dreamgirl Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 17:00 ja mieszkam od kilku lat w Anglii i mam bardzo duzo przyjaciol z innych krajow. np, moja najlepsza przyjaciolka pochodzi z Ameryki, dokladnie to z Kalifornii. Czesto u niej jestem, nawet jem obiad z jej rodzina i naprawde to jest niesamowite jak ich zwyczaje roznia sie od polskich. Mam tez kolege ktory jest francuzem. Wiele moich kolezanek to angielki. Naprawde tradycje i kultury innych krajow sa bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
platyna No pewnie 04.07.10, 17:08 W klasie mam koleżankę z chin a w szkole i w mieście jest pełno obcokrajowców. Odpowiedz Link Zgłoś
menny. Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 17:12 Tak, moja najlepsza przyjaciółka pochodzi z Rosji. Jej tata jest Polakiem, natomiast mama Rosjanką. To nie jest tak, że nie zna języka polskiego, wręcz przeciwnie, świetnie nim dysponuje, co nie oznacza, że nie zna języka rosyjskiego. Ostatnio miałam okazję poznać jej rosyjską rodzinę, która postanowiła zawitać w Polsce. To naprawdę mili i tolerancyjni ludzie. Tak poza tym, uważam, iż to dobrze, że miałam okazję poznać kulturę rosyjską, bo w razie czego zawsze mogę wypowiedzieć się o tamtejszych obyczajach, co na pewno nie byłoby możliwe, jeżeli moja przyjaciółka nie byłaby Rosjanką ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
siatkareczka_ Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 17:24 moja mama jest francuska a tata polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 18:10 emm... tylko w szkole języków obcych - native speakerzy ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
squash Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 18:39 mam rodzinę rozsianą po świecie i często do nich jeżdżę, poznaję inne kultury. Ale tak na co dzień nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania040995 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 18:41 Moja kumpela jest poł włoszką i koleżanka poł ukrainka. A wakacje poznam mega ciacho włocha ;d Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus2202 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 19:40 Mam koleżankę mulatkę której tata jest z USA a mama polką. Tak więc pół polka pół amerykanka. A jeszcze jedna moja kolezanka jest z Rosji a jeszcze inna z Armenii : SS No i jeszcze jedna jest pół polką pół Czeszką... Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 19:45 znaczy się, nie mam z rodziny, ale niedaleko mojego bloku jest taki "Pink House" taki jakby hotel . i w nim mieszka murzyn xd. Taki cały czarny xd Odpowiedz Link Zgłoś
starberry Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 19:58 sklep , chińczyk, no jak nazwa wskazuje są tam ludzie z Azji. ;] ogólnie jak jeżdżę do taty, do Irlandii to tam na co dzień, normalnie Murzyni, duużo Polaków etc. kolorowy kraj. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
lil_love Holandiaa 04.07.10, 20:03 Jup Z różnymi kulturami na co dzien hehe to malo powiedziane tu jest wszystko xd haha ; D zawsze kolorowiej nie !? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 20:16 mój wujek jest Anglikiem. to bardzo sympatyczny i dobrze wychowany kolo lubię go. jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
kejtii Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 21:22 mój tata jest hiszpanem, a mama polką . a tak na codzień to niezbyt . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
karola_06 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 21:48 kiedyś uczyłam się w szkole jęz angielskiego, gdzie uczyli anglicy Odpowiedz Link Zgłoś
random Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 21:54 Ja mieszkam w Szwecji a więc tak! Odpowiedz Link Zgłoś
fanclubtogheter Taak. 05.07.10, 11:12 Podczas wakacji rozmawiałam z Niemkami, Słowenkami ale także Bułgarkami xd. Przez 2 tygodnie byłam w czterech ścianach "zamknięta" z Włoszką. Było też pare osób z Macedonii, ale muszę przyznać ze to bardzo dziwny naród. Jak to mój tata powiedział "wredny" ;D . Moja ciocia jest z Kanady, moja prababcia była Ukrainką. Mam wujka i kuzynów w Niemczech. Mój kolega z klasy przez 3 lata mieszkał w Anglii. Rozpisałam sięęę . XD Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 22:01 moja koleżanka pochodzi z Chorwacji i ma sie super bo co roku jeździ tam na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
mells Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 22:09 Mam znajomych z obozu do Włoch. Był to taki obóz międzynarodowy, i były szkoły z: Polski, Hiszpanii, Włoch i Turcji, więc znam ich. : D Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2691 moja rodzina pochodzi z całego swiata!!! 04.07.10, 22:10 Dziadek - Bługaria Babcia - Bługaria Przeprowadzili sie do Polski w latach 50-60 Mama - Polska Tata - Hiszpania Poznali sie na wakacjach w Grecji i przeprowadzili sie do Polski Ja - Polska Teraz mieszkam w Szwajcarii moji rodzilce preprowadzili sie tam gdy miałam 1 rok.Ale uwielbiam przyjażdżac do polski do dziadków. Przyjaciółka - Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
misia_147 tak. ; )) 04.07.10, 22:23 Mam koleżankę, która pochodzi z Egiptu. (płynnie mówi po arabsku.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 22:34 niestety nie ale chciałabym poznać kogoś z innego kraju tak jako bliższego przyjaciela Odpowiedz Link Zgłoś
cukix33 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 22:44 mieszkam w Londynie, chodze do szkoły międzynarodowej więc to dla mnie normalka. W USA też tak było, ale łatwo się przystosować. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 04.07.10, 23:21 Nie stety ie znam nikogo takiego chociaż moja przyjaciółka strasznie przypomina chinkę!!! ale normalnie ma rodziców z Polski i kilka razy w moim miasteczku widziałam jakiegos czarnego gościa z takimi malutkimi, dwoma dzieciaczkami (słodkie i znam takiego faceta, który ożenił się z Japonką i teraz ma dzieci takie troche umysłowo chore Odpowiedz Link Zgłoś
michelle97 Tak... 05.07.10, 00:14 Moja prababcia od strony mamy jest Niemką. Żeby było śmieszniej ta od strony taty była Żydówką. I właśnie z powodu korzeni Żydowskich bardzo często bywam w Izraelu, a tam mam styczność i ze światem judaizmu, który i tak jest mi bardzo dobrze znany, i ze światem arabskim, który fascynuje mnie prawie tak bardzo, jak kultura moich Żydowskich przodków... Oprócz tego mam wielu kolegów zza granicy; z Anglii, USA, Francji i Izraela. Ze wszystkimi świetnie dogaduję się po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
buzzeks_luz Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 08:11 moja mama jest z Azji, więc odpowiedź brzmi; tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ditte Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 09:06 mój znajomy jest w połowie turkiem. moja była nauczycielka ang. była w połowie rosjanką w połowie amerykanką. w okolicy mieszka kilku chińczyków. ja jednak nic nie wiem o ich kulturach ani nie jestem w nich 'obecna'. Odpowiedz Link Zgłoś
misia2404 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 10:11 taa... ja jestem z Wietnamu, ale mieszkam z rodzina w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
misia2404 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 10:11 i jest mi bardzo fajnie, chociaz bardzo czesto tesknie za swoja dalsza rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
k.c.a.k. Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 10:22 U mnie w szkole jest 2 dizeci chinczyki, jest pełno rosjanek i jak czasem ide do biedronki XD to wdze cyganów czy rumunów którzy coś kupują. Ale przyznam te cyganie/rumuni nie dbają specjalnie o czystość. Odpowiedz Link Zgłoś