Dodaj do ulubionych

Kotkowy kącik porad

• fifi1999 Re: Kotkowy kącik porad 19.07.10, 10:42
      Zakochałam się w Edwardzie i Jacobie ze zmierzchu, jak o nich zapomnieć aby nie
      myśleć że oni nie istnieją! wiem że ich nie ma ale zakochałam się w książce! Czy
      ja jestem nienormalna?
      Pomocy.
      Fiona
    • kaajul Jeśli zapomną..... 19.07.10, 16:42
      Mam przyjaciółki, które o rok są ode mnie starsze no i idą do innej szkoły. Mam
      dwanaście lat,ale dopiero od 2 lat znalazłam przyjaciółki. Teraz boję się że
      mnie zapomną i znowu zostanę sama... niektórzy,jak mówię im o dziewczynach,
      mówią że "zobaczymy po wakacjach". Co robić?
    • collage straciłam zaufanie przyjaciółki. 19.07.10, 17:38
      no cóż, nie jest to zbyt przyjemna sprawa, za to bardzo poważna. prawie rok
      minął od naszego poznania. rzadko kiedy zdarza się, iż w tak krótkim czasie
      uważamy drugą osobę za NAJLEPSZĄ przyjaciółkę, jednak tak właśnie się stało-
      jest wspaniała, można z nią na wszystkie tematy rozmawiać i zdradzić każdą
      tajemnicę. niedawno miała problemy ze swoim pseudo kolegą, a dlaczego pseudo?
      ponieważ w jakiś sposób ją oszukał i są wrogami, więc wygadywał głupoty na jej
      temat i postanowiłam między nich wkroczyć i mu nagadać, ale sprawa obróciła
      się o 180 stopni, a mianowicie zauroczyliśmy się w sobie. tak, byłoby coś
      więcej gdyby nie 100 km które nas dzieli. niemożliwe? a jednak i to jest w tym
      wszystkim głupie, bo czego się można spodziewać po internetowej "przyjaźni".
      pisałam z nim i wygadałam mu wszystkie jej sekrety, a on to rozpowiedział
      również jej pseudo koleżance. oczywiście się o tym dowiedziała była na mnie
      zła i nie chciała mi wybaczyć. później jednak zdałyśmy sobie sprawę, iż nie
      może tak się to skończyć i wybaczyłyśmy sobie. miło? nie, ponieważ znów
      zaczęłam z nim pisać i tak jakby wgl mi na mojej przyjaciółce nie zależało,
      tylko i wyłącznie na nim, ale w końcu powiedziałam dość i wybrałam ją, tylko
      że problem nie na tym polega, bo przepraszałam ją miliony razy i po prostu
      słów mi zabrakło, a wiem, że same przeprosiny nadal nie wystarczyły. nie umiem
      nadal uwierzyć, że tak wobec niej postąpiłam i chce to odwrócić, ale nie wiem
      co mam jej dokładnie powiedzieć, aby ponownie mi zaufała. to głupie, że piszę
      o takim czymś na forum i proszę o pomoc, ale nie wiem czemu - to mnie przerasta.
      • squelly_ Zmienna przyjaciółka? 19.07.10, 22:02
        Cześć!
        Mam przyjaciółkę, obie chodzimy do tej samej klasy, siedzimy razem w ławce. Jest
        też jedna dziewczyna. Też z naszej klasy. Wiktoria (właśnie przyjaciółka) ciągle
        mówi mi, że jej nie lubi. Wręcz nienawidzi. Że się przechwala, kłamie itp. No
        ale z nią gada. I jak my się pokłócimy, to ona od razu do niej. Razem ciągle,
        rozmawiają, śmieją się, chodzą wszędzie razem. Żeby mi dopiec, żeby mi pokazać
        jak ona fajnie się z nią koleguje, to jest specjalnie! Tak samo jest, jak jestem
        chora. Np. ta jedna dziewczyna ( nie chcę wyjawiać jej imienia) powiedziała mi,
        że ona NIGDY W ŻYCIU nie wybrała by Wiktorii na dyżurną, do pary na wf-ie, etc.
        A jak ja jestem na zwolnieniu to od razu, dobiega do Wiktorii, i później ona coś
        do mnie gada, i chodzą ciągle razem po w-fie. A jak ja ćwiczę, a najlepsza
        koleżanka TEJ DZIEWCZYNY jest chora, no albo na zwolnieniu to ja muszę stać
        sama, a ona stoi z Wiktorią. I niedawno (przed wakacjami) Wiktoria powiedziała
        mi, że ona już wcale nie lubi Margarety. Że się do niej nigdy przenigdy nie
        odezwie. A gdy pani poinformowała nas, że nie ma dzisiaj gkk i idziemy do domu,
        to powiedziałam to Wiktorii ( a ona zawsze zostaje w świetlicy ) za to Pani od
        śpiewów poinformowała mnie, że są śpiewy dzisiaj, a ja nic nie mówiłam o tym
        Wiktorii. I jak była przerwa, to wyszłam na dwór. A tu co? Boom! Wiktoria & TA
        DZIEWCZYNA siedzą razem na ławce, śmieją się, plotkują, częstują się chipsami.
        Później wybaczyłyśmy sobie, a ona powiedziała, że już nigdy mnie nie okłamie. A
        ona dalej i ciągle z tą dziewczyną chodzi, plotkuje, rozmawia, a mi wciąż mówi,
        że jej nie lubi... Zawsze mówiła mi, że jest moją BFF, że my zawsze razem, że
        zawsze będziemy razem siedzieć w ławce. A dokładnie w dzień zakończenia roku
        szkolnego powiedziała mi, że musi podjąć ostateczną decyzję - z kim będzie
        siedzieć w nowym roku szkolnym. I powiedziała, że jeszcze nie wie, ale chyba
        raczej będzie siedzieć z TĄ DZIEWCZYNĄ. I prawie zawsze powtarza mi to, gdy się
        pokłócimy, a teraz się nie pokłóciłyśmy, a ona to powiedziała. Ja popłakałam
        się, i nie wiem co mam robić. Bo podobno przyjaciela/przyjaciółkę znajduje się
        bardzo rzadko... Może mam zakończyć tę przyjaźń? Co mam robić? PROSZĘ O POMOC,
        TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE!!!
    • martechowa2804 Re: Kotkowy kącik porad 20.07.10, 22:10
      Hejka kotku,mam totalnie zauroczenie w Justinie Bieberze wiem że nie które
      dziewczyny mogą mówić żal mi cię..Itp. a więc w kółko mi się śni...ostatnio mi
      się snił i powiedział do mnie lepiej że byśmy zostali przyjaciółmi to już...się
      staje dziwne proszę odpisz mi najlepiej na mo adres email...marta2804@gmail.com
      z góry dziękuje..ponieważ dy byś to umieśćiła wszyscy by gadali..ona to wariatka
      itp. to by było straszne a więc czekam na moją pocztę email a tak wogle wracając
      do tematu to nie jest takie coś że jestem jego fanką po prostu się w nim
      zauroczyłam i chyba zakochałam Pomóż mi prosze!!
    • be_my_dream_xde Re: Kotkowy kącik porad 20.07.10, 22:47
      mam pytanie od miesiąca ciągle bolą mnie piersi, to nie może byc okres bo by mnie nie bolały
      tak wcześnie albo tak późno..wszyscy mówią mi że to dojrzewanie itp, ale ja się boję że to
      może być coś poważnego, byłam u lekarza ale ona mówi że mam się do tego przyzwyczaić,
      ale nic konkretnego. mam się czego obawiać czy też nie? jest to bardzo nie komfortowe i przy
      każdym ruchu odczuwam ból.. ; ((
      • cumeel. Paznokcie "łopaty". 21.07.10, 10:46
        Rok temu wygryzałam skórki dookoła paznokci. Niedawno zaczęłam bardzo przejmować
        się wyglądem moich okropnych paznokci, zaczęłam je pielęgnować. Niestety, przez
        wygryzanie skórek, moje paznokcie są w kształcie "łopaty", bardzo szerokie i nieładne. Co
        zrobić, by nadać paznokciom ładny kształt?
    • likepoison Pierwsza miłość. 21.07.10, 23:16
      Mam 14 lat i w listopadzie, kiedy poszłam do gimnazjum pierwszy raz się zakochałam. Tyle
      że mojej przyjaciółce podobał się ten sam chłopak, więc sobie odpuściłam, ona później z
      nim chodziła, ale trwało to krótko. Kilka razy gadałam z tym chłopakiem. Zdarzyło się, że
      on też zagadał. I wydawało mi się, że coś z tego będzie. Ale potem on mnie zupełnie
      olewał. Na jakiś czas dałam sobie spokój, chociaż to strasznie bolało. Przecież codziennie
      widziałam go w szkole, a na dodatek z innymi dziewczynami. Potem kilka razy spotkaliśmy
      się z nim, jego kolegą i moją przyjaciółką na mieście i znów to wrażenie, że teraz będzie
      inaczej. W końcu bliżej się poznaliśmy. Ale on znów mnie ignorował. Byliśmy nawet razem
      na koncercie. Na koniec roku zagadywał do wszystkich dziewczyn w klasie, a udawał, że
      mnie nie widzi. Ja tego kompletnie nie rozumiem. Czy on w coś gra, czy jest rzeczywiście aż
      tak wredny? Jednego dnia gadamy, jak kumple, a drugiego jakbyśmy się nie znali. Co mam
      robić? Mam już dosyć tych jego nastrojów, ale cały czas coś do niego czuję. Nie miałam
      nigdy chłopaka i nie mam zbytniego doświadczenia. A może to ze mną coś jest nie tak?
      • euphoria.. Letni makijaż 22.07.10, 08:51
        Kotku, jest lato i prawie w całej Polsce jest ponad 30 stopni. Gdy nałożę podkład lub puder na
        twarz od razu po wyjściu z domu po twarzy cieknie mi strumień potu. Chciałabym się
        dowiedzieć jakie są sposoby na makijaż letni np. na plażę.
    • nathaliee. Re: Kotkowy kącik porad 22.07.10, 13:57
      Z moją przyjaciółką znamy się od 2,3 klasy ,ponieważ mieszkamy na jednym
      osiedlu.Kiedyś przypadkiem sie zobaczyłyśmy i chętnie poznałyśmy.Na początku czwartej
      klasy przyszła po mnie na dwór. I tak zaczełyśmy się spotykać na dworze.Pózniej
      zaczęłyśmy do siebie przychodzić do domu a pod koniec piątej klasy pojechałyśmy razem
      na obóz.Chociaż nie było tak fajnie ponieważ ona znalazła sobie nowe koleżanki ,a ja
      zostawałam sama w pokoju.W tym roku zaczęła sie szóstak klasa i ja chodziłam do 6c a
      ona do 6b. Zaczęłysmy chodzić razem na przerwach i spędzac ze sobą coraz wiecej czasu.
      Tylko był problem poniewaz ona miala swoje kolezanki z klasy.Często było tak ,że gdzieś z
      nimi leciała ,a mnie zostawiała.Pózniej było coraz gorzej ,ponieważ kłamała ,a gdy sie
      pokłóciłysmy mocno to nie chciala mnie przeprosic chociaz tu ona zawinila. Odrazu
      znalazla sobie nowych przyjaciol i powiedziala ze nie pasuje do mnie i do tych z jej
      klasy.Poznalam sie na niej i wiem ze potrafi byc falszywa ,klamie i wgl. Al teraz są wakacje i
      znowu są takie sytuacje kiedy np. chce sie ze mna umówic np. do kina a na drugi dzien juz
      sie z kims umawia . Ostatnio mialysmy isc na zaćmienie ,ale poszla ze swoja nowa
      przyjaciołką i poszłam sama. A na drugi dzien powiedziala ze chce spedzac ze mna czas.
      Jak jej sie chce to spedza ze mną czas a jak nie to nie. I ciagle uwaza ze jestesmy
      przyjaciolkami.Ja juz sama nie weim jak mam ją traktconfusedować.
    • sims Re: Kotkowy kącik porad 23.07.10, 13:10
      Hej kotku ! Już w tą środę wyjeżdżam nad morze . To jest aż 16 godzin jazdy od miejscowości , w której mieszkam !! Sama to obliczyłam . No i w związku z tym mam pytanie : Co możemy robioć a autobusie ? Jade z koleżanką jakby coś ...
      • sims Re: Kotkowy kącik porad 23.07.10, 13:12
        Cześć ; D W środę jadę na kolonie a to oznacza pakowani . Lubię się pakować ,ale tu jest mój problem : nigdy nie wiem ile wziąść ręczników nad more . Help !! No i ile bluzek na 14 dni .No i strojów kąpielowych ! xD Help ! xD
    • kropka00111 Re: Kotkowy kącik porad 23.07.10, 15:13
      Hej ! Mam okropnie mocne kręcone średniej długości włosy. I sięgają mi za
      ramiona. Chodzę w dwóch kitkach... jest strasznie gorąco... i się wtedy szybko
      pocę ;/ A jak czeszę się w jedną kitkę, to wtedy brzydko wyglądam ;/ wink ....
      jakie fryzury na upały na moje włosy ?
    • lucrecia pomoc?! 24.07.10, 18:59
      Proszę was o pomoc! chciałabym sobie kupić jakąś sukienkę ale nie wiem jaka
      pasuje do mojej figury. Mam najprawdopodobniej figurę w kształcie jabłka, gdyż
      mam wąskie ramiona i mały biust,lekko wystający brzuch i proporcjonalne uda do
      reszty, pomimo że ja uważam iż są grube tak jak moje łydki (ale podobno tylko
      ja tak myślę) i krzywe kolana. Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniej sukienki
      do mojej figury, proszękiss
    • ilovetwilight.. Re: Kotkowy kącik porad 24.07.10, 21:26
      Czuję się samotna . Nie wiem dlaczego nie mam znajomych . Jestem miła , pomocna
      i cicha w stosunku do innych . Wydaję mi się , że to przez moją nieśmiałość nie
      mam grupki przyjaciół . Choć mam przyjaciółkę w klasie to czasem dziewczyny , za
      którymi nie przepadam , starają się mi ją " ukraść " . Chyba po to bym została
      kompletnie sama . Kilka koleżanek i przyjaciółka to zbyt mało . Nie mogę od tak
      stać się szaloną , pewną siebie i zabawną dziewczyną . POMOCY ! Jak sprawić by
      mnie lubili ?
    • coca_cola Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.10, 17:03
      Jak już pisałam na forum mam problem z wągrami i różnego rodzaju niedoskonałościami .
      Używałam różnych peelingów i toników ale to nic nie pomaga . Nie mam potrzeby iść do
      dermatologa ale chće mieć gładką i czyściutką cerę . Proszę o pomoc.scianacrying
    • zmierzchowata Re: Kotkowy kącik porad 26.07.10, 19:17
      No, bo mi się taki chłopak podoba i to już 4 lata. No niedawno dowiedział, że mi
      się podoba i się ze mnie śmieje! Muszę dodać, że dowiedział się, że mojej
      koleżance się podoba i też się śmiał! Co mam zrobić!
    • enqu Re: Kotkowy kącik porad 26.07.10, 19:59
      Kotku, mam problem. Nigdzie w żadnej gazecie do których zaglądałam nie znalazłam
      żadnego artykułu lub porady. Nie chcę się rozpisywać, bo połowa kotkowiczów
      usnęła by na własnej klawiaturze lub biurku ; pp mniejsza o to a więc zakochałam
      się w pewnym chłopaka bez wzajemności ... to jest straszne tak sie meczyc
      wiedząc ze on nie odwzajemnia cię uczuciem... a więc jak mówiłam nie bede się
      rozpisywała bo to główny problem dziewczyn i czytałam wiele na ten temat
      historyjek, no to ok teraz pytanie : ''Jak się odkochać, jest jakiś sposób czy
      to przejdzie mi z czasem ?" po prostu ciężko jest i chcę sie tego pozbyc jak
      jest jakiś sposób !

Pozdrawiam całą załogę kotka i prosze o pomoc !

enqu
    • tipsiara666 Re: Kotkowy kącik porad 26.07.10, 20:42
      Hej kotek znam super kolesia, którego kocham.serce On o tym wie, jest moim
      chłopakiem.kiss Moja najlepsza przyjaciółka też ma na niego tak jakby chrapkę,
      ale szanuje jego decyzję.crying Kiedy my się przytulamy, całujemy jej chce się
      wymiotowaćuncertain, ale jestem z nią, bo jest moją przyjaciółką, więc też spędzam z
      nią czas. confusedKrótko mówiąc co mam zrobić, aby nie czuła się dziwnie.piwo
    • mikiii Re: Kotkowy kącik porad 26.07.10, 20:45
      Mam przyjaciółkę,która mnie obgaduje.Porozmawiałam o tym z nią,lecz ona zaprzecza.
      Wiele osób mówi mi co ona rospowiada wszystkim.Wygaduje kłamstwa.Co mam zrobić?
      Nie chce,aby tak była zawsze.
    • angel.. Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 08:19
      wyjeżdżam do bułgarii... i mam kilka pytań:
      1. Jaka tam mniej więcej jest pogoda? Czy w razie czego mam wziąć coś ciepłego, chociaż wydaje mi się to nie na miejscu?
      2. Ile stroi kąpielowych mam wziąć? Ten pobyt będzie polegał na leżeniu plackiem na plaży, pływaniu w morzu lub na otwartym hotelowym basenie przez 10 dni.
      3. Jestem blondynką o jasnej karnacji. Z jakim filtrem krem powinnam wziąć? Polećcie coś konkretnego.
      Dzięki z góry za odpowiedź xD ;*
    • angel.. Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 08:23
      Czy skóra jako kurtka będzie modna w tym roku? Z góry dzięki za odpowiedź ;]
    • twilightvampire Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 09:33
      Kotku! Całe wakacje spędzam w domu ze względu na to, że budujemy dla siebie nowy
      dom(mieszkam w bloku) i moi rodzice muszą na okrągło doglądać budowy.. Dlatego też nie
      mogę jechać na żadną kolonię czy obóz, bo pieniądze na budowę są cały czas potrzebne. I
      nie wiem co mogę ciekawego robić.. Czytam książkę, trochę na kompie siedzę, ale to nie to co
      bym chciała. Chciałabym spędzić te wakacje aktywnie.. i mam młodszego brata do
      pilnowania(co 2 dzień) dlatego czas dla siebie mam dopiero po południu, kiedy wracają
      rodzice.. Proszę, doradź! Pozdrawiamkiss
    • twilightvampire Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 09:41
      W niedzielę byłam z przyjaciółką na imprezie, czekałam z nią na jej chłopaka.. kiedy już
      przyszedł(z kolegami) zapytał ją czy idzie z nimi na piwo, ona odmówiła. Potem poszłyśmy
      się przejść i znalazłyśmy naszego kolegę. Rozmawiałyśmy z nim przez dłuższy czas, a moja
      przyjaciółka kupiła sobie w tym czasie piwo. Potem jej chłopak zobaczył nas i ją jak pije
      piwo śmiejąc się z naszym kolegą.. i poszedł sobie, a ona pobiegła za nim pewnie chciała
      mu wszystko wytłumaczyć. Skończyło się na tym, że zostawiła mnie samą, a po tym
      wydarzeniu kiedy on zaproponował pójście na piwo obiecała, że będzie ze mną na tej
      imprezie. Jestem na nią okropnie zła, bo nawet nie raczyła mi powiedzieć, że sobie idzie i już
      nie przyjdzie! Kotku co robić: wybaczyć jej to, choć mnie bardzo zraniło i się na niej
      zawiodłam i nigdy nic takiego mi nie zrobiła?
    • kropka00111 Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 10:10
      Cześć kotku ! wink Teraz w piątek miałam jechać nad morze... I mama sprawdziła
      pogodę i okazało się , że będzie chłodno i wgl. ! I, że już nie pojedziemy... A
      trzy lata temu też tak było ! Trzy lata z rzędu ! Co zrobić żebyśmy jechali ?
      Ps. Jeszcze nigdy nie byłam nad morzem ! sad
    • ewunia8310 Re: Kotkowy kącik porad 27.07.10, 10:56
      hej kotku big_grin . Mam taki mały problem z rodzicami. Zawsze jak gdzies idę z nimi i spotkam kolege wystarczy ze powiem mu cześć to odrazu zadają mi takie denerwujące pytania : kto to ? czy to twój chłopak ? Albo nieraz jak pisze sms to: co to za chłopak z którym tak piszeż? mam tego dość dla nich każdy kolega to jest mój chłopak!!sciana proszę o pomoc! smile
    • andzia_28_94 Co na prezent?????? 27.07.10, 21:26
      Mam pewien problem, a mianowicie nie wiem co kupić na prezent.Od pewnego czasu
      troche uczę sie grać na gitarze i uczy mnie znajomy moich rodziców ,który jest
      amatorem no ale troche umie graćwink nie umiem co prawda dobrze grać ciągle się
      ucze,ale on poświeca mi swój czas i chcę za to kupić mu coś ale kompletnie nie
      wiem cocrying moze wy macie jakieś pomysły??? dodam że jest to już dorosły
      męzczyzna przed 50 tongue_out winksmirk
      • jarelo Re: Co na prezent?????? 27.07.10, 23:26
        andzia_28_94 napisał(a):

> Mam pewien problem, a mianowicie nie wiem co kupić na prezent.Od pewnego czasu
        > troche uczę sie grać na gitarze i uczy mnie znajomy moich rodziców ,który jest
        > amatorem no ale troche umie graćwink nie umiem co prawda dobrze grać ciągle się
        > ucze,ale on poświeca mi swój czas i chcę za to kupić mu coś ale kompletnie nie
        > wiem cocrying moze wy macie jakieś pomysły??? dodam że jest to już dorosły
        > męzczyzna przed 50 tongue_out winksmirk

ojoj, może kwiaty i bombonierka wystarczy ? wink
        • andzia_28_94 Re: Co na prezent?????? 27.07.10, 23:39
          nom własnie nie wiem chciałam kupić coś związanego z gitarą wink) porozglądam się
          troche jeszcze i się zobaczy wink ;D
    • coca_cola Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!proszę odpiszcie!!!!!!!!!!! 28.07.10, 11:39
      POMOCY!!!!!!!!!!!!Mam problem z wągrami i innymi niedoskonałościami .Używałam już
      różnych toników i peelingów ale to nie działa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pomóżcie napiszcie co wy
      byście mi poradzili.Chciałabym mieć gładką, czystą skórę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!crying

ODPISZCIEPS BARDZO PROSZĘ ODPISZCIE,ODPISZCIE,ODPISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      helpppppppppp!!!!!!!!!!!!!
      • andzia_28_94 Re: Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!proszę odpiszcie!!!!!! 28.07.10, 16:07
        doskonale cię rozumiemwink idź do dermatologa on powie ci co powinnaś zrobić
        jezeli jest to trądzik młodzieńczy to jak najszybciej bo nieleczony będzie się
        nasilał a ile masz lat?
    • ignacy21 Re: Kotkowy kącik porad 28.07.10, 17:09
      Chodzi o to że moja siostra ma własny pokój a ciągle przebywa w moim nie chcę
      tego a ona uważa że lubi moje towarzystwo. Niestety ja nie lubię jej towarzystwa
      bo wolę posłuchać muzyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka