może jakieś
      o miłości itp. hahah big_grin
    • hitomi Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:47
      Ja z chęcią bym coś zmieniła. Każda lektura jest na zabój nudna.! Chciała bym
      abyśmy czytali coś fajnego ala saga zmierzch, saga darów anioła itd. jakieś
      przygodowe, a nie stare pisane takim tekstem którego nawet nie rozumiem.!
    • czarna2 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:48
      Ja przeczytałam w tym roku dwie lektury .. <br />
      ,,Kamizelka'' , która miała 12 stron ;D i ,,Szósta klepka'' , która też jest krótka , ale ,,Krzyżaków'' przeczytałam 63 str. już dalej nie wytrzymałam i przeczytałam streszczenie ;D .<br />
      Jako lekture mogliby dać coś ciekawszego ;D.<br />
      Ja chciałabym , żeby dali , którąś część ,,Zmierzchu'' ;D

• blackorwhite Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:51
      Mam ten sam problem.. Ja lubi cyzta książki, ale nie lektury bo są strasznie nuuudne!
      • dulce12_rbd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:57
        Uwielbiam książki, ale ciekawe.
        A co do naszych lektur mam odmienne zdanie.
    • lenka96 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:00
      Ja uważam, że to zależy od książki. Np bardzo dobrze wspominam lekturę z podstawówki
      czyli Tajemniczy Ogród.big_grin Ale już np przez Quo vadis nie umiałam przebrnąć sciana
    • marcelinkaa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:03
      ja też nie lubie lekturuncertainfajnie jakby lekturą była saga"zmierzch"tongue_out
    • pati122 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:04
      Masz racje lektury są straszne nudnetongue_outbig_grinsmile
    • emciaaa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:06
      nienawidze lektur !

wlasnie zabieram sie za ' syzyfowe prace 'i az sie tego boje !
      tak sam jak czytalam ' krzyzakow ' to myslalam ze sie w trakcie sie potne .
      tragedia ! big_grin
    • justaga Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:07
      no rzeczywiście lektury są do baaani .
      niektóre są już takie stare , a teraz jest pokolenie pokemonów i nic z tego nie
      rozumieją . ; p
    • ciupik Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:07
      Z chęcią bym je zmieniła są, okropne i strasznie nudziarskie. Moim zdaniem powinny być
      młodzieżowe a nie jakieś z przed naszej ery co się w rekach rozlatują :p
      Moje propozycje to: ,,Obłęd, jestem gwiazdą", i ,,Trzynastka na karku"smile
      • cathy Lektury be, książki z własnej woli the best! <33 30.01.10, 17:15
        Lektur nienawidzę, ale kocham czytać fantasy <33
        'Chłopcy z placu broni', 'Hobbit' może dlatego mi się podobały, bo nie były u
        mnie lekturami ^^. 'Opowieści z Narnii i Lwa, czarownicę i starą szafę'
        pokochałam, ale jak się dowiedziałam, że mamy to przerabiać... byłam wkurzona,
        bo po omawianiu większość książek traci swój urok. Ale mimo wszystko nadal
        kocham tą sagę, mimo, że jest dla młodszych <33
    • merlimon31 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:13
      niektóre lektury są naprwade koszmarne
    • doniusia Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:14
      u mnie w klasie może 10 na 32 osóby przeczyta lekturę , ja czasem czytam , jak
      są krótkie,
    • mariposa_ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:14
      Mi się podobała Ten Obcy ale Krzyżacy to coś okropnego... Xdd
    • selenagomez Zgadazm się. _^_ 30.01.10, 17:17
      Racja! Niektóre lektury jeszcze są znośne, ale większość to nuda.
      Szczególnie nie podoba mi się to, bo większość dziewczyn z pewnością woli inne
      książki niż chłopaki... -_-
    • mymiracle Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:23
      Ja w swoim życiu przeczytałam wszystkie lektury oprócz ''Krzyżaków''. smile
      Teraz jestem w połowie czytania ''Potopu'' i tak wszyscy narzekają, że to takie nudne a mi się podoba. Jak sobie myślę jacy kiedyś byli mężczyźni, a jacy są teraz...
      Lubie też dramaty, czyli te wszystkie ''Remeo i Julia'', ''Balladyna'', ,,Antygona'', ,,Król Edyp''. Kiedyś chciałam żeby zmienili te lektury, teraz stwierdzam że żadnej wymiany nie chcę. Każda lektura nas czegoś uczy, a jeśli jest jeszcze dobry polonista/ka to można podyskutować na ciekawe tematy. A najlepszą moją lekturą były ''Kamienie na szaniec'' przy których się popłakałam przy końcu. sad Nauczyła mnie patriotyzmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka