Dodaj do ulubionych

Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o pomoc

11.03.10, 18:13
Chdze do 6-tej klasy, aktualnie przerabiamy lekture 'Przypadki Robinsona Cruzoe' Mam
opisać w formie 1-osobowej jak wyglądała jego jaskinia, problem w tym, ze niewiem jak
wygladala jego jaskinia sciana;// Jeżeli to czytaliście, to moglibyście napisać fragment z
książki, alebo wysłać jakąś dobrą strone.? Z góry thx ^^
Obserwuj wątek
    • klama_kcmil Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 11.03.10, 18:50
      Noo prosze, opowiadajcie ;<
    • yuitza Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 12.03.10, 15:22
      klama_kcmil napisał(a):

> Chdze do 6-tej klasy, aktualnie przerabiamy lekture 'Przypadki Robinsona Cru
      > zoe' Mam
      > opisać w formie 1-osobowej jak wyglądała jego jaskinia, problem w tym, ze niewi
      > em jak
      > wygladala jego jaskinia sciana;// Jeżeli to czytaliście, to moglibyście napis
      > ać fragment z
      > książki, alebo wysłać jakąś dobrą strone.? Z góry thx ^^

yyyyy, ja mam dobry pomysł!

przeczytaj książke.
      • pola16 ej mam pomysła, jak ci pomóc;)) 12.03.10, 15:46
        Mam super radę!!! Przeczytaj książkę;D
        • zjem_ci_kota Re: ej mam pomysła, jak ci pomóc;)) 13.03.10, 17:50
          pola16 napisał(a):

> Mam super radę!!! Przeczytaj książkę;D

zgadzam się ;D
    • michaelmontana Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 12.03.10, 15:28
      czytałem ale nie posiaam książki i ju nie pamiętam ;9
      • dio223 Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 12.03.10, 15:53
        wybacz, nie pomogę ci.
        nienawidzę tej książki, nic z niej nie pamiętam.
        spróbuj wpisac w google. albo na zadane.pl
    • inna__ Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 12.03.10, 15:59
      jaskinia jak jaskinia. miał tam własnoręcznie zrobione posłanie, chronił się przed upałami lub
      ulewami, trzymał zapasy [wiem, że to odbiega od tematu, ale nie wiem jak może wyglądać
      jaskinia człowieka, który jest na bezludnej wyspie] uf, dobrze że my mieliśmy zadanie
      przerabiając tą książkę, napisać kartkę z pamiętnika cruzoe. to jest już bardziej normalniejsze.
      a nie możesz jakoś pofantazjować ? czy to musi być dokładnie, to co było w książce ?

btw. trzeba było przeczytać tą nudą książkę. c:
    • loveash Re: Zadanie Domowe o Robinsonie Cruzoe prosze o p 12.03.10, 17:53
      wszystko zależy od tego w jakim momencieuncertain
      on ją sobie powoli urządzał.
      najpierw była pusta, sprowadzał do niej to co upolował(sorry za błędy miałam to w
      zeszłym roku), to co zrobił, pracował nad jej ulepszeniem.
      • mweezy -,-'' 12.03.10, 18:03
        do cholery, czy ja jestem jedyną osobą która czyta wszystkie lektury i nie używa
        streszczeń/innych ściąg ?! przeczytaj sobie tą książkę, nie jest taka długa, nie
        każą ci przecież przeczytać Harry'ego Pottera piątej części >,< zajmie ci to
        mało czasu, a oprócz tego że bez problemu napiszesz sobie pracę domową to
        jeszcze czytanie powiększa zasób słownictwa oraz pomaga ćwiczyć ortografię. poza
        tym zaśmiecasz forum, to nie zadane peel -,-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka