Dodaj do ulubionych

Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątaniu ?

13.02.10, 17:28
Pytanko do was jak w temacie czy pomagacie rodzicom ?
Czy jednak mama za was wszystko robi smile

U mnie jest tak ,że ja nie lubię sprzątać a gotować tym bardziej tongue_out
Kiedy próbuję pomóc w sprzątaniu to zawsze coś źle zrobię i potem mama jest
zła więc jej nie pomagam crying A w gotowaniu to lepiej nie mówić dom jeszcze bym
pot paliła cry
A ja jest z wami czy wy pomagacie a może pieczecie ciasta i gotujecie obiady
rodzicom <co ja bardzo bym chciała ,chociaż raz byli by ze mnie dumni > ?
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:46
      a potem się dziwisz, że masz 'rodziców jak policja'.
      też bym tak robiła, gdyby moje dziecko palcem nie kiwnęło.
    • nuna_ Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:52
      Ja nie pomagam ja mam obowiązkiindifferent
      Uwież mi lepiej nie sprzątać niż się samemu w to pakować.
      Co do gotowania: Ja pomagam gotować, czasem pokroję warzywa, doprawię coś, lub
      ugotuje makaron, albo ziemniaki. W pełni gotowaniem tego nazwać nie możnasmile
      Ale nie martw się jeszcze przyjdzie czas i będziesz mistrzynią w kuchni, a narazie rodzice
      mogą być dumni z innych rzeczybig_grin
      • majka04 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:54
        sprzątać nie lubię , ale co do gotowania do mogę coś pokroić dodać big_grin
        • fantabuu Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:58
          No ja mam obowiązki ;D
          a że lubie bałaganić i wgl to zawsze mama mnie goni do sprzątaniaa confused No ale trudnoo ;D
          a co do gotowaniaa to lubie pomagac xd sałatke zrobiłam kilka dni temu ;]
      • klakierzyca Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:09
        Jak sprzątam to znajduje kase - raz znalazłam 1000 złotych, dlatego mama zabroniła mi cokolwiek sprzątać xD a gotuję od czasu do czasu. zazwyczaj dla brata, który przychodzi z pracy do domu. ;>
      • karolusiiaczek Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:33
        ja pomagam jak najbardziej;p
        gotuje, często też piekę ciasta i przeróżne rzeczy uwielbiam to robić
        w sprzątaniu też pomagam xd.
        • kama.xd Sprzątanie. 13.02.10, 22:38

Ja pomagam np. odkurzać, wycierać kurze .
          A co do gotowania to nie za bardzo, choć czasami kroję warzywa lub coś takiego
          wink
    • alice087 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:58
      o... jakie to smutne tongue_out

a zatem ja pomagam rodzicom wink
      • marszalinka Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:57
        Czasem gotuje a tak to mama jest mila i robi wiekszosc za mnietongue_out
    • razzo Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 17:58
      moi rodzice nie gotują. c;
      a sprzątam tylko swó pokój/raz na miesiąc.
    • marcelinkaa Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:02
      ja pomagam i to baaardzo
      xD
    • dont_click_it Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:02
      pomagam, mama mnie zagania.: P
      u mnie w domu nie ma tak , że mamusia pokój wysprząta obiadek ugotuje i jeszcze
      pójdzie do pracy . ale to dobrze , bo nie będę w przyszłości kurą domową.
      zazwyczaj ja odkurzam na górze w domu , ale czasem także na dole. mama z tatą
      gotują. ale obiady mam praktycznie tylko w sob. i n. bo tak to moi pracują i nie
      ma czasu. w tygodniu jadam obiadki u babci , bo koło mnie mieszka.smile
      • lilii_95 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:06
        muszę.
    • alice_cullen08 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:05
      Sprzątam, zmywam, ale nie przejmuj się, ja też nie mam talentu do gotowania...smile
    • desires Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:06
      Tak ,niestety xd
    • inna__ Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:06
      zazwyczaj ja tylko sprzątam, mama najwyżej pomoże. a w gotowaniu jest tak, że czasami jej
      pomagam coś przygotować do obiadu, ale sama nie gotuję. myślę, że jak Ci nie wychodzi,
      powinnaś próbować, mama na pewno zauważyłaby że się starasz, a nie nic nie robisz.
      • karola1603 xd 13.02.10, 18:27
        ja jestem leń śmierdzący i nielubię nic robić.ale jak mama mnie poprosi to pomagam
        jakoś,ale czasem też mnie nazwie kaleką życiową ( i ma ku temu powody)
        ale nie zmywam,gotować to też zbytnio nie umiem ;]
        wszystko można jednak nadrobić.
      • amazinga Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 22:30
        Odkurzam (łącznie 10 pomieszczeń):
        3 pokoje ok. 2 razy w tyg.
        salon praktycznie codzinnie
        reszta 1-2 w tygodniu.

Zmywam:
        po wszystkich( po sobie, mamie, bracie, tacie)

Sprzątam:
        w salonie, w pokoju brata(!), u siebie w pokoju.

Nie gotuję.
        Tylko bratu (7,5 lat) jedzenie w mikrofali podgrzewam( jakby sam nie mógł..),
        pokroję, bo on nie 'umie'
        Sobie robię żarcie.
        Mama gotuje obiad 0-4 razy w tygodniu.

Wynoszę śmieci.

Chodzę do sklepu czasem po kilka razy dziennie, a czasem raz na dwa tygodnie.

Scielę łóżko po sobie i po bracie.

A poza tym jestem na każde zawołanie: przynieś mi wodę, przynieś neoangin,
        przynieś kołderę.
        Jak chcę coś obejrzeć w telewizji to albo proszę/błagam brata o pilot, albo
        zabieram siłą, a on krzyczy "Mamoooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" i
        mnie bije, że mi się odechciewa.
        Zwykle oglądam coś (chodzi mi o programy które sama wybiorę) średnio 3 razy w
        tygodniu. A brat całymi dniami bajki do 19:30, a potem rodzice i jak mu zabieram
        pilot to mów że to nie fer.To coja mam powiedzieć?? Albo krzyczy do mamy, która
        jest piętro niżej "mamo! przynieś mi colę!!!", to mama do mnie żebym mu zaniosła.
        I wszyscy na mnie krzyczą.sad((
    • justaga Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:08
      mama jest ode mnie szybsza , albo mi nie pozwala . xd
      ale jak czasami się uprę to pomagam . x]
      • zabax3 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:17
        gotować-nie pomagam bo nikt u mnie nie gotuje.Rodzice ciągle w pary a ja nawet
        jajecznicy zrobić nie umiem.
        sprzątać-nie muszę co 3 dni sprzątaczka przychodzi więc jest spokój.

oh, mam ciekawe zajęcia w domu wiem ;*
    • blondzia Do jane_ 13.02.10, 18:22
      Wiesz co trochę mnie uraziłaś tym co napisałaś staram się jak mogę ale co ja
      poradzę jak mi coś nie wychodzi sciana A w sensie ,że rodzice policja to
      chodzi o internet a nie o pomaganie crying Ja nie mam problemu z tym,że rodzice nie
      dają mi pieniędzy do szkoły żeby coś sobie kupiła do jedzenia albo o ciuchy mama
      jak wraca z pracy to wejdzie do jakiegoś sklepu i jak upatrzy mi bluzkę to idę
      ją zobaczyć podoba mi się to ją kupuję albo sama jak sobie coś upatrzę smile Ale w
      sprzątanie to nie jest moja dobra strona crying Aż czasami mam myśli takie ,że chcę
      się położyć i nie wstać i teraz też mam taką chwilę przez ciebie sciana
      Tylko zajmuję się moją młodszą siostrą jak rodzice pojadą do miasta ale coś
      lubię zajmować się bobasami są słodkie serce a sprzątanie jest okropne shock
      • replaceable Re: Do jane_ 13.02.10, 18:23
        Sprzątam.
        Ale wszyscy wiedzą, że gotować to ja nie umiem.
      • bubbles Re: . 13.02.10, 18:27
        trza pomagac, nie ma wyboru. rodzice w pracy, a wszystko sie samo nie sprzątnie i ugotuje. mm. ferie będą boskie, zapewne cały czas bede musiala sprzątac =.='
      • jane_ Re: Do jane_ 13.02.10, 18:30
        oh straszne.
        a te dwie sprawy są ze sobą powiązane. nie widzisz tego - trudno.
    • sweex nie. 13.02.10, 18:37
      Moja matka ma jakąś niezdiagnozowaną chorobę psychiczną. Wydziera się na mnie, że nic
      nie robię (bo codzienne wyrzucanie śmieci, zmywanie naczyń, ścieranie kurzy to nic).
      Jakiś czas temu gdzieś pojechała, a ja wróciłam wcześniej ze szkoły, więc ugotowałam
      obiad - ryż, ryba, warzywa. Bazując na opinii mojego brata - był smaczniejszy od obiadów
      matki. Ona jednak rozdarła się na mnie o to, że na blacie kuchennym zostały śladowe ilości
      soli. Ironicznie podziękowałam jej za "wdzięczność", że wyręczyłam ją w codziennej
      czynności, dzięki czemu zasłużyłam sobie na szlaban. Sprawiedliwość, prawda?
      Innym razem wyprasowałam ciuchy, a ona wkurzyła się, że deska do prasowania nie stała
      idealnie w tym samym miejscu. Po kilku nieudanych próbach pomocy mam już gdzieś
      wszelkie domowe obowiązki.
      • mileey_1ooo sweex 13.02.10, 21:47
        ` A tak przy okazji sweex to prawda co mówisz ... ?
        • sweex ^ 13.02.10, 22:35
          Dlaczego miałabym kłamać? Po prostu mam taką matkę, dla niej nigdy nie jest ok.
    • nata10 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:42
      sprzątam tylko w sobote swój pokój sad ale gotować lubie smile
    • blondi727 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 18:56
      Zależy jaki mam humor i jak mi się chce.

Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ;p
    • 300flowers aha. 13.02.10, 19:01
      Taak, zawsze i wszędzie. -.-
    • xxlilyxx Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 19:24
      do garów się nie dotykam. tak będzie lepiej i dla mnie i dla mojej rodziny. xd
      a w innych sprawach, tak pomagam.
    • avrilka_lavigne Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 19:29
      Tylko w gotowaniu pomagam wink
      • zlosnica96 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 19:30
        w gotowaniu to nie, ale w sprzątaniu od małego coś robiłam
    • madalena Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 19:34
      w sprzątaniu. bo gotować nie umiem, ale jak cos pokroic czy przemieszac to czemy nie smile
    • lady_cat Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:08
      chcesz nie życ, przez to, ze jane_ ci tak napisała .
      haaah . x d.
      rozwaliłaś mnie . ; dd.
      ja pomagam sprzątć zazwyczaj w soboty, bo tak to chodzę do sql,
      obiadów nie gotuję, ale kolacja, sniadanie to i owszem . x d.
    • jassmin888 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:36
      Ja nie pomagam . ja robie wszystko uncertain :p
      • mileey_1ooo Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:46
        ` Sprzątam - w soboty bo chodzem do szkoły ,
        Gotuje - nie umiem więc nie...
        • itsumademo. Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:50
          sprzątam zawsze jak mi karzą, bo inaczej jest mały szantaż, że zabiorą mi kompa -_-"
          gotuję - tylko ziemniaki xd
    • pola16 Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątaniu:( 13.02.10, 21:51
      ja muszę sprzątać sad... A gotować czasami i to coś prostego, bo nie lubię:/, a
      mam kolegę, który piecze pyszne ciasta xD i wgl lubi gotować. Dziwnie czasem jestwink
    • akademia_stylu Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:53
      ja pomagam w domu robić dużo rzeczy, chociaż nie gotuje bo wole mieć rodzine w
      komplecie niż połowe zatrutej, co do sprzątania, to każdy ogarnia swój pokój w
      miare możliwości a co do reszty domu, to robimy to razem . ; )
    • demoniasta0897 Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:54
      ja sprzątam ciągle w swoim pokoju łazience a normalnie w domu też i czasami
      tez gotuje obiad
    • britneyxd Re: Czy pomagacie rodzicom w gotowaniu i sprzątan 13.02.10, 21:55
      sprzątać to sprzątam, ale gotować to nie... nie potrafię gotować a tym bardziej nie lubię,
      ba NIENAWIDZĘ... <br />

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka