lilali Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:34 Mundurki w szkole „ NIE!!! TO WIELKA GŁUPOTA”, były przez jeden rok szkolny u mnie. Nikt ich nie nosił, służyły do wycierania tablicy i gdy coś się wylało komuś(reszty nie zdradzę co z nimi robiliśmy). Nie wiem czy choć jeden cały dzień w nim przechodziłam. Ja bym nawet tych Amerykańskich nie nosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:39 Ja chodziłam w podstawówce przez dwa lata w mundurku A teraz w gimnazjum nie chodzę I nie znoszę mundurków tych Płachtów Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:45 Jak myślisz . ? YYy. Zgadnij . x d Proste że ich nie chcę . ; CCCCcccccC Odpowiedz Link Zgłoś
danonek Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:51 ja myślę , że powinny być . ale cały strój spodnie i jakaś koszula czy coś no a dla dziewczyn spódniczki czy coś . przynajmniej wtedy w szkole nie było by przez tych bogatszych wywyższanie się oryginalnymi ciuchami ... Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:57 Ja jestem przeciw. Nie cierpię mundurków! W podstawówce miałam takie okropne zielone i czułam się w nich bardzo duszno. Teraz w gim. też będę miała mundurki, bo dopiero je zamówiono. Całe szczęście te będą ciemne i jak będzie gorąco to będziemy mieli też bluzki na ciepłe dni z logo szkoły. Dziewczyny mają błękitne, a chłopcy granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_1707 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:54 przeciv... nie liubie mundurkow... lecz zawsze nosze tylko wieszch ... nie liubie spodnicy i spodni tez ... Odpowiedz Link Zgłoś
ada9559 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 20:56 Mundurki jakie są w polsce są straszne ale jakby były takie jak w Zbuntowanych to myślę ze dużo młodzieży by chciało mieć mundurki Odpowiedz Link Zgłoś
laluna_05 Mundurki 02.02.10, 21:03 Ja ten jestem przeciw mundurkom... Są brzydkie itp. U nas się niby powinno je nosić, ale wszyscy to lali i już nawet nauczyciele dali sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia05034 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:19 NIE . ! NIE . ! NIE . ! Najgorsza głupota jaką kiedykolwiek wymyślono . ! miałam w 6 kl. na szczęście w gim nie mam .xD Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:45 jak dla mnie to idiotyczne xd ja na szczęście w sql mam tylko czarną kamizelkę, ale i tak noszę tylko na niektóre lekcje, na których sprawdzają czy je nosimy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
inna.xd Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:32 ja zawsze byłam przeciw ale u mnie w szkole nie nosze wiec jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
magduska_6 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:47 ja jestem przeciw u mnie w szkole były mundurki ale zlikwidowali Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1996 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:47 oczywiście jestem przeciw!! jak większość z nas prawda? ale naszczęście my już w szkole nie musim nosić mundurków!! u nas w szkolepare miesięcy nosiliśmyP całe szczęście a wy nosicie jeszczeP bo w wielu szkołachw mojej okolicy noszą mundurki!!!<br /> była bym za jak były by bardziej ładniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
pati323 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:53 ja bym wolała żeby te mundurki były takie ładne, spódniczki w kratkę itp. ale z drugiej strony no nie każdego stać na takie i to jest pewien problem (państwo powinno je zakupić, chociaż to chyba nierealne ) Odpowiedz Link Zgłoś
jussyxd Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:57 w podstawówce mieliśmy w 5 i 6 klasie były straszne takie czarne kamizelki do tyłka xDD ale teraz w gim. nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_nessa Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 21:59 u mnie niestety są mundurki...grrr....połowa szkoły ich nie nosi więc po co wgl są.?! Odpowiedz Link Zgłoś
andz_98 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 02.02.10, 22:22 Ohh przeciw te mundurki są tragiczne i nie przepadam za niego noszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 07:42 Mundurki sa głupie Odpowiedz Link Zgłoś
lucuch. Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 08:18 Mudurki i za?! NEVER ! Miałam to dziadostwo w pierwszej i drugiej klasie gim, teraz jestem w trzeciej i na szczęście odwołali, hurrrra. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 08:26 PRZECIW tym co mam, ZA tymi w innych szkołach. My mamy, takie grube kamizelki i trzeba je nosić i w lato i w zimę. W lato wszystkim jest gorąco, a w zime marzniemy ponieważ, mimo że jest gruba nie kryje rąk, ramion, a że musi być widodczna, więc nie można założyć na nią, np. bluzy! Odpowiedz Link Zgłoś
demeterie Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 10:13 przeciw . Bo my mieliśmy jakieś ogromne granatowe polarowe kamizelki . ! Odpowiedz Link Zgłoś
demusz . 03.02.10, 10:42 właściwie to jestem za. w szkole zawsze znajdą się jakieś lafiryndy, które noszą bluzki dzięki którym pokazują swoje atuty i kolczyk w pępku. a więc, lepiej gdy wszyscy mają taki sam strój, i nie ma [/b][/b]wywyższania się. ;3 /btw, mundurki powinni być ładne :c Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 11:01 Ja nie mam mundurków. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
anecia44 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 11:49 Ja jestem przeciw...ale jakby były takie jak w Zbuntowanych...ahh my musimy się ubierac na czarno , granatowo, i biało. Jak spudniczki to zakolanka,nie możemy malować paznokcji(jedynie na bezbarwny...) Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 12:33 Mam do tego neutralne nastawienie. Z jednej strony kojarzą mi się z elitarnością. Z drugiej - chodziłabym w swoich ubraniach tylko w sobotę i niedzielę, zresztą - spódnica w zimę, kiedy jeździ się autobusem? Koszmar. Ale ja nie muszę się martwić, bo moja szkoła jest przynależna do ministerstwa kultury i sztuki, a nie oświaty i mundurków nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ashleystelle Za! 03.02.10, 13:03 Szkoła to nie pokaz mody. Kamizelki nic nam nie zrobią. Nie wszyscy mają kasy ile wlezie i nie chodzą codziennie do centrum handlowego, żeby kupić nowy ciuszek, czy też rozmyślają cały czas co na siebie włożyć. Mi tam mundurki pasują, bo nie mam dużo kasy i do sklepu chodzę tylko kiedy muszę coś koniecznie kupić, np. na jakieś święta czy coś. W szkole mamy się uczyć, a szpanowanie ubiorem nie jest dla nikogo fajne, chyba, że dla osoby, która to ubranie ma na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina14 Re: Mundurki w szkołach - za czy przeciw??? 03.02.10, 15:19 Zdecydowanie jestem przeciwna i na szczescie nie musze ich nosic chociaż rok temu musiałam Odpowiedz Link Zgłoś
themaxi95 jezuu 03.02.10, 16:15 jescze zeby jakies te mundurki były u mnie były ale szit jak niewiem co nawet na szmate sie nie nadawało Odpowiedz Link Zgłoś