amydenlee 07.02.10, 16:55 czytał ktoś? co sądzicie o tych książkach? ja dotychczas przeczytałan tylko 2 pierwsze kto jest waszą ulubioną postacią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasti. Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:03 Ja czytałam. Dla mnie to przebija zmierzch, pamiętniki wampirów i naznaczoną. Świetna seria, przeczytałam 3 częśći. Uwielbiam Eve i Shane'a. Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:18 oh,sorki,nasti.,nie zauważyłam cię ja też uwwielbiam Eve. , jej styl no,i nie wiedzieć,czemu lubię Amelie Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:19 przeczytałam 4, bo są po polsku. że też wydawnictwo nie sprowadziło jeszcze piątek, szóstej, siódmej itd. ulubiona postać; shane. <33 ogólnie fajne. straszne tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:34 no,tłumaczenie,jest normalnie...np,mejle'' kammmi,a mogłabyś mi powiedzieć,co będzie dalej?tzn 3i4 część? tylko tak trochę Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 18:27 mówiąc tłumaczenie miałam na myśli, że ściągnęłam sobie te części w necie po angielsku, i tłumaczenie na polski, w formie ogólniej, po prostu dziwne styl, `mało poetycki`. niefajny po prostu. mam być szczera? nie pamiętam. ale czekaj... świata mi. trzecia? amelie zaprasza ją do jednego z najstarszych wampirów stamtąd, ma ja on uczyć. ale niestety potężna wampirzyca tylko ukrywa swoje prawdziwe zamiary. mianowicie, chodzi jej o to, by claire razem z tym wampirem {nie pamiętam imienia} stworzyła lek, na straszliwą chorobę wampirów. haha, ale jestem poetycka. a w czwartej... do morganville przyjeżdża ojciec amelie. ogólnie o tym. a, i do miasteczka przyjeżdżają też rodzice claire. starczy? pewnie nie, ale muszę kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:39 Ja mam kupione 2 tomy [Przeklęty dom, Bal umarłych dziewczyn] w jednej książce .;] Postanowiłam, zostawić sobie na ferie .;> Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:47 jezuuuu,ale ci zazdroszczę....ja już miałam ferie i musze iść jutro do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:42 Czytałam, nie są to złe książki, ale nie przepadam za wampirami. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_17 Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:44 Ja czytałam! I uważam że cała ta seria jest świetna!! Oczywiście ulubioną postacią jest Shane . Zachęcam do czytania Odpowiedz Link Zgłoś
alice.cullen97 Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:47 Czytałam i wg mnie to jest świetne. W zeszłe wakacje przeczytałam trzy pierwsze części i bardzo mi się spodobały. Jak tylko kapnęłam się, że wyszła już czwarta część, to nie ruszyłam się z domu, póki nie przeczytałam jej do końca A co do ulubionego bohatera, to nie wiem... Chyba Shane i Eve też jest fajna Fajnie by było jakby zrobili film albo serial na podstawie tych książek Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:55 oh,tak...film... tylko kto by ich zagrał? btw :ja jeszcze bardzo lubię Michaela Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 17:58 A ja mam za tydzień ferie .;] I mam pytanie, która z dwóch pierwszych części [Przeklęty Dom czy Bal Umarłych Dziewczyn] jest fajniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 18:17 ehmmm..obie są bardzo fajne,ale każda z nich(tych2)innna.No i w 2 Claire jest z Shane'm Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 18:01 nie czytałam ale zamierzam przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 18:36 heeeeeeeeeeeeej,jest tu ktooooś? Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 18:44 hhhhhhhheeeeeeeeeeejjjj,jest tu kto? Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses ; )) 07.02.10, 18:37 czytałam...jak narazie tylko 3 części. maskarady szaleńców jeszcze nie zdążyłam kupić..ale zamierzam. moim ulubionym bohaterem jest oczywiście Shane. Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: ; )) 07.02.10, 18:54 Shane,Shane,Shane,a nikt nie podziela mojej sympatii do Michaela?xD Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: ; )) 07.02.10, 19:14 wieszcie ktośśśś go lubi,nie no masz takiego zaciesza,że szokxD A co sądzicie o Amelie? Wg mnie pomimo tego,że jest wampirem ja lubię a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: ; )) 07.02.10, 19:19 eee,ja mam zaciesza,nie wiem,czy ty też,sorki Odpowiedz Link Zgłoś
rock_twilight Re: ; )) 07.02.10, 19:25 Eee. ;-/ Teraz czytam pierwszą część z tej serii i muszę przyznać, że mnie nie wciąga. Taka sobie ona jest. Czytałam lepsze książki o podobnej tematyce... ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 20:19 Są świetne, czytałam wszystkie części, które do tej pory były wydane i naprawdę mnie wciągnęły. W kurza mnie tylko to, że w tak decydującym i ważnym momencie skończyła się ostatnio wydana część A kogo lubię najbardziej? Oczywiście główną bohaterkę Ale też Micheala i Amelie(nie wiem czemu...). To jasne, że inni też są fajni, ale do tej trójki jakoś szczególnie się przywiązałam. Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 20:37 ja właśnie też.Michaela lubię,bo jest faajny(jeju,ale wytłumaczenie),a Amelie mi imponuje tym poanowaniem.No i kochaaam styl ubioru Eve Odpowiedz Link Zgłoś
alex_twilight Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 20:42 Super.. Ale wampiry mi się już znudziły Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Wampiry z Morganwille 07.02.10, 22:11 faktyczne,trochę ich dużo,ale zauważ,że we właściwie każdej książce są inne. np.w ,,draculi''były ,,zue'',a w ,,zmierzchu'' trochhe mniej Odpowiedz Link Zgłoś
multiwitamina Re: Wampiry z Morganwille 08.02.10, 19:53 ulubiona postać: zdecydowanie Eve. Uwielbiam też Shane'a. Książki wszystkie przeczytałam i czekam na kolejną część. Polecam wszystkim, bo saga jest naprawdę zaje.bista. Odpowiedz Link Zgłoś