Dodaj do ulubionych

Nasze mamusie

16.07.10, 11:57
Był wątek Nasi tatusiowie, więc ja założyłam Nasze mamusie.

Moja mama uczy polskiego, dlatego rzadko ma dla mnie czas (bo jest także
wicedyrektorem). Lubi Hannah Montana. Prawie cały czas siedzi przy komputerze i gra w
Heroes of Might and Magic 3. Lubi Jonas Brothers (bo ja ich lubię) i Bon Joviego.

A jakie wy macie mamusie?
Obserwuj wątek
    • donia2107 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:01
      Moja mama nie cierpi Hannah Montany , ona słucha Michaela Jacksona ;]
      • collins moja mama. 16.07.10, 13:12
        moja mama to istna wariatka. uwielbia słuchać Metallicy. wielbi Jamesa
        Hetfielda. potrafi oglądać tysiąc razy "Zmierzch" (pf, niestety skutek
        uboczny). tylko "Zmierzch" reszty części nie trawii. jest lekarzem. pracuje w
        godzinach 7-16. co rusz chce chodzić po sklepach, nie umie usiedzieć w
        miejscu. czasami zachowuje się jak małe dziecko, ale kocham ją za to.
        uwielbiam ją : 3
        • selena_disney Re: moja mama. 24.07.10, 17:00
          Moja mama jest bardzo stylowa, pracuje teraz jako makijażystka. (była już
          stylistką i fryzjerką). Jest dość młoda, bardzo lubi Selenę Gomez, Justina
          Biebera, Jonas Brothers i Sterlinga Knighta, bo nauczyłam ją, że te osoby są na
          fali. Moja mama nie farbuje włosów, ale ma wyczucie stylu. Uwielbia rysować
          buty, które są jej zainteresowaniem. Podoba jej się styl muzyczny Dody. Kocha
          też zespoły Łzy, Volver, Verba, Kombi itp. tak jak ja. KOCHAM CIE MAMO! xd
          • fanta.stic do Selena-disney 24.07.10, 17:11
            Selena Gomez, Sterling Knight, Jonas Brothers sa ''na fali''?
            glupszej wypowiedzi nie slyszalam.
            moja mama nigdy nie wmowila by sb ze ktos jest fajny, tylko dla tego ze tak jej
            powiedzialam. ona ceni muzykow i aktorow nie za to ze graja w disney'u i sa
            slawni tylko za to JAK graja i co maja w glowie.
      • nick_jonas_jb Re: Nasze mamusie 24.07.10, 19:29
        Hm... moja mama...
        Nie zna zbyt dobrze Jonasów, ale wypytuje mnie o wszystko co ich dotyczy big_grin

Lubi ze mną oglądać Drake'a & Josh'a wink
        Ma dla mnie dość dużo czasu bo obecnie nie pracuje ( jest w ciąży ) wink

Często chodzi ze mną na zakupy, gada itp.

Więcej co do niej nie przychodzi mi do głowy... kiss
    • bellacullen366 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:03
      Moja mamusia pracuje w sklepie budowlanym i jest tam sprzedawcą. Pracuje w
      godzinach 8.00-16.00 lub 10.00-18.00 więc nie mamy dużo czasu żeby się sobą
      nacieszyć, ale dzięki temu nauczyłam się gotować itp. Moja mama jest szalona i
      lubi te seriale, które ja lubię czyli np. Hannah, Czarodzieje... itp.
    • heyyeah Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:05
      moja mama jest skrycie artystką. Chyba nawet ona tego nie wie, ale ja wiem ; ) Pokazała mi
      wszystkie świetne zespoły, twierdzi, że Nick Jonas gra muzykę w miarę ambitną, ale
      infantylną. poza tym uważa, iż Adam Levine jest przystojny.
    • teqiulla Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:05
      a moja mamusia jest nianią smile uwielbia dzieci, więc mam to po niej. ma dla mnie dużo
      czasu, bo w wakacje prawie codziennie przychodzi z dziewczynką której pilnuje (
      mieszkamy dosc blisko ) i wtedy robimy sobie kawkę wyjmujemy ciasto i idziemy pod
      parasol, na podwórko posiedzieć sobie. c: czasem jest trochę obciachowa, ale zawsze wie
      co jest modne ;o pozatym uwielbia disco polo i dobrą zabawę (ekhm, chodzi mi o to że lubi
      żartować i się śmiać, zawsze jest wesoła)
      kocham ją za wszystko.
    • angie2 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:09
      Jeszcze mi się coś przypomniało. Mojej mamusi podoba się Ian Somerhalder. Nie lubi
      Biebera. Uważa, że Nick Jonas stęka, gdy śpiewa.
    • lalula005 ... 16.07.10, 12:10
      Pedantka, wszystko lubi mieć na miejscu, co do cm trzeba odstawiać rzeczy na swoje miejsce. Jest pielegniarką, twierdzi, że za dużo czasu poświęcam na czytanie. Lubi się kłócić. Ale jest wporządku. Można z nią pogadać o wszystkim, nawet jeśli nie rozumie o czym mówię. Pozwala mi na wyjścia, zostać do późna. Jeśli chcę jechać, gdzieś dalej podwozi mnie i odbiera, jeśli tego chcę.

Dodatkowo jest domatorką, chwyta ją paraliż na widok pająka. Czasem zachowuje się jak dziecko, lubi być czesana. Traktuje psa jak dziecko c; Kiedy słyszy jakiś kawałek śpiewa to co zapamietała. Nie podoba się jej muzyka, której słucham, śmieje się z niej często ale spiewa z artystami, kiedy to puszczam.
      • invictusjulia Moja mama... 30.07.10, 16:02
        przecierpiała wszystkie moje kaprysy i zachcianki, więc za to ją kocham ;DDD. Poza tym
        zawsze jest cierpliwa i potrafi przemilczeć pewne sprawy. Ma charakter ugodowy...
    • aniulkaa Re: Nasze mamusie 16.07.10, 12:15
      Z mamuśką mam świetny kontakt.
      nie pracuje , tylko siedzi w doma.
      zawsze moge sie do niej zwrócić z problemem.
      pośmiać się możemy razem z różnych głupot.
      i pooglądac komedie romantyczne lub horrory.
      a o tatku już pisałam ;D
      • elisss92 Moja 16.07.10, 13:00
        Moja Mamusia nie żyje, ale gdy jeszcze była na tym świecie to uważałam ją za najwspanialszą
        kobietę na ziemi, mogłam jej powiedzieć praktycznie wszystko. BArdzo dużo pracowała,
        praktycznie zawsze po 12 godzin dziennie (była elektromechanikiem-elektromonterem, robiła
        coś tam do samolotów ;p). Robiła najlepsze kotlety z piersi kurczaka, spaghetti i peene na
        świecie ;3 KOchała śpiewać, chociaż to była katorga dla uszu : D zawsze była modnie ubrana
        z nienaganną fryzurą. Na święta namiętnie przybierała pokoje ozdobami, co niesamowicie mnie
        denerwowało ; ) Dorota to była wspaniała kobieta, bardzo ją kochałam i nadal kocham.
        Brakuje mi jej i żałuję każdej kłótni z nią. Szanujcie swoje mamy.
    • chocolatex Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:02
      Moja mama jest tzw "kurą domową". Zajmuje się praniem, sprzątaniem, gotowaniem.
      Jest kucharką i przez to też świetnie gotuje.
      Wszędzie, gdzie chodzi musi być porządek, można powiedzieć, że jest pedantką.
      Jak ja tego nie lubię. uncertain/ Lubi oglądać seriale i słuchać disco - polo. angry
      Ma bardzo donośny głos i nawet jak mówi to wydaje się, że trochę krzyczy. oO Nie
      lubi zbierać jagód. xD
      Hmm, nie wiem co jeszcze mogłabym napisać. Często jeździ do pracy za granicę.

Kocham ją . kissserce
    • samo_zlo Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:07
      Moja, mamusia jest, eee nie ważne..d; nie umiem określić i pracuje od 8- 14 a potem w drugiej
      pracy od którejś tam do którejś. Ma obsesje na punkcie zdechłej świnki morskiej - zozola, i
      ciągle marudzi, że przeze mnie zdechała ( ehe ), jest crejzi, i bardzo ją ' loffciam ;d;d; " ehe.d;
      • samerus125 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:20
        moja mama nie żyje ale kiedy żyła, była najwspanialszą MAMUSIĄ pod słońcem.
        co drugi dzień jeździła do pracy na cały dzień do Zabrza. Gdy miała wolne
        zawsze uwielbiała pomagać innym nie miała czasu dla siebie, wieczorem w piatek
        zawsze jeździliśmy po sklepach
        wieczorem lubiała leżeć na kanapie i oglądać takie seriale jak "M jak miłość"
        "Barwy szczęści"
        Była niekiedy nerwowa ale to przez jej choroby .. owszem były kłótnie, niekiedy
        narzekałam
        alle teraz tak badzo żałuje tego kocham ją i tęsknie za nią już miesiąc i dwa
        tygonie jej nie ma.
        Mieliśmy jechać na wakacje .. i jakoś się to nie udało ..
        Sorry że się rozpisałam kiss
      • anja_ Re: Nasze mamusie 30.07.10, 16:33
        Moja mama jest normalna. Ma ileś tam lat. Kocha szydełkować i wyszywać obrazki. Jej pasją od wielu lat jest praca na ogrodowej działce. właśnie tam spędza wolny czas między pracą-domem-wyszywaniem. farbuje włosy. Lubi piosenki ludowe i spokojne piosenki i nie rozumie jak można słuchać obecnej muzyki, bo 'tam przecież nie słychać tekstu'. ehh, i tak ją kocham <3
    • imperativ Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:13
      Moja mama jest.. fajna.
      o .
      W moim wieku była metalówą.
      Zawdzięczam jej to, że to właśnie ona pokazała mi takie zespoły jak Metallica, AC/DC, Pearl
      Jam, Radiohead.. i wiele wiele więcej.

Aktualnie jest w pracy. XD
    • nearlaify Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:16
      jest już na emeryturze, była nauczycielką wychowania początkowego. uwielbia
      kwiaty, nasz ogród jest niesamowicie bogaty. lubi czesława, seweryna
      krajewskiego i edytę geppert. co roku ogląda wszystkie polskie festiwale -
      sopot, top trendy, opole. na ten ostatni chciałaby kiedyś pojechać osobiście.
      bardzo lubi lato. razem z tatą wychowała 7 dzieci, więc mogę śmiało powiedzieć,
      że jest silną kobietą. tylko w stosunkach z innymi ludźmi bardzo układowa,
      ciągle coś komuś odpuszcza. poza mną.
    • coker Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:21
      Moja mama jest pielęgniarką. Lubi M jak Miłość i inne polskie seriale. NIE lubi
      Green Day'a, bo ja ich kocham. Uważa, że mam na ich punkcie obsesję i powinnam
      to leczyć. Nie cierpi czarnych ubrań (szczególnie wtedy gdy ja je noszę). Lubi
      gotować. Nie cierpi Hannah Montany. Marzy o tym żebym zaczęła nosić sukienki. wink
    • anahi1 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:21
      moja jest spoko!!! można sobie z nią pożartować i wogóle...

czasem mnie wkurza bo każe mi sprzątaćsciana ale w sumie jest cool ziom hahasmile
      • anahi1 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:22
        i mówi tak jak ja słowa typu żal,ogarnij się,... itd... jak ona tak mówi to z
        bratem się śmiejemy z niej!
    • whyduckxoo . 16.07.10, 13:21
      moja mama jest ostatnim czlowiekiem na swiecie, ktora tak ciezko pracuje.
      Czasem jak widze ja zmeczona, to az mi sie smtnorobi, bo nie moge jej pomoc.
      Jest wspaniala, jedyna i najukochansza.
      tyle. pisac wiecej nie bede.
      • meigh_ mama. 16.07.10, 13:26
        Kocham mame najbardziej na świecie ! Może to banalne, ale jest moją najlepszą przyjaciółką.Mamy te same gusty do muzyki, filmów.. Wiadomo są jakieś sprzeczki, ale to normalne wink.
    • elen Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:27
      ciężko i długo pracuje, jest surowa, wymagająca, czasami zabawna. kocham ją najbardziej na świecie :3
    • ne.gra Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:28
      Najlepszą! big_grin jest świetna, pracuje w Galerii i zwykle spędzam z nią dużo czasu. Kiedy przyjeżdżam z internatu, siedzimy razem w domu, chodzimy na spacery, czasem na zakupy, czasem na wyprawy po ciuchy/buty. Lubimy urządzać sobie seanse filmowe, gotowac razem, a nawet sprzątać big_grin
      Uwielbiam ją za to, ze jest dla mnie najważniejsza i ja jestem najważniejsza dla niej. Traktuje ją jak przyjaciółkę, ale nie mówię jej wszystkiego - jest nadal mamą. Najlepszą pod słońcem!
      Mama moja uwielbia czytać książki, pochłania ich strasznie dużo. Do tego lubi starą muzykę, najlepiej z lat 80, ubiera się klasycznie i stylowo i jest straszną pedantką - wszędzie musi byc czysto. : )
      • aszken mamcia. ;d 16.07.10, 13:36
        Moja jest spoko.;D traktuje ją jak najlepszą przyjaciółkę, ale oczywiście nie wie o wszystkim - bo to jednak mama.;D hehe.;D często oglądamy w necie razem demoty czy inne rzeczy.smile Lubi mieć posprzątane, bardzo dobrze gotuje. Jak to mama - każe mi sprzątać i robić wiele różnych rzeczy - ale kocham ją całym serduszkiem!smile Szkoda, że pracuje.. Na 2 zmiany raz od 6 - 14 lub 14-22. Często chodzimy razem na zakupy. Jest świetną mamą!smile
    • coker Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:31
      No i ogólnie moja mama jest the best. smile
    • avrile Moja mama to Sołtys 16.07.10, 13:37
      Moja mama to Sołtyska...Stara się, aby spędzać ze mną więcej czasu, ale mówi, że
      to trudna praca... Co prawda ma wolne dni, ale gdy coś mam - to jest zajęta...
    • momo. Re: Nasze mamusie 16.07.10, 13:51
      Mhm, moja mama uczy w przedszkolu, dobrze gotuje, słucha The Cranberries, według jej
      CV interesuje się psychologią i komputerami. Lubi thrillery i kryminały. Lubię z nią oglądać
      House'a, bo nie komentuje ciągle jaki to film "nie dla mnie" jak tata. Nie wiem co jeszcze
      mogę o niej powiedzieć. O, na przykład lubię z nią robić zakupy, bo ma dobry gust
      aczkolwiek denerwuje się, gdy chcę sobie kupić "kolejną czarną bluzkę/bluzę/coś tam
      jeszcze". Zawsze dotrzymuje słowa. Cały czas próbuje mi wmówić, że jestem
      ładna/szczupła.
      • sexy_girl Re: Mamusia<3 jedyna w swoim rodzaju ;* 16.07.10, 14:07
        oh moja mamusia jest najlepsza na świecie . Wiadomo czasem się pokłucimy i wg ale jest
        bardzo kochana . Jest kosmetyczką z zawodu ale ma własną firmę . Lubi podróżować po
        świecie . Kiedyś robiła to z przyjaciółmi . Teraz robi to także ze mną . Ogląda CSI kryminalne
        zagadki NY , Miami , LA . Lubi ryzyko . Jest na luzie . Lubi się bawić . Czasem jest szalona . I
        robi wszytsko by nic nam nie brakowało . ; )
        • mileyfankacyrus Moja super mama. 16.07.10, 19:29
          Jest nauczycielką. Słucha metaliki(nie wiem jak się pisze), Frediego Mercurego. Kocha
          taniec. Uwielbia kryminały, zarówno książki jak i seriale kryminalne. Jest zakręcona. Uwielbia
          GaGę ;p
        • carino jest najukochańsza pod słońcem , < 3 24.07.10, 22:47
          jest jak już wspomniałam najukochańsza, najlepsza. Kocham ja z całego serca,
          ma swietny styl podobny do mojego, biorę z niej przykład jest bardzo mądra
          zawsze pomaga mi w zadaniach z matematyki , dużo się od niej nauczyłam,
          wspólnie uczymy sie do sprawdzianów. Kocham ją , niedługo ma imieniny, STO LAT
          MAMO, zdrowia szczęścia pomyslności .
    • black_pearl Re: Nasze mamusie 16.07.10, 19:14
      Moja mama od jakiegoś czasu bardzo się zmieniła. Ma dla mnie mniej czasu, jak jej coś
      opowiadam, to często mnie nie słucha i często się mnie czegoś czepia, kłócimy się ( c
      zasem nawet o jakąś małą rzecz ) poprostu nie dogadujemy się, ale i tak ją KOCHAM bo
      wiem że chce dla mnie najlepiej, ale mam nadzieję że za jakiś czas będziemy się lepiej
      dogadywać smile
      • sysiek4444 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 19:21
        Lol. moja nienawidzi disneja.
        jest słit.
        • happy_girl27 Re: Nasze mamusie 16.07.10, 19:28
          Moja mama jest szefem kuchni wink
          Zawsze stara się być przy mnie kiedy jej potrzebuje.
          Lubi polską muzykę i lubi sagę Zmierzchu.
          Nie lubi kiedy w tv jest włączony disney channel ;d

Jest najlepszą mamą pod słońcem.!!
    • bombshell Re: Nasze mamusie 16.07.10, 20:08
      prowadzi sklep.
      często gęsto nie ma czasu.
      • avrilkaskate Re: Nasze mamusie 16.07.10, 20:15
        uwielbia Lady GaGe i seraile na DC wink
    • dirty Re: Nasze mamusie 16.07.10, 20:16
      jest pielęgniarką. często ma wybuchy histerii bo mam burdel w pokoju, kocham ją bardzo i
      wiem, że zrobiła by dla mnie wszystko.
      • dulce12_rbd Re: Nasze mamusie 16.07.10, 20:20
        jest nauczycielem. kopiuje mój styl, mówi 'odwalcuj się' zamiast 'odwal się'.
        lubi Tokio Hotel i Ewe Farne. Ale tak ogólnie to nie jest wariatką. Czasem zachowuje się jak nastolatka. To mnie wkurza, ale kocham ją. Pomimo wszystko.,
      • cumeel. Nasze mamusie <3 30.07.10, 15:39
        moja mama pracuje w szpitalu. uważa, że jestem satanistką bo słucham troszkę cięższej
        muzyki (punk, rock, metal, screamo, deathcore, emocore) xD
        jest kochana <3
    • kamila_1355 Zajebistą. ;d 16.07.10, 20:18
      o taka jest Moja Mama. nie muszę o Niej pisać. ten przymiotnik ma wiele znaczeń w Jej
      przypadku. smile
      • szila Re: Moja mama jest fajna ^^ 17.07.10, 20:20
        big_grintongue_out
    • kisses4you Re: Nasze mamusie 16.07.10, 20:18
      moja mnie kocha ( przynajmniej tak mi mówi ) <lol>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka