cristal. 05.08.10, 15:21 Mam taki problem z moją koleżanką. Ona jest anorektyczką a na dodatek pali do tego fajki i pije (okazjonalnie). Ma 15 lat. Jak mogę jej pomóc? Próbowałam z nią rozmawiać, ale to nic nie daje. pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronisia444 Re: pomóżcie. 05.08.10, 15:26 idź do jej starych, powiedz że pije, i pali . powiedz że wydałaś ją, bo się o nią martwisz, wku_rwi się na cb, na jakiś czas. i jak będzie już zdrowa to będzie ci dziękować ze to dla niej zrobiłaś . Odpowiedz Link Zgłoś
decode Re: pomóżcie. 05.08.10, 15:30 yy, też miałam kiedyś podobny problem, ale to już nie jest moja przyjaciółka :d bo 'fajki' wszystko zniszczyły. zakapuj ją, najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
cristal. Re: pomóżcie. 05.08.10, 15:32 rodzice jej wiedzą, o tym, ale myślą, że już nie pali. zresztą ona była w różnych szpitalach i teraz niby jest już w normie, chociaż dalej się leczy, najgorsze te używki, martwię sie i nie wiem, co robic Odpowiedz Link Zgłoś
heb Re: pomóżcie. 05.08.10, 15:57 To zabrzmi dziwnie, ale najlepszym rozwiązaniem jest natychmiastowe zerwanie z nią kontaktu. Miałam warsztaty z psychologami w szkole i rozwiązywaliśmy ten problem na zasadzie przykładów. Co jej dla psycholog, skoro ona nie będzie zainteresowana terapią? Co da rozmowa, jeśli ona uparcie stoi przy swoim? Co mogą rodzice, jeśli ucieknie z domu. Jeśli zerwiesz z nią kontakty, może zrozumie, że przez to co robi straci przyjaciół. Możesz też namówić inne osoby takie jak ty, żeby przestały z nią rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf Re: pomóżcie. 05.08.10, 16:00 Niewiem... Powiedz komuś dorosłemu, np.nauczycielce, pedagogowi szkolnemu, jej rodzicom. Jeśli nie poskutkuje, zerwij z nią kontakt, skoro tak robi to chyba nie jest fajna i nie warto się z nią kumplować-Niech działa na własną rękę Odpowiedz Link Zgłoś