Dodaj do ulubionych

Szkolne Lektury

• collins lektury . : p 31.01.10, 10:04
      zgadzam się . lektury są strasznie denne . zasypiam praktycznie nad każdą .
      jedyna lektura , która mi się podobała to taka z 6 klasy . bodajże " ten obcy
      " . i podobała mi się nawet , nawet " ania z zielonego wzgórza " , ale nad nią
      też momentami spałam . : D
      powinni je zmienić na bardziej ciekawe . co mnie obchodzi jakieś przesłanie .
      ważna jest treść , fabuła . XD
    • myszka01993 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 10:07
      Lektury ro nuda.!!!
      Najlepiej jakby ich wcale nie było...
      I tak nie czytam żadnych lektur ;D
      • coca Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 10:16
        ja na jutro mam Zemstę przeczytałam ją i nic nie zrozumiałam
    • a2204 ;P 31.01.10, 10:38
      U mnie w podstwowce kiedys pani od j.polskiego zamiast jakiejs lektury dala do
      przeczytania Harrego Pottera(1 czesc).A co do lektur to jak dotad zadna nie
      byla godna mojej uwagi,no moze "Maly ksiaze",ale tez nie do konca.Wole ksiazki
      o prawdziwym zyciu(wspolczesnym,nie tak jak wiekszosc lektur,ktore
      przedstawiaja sytuacje z przed kilku stuleci).wink
    • nicole679 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 11:29
      lubię czytać książki ale lektury są strasznie nudne dlatego zawsze czytam
      streszczenia
    • lola1332 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 11:53
      ja także sądzę , że są nudne , niektóre trudne do zrozumienia ! wink Fajnie by
      było jakby zadawali nam lektury młodzieżowe itp. !
    • nati199 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 12:04
      Mnie najbardziej jak dotąt wkurzają lektury typu "Zemsta" i "Krzyżacy".Gdyby
      przetłumaczyli je na teraźniejszy język czytałoby się lepiej a spr z znajomości treści lektur
      nie dostawałoby się 1 ! ;/
    • czekoladowaa__ Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 12:08
      Ogólnie nie lubię lektur szkolnych wink Ze wszystkich jakie miałam zaciekawiły
      mnie góra 3, wole raczej sama sobie wybrać jakąś książkę, która mi się spodoba,
      niż czytać to co nam każą
    • shinestar Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 12:17
      tragedia jedna wielka po prostu... to jest wmuszanie w nas książek. każdy lubi
      coś innego. większość lektur to według mnie wesołe bajki dla dzieci, a ja na
      przykład wolę książki, w których jest mowa o poważniejszych problemach. teraz
      czytam "ten obcy", no i to chyba pierwsza lektura która jest jakoś na poziomie
      mojego wieku, ale i tak mogłaby być lepsza. szkoda, że "zmierzch", albo "harry
      potter" nie są lekturami szkolnymi, haha XD big_grin
    • alutka101c Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 12:34
      tak chcę je zmienić np. Stary człowiek i morzecry(żal)
      Ja dała bym:
      harry potter 7 częścibig_grin
      saga zmierzch (LOVE)serceserce
      Jeżycjadawink
    • natka41 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 13:00
      ja też uważam że lektury które nam wybierają są do dupy ; / ja bym chciała żeby dali zmierzch, księżyc w nowiu i wgl. XD bo to jest ciekawe a nie jakaś Ania z zieloneo wzgórza czy władca lewawu ;/ przeczytac musialam ale okazały się fajnym lekiem na sen ;D usypiały jak holera ;P
      • taewunia8 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 13:06
        lektury to samo zuo. jeszcze gorze niż ja ;o a o to trudno .
        my teraz będziemy przerabiać Krzyżaków . oczywiście nie przeczytała OBU TOMÓW,
        bo mam co robić -.-" . dlatego też przeczytałam streszczenie i obejrzałam film
        na dvd wypożyczony z biblioteki ( ; . może i trwał prawie 3 godz. ale wcale nie
        był tak straszniee nudny .;f jest wiele sposób czytania lektur szkolnych ;d
        niektóre są nap prawdę bardzo ciekawe, więc nie ma co za dużo narzekać . choć,
        trochę ich dużo. nam na szczęście kochana pani polonistka nie kazała czytać
        Syzyfowych prac . ;o nie wiem dlaczego, może będziemy przerabiać później ;d .
        ale tak, tak co Was to obchodzi ( ; . pewnie nie przeczytacie całości, ale
        podpisując się pod wszystkimi komentarzami świadczę, że lektury także uczą i nie
        trzeba tak narzekać big_grin są tego złe i dobre strony . jak wszystkiego... smile <ale i
        tak są zue . >
        takie moje "małe" zdanie x d .
    • mychaaa Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 13:09
      Gdyby co druga z lektor nie nawiazywala do historii i wojen lub nie byla cofniejta w czasie
      tylko taka bardziej mlodziezowa to by chetniej czytano ksiazki.. al szkoly patrza
      przedewszystkim na to zeby dzieciaki sie czegos nauczyly i w sumie poprawnie bo o to
      chodzi w szkole.. nawet jesli nam sie to nie podoba to jest nam to przydatne wink
      • kara4454 Re: Szkolne Lektury 01.02.10, 00:03
        kurcze, mogli by dać dr.hausa, bo to jest serial który trzeba znaćserce
    • green_color Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 14:18
      Wszystkie lektury jakie czytałam były przeraźliwie nudne!
      Teraz czytałam książkę E. Hemingwey'a pt. "Stary człowiek i morze" . Rozumiem-
      klasyka i w ogóle, ale straaasznie nudna ;// Lektury powinny zachęcać do
      czytania, mieć ciekawą akcję, a nie motywować do spania ;| Porównanie średnie,
      ale jak najbardziej prawdziwe ;P
    • ola_hannah Re : Lektury ;/ 31.01.10, 14:31
      Lubię czytać tylko Zmierzch , Księżyc w Nowiu itp.serce

Jedyna normalna lektura jaką będę miała to Władca Pierścieniindifferent
    • frutella_xd Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 14:36
      Nienawidzę szkolnych lektur
      Żadnej nie doczytałam do końca xD
    • daag Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 15:05
      tsia... przestałam je czytać w 4 klasie podstawówki -.-
      ale Mały Książe jest świetny ;3
    • michaelmontana Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 15:27
      Nudne lektrury !!!
      Kamienie na szaniec
      dywizjon 303
      Pan tadeusz
      Syzyfowe Prace... masakra
      • michaelmontana Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 15:28
        Najbardziej mi się podobała Opowieść Wigilijna
    • szantell_x3 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 15:45
      W mojej klasie PRAWIE nikt nie czyta lektur. Ja jednak należę do grupy które je czytają i
      przyznam, że niektóre warto czytać, a niektórych lepiej nawet nie tykać. Teraz mam
      akurat do przeczytania "Romeo i Julię" x - D

To moje zdanie < 33
      • fanpir0904 :P 31.01.10, 16:07
        W podstaowce mialam Harrego Potera i tylko to przeczytalam... Teraz mam faraona.
        NU-DA!!!
    • deadlyweaponsxo szkole lektury. 31.01.10, 16:27
      ja bym chciała żeby, "miasto kości" i jego drugą część dali jako lekture.
      zresztą jak trzecia wyjdzie to też mogą dołączyć.
    • ziomalsko Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 16:55
      Ostatnio czytałam Quo Vadis. Nie jest zła. Da się zrozumieć. Ale ostatnio
      przerabialiśmy Antygonę i Hamleta. Kompletna porażka. Nic nie rozumiałam.
      Ogólnie nie rozumiem książek pisanych wierszem. Przeczytałam jedynie
      streszczenie i po omówieniu ich stwierdzam że to jak na razie najgorsze książki
      jakie do tej pory mieliśmy w szkole. ;/confusedsciana
    • avriltoja Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 16:55
      JA teraz czytam 'hobbita' mam do przeczytania go na jutro a jestem na 290 a jest
      313 big_grin
    • agateczka15 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 17:23
      Ja czytam obecnie Świętoszka i jest całkiem fajny. smile
    • lalalala12 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 17:26
      haha big_grin najlepiej byłoby gdyby dawali takie lektury jak "Zmierzch" i reszta sagi
      xD ja "Zaćmienie" przeczytałam w 3 dni devilbig_grin
    • jaga53 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 18:25
      Tak zgadzam się są nudne teraz mamy Lassie wróć! a przedtem miałam Opowieści z
      Narnii nuda już mogła by być saga zmerzchu itp
      • ladyy Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 18:41
        Ja od gimnazjum nie czytam lektur bo są strasznie nudne! czuję się katowana każde słowo
        napawa mnie bólem głowy, na jutro mam przeczytać Syzyfowe prace ale zamiast nich
        czytam inną ksiązke taką jaką lubie, w podstawówce były lepsze lektury...
    • miley_24 Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 19:20
      Nie przepadam za szkolnymi lekturami, ale je czytam (do końca). Jako lekturę powinni dać,
      np. Pan Samochodzik i templariusze albo Pan Samochodzik i niesamowity dwórsmile

Polecam całą serię Pan Samochodzik Zbigniewa Nienackiego smile

Pozdrobig_grin
      • raspberrytears Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 20:50
        Lektury czytam, wszystkie, do końca. Wiadomo niektóre mi się nie podobają i by
        mogły zostać zmienione, nie docierają do naszego pokolenia. Ale gdyby w ogóle
        nie było żadnych lektur, większość młodzieży nie czytałaby niczego. Książki są
        ważne, bo pobudzają naszą wyobraźnię, poszerzają naszą wiedzę itp.
        • ellacolvey Re: Szkolne Lektury 31.01.10, 23:13
          zgadzam się - czytanie jest ważne. Ale ja należę do niewielkiego grona szczęściarzy,którzy
          mają "ZMIERZCH" jako lekturę!!!!!!!!!!!!!!!
          serio- polonistki z mojej sql to niby fanki więc mam fajną lekturę z której mam same piątki-
          z innych też, ale tylko"ZMIERZCHOWE piątki mnie obchodząsmile
          kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss
    • kara4454 Re: Szkolne Lektury 01.02.10, 00:01
      ja ich w ogóle nei czytam.czytam streszczenie lub oglądam film.dla mnie to bez
      sensu jak mi sie jakaś książka nie podoba to jej nie czytam bo i tak nic nie
      rozumiem ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka