collins Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 18:16 hm, sama nie wierzę w duchy, ale miałam wiele takich sytuacji. był urodziny mojej koleżanki. siedziałyśmy u niej w domy do późna. nagle zaczął dzwonić jej telefon. nie miał on karty sim, ogólnie nikt go nie odbierał. ona go odebrała. i w tedy z telefonu wydarła się jakaś kobieta. przestraszona wyłączyła ją. potem włączyło się samo DVD. pilot leżał na kominku. na końcu, wchodząc na górę usłyszałyśmy grzmot. kręciła się betoniarka c : Odpowiedz Link Zgłoś
bershka_ Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 18:19 jprdl, chyba bym zbzikowała oO. porozmawiaj z rodzicami. może pomoże im uwierzyć fakt, że twój tata znalazł te kości. Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 18:25 współczuje.ja bym z tego domu zwiwała ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
miley.fun Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 18:30 Powiedz o wszystkim rodzicom! To nic wstydliwego! Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Może i to możliwe... 24.06.10, 18:38 Ale nie oczekuj że od razu ci w to tak łatwo uwierzymy...Pogadaj z mamą lub ze szkolnym pedagogiem (nie chodzi mi tu broń Boże że masz jakieś problemy, ale czasami człowiekowi robi się po tym lepiej). Możesz również poczytać o tym na forach internetowych. ALe jak już tu powiedziała katsuumi czasami wyobraźnia płata figle. Odpowiedz Link Zgłoś
joda.xd Hmm .. 24.06.10, 19:07 Wiesz co ? To okropne a mi sie cos mniej strasznego działo a jedno straszne i jedna mojego dziadka . Więc ta dziadka to taka ,że miał takiego słupa i na nim takie podstawki i kwiatki . xd No i przez długi czas jeden i zawsze ten sam kwiatek po nocy stał na ziemi . A gdyby spadał to by była rozsypana ziemia czy cos a on poprostu stał . A ta moja mniej straszna to taka ,ze kiedyś zawsze jak szłam spać pukało mi coś w okno . Sprawdzałam czy cos tam jest ale nic . Przez pierwsze dni chodziłam spać do mamy potem przyzwyczaiłam sie . A ta najgorsza to moja kolezanka (nie wiem czy wierzyc jej w to do konca i oficjalnie nie wierze) uwaza ,ze jest taka dziwna i ze za kazdym razem jak idzie spać to walczy z duchami i te duchy moga nawet jak nie śpi zadawać jej bol . Kiedys pokazała mi na ręce ogromne sznyty . Ale mogła sobie je sama zrobić . I mowila,ze tych duchow my nie widzimy ale tam gdzie są jest zimniejsze powietrze i ja faktycznie czesto w takie miejsca sie natykałam . Ale to mogłą być moja wyobraźnia . I twierdziła,że jak duchy wygrają to ci co wiedzą o tym umrą i wszyscy ich bliscy . Ale w jej wersji zabiła duchy . Nie wiem czy w to wierzyć, ale wtedy wierzyłam i strasznie przeżywałam . Odpowiedz Link Zgłoś
linda Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 21:44 pomodl sie za te dusze i napewno nie raz wiesz skoro twoj tata wykopal kosci to znaczy ze cos zaklucilo ich spokuj czy cos i domagaja sie wlasnie od ciebie modlitwy i napewno nie jednej a nie drecza rodziny tylko ciebie o to ciebie sobie upodobaly moze to dlatego ze masz dobre serce ( nie wiem jaka jestes ) ale wiem ze duchy nie gnebia ludzi od tak i ja wierze w duchy bo od smierci do dnia pogrzebu one bladza po ziemi i nawiazuja kontakt z zywymi doznalam tego kilka razy na wlasniej skorze ale wiesz co koncze i nie rozpisuje sie bo mam wrarzenie jakby to mnie mialo cos zaraz za noge zlapac i co chwila patrze pod biutko....uuuuf nic nie ma hehee i nie boj sie ich one nic ci nie zrobia potrzeba czasu az przedostana sie z odchloani do nieba czyli ze jak je uwolnisz a czasami to dlugo trwa Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 21:50 powiedz rodzicom i tyle. Wydaję mi się, że to wszystko tylko ci sie wydaję. Raz usłyszałas pukanie, bardzo się przestraszyłaś, "zakodowałas to wyraźnie w mózgu, no i teraz to wszystko wytwory twojej wyobraźni...chyba...trudno mi o tym mówić, bo nigdy nie miałam czegoś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 21:50 Powiedz jak najszybciej rodzicom i się pomódl. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey66 Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 19:03 ja to bym się strasznie bała. powiedziałabym to rodzicom i poszła do jakiegoś lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
wildgloss Re: Zjawiska Paranormalne . 24.06.10, 22:10 Nie chcę cię straszyć ale ostatnio oglądałam film na podstawie faktów. Była to opowieść o rodzinie która się wprowadziła do domu, w którym jeden z członków rodziny zabił ją (swoją rodzinę), potem zaczęły się dzieć dziwne rzeczy: dokładnie o tej godzinie o której zostali zabici, głosy słyszała tylko dziewczynka wprowadzonej rodziny, matce nic się nie przydażało a ojciec po jakimś czasie został opętany i chciał ich zabić. Gdy się wyprowadzili wszystko wróciło do normy. Mogę się dowiedzieć od koleżanki tytuł tego filmu jeśli chcesz. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
robmania Re: Zjawiska Paranormalne . 25.06.10, 13:28 Słuchaj nie wiem czy jesteś wierząca. Jednak gdybyś była wiedz, że godz. 3.00 nad ranem to godzina szatana. Dusze nie przychodzą, gdy Bóg ich nie wyśle. Sądzę, że powinnaś porozmawiać z rodzicami, być może potrzebna jest konsultacja księdza!! Odpowiedz Link Zgłoś
star_150 Re: Zjawiska Paranormalne . 25.06.10, 14:06 o jejciu jak ja w nocy zasnę. opowiem wam jedną historie którą opowiadała mi moja przyjaciółka. było tak że umarł jej dziadek (nie pamiętam czy akurat dziadek wiem ze ktoś z bliskich), tak jak zawsze po pogrzebie je się taki obiad (no nie) no i oni jak siedzieli już przy stole to zaczęła skrzypiec podłoga jakby ktoś chodził po domu, widelce na stole jakby zaczęły się trzęść, a jak jej tata późnym wieczorem oglądał w jakiś film to słyszał jakieś głosy. (to wszystko działo się w domu jej babci czyli tam gdzie mieszkał jej dziadek) te wszystkie zjawiska czuła i widziała cała rodzina. a co do twojego problemu to radziłabym pogadać z mamą tak szczerze, przed początkiem rozmowy zapewnić żeby tylko cie nie wyśmiała.Potem podjęlibyście co zrobić dalej czy poprosić o pomoc księdza czy się wyprowadzić (bo ja to bym nie mogła mieszkać w domu gdzie kiedyś był cmentarz). jeżeli nie chcesz rozmawiać to możne nagraj na MP3 jakąś muzykę i słuchaj jej do puki znowu nie zaśniesz (ja też czasami jak się boje, nawet w dzień włączam telewizor czy radio). A co do tego cmentarzu to niedaleko obok mojej wioski (kiedyś, dawno) zapadła się cerkiew wraz z ludźmi, ponieważ chyba uciekali przed jakimś niebezpieczeństwem i skryli się w tej cerkwi. Teraz wieczorem jak się wsłuchasz to słychać bicie dzwonów i ludzi śpiewających jakieś pieśnie. osobiście tam nie byłam bo się strasznie boje. może to właśnie jak w tej cerkwi byli ludzie to teraz są jakieś duchy i może to teraz tak jest u ciebie. nie martw się będzie dobrze. jak rozwiążesz jakoś ten problem to napisz tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
arya555 Zjawiska Paranormalne . 25.06.10, 17:27 Zapomniałam dodać ze moj tata jak sie wprowadzilismy do tego domu jak robil remont i zrywal podlogi to znalazł w jednym pomieszczeniu pelno ludzkich kosci a najlepsze jest to ze ja mam teraz tam pokoj xDDDD w nocy sram ze strachu jak sobie o tym przypomne))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 Re: Zjawiska Paranormalne . 25.06.10, 17:33 Powiedz to rodzicom na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
toffika Re: Trzecia w nocy! 25.06.10, 17:44 To godzina szatanów , bo coś takiego było ze Jezus umarł o 15 a 3 to jakby przeciwieństwo Powiedz siostrom , a potem razem powiedźcie rodzicą Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Trzecia w nocy! 26.06.10, 17:47 Może i to prawda z tą godziną szatana Dzisiaj poszłam spać równo o 3.00, bo chciałam sprawdzić czy znów coś się wydarzy .. Zostawiłam zapalone światło w pokoju i położyłam się spać.. 5 minut po trzeciej usłyszałam jakiś hałas na dole.. Bałam sie tam zejść szczególnie że jest godz. 3 ! .. ale poszłam . Moi rodzice spali, potem poszłam do łazienki na dole i podczas gdy w niej byłam usłyszałam pukanie do jej drzwi Poszłam do mamy spytać czy to ona pukała i w odpowiedzi usłyszałam : nie, idź spać . Szybko pobiegłam po schodach do góry i położyłam się do łóżka i nakryłam kołdrą po same uszy . Po kilku minutach światło w moim pokoju zaczęło się zapalać i zgaszać i tak kilka razy . Strasznie się bałam Zasnęłam dopiero jak się rozwidniło . Dzisiaj ide na noc do babci bo w tym domu już nie wytrzymam Mówiłam mamie o tym wszystkim, ale mi nie wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
kc_m Re: Trzecia w nocy! 13.08.10, 05:15 " CHOCIAZ DO TRZECIA W NOCY A NIE PIETNASTA W KLUBIE ZADNA Z TYCH DO PIET CI NIE DORASTA" JAKBY CO TO PIH-SMIERC NAS NIE ROZLACZY. WIEM ZE NIE W TEMACIE ALE TAK MI PRZYSZLO NA MYSL. CIAO. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Trzecia w nocy! 14.08.10, 19:22 zgadzam się , to godzina szatanow, duchow i tego wszytskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 18:18 Powiedz rodzicom.! Oni powinni pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 18:39 powiedz siostrze o tym i zapytaj się czy możesz z nią spać. zobaczysz czy tak jest tylko u ciebie czy też w pokoju czy też w całym domu. a może ona też takie coś ma tylko nie chce się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
joda.xd .... 26.06.10, 19:08 Słuchaj . Rozumiem cie doskonale . To wypróbuj to" Nie boje się Was" Moze poskutkuje . Nawet cie nie znam, ale ci wierze . Odpowiedz Link Zgłoś
shine_ Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 18:49 ja bym powiedziała siostrze i wypytała się czy jej też się coś takiego zdarzyło. Może masz bogatą wyobraźnie albo widziałaś jakiś film, w którym takie rzeczy się zdarzały. Naprawdę nie umiem Ci pomóc bo nigdy takiego czegoś nie przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
jarelo byc może duchy istnieją. 26.06.10, 20:32 albo twoja wyobraźnia szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 20:45 ja jak bylam mlodsza to tez sie czesto balam . teraz sie nie boje =) powiedz najlepiej rodzicom ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloorowa. Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 21:22 po 1. powiedz rodzicą a po 2. pomódl się xd to pomaga , uwierz . ja też miałam podobne sytułacje np , krótko po śmierci moich dziadków , przyszli do mojego domy ( aż 2 razy ) skapneliśmy się bo mój pies cały czas szczekał i szczekał i nie mógł przestać . a jak powiedziałam o tym mojej pani od religi to powiedziała , że przyszli się pożegnać albo , że po coś przyszli xd ( dziwnie ) a jeszcze miałam takie coś , że sama raklemówka ( byłą pusta ) spadła z tapczanu i w ten sam dzieć świecznik ( duży ! ) sam się przewrócił ;/ ja też się boje czasem zasnąć , a najgorsze jest to jak wszyscy już spą a ja nie ! i nie moge zasnąć . dlatego naprawde Ci współczuje , bo ja się bałam ale jak bym była na twoim miejscu to bym miała nasrane w gacie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
famous_ash Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 21:27 ale fajnie haha, żart Powiedz rodzicom. U mnie w domu CODZIENNIE, no prawie, o 3 w nocy ktoś chodzi po schodach i tylko ja i brat o tym wiemy bo mamy pokój na górze. Jak rodzicom coś mówie o duchach u nas w domu to sie smieja. Albo masz taką dużą wyobraźnię, tak jak ja. Jak byłam chora to moja wyobraźnia trochę przesadziła, zresztą już sama nie wiem czy to była moja wyobraźnia czy na prawdę, ale wiem że obudziłam się po 3 w nocy, a właściwie ktoś mnie obudził. A później gadałam z DUCHEM! Najgorsze to to, że słyszałam co on mówi :p Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan Re: Zjawiska Paranormalne . 26.06.10, 23:55 Nie zwariowałaś. Skoro mieszkasz na cmentarzu to musisz zaakceptować skutki mieszkania a takim miejscu To może być trudne ale z pewnością dasz radę alexis Nie daj się tym demonom Nie możesz się dać przestaszyć, a przecież o to im chodzi Wiem troche z doświadczenia bo też miałam do czynienia z tymi rzeczami Pamiętaj nie pokazuj im że sie boisz I nie możesz też tłumić w sobie negatywnej energii ani wyładowywać jej w domu Musisz sie jej pozbyć raz na zawsze, to trudne no ale cóż, bywa Musisz się oczyścić duchowo Jeśli będziesz postępować wg tych wskazówek problem zniknie, lecz tylko w około 50-ciu % , Zawzięcie powtarzaj sobie że się ich nie boisz !! Jeżeli nie będziesz tego powtarzać może być gorzej niż jest A jak pobędziesz się problemu i wszystko będzie ok, możemy iść na jakieś bro. Szczepan Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 00:04 ej, przez ciebie teraz sie boję ;// chybabym zwariowała gdybym miała cos takiego w domu, bo jestem podatna na wszelkie głupoty, boję sie nawet zwykłych strasznych historii ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 00:09 szczepan napisał(a): > Wiem troche z doświadczenia bo też miałem do czynienia z tymi rzeczami ehh mialem a nie mialam -,- Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 12:40 o jaaa... powiedz rodzicom. razem coś wymyślicie Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 27.06.10, 12:53 powiedz rodzicom, być może oni również zauważyli coś dziwnego czy niepokojącego. cóż, myślę jednak, że masz bujną wyobraźnię. ja też raz w nocy usłyszałam miarowe stukanie do drzwi czy jakieś dziwne szuranie, cień, jednak nigdy nie staram się myśleć, że to coś nadprzyrodzonego, bo nie mam konkretnych powodów do strachu. podchodzę do tego ze spokojem i staram się trzymać wyobraźnię na wodzy. c: Odpowiedz Link Zgłoś
winter.summer ttuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutaj ! 27.06.10, 19:09 Mi kiedyś dokładnie o godz. 4:20(noc) otwierały się drzwi . Same . Zawsze mam zamknięte drzwi na noc , a kiedyś właśnie się same otworzyły . Do dzisiaj się o tej godzinie otwierają . To już jest od ok. 2 miesięcy . Dlatego moja mama też to zauważyła dlatego zostawiłyśmy włączony komputer na noc i ustawiliśmy kamerkę od komputera na drzwi . No i co się okazało ? Że nikogo tam nie ma a klamka się sama przechyla . I na filmie zobaczyliśmy godzine dokładną . Z 2 dni . I w każdym dniu było to o 4:20:57 godz. ... Dziwne , ale sie już przyzwyczajilłam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: ttuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutaj ! 14.08.10, 19:23 o kuuuuuuuuuuuuuuuurde ! ;oo. Odpowiedz Link Zgłoś
dirty hmmm 27.06.10, 18:42 hmmm. dziwna sprawa. wiesz..nie dawno u mnie wysiadły korki w domu a po chwili się włączyły i lodówka zaczęła w tym momencie buczeć. buczała tak około 10 minut. potem coś pukało w rurach a wieczorem ktoś pukał do mojego pokoju ! wszystko w jeden dzień ! może to jakieś duchy? no ja nie wiem. alexis69 - mamy chyba wybujałe wyobraźnie xd Odpowiedz Link Zgłoś
alass_s Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 18:44 Ciekawe te twoje historie. Mogę przez nie dzisiaj nie zasnąć xD A co do dotykania twojej nogi w nocy.. to może był pająk. Może to twoja wyobraźnia wytrwarza te różne zjawiska, pukanie itd. Powiedz rodzicom, tak o. Odpowiedz Link Zgłoś
chupachuck Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 18:47 Powinnaś powiedzieć rodzicom, ale zachowuj się normalnie a nie jak wariatka. Co do tej nogi też tak czasami mam ale nie martw się ciało daje czasami takie złudzenia, a i ja też bym się przestraszyła jak by mój tata znalazł trupa i dowiedziała się że tu gdzie mieszkam był cmentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
dona94 Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 18:56 wiesz , za bardzo Ci nie wieżę ale lepiej pwoiedz rodzicom , ! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiax3 Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 19:04 faktycznie, powiedz rodzicą. ktoś tam mówił, żebyś szła do księdza, ma rację. najlepiej takiemu jakiemu ufasz. szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
delicious Re: Zjawiska Paranormalne . 27.06.10, 19:01 Zakładam, że rodzice Ci nie uwierzą - norma. Myślę, że możesz wziąć przykład z filmów (serio). Poszperaj na strychu czy czymś, poszukaj historii domu, jakichś akt, popytaj sąsiadów. Moja przyjaciółka miała podobnie. Nie wierzyłam jej, dopóki na próbę nie pomieszkałam u niej przez kilka dni. To było straszne, ale minęło. Tak samo z siebie. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś