Dodaj do ulubionych

Proste włosy.

08.08.10, 11:03
Nie wiem,czy był już taki wątek,ale bardzo proszę,by nie kasować tego smile.
Mam problem z moimi włosami. Po umyciu,zastosowaniu odżywki prostującej i tak mi się
kręcą. Moi rodzice uważają,że to oznaka,że moje włosy są mocne i zdrowe,ale wyglądam
lepiej w prostych i bardzo chciałabym mieć niekręcące się smile. Sory,że tak poplątane,ale nie
wiem,co mam robić. Mam co prawda prostownicę,ale nie mogę prostować włosów
codziennie,bo się niszczą,mam w klasie koleżankę,która tak robi,a jej włosy są okropne.
Poza tym,moja prostownica rozgrzewa się półtora godziny,a tylko je wygładza. Nie stać
mnie jednak na dobrą prostownicę. sad
I tu mam prośbę do Kotowiczek. Macie jakieś sprawdzone metody na proste włosy ?
Naturalne,chemiczne odżywki,cokolwiek,chętnie spróbuję smile
Obserwuj wątek
    • fineaszka Re: Proste włosy. 08.08.10, 12:32
      nie, jedynie prostownica. Powiem jeszcze że są specjalne kremy wygładzające z ochroną przed prostowaniem i w ogóle włosy się nie niszczą.
      • karolcika2205 Re: Proste włosy. 26.08.10, 23:44
        przykro mi prostownica jedynie. ale zgadzam się . z fineaszka wink
    • truskaweczka1 Re: Proste włosy. 08.08.10, 12:38
      ja nie znam ..
      mam tak samo , ale prostuję , moje włosy nie są zniszczone a prostuję co 2 dni jakoś
      używam odżywek i jest OK ;DD

mam nadzieję że dasz radę ;***
      • sofciaa Re: Proste włosy. 08.08.10, 12:42
        musisz zainwestować w perfekcyjną prostownicę, dobre odżywki i włosy będą zdrowe
        niełamliwe i błyszczące.

prostownica GA.MA kosztuje ok. 200 zł i można ją kupić na allegro. musi być z
        jonizacją!
        • alyson96 Re: Proste włosy. 08.08.10, 12:57
          mam tak samo jak ty. Używam tych szamponów , odżywek bez prostowania a i tak
          mam kręcone włosy. W rok szkolny codziennie prostuję , ale jak wyjdę na zewnątrz
          znowu mam kręcone włosy . : | . Ale raz , moja koleżanka zrobiła mi tak że cały dzień
          trzymały mi się prostę . Popsikała mi taką odżywką , ` Gliss Kur Schwarzkopfa ` i potem
          wyprostowała . Wiem że przez to psują się włosy , ale był naprawdę fajny efekt .
      • cosi Re: Proste włosy. 27.08.10, 13:55
        Niestety nie znam, jedynym znajomym mi sposobem jest prostownica.
        Najlepiej z płytkami ceramicznymi, moja prostownica jeszcze uwalnia Jony, dzięki
        temu włosy się nie niszczą, są różne odżywki, szampony regenerujące.
        Kiedyś tez używałam szamponu prostującego i nic mi to nie dało.
        Moje włosy poddają się jedynie prostownicy, a tez mam kręcone -.-
    • made_in_italia Re: Proste włosy. 08.08.10, 12:47
      Ja mam dosłownie tak samo jak ty uncertain
      • anja_ Re: Proste włosy. 08.08.10, 13:58
        Mam falowane włosy, po umyciu kręcone. mocno kręcone. Też stosowałam odżywkę prostującą i gó.wno.
    • nektarynka123 Mam dokładnie to samo. 08.08.10, 14:35
      muszę moje włosy prostować ,bo jak nie to wyglądam głupio niedawno byłam u fryzjera
      zrobiłam sobie grzywkę ... teraz to dopiero się kręcą, na kręcone włosy według mnie nie ma
      rady wink takie już są
    • pauuli Proste włosy. 08.08.10, 16:23
      po umyciu włosów wysusz je, i gdy suszysz przeczesuj, u mnie działa.
    • kazymuu Re: Proste włosy. 13.08.10, 19:47
      mi też odżywka nie pomaga.
      • casssaxd Re: Proste włosy. 23.08.10, 09:44
        Dziękuję,że staraliście się pomóc,ale ostatnio zaprowadziłam moją mamę do sklepu
        (mediaexpert) i pokazałam jej prostownice. Jedna kosztowała nawet nie całe 40 zł,miała 40
        woltów. I wtedy mnie naprawdę wcięło,bo nie wierzyłam w to,co powiedziała moja matka. No
        i obiecała mi kupić 29 sierpnia,jak przyjadę z Gdańska kupić mi prostownicę,ale normalną,nie
        na promocji. Nie wiem,czy dotrzyma słowa,ale mam nadzieję,że tak. Jeszcze raz wam dziękuję
        !piwo
        • casssaxd ... sory za błędy :) 23.08.10, 09:45
          casssaxd napisał(a):

> Dziękuję,że staraliście się pomóc,ale ostatnio zaprowadziłam moją mamę do sklep
          > u
          > (mediaexpert) i pokazałam jej prostownice. Jedna kosztowała nawet nie całe 40 z
          > ł,miała 40
          > woltów. I wtedy mnie naprawdę wcięło,bo nie wierzyłam w to,co powiedziała moja
          > matka. No
          > i obiecała mi kupić 29 sierpnia,jak przyjadę z Gdańska kupić mi prostownicę,ale
          > normalną,nie
          > na promocji. Nie wiem,czy dotrzyma słowa,ale mam nadzieję,że tak. Jeszcze raz w
          > am dziękuję
          > !piwo
        • pinkax3 Re: Proste włosy. 23.08.10, 09:49
          Mam taki sam problem jak ty .wink
    • tulipanowa_ Re: Proste włosy. 23.08.10, 14:19
    • newborn. . 23.08.10, 14:41
      Ja też tak mam.I nic,kurde,nie pomaga. ;-/
    • nusska Re: Proste włosy. 23.08.10, 21:04
      a jak nakładasz te odżywki prostujące ,to od razu suszysz włosy ,czy ci same wysychają?
      Bo tylko po użyciu suszarki bd miala proste po tych odzywkach ;P
    • kupmiciastko Re: Proste włosy. 26.08.10, 14:47
      prostowanie codzienne nie niszczy bardzo włosów, jeśli odpowiednio je pielęgnujesz.
      Po pierwsze musisz używać dobrej odżywki regenerującej. ( np. Nivea Intense Repair )
      Przed suszeniem spryskać mokre włosy sprayem ochronnym. i suszyć na okrągłej
      szczotce. wink
      Przed prostowaniem należy ponownie, dokładnie spryskać włosy sprayem ochronnym
      do stylizacji. Odczekać chwilę i możesz zacząć prostować. Tu przydaje się jednak
      dobra prostownica, która nie niszczy tak bardzo włosów, najlepiej z jonizatorem
      ( dzięki któremu włosy nie elektryzują się, nie puszą i łatwiej rozczesują ) .
      na koniec można utrwalić włosy odrobiną lakieru. ( najlepiej spryskać lekko
      szczotkę i rozczesać nią włosy. )
      Jeśli jednak boisz się o swoje włosy, możesz prostować je co kilka dni. ;->
      • wyobraznia Re: Proste włosy. 26.08.10, 23:48
        ja tam codziennie prostuję, regularnie chodzę do fryzjera( bajka xdd ) i nie mam wcale
        brzydkich smile
    • kitty Re: Proste włosy. 26.08.10, 23:50
      susz na okrągłej szczotce.
      robię tak co rano od trzech lat.
    • suoik mam tak samo! (; 26.08.10, 23:50
      włosy po umyciu mi się kręcą, robią się z nich fale, albo czasami jest gorzej-
      loki.
      tak samo jak ty, nie chcę mieć kręconych.
      lepiej mi jest w prostych, choć znajomi mówią, że właśnie nie, to ja i tak wiem
      swoje.
      w prostych czuje się lepiej i wygodniej.
      ale nic nie działa- odżywki prostujące, szampony... kompletnie nic!
      a co gorsze, jak wyprostuje i wyjdę na dwór po deszczu, kiedy jest wilgotne
      powietrze, lub w deszcz to włosy natychmiast mi się falują i powracają do
      takiego stanu, jak po umyciu. całe włosy da się przeżyć, ale najgorzej grzywka.
      i mam dobrą prostownicę, ale to nie ma znaczenia.
      nienawidzę swoich włosów i nie wiem już co mam z nimi robić, by były proste. : |
      • kociara17 Re: mam tak samo! (; 27.08.10, 13:09
        Mi się w ogóle nie kręcą sad Mam proste druty!!! Nie chce mieć prostychuncertainchce
        mieć delikatne fale!Papiloty i inne tego typu nie działają na moje włosy.I tak
        są proste i tak! sad
      • aniape17 Re: mam tak samo! (; 27.08.10, 17:43
        suoik- opisując siebie opisałaś mój przypadek wink
        nie ma dobrego sposobu na prostowanie włosów. szampony itp nic nie dają. jedyny
        sposób to prostownica. Ja po prostowaniu włosów przez rok sobie odpuściłam. Albo
        zostawiam je luzem tak jak są, albo nawijam na papiloty. Trzeba cieszyć się z
        tego jakim się jest. Nic na to nie poradzimy.
    • klama_kcmil Re: Proste włosy. 26.08.10, 23:50
      Może spróbuj z szamponem prostującym, albo odżywką.
    • the_best Re: Proste włosy. 27.08.10, 09:18
      ja prostuję prawie codziennie
      i wcale nie mam zniszczonych włosów,
      używam odżywki, i balsamu do prostowania z termo ochroną,
      i mam naprawdę zdrowe, błyszczące włosy.
    • slicznotka1996 Re: Proste włosy. 27.08.10, 13:15
      Ja tez uzywam codziennie prostownicy poniewaz tez mam krecone (mozesz sprawdzic
      na moim profilu mam moje fotki) smile jest specjalny preparat do prostowania wlosow
      znaczy jak prostujesz prostownica to przed tym psikasz na wlosy i ci sie nie
      pala...ja mam 9 prostownic ale mam jedna najlepsza ktora codziennie
      uzywam...musisz sobie zarobic zeby sobie kupic nalepsze nie sa te co sa
      najdroższe tylko te jakie maja funkcje...ale jezeli nie chcesz prostowac wlosow
      to musisz nauczyc sie zyc z kreconymi wlosami... smile pozdrawiam agata kiss :dsmirk
    • nutkaaa Re: Proste włosy. 27.08.10, 13:20
      hm. ? sposób na prostowanie to chyba prostownica a wcześniej jedwab moja koleżanka
      tak robi i nic zero rozdwojonych końcówe poz atym prostuj sobie jak chcesz a ptm
      zzetniesz końcówki odrosną ci znowu poprostujes zi znowu zetniesz zniszczone
      końcówki ;d albo zbieraj a prostownicę nieniszczacą włosów
      mozes zteż (jak ja) umyś głowe i suszyć rozczesujac ze bierzesz włosy na szczotkę i dajesz
      suszarkę to szczotki jadąc w fół , tak sie prostują.
      szczerze kiedys nienawidziłam swoich włosów ! były tragiczne i ogólnie a to dlatego ze
      właśnie usilnei prostowałam a one i tak sie kreciły i rozczesywałąm rano teraz mam sposób

rozzcesuję włosy i myję koło 17 i zostawiam je, układam loczki i sa świetne idę spać rano
      wstaję i ich nie rozczesuję juz wszyscy m mówią ze mam swietne włosy ze krecone i ze
      inne niz wszyscy wszyscy wkoło mają prost ea ja jestem oryginalna i teraz jak juz zobie z
      nimi radzę są moim największym atutem podobają sie wszystkim niektórzy mówia z emi
      zazdroszczą . nie wiem al eteraz bardzo je lubie(:
    • cyrusmiley TU. 27.08.10, 13:23
      ee szczerze to prostownica nie gryzie wink
      rozumiem można nakładać różne preparaty prostujące i wgl.
      ale to i tak nie wypali do końca ;| ( w moim przypadku i wielu innych osób to nie działa. )
      Jest dobry produkt firmy syoss , który nakłada się bezpośrednio na włosy przed
      prostowaniem i chroni on przed wysoką temperaturą.Więc po ,co do cholery kupować
      jakieś tam pasty ;d
    • szatynka Hmmm... 27.08.10, 13:31
      Kiedy wzięło mnie ''na proste włosy'' wiedziałam co będzie, zniszczone,
      wysuszone i chciałam tego uniknąć. Poszłam do fryzjerki, która zajmuje się moimi
      włosami od 6 roku życia albo wcześniej. Doradziła mi odpowiednią prostownicę z
      płytkami, jakiś płyn (nie jedwab), odżywkę i szampon. Stosowałam się do jej rad
      typu : żeby odczekać zanim przejedzie się dwa razy po jednym paśmie włosów by
      miały czas na wchłonięcie powietrza, regularnie smarowałam czy jak to nazwać
      końcówki włosów odbudowującym czymś (musiałabym zobaczyć jak to się nazywa) i po
      wyprostowaniu włosy mam jak naturalne i zdrowe.

Radzę Ci zainwestować to jest głupie oszczędzanie. Oszczędzać można na
      wycieczkach, słodyczach, bzdetach i kosmetykach, ubraniach ale nie na swoim
      ciele. W końcu fajnie mieć w wieku późniejszym włosy wciąż z kolorem, a nie
      siwe. Wiem co mówię, moja babcia ma takie co pozazdrościć można. c;

Dlatego uzbieraj pieniążki i serio jeśli bardzo chcesz mieć proste włosy nie
      bądź głupia i dbaj. Po prostu. Sama mam kręcone i powiem, że prostowanie włosów
      (robię to rzadko bo po prostu doceniam ich urok) nie zmieniło ich skrętów.
      Chodzi o pielęgnacje, a co do domowych sposób to nie znam. Najlepiej iść do
      fryzjerki c;

• vanell. Re: Proste włosy. 27.08.10, 18:11
      ja mam falowane, ale nie kręcone. w każdym razie do prostych mi daleko. niestety
      jedyny skuteczny sposób jaki znam na proste włosy to prostownica.
      • paulinka80223 Re: Proste włosy. 27.08.10, 18:51
        Ja mam akurat szczęście bo mam proste big_grin wink Ale własnie zaczeły mi sie
        końcówki kręcić czasami sobie prostuje ;d ale czasmi i sory nie znam żadnyc
        metod sadsad
    • vhyf_ Re: Proste włosy. 27.08.10, 19:43
      zainwestuj w jakiś dobry ochronny spray, odżywki prostujące. i po umyciu włosów
      i uzyciu tego wszytkiego susz włosy na kwadratowej dużej szczotce aby były gładkie.
      naprawdę to jest dobra metoda! sama mam kręcone kłaki, ale teraz stosuje się
      do tych zasad, włosy są proste i gładkie. może końcówki się falują, no ale wiadomo.
      ja prostownice mam z tych lepszych, włosy prostowałam naqet 2 razy w ciagu dnia,
      a teraz są okropnie suche. końcówki musiałam bardzo mocno obciąć.
      pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka