leyraa Re: Kotkowy kącik porad 14.03.11, 16:26 Mam 16 lat, ale wyglądam na 12 Mam kompletny brak wyczucia stylu przez co każdego dnia wyglądam tak samo. A co gorsza biorą mnie za dwunastolatkę Proszę o propozycje jak się ubierać oraz wybierać kolory. Błagam nie piszcie że to fajnie że wyglądam na młodszą niż jestem mam zaledwie 16 lat i chcę wyglądać na swój wiek jak będę mieć 61 wtedy będę się odmładzać. Wzrost 1,60m, wymiary: 80-60-90, tułów krótki, dłuższe nogi. Włosy ciemny brąz, kręcone, do połowy pleców ale że się kręcą wydają się krótsze, grzywka na ukos. Twarz owalna, jasnobrązowe oczy z jasną oprawą, duży nos, małe wąskie usta, blada wręcz biała z okropnymi rumieńcami i pieprzykami. Wogóle się nie da opalić skóra zrobi się tylko beżowa i wysypią mi się kolejne pieprze Odpowiedz Link Zgłoś
angeeels KoLczyk ! 14.03.11, 18:09 czy ktoś z was ma kolczyk w górnej części ucha ? dodaje link, gdzie jest pokazany, chodzi mi o ten u góry ! Proszę odpowiedzcie mi na te pytania : - czy bolało ? - mieliście robione to pistoletem ? - i czy mieliście jakąś opuchliznę ? - mieliście jakąś ranę ? Jak tak ile czasu minęło jak się zagoiło ? PLISSSSSSSSSSSS ! Bo chcę sobie zrobić , a nie wiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
angeeels LINK , do tego kolczyka ! 14.03.11, 18:09 tatuaze.us/piercing-232-dwa_kolczyki_w_uchu.html Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja7 Re: Kotkowy kącik porad 14.03.11, 19:51 zakochałam sie ale on mnie chyba nie lubi woli moją koleżankę to znaczy gadamy na gg ale nie rozmawiamy w szkole bo on nie chce jak mu powiedziec on jest z innej klasy jak mu powiedziec ?? Odpowiedz Link Zgłoś
roxana09 Re: Kotkowy kącik porad 14.03.11, 20:50 co myślicie o chodzeniu z młodszym chłopakiem od siebie . ? Odpowiedz Link Zgłoś
dysiaa Kotkowy kącik porad 16.03.11, 16:52 W dniu 17 lutego zaczęłam 13 lat iii ... Mam takie zmartwienie. Bo dokładnie tydzień temu dostałam tak jakby miesiączki. Tzn. Na papierze toaletowym miałam krew, powiedziałam o tym mamie. i przez 4 dni nosiłam podpaski, ale na nich nie wiele było. Bardzo się martwię czy wszystko jest okej. Kotku, bardzo proszę Cię o pomoc! Pozdrawiam! - Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
natali9 Spóźniający się okres... 17.03.11, 16:20 Nie wiem czy można tu poruszać takie tematy, ale chcę się dowiedzieć. Przez miłość francuską nie można zajść w ciążę, prawda? Okres spóźnia mi się prawie miesiąć i nie wiem jakie są powody... Odpowiedz Link Zgłoś
pysia123 Re: Kotkowy kącik porad 17.03.11, 19:09 Cześć,mam 12 lat i chce się coś zapytać redakcji Od paru miesięcy boli mnie głowa a najczęściej podbrzusze.Nie dawno zauważyłam na majtkach białe plamy przestraszyłam się bo nie wiem co to jest gdy tego dotknęłam zaczęło się lepić i jest mokre. Pokazałam to mojej mamie ale powiedziała że nie wie co to.Pytałam się koleżanki ona ma okres i powiedziała że to może być przed tym ma rację? Zakłopotana Odpowiedz Link Zgłoś
marta4168 Re: Kotkowy kącik porad 18.03.11, 17:20 kto w nasz piekny dzień tj-21.03.2011 r idzie do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 18.03.11, 19:11 Jest pewien chłopak na którym mi bardzo zależy.Nie wiem jak do niego zagadać . Bardzo mi na nim zależy ale wstydzę sie mówic ponieważ moje zęby nie są zbyt proste i boję sie że jak zaczne mówić to mi sie "język zaplącze"i on się speszy i to będzie koniec ami tak baaaaaaardzo na nim zależy i bardzo za nim tęsknię jak go nie ma wstydzę się zagadać nie wiem jak się przełamać i wogóle przy jakiej okazji coś powiedzieć WIEM ŻE BYŁO JUŻ PEŁNO TAKICH WĄTKÓW ALE BARDZO CIĘ PROSZĘ Help me Olga_ Odpowiedz Link Zgłoś
ilolita Zajrzyjcie ! 19.03.11, 15:54 A więc w ostatnim wydaniu strefy stylu w którym wystąpiła Demi Lovato, w komentarzu do jednego z jej zdjęć , usłyszałam stwiedzenie: boho chic. Co to za styl i na czym on polega ? : > Odpowiedz Link Zgłoś
marta9821 Miłość 19.03.11, 17:09 Kotku! Jestem romantyczką, i nigdy nie miałam chłopaka. Lubię czytać różne miłosne historie i bardzo się w nie wczuwam. Często zazdroszczę głównym bohaterom takiej prawdziwej miłości. Chciałabym aby w trudnych chwilach ktoś przytulił mnie , pocałował, powiedział że będzie dobrze i że mnie nie zostawi. Nie chcę szukać miłości na siłę. Chciałabym wiedzieć jak to jest poczuć motylki w brzuchu i tak naprawdę się zakochać.Często wmawiam sobie że nigdy nie znajdę kogoś kto mnie pokocha taką jaka jestem. Czy jest jakiś sposób na taką jakby to nazwać "samotność" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
brygida16 Re: Kotkowy kącik porad 19.03.11, 18:48 Chodzi o to że jestem strasznie nieśmiała i to bardzo mi przeszkadza wręcz w normalnym funkcjonowaniu.Nigdy nie miałam chłopaka,a mam już 16 lat więc coraz częściej o tym myślę i z utęsknieniem słucham opowieści o miłosnych podbojach swoich koleżanek.Nawet nie mam kolegi.W ogóle mam mało znajomych.Podobają mi się niektórzy chłopcy,ale co z tego jak ja nawet nie mam odwagi dłużej popatrzeć się na któregoś z nich lub się do niego uśmiechnąć,nie mówiąc już o zagadaniu.Nie wiem jak ma przełamać swoją nieśmiałość.Nawet napisałam i powiesiłam w widocznym miejscu plan jak poradzić sobie nieśmiałością i listę swoich zalet ale to nic nie dało!Proszę o rady co mam w tej sytuacji zrobić i jak skutecznie wygrać z nieśmiałością! Odpowiedz Link Zgłoś
karoola06 co wybrać ? 19.03.11, 21:27 Kotku ! mam okropny dylemat i nie wiem co zrobić ! dostałam się do kolejnego etapu miss polski nastolatek, oraz jadę z klasą na Ukrainę. Rzecz w tym, że terminy mi się pokrywają !! Chciałabym pojechac na Ukrainę, bo to ostatnia klasa w gimnazjum ale też chciałabym jechać na casting. Prosze o porade Odpowiedz Link Zgłoś
aleexx Re: Kotkowy kącik porad 20.03.11, 18:21 Drogie Kotowiczki. Mam do Was prośbę. Otóż w mojej szkole dyrektorka postanowiła założyć szkolne 'czasopismo', w którym znajdą się odpowiedzi na pewne problemy oparte na konkretnych przykładach. Zostałam 'redaktorką', i dostałam pierwsze 'zlecenie' Pytaniem na ten tydzień jest: "Czy współczesne nastolatki nie mają pochamowań co do bliższych kontaktów z płcią przeciwną?" Inaczej mówiąc, po prostu (jeśli macie czas) napiszcie, czy Waszym zdaniem (lub czy same tego doświadczyłyście) dziewczyny w waszej szkole (i nie tylko) czasami wręcz się obmacują, pieszczą, lub całują z chłopakami i absolutnie nie robią sobie z tego żadnego problemu. Za wszystkie odpowiedzi szczerze dziękuję, i za tydzień pojawi się kolejne pytanie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
milka13 Przyszłość 21.03.11, 18:13 Kotku! W tym roku kończę gimnazjum. Problem w tym, że nie wiem, co bym chciała robić w życiu. Nauczyciele mówią, że powinniśmy mieć jasno wytyczony cel i ze zdecydowaniem do niego zmierzać, bo tylko tak coś osiągniemy. Ale oni nam nie pomagają w ustaleniu tego celu. Jak odkryć, który zawód będzie dla mnie najlepszy i da mi najwięcej satysfakcji ? W moim przypadku: mam 5 ze wszystkich przedmiotów, ale jestem raczej humanistką, uwielbiam dzieci i chciałabym pomagać ludziom. Proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
olgussek1999 Zabieranie przyjaciółki ;/ 21.03.11, 20:22 Mam problem: Na początku roku szkolnego doszła do naszej klasy nowa dziewczyna. Od jakiegoś czasu zauważyłam że odciąga ode mnie moją przyjaciółkę Czyli: Gdy rozmawiam z nią na przerwie to ona podchodzi chwyta ja za reke i odchodzi z nia jak najdalej ode mnie itp.Wielokrotnie rozmawiałam o tym z nią ( Przyjaciółką) , ale ona twierdzi ze wszystko jest ok i ze tylko mi sie zdaje ze ta nowa odciąga ja ode mnie. rozmawialam tez z ta nowa ale ona wszystkiemu zaprzecza. Niewiem co mam robić ! PROSZĘ O POMOC ! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanmchappy Re: Kotkowy kącik porad 22.03.11, 09:08 Drogi kotku. Mam problem . Moi rodzice nigdy się nie kłócą a jak już to o coś poważnego.. Bardzo kocham mojego Tate i Moją mamę . Ale wczoraj mój tata był trochę wypity i szukał zaczepki.. Najpierw na mnie naryczał ale ja się tym zbytnio nie przejęłam. Mama od rana sprzątała nie miała czasu nawet usiąść.Tata nie ma żadnych obowiązków oprócz pracy.Mama zrobiła wieczorem obiad na następny dzień. Mój tata był głodny i chciał to zjeść a jak na dużego chłopa przystało to całkiem sporo tego co Mama zrobiła. Mama powiedziała że nie da mu tego i wyjaśniła dlaczego i żeby wziął sobie coś innego do jedzenia..To on sobie ubzdurał że ona mu jeść nie chce dać..Potem mówił że mama mu nie będzie mówiła co on może jeść i tak wszystko przeinaczył że wyszło że mama jest ta zła.A ona biedna o tej 21 się męczy i robi obiad specjalnie dla nas a nie dla siebie. Padły brzydkie słowa..Nawet groził mamie..Gdy usłyszałam że coś się dzieje poważnego to tam poszłam i próbowałam ich uspokoić..Zabrałam mamę do łazienki i tam spokojnie z nią pogadałam..mama miała całe ręce czerwone jak podobno szarpał mamą.. Nie wiem jak mam reagować na takie coś. Mam zostawić to i się nie wtrącać? Moja mama jest drobną osóbką i boje się żeby nie stała się jej krzywda. Jak by nie ja to nie wiem co by się jeszcze wczoraj wydarzyło.. Boje się.. Chce dodać że były już takie kłótnie ale nie że się szarpali i wgl.Nie wiem co o tym myśleć.Nie umiem przyjąć do wiadomości że Tata który tak kocha mógł by jej zrobić krzywdę.. pozdrawiam . Ala Odpowiedz Link Zgłoś
smiley. ugh, moje włosy ! 22.03.11, 16:41 ` od jakiegoś czasu bardzo szybko przetłuszczają mi się włosy. już drugiego dnia mam tłuste, a że mam je dośc długie, o wrecz męczy mnie mycie ich co drugi dzień. oczywiście, stosowałam szampon do przetłuszczających się włosów, ale nie pomaga, można powiedzieć, ze pogarsza. co mogę zrobić? z góry dziękuję. c: Odpowiedz Link Zgłoś
luniaaa Re: Wycieczka klasowa 22.03.11, 20:07 W maju będę miała wycieczkę klasową. Dałam już zgodę podpisaną przez rodzica, więc chyba już muszę pojechać. Ale problem jest taki, że nie mam z kim siedzieć w autokarze i z kim być w pokoju. W mojej klasie jest 10 dziewczyn, z czego jedna prawie na pewno nie jedzie, bo jeszcze nie wiadomo kiedy będzie miała egzamin w szkole muzycznej. A kiedy się już dowie i się okaże, że egzamin nie będzie w dniach wycieczki, a będzie chciała pojechać, nie wiadomo, czy pani wychowawczyni jej jeszcze pozwoli. Nie jestem za bardzo lubiana, a ostatnio pokłóciłam się z taką jedną koleżanką, która jest lubiana i przez dziewczyny, ale także bardzo przez chłopców. Kłótnia trwa już kilka miesięcy i myślę, że się z nią nie pogodzę do końca roku, ani nawet na wakacjach, a pokłóciłyśmy się o coś naprawdę ważnego. Nie chcę siedzieć sama, a będziemy jechać chyba 10 godzin w ciągu jednego dnia, a wycieczka jest trzydniowa. Jedziemy z jeszcze jedną klasą, ale tam również nie mam przyjaciółek, a z chłopcami nie chcę siedzieć. A jeżeli chodzi o pokój, to również nie mam z nim w kim być. Pokoje będą chyba 4 osobowe, 3 osobowe i chyba jeden 1 osobowy. A skoro pojedzie 9 dziewczyn, a pewnie wszystkie będą chciały po 4 osoby, zostanę sama, czyli pewnie mnie jedną przydzielą do innej klasy. I nie będę stawiała dobrej miny do złej gry, bo ta sprawa naprawdę mnie smuci. Kotku pomóż, co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
luniaaa Re: Wycieczka klasowa 22.03.11, 20:07 W maju będę miała wycieczkę klasową. Dałam już zgodę podpisaną przez rodzica, więc chyba już muszę pojechać. Ale problem jest taki, że nie mam z kim siedzieć w autokarze i z kim być w pokoju. W mojej klasie jest 10 dziewczyn, z czego jedna prawie na pewno nie jedzie, bo jeszcze nie wiadomo kiedy będzie miała egzamin w szkole muzycznej. A kiedy się już dowie i się okaże, że egzamin nie będzie w dniach wycieczki, a będzie chciała pojechać, nie wiadomo, czy pani wychowawczyni jej jeszcze pozwoli. Nie jestem za bardzo lubiana, a ostatnio pokłóciłam się z taką jedną koleżanką, która jest lubiana i przez dziewczyny, ale także bardzo przez chłopców. Kłótnia trwa już kilka miesięcy i myślę, że się z nią nie pogodzę do końca roku, ani nawet na wakacjach, a pokłóciłyśmy się o coś naprawdę ważnego. Nie chcę siedzieć sama, a będziemy jechać chyba 10 godzin w ciągu jednego dnia, a wycieczka jest trzydniowa. Jedziemy z jeszcze jedną klasą, ale tam również nie mam przyjaciółek, a z chłopcami nie chcę siedzieć. A jeżeli chodzi o pokój, to również nie mam z nim w kim być. Pokoje będą chyba 4 osobowe, 3 osobowe i chyba jeden 1 osobowy. A skoro pojedzie 9 dziewczyn, a pewnie wszystkie będą chciały po 4 osoby, zostanę sama, czyli pewnie mnie jedną przydzielą do innej klasy. I nie będę stawiała dobrej miny do złej gry, bo ta sprawa naprawdę mnie smuci Odpowiedz Link Zgłoś
malinaa._xb Re: Kotkowy kącik porad 23.03.11, 18:29 Drogi kocie ! Mam problem ponieważ nie mam pojecia jak dobrac ubrania i makijaz do mojego wyglądu ! jestem bardzo chuda i raczej wysoka , mam brazowe krótkie włosy i mase piegów a i zielone oczy , karnacje jasną . Nie mam pojęcia jaki styl ubioru i makijażu do mnie pasuje ! Pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kristie02 Re: Kotkowy kącik porad 23.03.11, 21:48 Mam owalną twarz,brązowe włosy i podobno będę musiała nosić okulary. Jaki fason może mi pasować? Zastanawiam się nad nerdami. Jaki styl najbardziej do nich pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
draintheblood Re: Kotkowy kącik porad 24.03.11, 12:00 straciłam głowę dla dziewczyny której nawet nie znam. Chodzi do tej samej szkoły i widuję ją na korytarzu. Ciągle o niej myślę a moja chora wyobraźnia ciągle pracuje. Nie wiem co mam robić gdyż moja przyjaciółka z klasy ciągle prawi mi komplementy,zaprasza mnie do siebie,wydzwania do mnie codziennie pisze.Czasem mnie podrywa lecz ja zakochałam się w innej. Och pisze to gdyż macie może pomysł jak mam okazać zainteresowanie tej dziewczynie? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaa123 Jak być modniejszą- ładniejszą! 24.03.11, 15:38 A więc tak ! Jesteeem brzydka z twarzy ! Nie naaawidze piegów ! Tylko mi nie mówcie że są fajne bo ja w nich wyglądam do bani ! Jak się ich pozbyć? i wg jak mieć ładniejszą twarz ? i 2 problem . Chcę być modniejsza ;* Jak się ubierać ? W jaki sposób dobierać ubrania ? A i jeszcze może jakaś ''kreacja' bo ide w piątek na koncert Kamila Bednarka ; * Dziękujee ! <,3 Przepraszam za ortografie ; / Dziękuje Justynkaa <,3 ;* Odpowiedz Link Zgłoś
demi07 Re: Kotkowy kącik porad 24.03.11, 20:40 Mam pytanie czy da się zrobić z długich włosów krótkie nie ścinając ich? Jeśli tak to jaki sposób? Chciałabym pójść do szkoły nieco inaczej żeby koleżanki i koledzy zobaczyli mnie w innej fryzurze. PS MAM CIEMNY BLOND (COŚ A'LA ZŁOTE) WŁOSY.MOŻE ZNASZ JESZCZE JAKIEŚ INNE FAJNE FRYZURY(PROSZĘ TYLKO ŻEBY NIE NISZCZYŁY ZA BARDZO WŁOSÓW) Odpowiedz Link Zgłoś
sar1812 Biale plamki na paznokciach 25.03.11, 21:44 Ostatnio, zauwazylam biale plamki na moich paznokciach.Mama mi powiedziala ze to dlatego ze mam za malo witamin. Czy to prawda? Czy jeszcze jest jakis inny powod?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2705 Problemy z jedzeniem ... 26.03.11, 10:20 Zacznijmy może od tego, że nie mogę opanować się z jedzeniem. Nie chodzi o to, że 'pożeram' wszystko jak leci, tylko po prostu cały czas jestem głodna i od razu sięgam po jedzenie. Rozumiem, że jeszcze rosnę i że potrzeba mi tych kalorii, witamin itp. ale naprawdę myślę, że można jeść dużo mniej. Próbowałam już ograniczyć to, ale nie mam zbyt silnej woli. Proszę, pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
patti_97 ... 26.03.11, 19:43 Drogi Kotku! już pisałam do ciebie z problemem z chłopakiem który mi się podoba i dziękuje za te rady. Ale jest jeszcze gorzej. Otóż gadaliśmy i wszystko ładnie pięknie niby, ale dzisiaj na Facebooku pojawił się post że on jest w związku i wbiło mnie normalnie w fotel. Po paru godzinach zadzwoniła do mnie moja przyjaciółka i gadałyśmy trochę i powiedziałam jej o tym ale wtedy się rozkleiłam i już płakałam i w tej chwili to pisząc płaczę. Ona nie dowierzała. Ale zastanawia mnie to że on nie napisal z kim i moja przyjaciółka podsunęła mi myśl że on może chciał sięna kimś odegrać. Kotku pomóż! jestem w tym zagubiona i nie potrafię sobie z tym poradzić ; ( </3 Odpowiedz Link Zgłoś
karaxx Siostra wszystko mi kradnie i psuje! co mam zrobić 02.05.11, 20:02 Mieszkam z 9-letnią siostrą w jednym pokoju.Kiedy kupuje sobie np.lakier do paznokci,kolczyki ona czeka aż na chwilę odejdę z miejsca gdzie położyłam nową rzecz i już niszczy albo kradnie, potem kłamie że to niby nie ona, a kiedy wyjmuje moją rzecz z jej szafki ona mnie ignoruje, mówi teatralnie "przepraszam" (tylko wtedy kiedy mama ją "przyciśnie") i ma to gdzieś. Rodzice i ja staramy się jej to wytłumaczyć, ale to nie daje żadnej pewności że to nie powtórzy się za 2 dni. Nie jestem w stanie wszystkiego trzymać "pod kluczem" . Co mam zrobić? Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
karaxx siostra wszystko mi kradnie!!! 02.05.11, 20:03 Mieszkam z 9-letnią siostrą w jednym pokoju.Kiedy kupuje sobie np.lakier do paznokci,kolczyki ona czeka aż na chwilę odejdę z miejsca gdzie położyłam nową rzecz i już niszczy albo kradnie, potem kłamie że to niby nie ona, a kiedy wyjmuje moją rzecz z jej szafki ona mnie ignoruje, mówi teatralnie "przepraszam" (tylko wtedy kiedy mama ją "przyciśnie") i ma to gdzieś. Rodzice i ja staramy się jej to wytłumaczyć, ale to nie daje żadnej pewności że to nie powtórzy się za 2 dni. Nie jestem w stanie wszystkiego trzymać "pod kluczem" . Co mam zrobić? Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś