katie_ 14.05.10, 16:30 Jaka jest Twoja ulubiona postać, z jakiej książki i dlaczego akurat ona? Nie widziałam takiego tematu, jak coś to kosz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynamon_ Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 16:39 katie_ napisał(a): > Jaka jest Twoja ulubiona postać, z jakiej książki i dlaczego akurat ona? > > Nie widziałam takiego tematu, jak coś to kosz. Było, ale już trudno. Hm... Z żeńskich- Hermiona Granger ( "Harry Potter" ), a z męskich zdecydowanie Net Bielecki ( "Felix, Net i Nika") . Odpowiedz Link Zgłoś
vampirzyca1995 Re: Ulubiona postać książkowa 21.08.10, 11:12 Edward, Bella i Alice ze zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
emilka1136 Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:01 Rosmarie Hathway, Lissa Dragomir, Dimitri Bielikov Odpowiedz Link Zgłoś
candy21 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 16:41 uu u mnie jest kilka... xD Edward Cullen - nie wiem za co.. po prostu za to ze jest < Zmierzch> Alice Cullen - zabawna, wyjątkowy talent.. a w filmie fajna fryzurka < Zmierzch> Zoe Redbrid - główna bohaterka ; za to jakie robi 'zamieszanie' koło swojej osoby < cykl Dom Nocy> i niewiem... nie czytam dużo, wiec to chyba tle ;p Odpowiedz Link Zgłoś
twilight Moja... 14.05.10, 17:12 Jace [Miasto Kości] bo jest wyjątkowy. Ostry, oschły, wredny ale jednak potrfai kochać. Jest zabawny. Silny [zarówno fiz jak i psychicznie] . Odpowiedz Link Zgłoś
sofciaa Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 18:07 DAMON - moja ulubiona postać książkowa, z serii Lisy Jane Smith, pt. "pamiętniki wampirów". Ten mężczyzna, a konkretniej wampir charakteryzuje się intrygującą osobowością i ciekawym podejściem do życia, śmierci i ogółem do świata. Gdybym mogła go poznać, z chęcią skorzystałabym z okazji. DAMON TO FANTASTYCZNA POSTAĆ! SCARLETT - jedna z moich ulubionych postaci książkowych z powieści "Przeminęło z wiatrem". Darzę ją niesamowitym sentymentem, w związku z czasem, w którym czytałam tę cudowną książkę. Dziewczyna charakteryzuje się zdecydowaną stanowczością. Jest piękną, młodą kobietą, która doskonale wie, czego chce od życia. KATHERINE - mimo, że została postawiona w negatywnym świetle, w powieści Lisy Jane Smith, uwielbiam ją. Jest bardzo, ale to bardzo charakterystyczną postacią, do której w wielu kwestiach jestem podobna. BONNIE - słodziutka, mała Bonnie, czarownica z "pamiętników wampirów". Jej osobowość książkową, pokocha chyba każdy. Urokiem osobistym pokazuje swoją niezależność, chociaż i kobiecość. ELENA!!!!!!!!!!!!!!!!!! - nareszcie doszłam na sam koniec. To ją uwielbiam najbardziej, za zupełną niezależność i oddanie przyjaciołom. Nigdy nikogo nie zawiodła, miała swój honor, dotrzymywała obietnic, sekrety zatrzymywała dla siebie. Jej codzienny sarkazm i częste, wredne wypowiedzi pokazywały odmienność bohaterki. Była intrygująca, zaskakująca oraz oryginalna. Była perfekcjonistką, z godnym podziwu wyczuciem stylu. Oby więcej takich bohaterów! Odpowiedz Link Zgłoś
marzas12 Re: a dobrze szukałaś ? Koszyczek 14.05.10, 16:46 Alice Cullen ze Zmierzchu za to że jest zawsze taka radosna i pełna życia . I ma jeszcze fajną fryzurkee . Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: było. >.< 14.05.10, 16:50 Hermiona Granger - wg. mnie bardzo ciekawa postać. Luna Lovegood - lubię ją głównie za to 'dziwactwa' jak zauważyliście wszystkie z HP bo to moja ulubiona książka. Odpowiedz Link Zgłoś
altruistka Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 16:54 cahir aep ceallach z "wiedźmina", bo dla ciri zrobiłby wszystko... snape z "harry'ego pottera", bo dla lily zrobiłby wszystko i w ogóle strasznie mnie zaskoczył. behemot z "mistrza i małgorzaty" za niezwykłe poczucie humoru. jaskier z "wiedźmina" za to, że był takim lekkoduchem. na razie nikt więcej nie przychodzi mi do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 17:05 Charles Dalton, ze "Stowarzyszenia Umarłych Poetów" za to, że był nonkonformistą. Bourbon Kid, z "Księgi Bez tytułu", za to, że był z niego kawał dupka Hannibal Lecter, z "Milczenia Owiec", za jego geniusz Adrian Mole, z "Sekretnych Dzienników Adriana Mole'a", za niecodzienne podejście do rzeczywistości Ptasiek, z książki o tym samym tytule, sama nie umiem zdefiniować dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 17:17 Harry Potter ,za co ?nie wiem.poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
izuunia55 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 17:27 Damon Salvatore, "Pamiętniki wampirów"-jest intrygująca postacią, ma ciekawy charakter no i jest taki tajemniczy, uwodzicielski i jest tym "złym" Odpowiedz Link Zgłoś
jowi Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 18:46 hmm ... chyba Harry Potter ... lubie tego typu powieści .. fantastyczne i nieco życiowe ... Harry nie miał szczęscie w życiu .. stracił rodziców ... największy czarnoksiężnik "polował" na niego ... jego wójkowie którzy się nim opiekowali nie byli zbyt "mili " ani nie miał kolegow ..a jednak się nie poddał ... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:29 bez wątpienia Holden Caulfield, czyli tytułowy ,,Buszujący w zbożu". uwielbiam tego faceta, ponieważ ma swoje zdanie na każdy temat, jest inteligentny i bardzo mnie jego postać zaintrygowała Odpowiedz Link Zgłoś
marcela260 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:34 Nie mam, bo nie czytam książek ha. Nie no, czytam tylko lektury, ale to też raczej streszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
halo_ Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:39 Jace z trylogii Dary Anioła za to ,że jest takim kochanym dupkiem <3 Odpowiedz Link Zgłoś
toska_xoxo Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:44 Bella i Jacob ze Zmierzchu , Jem z Numerów . <3 Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullen366 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:40 Bella ze "Zmierzchu". Kocham ją za to że jest, istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:43 Cała Potterowa ekipa - za to że jest. Clary, Simon, Jace & Isabelle ['Dary Anioła'] - są genialni Alice ['Zmierzch'] - jest i zawsze będzie Myron [kryminały H. Cobena (np. 'Błękitna krew')] - mój ulubiony detektyw Janie ['Sen'] - świetna postać etc. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 19:52 yyyy nie wiem ^^ nie jestem fanka czytania xD Odpowiedz Link Zgłoś
mollyna Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:04 Syriusz Black Po prostu mam do niego słabość, jak on się zawsze cieszył z wieści o Harrym, albo jak był cięty na Śmierciorzerców. po prostu go lubię! Lorcan Furley Jak on dbał o Grace w Wampiratach... Jak wszystkich bronił, jaki miał honor! Kolejny mój ulubiony facet. Paul Fontaine Taa... On to fajny. I jak się odgradzał od Rose ( trzy życzenia), bo mu się podobała... Ehh Eliot Ta z tuneli- daje radę w każdej sytuacji. I do tego jest mieszańcem. też bym chciała tak zdrowieć. Kate Również z wampiratów. Najlepsza kobieta pirat pod słońcem. Pokona wszystkich. "Czego Kate nie wie o mieczach, tego wiedzieć nie warto." Jee. Wow, dużo tego, a jeszcze by się wiele znalazło ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowana Moi ulubieńcy ;* 14.05.10, 20:05 Edward Cullen - Saga Zmierzch Troskliwy romantyk. ; ] Jace - Dary Anioła Ideał. Kochany dupek ;* Damon Salvatore - Pamiętniki wampirów Mroczny, zły, uwodzicielski. mrr ; D Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Moi ulubieńcy ;* 14.05.10, 20:13 Bella Swan - jest do mnie bardzo podobna z charakteru i wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:11 lubię czarne charaktery i niegrzcznych chłopców. bo ja wiem? aktualnie to może damon z vampire diaries? Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:17 Nico z Reality Show ;p Nie wiem dlaczego, po prostu lubię tą postać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
immacule Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:20 Tadeusz Zawadzki z Kamieni na szaniec. Za odwagę i prawdziwą przyjaźń,którą potrafił okazać. Odpowiedz Link Zgłoś
olenkaxx13 Re: Ulubiona postać książkowa ! xD 14.05.10, 20:17 Jaa kocham ksiazki twilight ! xD I wszystkie postacie sa superrr !! Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:26 Książkowa powiadasz... Lubiłam Wagabundę z Intruza i Marcellę z pochwały Brzydoty. Odpowiedz Link Zgłoś
psawyer Dary Anioła! 14.05.10, 20:31 Zdecydowanie Jace Wayland.. ; )) Z całej serii on jest najlepszy.. Jest dość irytujący i ma wszystko i wszytskich (no może poza małym wyjątkiem) gdzieś... Bardzo podobają mi się jego teksty... I wgl on jest zajebisty! ^^ Ma twarz anioła a tak się nie zachowuje.. Ja ogólnie lubie takie typy.. Fajny jest też Patch z Szeptem.. Mam nadzieje że niedługo ukaże się kontynuacja ; DD Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Ulubiona postać książkowa 14.05.10, 20:37 Bourbon Kid z 'Księgi bez tytułu', bo miał klasę. Katniss z 'Igrzysk śmierci', ponieważ była odważna. Ron z 'Harry'ego Pottera', nie był idealny, nie był herosem, ale był po prostu genialny. <3 Neil ze 'Stowarzyszenia umarłych poetów'. Był buntowniczy i niepokorny, mimo zakazu odegrał swoją rolę... niestety, skończyło się to, tak jak się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
hania123 Re: Ulubiona postać książkowa 15.05.10, 18:47 Chuck Bass;3 Te jego teksty i jest taki przystojny. " Przystojny jak z reklamówki wody po goleniu " " Plotkara " Edward Cullen;3 Nie wiem. Po prostu go kocham. " Zmierzch " Stefano Salvatore.;3 Jego opiekuńczość . No i nie wiem co dalej;P " Pamiętniki Wampirów " Damon Salvatore;3 Teksty, charakter i to że jest przystojny " Pamiętniki Wampirów " Odpowiedz Link Zgłoś