gabrysia6210 Re: Kotkowy kącik porad 23.10.10, 18:00 Prawie nikt z klasy mnie nie lubi.Niewiem już co robić. POMOCY. Odpowiedz Link Zgłoś
trio Nie radzę sobie z plotkami ! 23.10.10, 21:35 Drogi Kotku ! Koleguję się z pewnym chłopakiem dwa lata starzym, i on mi się bardzo podoba. I ktoś ciągle rozpowiada plotki o mnie i o nim, że ja z nim piszę, że niby do niego zarywam ! cała jego szkoła o mnie plotkuje. ! kto może te plotki rozpowiadać ! ;/ jak sobie z nimi poradzić ? i jak to wyjaśnić z tym chłopakiem ? ratunku ! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka96 Re: Kotkowy kącik porad 24.10.10, 18:38 Drogi kotku! Mam taki problemy z jednym kolesiem. Jest taki jeden, prawie mój sąsiad, problem tkwi w tym że ja ciągle o nim myślę. Idę ulicą... zastanawiam się czy go nie spotkam itp. A gdy już się miniemy to nawet nie mówimy sobie cześć, bo nigdy nie rozmawialiślimy. Nic o nim nie wiem, oprócz tego, że jes 2 lata staszy ode mnie, do jakiej chodzi szkoły i jak ma na imię. No a do tego jest mega przystojny, a to chyba wyklucza wszystkie wady . bardzo proszę o pomoc, jak mogę zwrócić jego uwagę, albo jak o nim zapomnieć. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1802 Re: Kotkowy kącik porad 25.10.10, 17:37 Drogi kotku !!! Zawsze jak sie w kimś zabujam to zawsze mam pecha i ten ktos mnie nie chce lub nawet nie nawidzi . Tym razem jest tak samo . Co zrobic żeby mieć przynajmniej raz szczęście ? No tak naprawdę to nigdy z nikim nie chodziłam i jak tak dalej pójdzie to mogę wogóle nie mieć chlopaka . Kotku pomóż !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bellezza Dla osób o mocnych nerwach i wolnej chwili xdd 25.10.10, 20:51 Na początku chciałabym Was poprosić o to, abyście nie pisali pod moim postem komentarzy, które w żaden sposób mi nie pomogą. Nie po to zwracam się do Was o pomoc na tym forum, abyście pisali mi ironiczne i sarkastyczne komentarze w stylu: „Ale Ty masz problem, dziewczyno! ;/”. Nie należę do osób, które potrafią przejść przez życie z wszystkim w nosie. Należę do osób emocjonalnych. Dla mnie jest to problem, a gdyby nim nie był, nie czytalibyście tutaj teraz tego. Rady na temat tego, abym się nie przejmowała, także nie będą dla mnie pomocą. Gdybym się tym nie przejmowała, nie poświęcałabym kilka dni w tygodniu na rozmyślaniu o tym, co by było gdyby … Sprawa ma się tak. Już od kilku miesięcy strasznie podoba mi się pewien chłopak . Wszystko zaczęło się wtedy, gdy mijałam go na korytarzu i on przesłał mi dość długie spojrzenie prosto w oczy :d. W tym momencie dosłownie odpłynęłam xd. Od tamtego czasu, gdy się mijaliśmy, zdarzało się, że znów patrzył się na mnie. Nie było to za każdym razem, ale dość często, a czasami było to po prostu krótkie zerknięcie w moją stronę. Po pewnym czasie zdobyłam się na odwagę i gdy doszło do sytuacji, gdy mijając mnie spojrzał na mnie – delikatnie uśmiechnęłam się do niego. On też miał dość przyjemną minę. Kilka razy powtórzyłam ten uśmiech i pewnego dnia wysłał mi zaproszenie na nk ^^. Jeszcze tego samego dnia wieczorem napisał do mnie na GG. Należę do osób podejrzliwych i nieufnych, więc przez całą rozmowę sądziłam, że to zbyt piękne, żeby był to on xd. Tym bardziej, że tego samego dnia pokłóciłam się z kilkoma osobami . Z tego powodu nie byłam zbyt wylewna podczas rozmowy i byłam ostrożna w tym, co piszę. On zresztą też odpisywał mało treściwie i urywał temat. Kilkadziesiąt minut później zakończył rozmowę i (co dziwne) do dziś nie był dostępny na Gadu ;o. Po kilku tygodniach widziałam go z daleka na mieście i (z ciekawości tego, co się stanie) pomachałam mu ;d i (o dziwo) odmachał mi ! Cieszyłam się wtedy jak głupia xd. Niestety radość nie trwała długo, bo kiedy na drugi dzień powtórzyłam gest, zachował się tak, jakby widział mnie pierwszy raz w życiu i nie chciał więcej oglądać. To samo wydarzyło się jeszcze następnego dnia i następnego . Lecz pewnego dnia w szkole czytałam plan lekcji, a gdy się odwróciłam, On stał o dwa kroki za mną i miał taki wyraz twarzy, jakby czekał na to, aż się do niego odezwę, cały czas się na mnie patrząc. Ja wtedy nie wiedziałam, co zrobić, spanikowałam i poszłam sobie ;/. Po kilku dniach coś mi odbiło i napisałam mu życzenia z okazji Dnia Chłopaka na nk i wtedy odpisał mi z podziękowaniami, a ja wtedy zapytałam się go, co u niego słychać? Niestety odpowiedzi nie doczekałam się do dziś . Od tamtej pory kilka razy spojrzał się na mnie z daleka na boisku w szkole podczas przerwy. Myślałam, że to jakiś znak, więc pewnego dnia, gdy go mijałam, chciałam mu powiedzieć „cześć”, lecz nawet na mnie nie spojrzał i powiedziałam praktycznie sama do siebie xd. Więc problem polega na tym, że już po prostu nie wiem, co robić. Potrafi ktoś ocenić to, co się między nami dzieje i rozszyfrować jakiekolwiek intencje tego chłopaka? Strasznie mi na nim zależy, lecz to co się wydarzyło, to za mało, by coś z tego było i jednocześnie za dużo, żeby dać sobie z tym spokój i po prostu zapomnieć . Odpowiedz Link Zgłoś
zuziafuzia Re: Dla osób o mocnych nerwach i wolnej chwili xd 29.10.10, 19:51 jak dla mnie to nic poważniejszego... może podobałaś mu się i przestałaś? Chłopcy często tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
asiowa Głosik ;p 26.10.10, 18:46 Witam! Moim problemem jest mój głos. Jest strasznie piskliwy. Znajomi się już przyzwyczaili, ale jak poznaję kogoś nowego to często mnie pyta co zrobiłam, że mam taki głos, co mam w gardle, że tak mówię itp. Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
simsowa_pani Re: Kotkowy kącik porad - okulary 26.10.10, 19:58 Jakiś tydzień temu kupiłam sobie na allegro znane wszystkim ray-ban wayfarer, zerówki. W poniedziałek poszłam w nich do szkoły i mój głupi kolega (kibluje z 5 lat) cały czas szuka tematu żeby 'nazwać' te okulary i mnie urazić, np. dzisiaj na historii było o bogach i boginiach greckich, to on powiedział że ja 'jestem boginią w wielkich cynglach'. Wkurzyłam się strasznie... W poniedziałek też poleciał do swoich kolegów i krzyczał "*** ma cyngle! Dziadziuś w testamencie przepisał, czy na aukcji za 50 gr kupione?...." Co mam zrobić żeby się odczepił ? Wszystkiego chyba próbowałam ale nic (( *** = moje nazwisko, on mnie po nazwisku woła... Odpowiedz Link Zgłoś
natky_cola Re: Kotkowy kącik porad 27.10.10, 18:29 Mam pewien problem, a więc moja najlepszza przyjaciółka, Zuza zakochała się w moim chłopaku, Kamilu. Jest okropna Ciągle chce znami wszędzie chodzić, chodzić do kina, na basen. Mam jej dość. A mi i Kamilowi to przeszkadza. Jak mamy ją "spławić"? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemkimchce No wiec.. 27.10.10, 22:01 W szkole czasem sie smieja jak cos mowie ( mieszkam w Anglii wiec mam maly akcent) ale mnie to gil obchodzi Tylko czasami naprawde przesadzaja! Na poczatku tylko chlpaki ale pozniej moja kolezanka tez... Raz juz nie moglam wytrzymac i ucieklam do lazienki zeby sie upokoic bo z checia mogla bym ich walnac w twarz! Zazwyczaj jestem spokojna ale nie moge wytrzymac czasem Co mam zrobic zeby przestali? Twoja jestemkimchce <3 Odpowiedz Link Zgłoś
justyna135 Niedoskonałości ;( 29.10.10, 15:18 Czy da sie ukryć garbek na nosie jakimis makijażem czy raczej nie i czy warto zrobic operacije i ile to kosztuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
sparklsa Re: Kotkowy kącik porad 29.10.10, 17:22 Cześć, Moja przyjaciółka wyprowadziła się 2 lata temu bardzo daleko od mojej miejscowości, byłam okropnie zmartwiona ale nic nie mogłam zrobić, ale miałam jeszcze jedną przyjaciółkę w szkole ale ona w tym roku zmieniła szkołę To trochę daleko.... Nie wiem czy też zmienić i chodzić tam gdzie moja przyjaciółka czy zostać jestem bardzo przywiązana do mojej szkoły i mam w niej super nauczycieli... Tylko że mam koleżanki które jak przyjdą ich przyjaciółki to mnie ignorują muszę szybko podjąć decyzję bo to przed ostatnia klasa a w ostatniej nie ma sensu zmieniać Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
chikitka00 Re: Kotkowy kącik porad 29.10.10, 17:27 Drogi kotku. mam problem z rodzicami. Chodzę do 3 gim. a oni traktują mnie jak dziecko, nie mogę chodzić na imprezy, do kina czy na zakupy z kumpelami, wo gule nie liczą się ze mną, np zaplanowany mam wypad do przyjaciółki na seans filmowy o czym wiedzą a tu nagle wymyślają ze mam pilnować 5 letniego brata i muszę wszystko odwoływać. Pilnuję go bez przerwy, gotuję obiady, sprzątam a oni i tak tego ni doceniają. Zauważają tylko ze kiepsko mi idzie w szkole a ja się na serio staram... pomocy!uncertain Odpowiedz Link Zgłoś
zumaxdd Miłość ? 30.10.10, 09:19 Kotku ! ja mam taki problem, no nie ja, moja przyjaciółka. Ja się spotykam z moim Chłopakiem, a z nią chce mój i mojego Chłopaka kolega, ona też go zna, razem chodzili do podstawówki. Ona sama nie wie czego chce, bo była na wakacjach u babci na wsi, i tam poznała takiego chłopaka, teraz ma tylko złe wspomnienia związane z nim i chłopakami, mówie jej żeby zapomniała ale ona : ''NIE !'' Co ja mam zrobić ? ten mój kolega naprawde sie zmienił (dla mojej właśnie tej koleżanki) a ona niC ! ma to chyba gdzieś, ale jak coś to mi zawraca głowe nim, i mówi jaki on to nie jest itp. No POMOCY ! ja nie wytrzymam z nimi ! Odpowiedz Link Zgłoś
robertapardo14 List do gwiazdy 30.10.10, 18:14 Chciałabym wysłać list do mojego ulubionego zespołu Green Day . Do listu załączyłabym nagranie na płycie i prośbę o autograf. Nie wiem tylko czy mi osobiście odpiszą czy to będzie tylko ich asystent. Może wiecie coś o pisaniu takich listów do gwiazd ? ( Adres zespołu wzięłam z gazety z rubryki ,,Autografy" i nie wiem czy tylko ich asystent odsyła zdjęcia podpisem czy oni ) Z góry dziękuję Kotek Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielkaaa Re: Kotkowy kącik porad 31.10.10, 00:11 Drogi Kotku ! Mam 13 lat , obecnie mieszkam w Anglii i ostatnio zastanawiałam się nad jazdą na Moto Crossie . Chciała bym mieć crossa , ale nawet na tym się nie znam co musi mieć i w ogóle . Chciała bym "uczestniczyć" w zawodach moto crossowych . Tylko że nie wiem jak się do tego zabrać . Wiem że najważniejsza jest odwaga , a mi jej nie brak Lubię adrenalinę . Kotku pomóż ! Asia ;* Odpowiedz Link Zgłoś
goofy. Re: Kotkowy kącik porad 31.10.10, 07:47 Drogi Kotku ! Niedawno stwierdziłam, że chcę zmienić wygląd mojego pokoju. Niestety nie mam dużo pieniędzy i dodam, że dzielę pokój ze starszym bratem. Jak mogę fajnie zmienić wnętrze pokoju, nie wydając dużo kasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kingak543210 :'( 31.10.10, 20:01 Podoba mi się pewien chłopak. Chodzi do tej samej szkoły ale do innej klasy. Ma dziewczynę, kiedy się o tym dowiedziałam zrobiło mi się przykro. Koleżanki pocieszyły mnie mówiąc, że mam jeszcze u niego szanse. Co mam zrobić!? Na pewno do niego nie podejdę, bo się bardzo wstydzę. Chciałabym przesłać mu jakiś sygnał ale nie wiem jak to zrobić. Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana22 Re: Kotkowy kącik porad 31.10.10, 22:49 Kotku, Pomocy! Zmieniłam szkołę. Na lepszą -bo z profilem dwujęzycznym. Jednak, dalej uporać się z dawną klasą. Bardzo lubię mojego kolegę ze starej, i ogólnie wszystkich... prócz dwóch dziewczyn. Kiedy chodziłam z nimi do szkoły udawały moje przyjaciółki a potem obgadywały. Raz zrobiły nawet ranking najbrzydszych dziewczyn w szkole, i byłam na pierwszym miejscu. Ostatnio zobaczyłam pod zdjęciem z koleżanką (przeszła do tej szkoły ze mną) pisały że jestem brzydka i obleśna. W dodatku w starej szkole wyśmiewały się z moich marzeń o modelingu. To mnie dobija, szczególnie że połowa osób z mojej nowej szkoły- moich przyjaciół- zna jedną z nich i lubi. Proszę cię Kotku, pomóż mi co mam robić. Przez nie straciłam sens życia, czuję się brzydka i czuję że nie osiągnę nic w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
jb...xddd Re: Kotkowy kącik porad 01.11.10, 21:32 ja też miałam takie "przyjaciółki" i nie masz prawa absolutnie się nimi przejmować . tacy ludzie są po prostu... nienormalni. bądź w nowej szkole obojętna na to, z kim Twoi przyjaciele się przyjaźnią . w końcu nie można oceniać ludzi po tym, kogo lubią, a kogo nie, wolny kraj . aa i wg mnie , one są po prostu od Cb zazdrosne , tak prawdopodobnie było w moim przypadku . nie przejmuj się nimi , bądź tą mądrzejszą i się nie daj : D pzdr ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
aa_m Re: Kotkowy kącik porad 01.11.10, 21:14 ostatnio zerwałam z chłopakiem. byliśmy ze sobą ponad rok. ostatnio też byliśmy razem we Włoszech. niestety bardzo był zaborczy. zabraniał mi różnych rzeczy, mówił co mam robić. niestety ja nie potrafię się pogodzić z tym, że go straciłam. ale też nie chce do niego wracać. co mam zrobić? rozmawiałam już na ten temat z rodzicami ale oni twierdzą że to minie. ale nie mija. Odpowiedz Link Zgłoś
hiaa Re: Kotkowy kącik porad 02.11.10, 16:27 A więc jest taki chłopak o imieniu Rafał . Jest ode mnie o 4 lata starszy . Ja mam 14 a on teraz bd miał 18 . Jak zawsze mnie zobaczy to zaczyna się śmiać i ja również . Jak przyjeżdżam do jego wioski to zawze mi dokucza np . O mału JAnek przyjechał lub Jasiek itp. W niedziele ( 31 paź 2010 r . ) na cmentarzu śmiał się do mnie i powiedział cześć . Ja szłam z ciocia z przodu , za nami tata z siostrą ale naszczęście tata patrzył się w inna stronę . Ale jak ciocia to zobaczyła zaraz mnie przepytawałą i ja nabrałam rumieńców . On stał sam czekał na rodziców i braci i siostrę . Od tamtej chwili cały czas o nim myśle i nie wiem co mam robić ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_m ... 02.11.10, 16:39 nie chce cię załamać ale chłopak się najwyraźniej z ciebie nabija. Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana22 Re: Kotkowy kącik porad 02.11.10, 17:08 Kotku, Pomocy! Zmieniłam szkołę. Na lepszą -bo z profilem dwujęzycznym. Jednak, dalej uporać się z dawną klasą. Bardzo lubię mojego kolegę ze starej, i ogólnie wszystkich... prócz dwóch dziewczyn. Kiedy chodziłam z nimi do szkoły udawały moje przyjaciółki a potem obgadywały. Raz zrobiły nawet ranking najbrzydszych dziewczyn w szkole, i byłam na pierwszym miejscu. Ostatnio zobaczyłam pod zdjęciem z koleżanką (przeszła do tej szkoły ze mną) pisały że jestem brzydka i obleśna. W dodatku w starej szkole wyśmiewały się z moich marzeń o modelingu. To mnie dobija, szczególnie że połowa osób z mojej nowej szkoły- moich przyjaciół- zna jedną z nich i lubi. Proszę cię Kotku, pomóż mi co mam robić. Przez nie straciłam sens życia, czuję się brzydka i czuję że nie osiągnę nic w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
kajtek15 PoMOcY!!!!! 02.11.10, 20:35 Mam poważny problem. A wiec w wakacje napisał do mnie pewinen chłopak. Popisaliśmy było nawet fajnie. Nie wytrzymałam i powiedziałm o tym kolzeznce a ta nastepnej. Wreszcie chciały odemnie jego numer. Dałam. Nie mysłałam ze jedna z nich sie aż tak zaangarzuje.Napisała do niego. Najgorsze było jak zaczęła sie mi chwalic jaki on cudowny i wgl.To było straszne. Cała noc płakałam bo poczułam że to własnie to był ten mój jedyny. Oni chodza juz 2 tydzien a ja nie umiem z nia rozmawiac tak jak kiedys. Do niego juz nie pisze.Boje sie ze za duzo napisze i wsztstko wyjdzie na jaw . nie chce zeby ani ona ani on byli na mnie obrarzeni,ale Ja juz tak dłużej nie moge!!! ja go kochm !! Co mam zrobic pomocy.!!!! <musze jeszcze dodac że to nie pierwsza sytuacja kiedy ona własnie zabiera mi chłopaka> Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanmchappy Re: Kotkowy kącik porad 03.11.10, 16:16 Mam 13 lat i zastanawiam się czy mogę przedłużyć sobie włosy za pomocą Clip-in. Mama szczerze powiedziała że to głupi pomysł. ^^ A i czy to nie jest za wcześnie na takie coś. ? Czekam )) Odpowiedz Link Zgłoś
karola_1995 Re: Kotkowy kącik porad 03.11.10, 18:53 Mam pewien problem z moim obecnym chłopakiem.. Moi znajomi go nie lubią.. a ja go kocham.. Jest mi z nim bardzo dobrze i nie zamieniłabym go na nikogo na świecie.. Nie wiem tylko co mam powiedzieć moim znajomym, żeby się w końcu od niego odczepili , albo przynajmniej nie mówili o nim źle w moim towarzystwie. Boję się, że się z nimi pokłócę przez to. Proszę pomóżcie mi.. A może po prostu zerwać z chłopakiem? ... Odpowiedz Link Zgłoś
anahi26 Kotku pomóż mi, proszę..... proszę proszę.... 03.11.10, 21:16 Mam 18 lat i nigdy nie miałam chłopaka. Jest mi z tym źle. Nie powiem niektórzy mnie podrywali, chcieli ze mną chodzić, ale oni nie byli dla mnie... Zaczęłam jeździć na dyskoteki i poznałam nawet fajnego kolesia, rozmawialiśmy, wziął ode mnie numer telefonu, ale wcale nie napisał. A przecież mówił, że fajnie się rozmawia i tak dalej. Gdy patrzę na moje koleżanki, które mają chłopaka to mi jest trochę żal, że ja nie mam. Gdy widzę jakiegoś przystojniaka to myślę sobie on nie spojrzy na mnie, bo przy mnie są ładniejsze koleżanki niż ja... Jak mam sobie z tym poradzić? Jak zwrócić uwagę chłopaków....? Odpowiedz Link Zgłoś
iwciaaa12 Re: Kotkowy kącik porad 06.11.10, 14:00 Siemka ! Nazywam się Iwona i mam mały problem x D. Niewiem już jak się modnei ubierac do szkoły . Chodze do 1 gimnazjum i ... Straciłam pomysły prosze kotku pomusz mi ! Odpowiedz Link Zgłoś
likepoison Re: Kotkowy kącik porad 06.11.10, 16:42 Kotku, nie wiem czy powinnam tutaj pisać w takiej sprawie, ale mimo, że jestem zastępca przewodniczącego, to ciągle spadają na mnie wszystkie obowiązki. Na ten poniedziałek mam wymyślić hasło promujące rodzinę i jej wartości. Nie mam żadnego pomysłu. Kotku, jeśli możesz, pomóż mi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hiaa Re: Kotkowy kącik porad 07.11.10, 12:47 A więc tak . Jest taki chłopak o 5 lat starszy ode mnie i on mi się podoba . Znamy się on ma 19 a ja 14 . Więc jest tak jak ja przyjeżdżam do jego wioski i on jest na wygonie to zaraz mi dokucza i sie śmieje . Zawsze jest tak jak mmnie zobaczy . I ja również się śmieję . 1 listopada szłam z ciocią a o tam był i napoczątku śmiał się , i powiedział mi cześć odpowiedziałam mu cześc i też się śmiałam a potem ciocia nie dała mi zyc i kilka zary byłam czerwona . On tamtej chwili nie mogę o nim zapomnie . Od 3-4 dni śni mi się sen z nim i mało brakuję i się z nim całuje . Co mam robic ?! Odpowiedz Link Zgłoś
xxmadziulaaxx Re: Kotkowy kącik porad 07.11.10, 12:51 Ostatnio mojemu chlopakowi sie spodobał kolczyk w języku i powiedział zebym sobie zrobiła mogła bym zrobić ale wiadomo ze są problemy z tym np. puchnie jezyk , nie mozna jesc i wgl. Byłam u kosmetyczki sie zapytac ile kosztuje takie przebicie no to ok. 150zł wydaje mi sie ze to jak dla mnie to za duzo . Mam kolezanke ktora mogla mi przebić ale sie boje bo jeszcze zrobi mi nie w tym miejscu i bedą kłopty. Nie wiem co mam zrobić czy zaryzykować i isc do kolezanki czy wogole nie robic? Odpowiedz Link Zgłoś