olka23415 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:15 jak mozna lubic czytac ja to tam wole film obejrzec jest dla mnie ciekawszy niz jakas lektura czy ksiazka! Odpowiedz Link Zgłoś
angella17 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:16 Faktycznie większość lektur są nudne. Ale znajdzie sie kilka, które mnie zainteresowały Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka11 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:19 Aaaa mi tam nie które odpowiadają Odpowiedz Link Zgłoś
evenindeath Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:21 Obowiązkowo powinna być oczywiście cała saga Zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:21 Teraz mam 'w uzstyni i w puszczy' i przeczytałam całą własnie dzis. ;/ no ale miejscami była ciekawa. Chciała bym miec np.Zmierzch i całą sage xD lub cos bardziej wciagającego. albo najlepiej powtórkę Muminków. czytaliście? i niby muminki to dla dzieciaków ale co tam ;p ♥☻☺ pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
malena9 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:27 Ja z każdej lektury mam szczegółowy test więc musze czytać ! W tym roku w pods. i w gim. można wybrać sobie jedną dodatkową lekturę. Niektórzy wybrali np. Harrego Pottera, itp. Ale ja poza tym lubie czytać książki malena9 Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:32 w tym roku jakoś ich mało miałam i nawet ich nikt nie czytał w klasie tylko tak o przerabialiśmy je: król Edyp, Makbet i Hamlet ;dd <lol> wolę czytać jakieś "interesujące książki" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka98 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:33 Nie które są nawet fajne! Ania z zielonego Wzgórza była super! Ale już np. W 80 dnidookoła świaa! Zalll!!! ZMIERZCH byłby fajną lekturą! Odpowiedz Link Zgłoś
monia1122 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:40 ja to rzadnej lektury w całości nie przeczytałam, a jedynie streszczenia i mam same 4 i 5 chociaż takie krótkie są fajne, np. te z romantyzmu, bo są w nich duchy, itp... w liceum to jest laktura za lekturą, więc i tak się nie da wszystkiego przeczytać... ja bym proponowała sagę zmierzchu i inne podobne książki... Odpowiedz Link Zgłoś
karoleczka Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:44 Nie lubię lektur są strasznie nudne. Mogliby zmienić te lektury na trochę ciekawsze i dla młodzieży a napewno większość zaczełaby je czytać Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:53 szkolne lektury nie są zadawane dla rozrywki. One mają nas czegoś nauczyć, dlatego zazwyczaj są one tak dobierane, by miały morał albo by były pouczające. I nie żebym jakoś szczególnie przepadała za lekturami, bo np. uważam że więcej nauczyłabym się z książki o narkomance niż z jakiegoś Hobbita... Ale to tylko moje odczucia. Może się mylę, ale wydaje mi się że szkolne lektury są trochę nie na czasie. Dzisiejsza młodzież ma nieco inne problemy i dlatego te książki wydają się większości nieciekawe. Jedyna lektura jaka mi się kiedykolwiek naprawdę spodobała to był Mały Książę :p .. chyba dlatego, że zinterpretowałam ją na swój sposób i nie była to książka taka jednoznaczna tylko z drugim dnem . Odpowiedz Link Zgłoś
anusia14 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:45 ja też nie za bardzo lubię lektury chciałabym, żeby więcej było powieści fantastycznych np. Harry Potter czy Władcy Pierścieni...o! i jeszcze może jakieś o miłości itp. hahah Odpowiedz Link Zgłoś
hitomi Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:47 Ja z chęcią bym coś zmieniła. Każda lektura jest na zabój nudna.! Chciała bym abyśmy czytali coś fajnego ala saga zmierzch, saga darów anioła itd. jakieś przygodowe, a nie stare pisane takim tekstem którego nawet nie rozumiem.! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:48 Ja przeczytałam w tym roku dwie lektury .. <br /> ,,Kamizelka'' , która miała 12 stron ;D i ,,Szósta klepka'' , która też jest krótka , ale ,,Krzyżaków'' przeczytałam 63 str. już dalej nie wytrzymałam i przeczytałam streszczenie ;D .<br /> Jako lekture mogliby dać coś ciekawszego ;D.<br /> Ja chciałabym , żeby dali , którąś część ,,Zmierzchu'' ;D Odpowiedz Link Zgłoś
blackorwhite Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:51 Mam ten sam problem.. Ja lubi cyzta książki, ale nie lektury bo są strasznie nuuudne! Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 16:57 Uwielbiam książki, ale ciekawe. A co do naszych lektur mam odmienne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka96 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:00 Ja uważam, że to zależy od książki. Np bardzo dobrze wspominam lekturę z podstawówki czyli Tajemniczy Ogród. Ale już np przez Quo vadis nie umiałam przebrnąć Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:03 ja też nie lubie lekturfajnie jakby lekturą była saga"zmierzch" Odpowiedz Link Zgłoś
pati122 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:04 Masz racje lektury są straszne nudne Odpowiedz Link Zgłoś
emciaaa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:06 nienawidze lektur ! wlasnie zabieram sie za ' syzyfowe prace 'i az sie tego boje ! tak sam jak czytalam ' krzyzakow ' to myslalam ze sie w trakcie sie potne . tragedia ! Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:07 no rzeczywiście lektury są do baaani . niektóre są już takie stare , a teraz jest pokolenie pokemonów i nic z tego nie rozumieją . ; p Odpowiedz Link Zgłoś
ciupik Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:07 Z chęcią bym je zmieniła są, okropne i strasznie nudziarskie. Moim zdaniem powinny być młodzieżowe a nie jakieś z przed naszej ery co się w rekach rozlatują :p Moje propozycje to: ,,Obłęd, jestem gwiazdą", i ,,Trzynastka na karku" Odpowiedz Link Zgłoś
cathy Lektury be, książki z własnej woli the best! <33 30.01.10, 17:15 Lektur nienawidzę, ale kocham czytać fantasy <33 'Chłopcy z placu broni', 'Hobbit' może dlatego mi się podobały, bo nie były u mnie lekturami ^^. 'Opowieści z Narnii i Lwa, czarownicę i starą szafę' pokochałam, ale jak się dowiedziałam, że mamy to przerabiać... byłam wkurzona, bo po omawianiu większość książek traci swój urok. Ale mimo wszystko nadal kocham tą sagę, mimo, że jest dla młodszych <33 Odpowiedz Link Zgłoś
merlimon31 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:13 niektóre lektury są naprwade koszmarne Odpowiedz Link Zgłoś
doniusia Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:14 u mnie w klasie może 10 na 32 osóby przeczyta lekturę , ja czasem czytam , jak są krótkie, Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa_ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:14 Mi się podobała Ten Obcy ale Krzyżacy to coś okropnego... Xdd Odpowiedz Link Zgłoś
selenagomez Zgadazm się. _^_ 30.01.10, 17:17 Racja! Niektóre lektury jeszcze są znośne, ale większość to nuda. Szczególnie nie podoba mi się to, bo większość dziewczyn z pewnością woli inne książki niż chłopaki... -_- Odpowiedz Link Zgłoś
mymiracle Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:23 Ja w swoim życiu przeczytałam wszystkie lektury oprócz ''Krzyżaków''. Teraz jestem w połowie czytania ''Potopu'' i tak wszyscy narzekają, że to takie nudne a mi się podoba. Jak sobie myślę jacy kiedyś byli mężczyźni, a jacy są teraz... Lubie też dramaty, czyli te wszystkie ''Remeo i Julia'', ''Balladyna'', ,,Antygona'', ,,Król Edyp''. Kiedyś chciałam żeby zmienili te lektury, teraz stwierdzam że żadnej wymiany nie chcę. Każda lektura nas czegoś uczy, a jeśli jest jeszcze dobry polonista/ka to można podyskutować na ciekawe tematy. A najlepszą moją lekturą były ''Kamienie na szaniec'' przy których się popłakałam przy końcu. Nauczyła mnie patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś