Dodaj do ulubionych

gust vs.. osobowość

09.08.10, 20:14
hej, cześć i czołem. c;
coraz częściej spotykam się z tym, że ludzie oceniają drugą osobę, po tym
jakiej muzyki słuchają. i tu mam parę pytań do Was-kociaki!

1. czy znaleźliście się kiedyś w takiej sytuacji?
2. czy to "siara" słuchać piosenek od gwiazdek Disney'a, albo (nawet!) disco
polo?

a może wolicie kiedy wasza koleżanka/kolega słucha podobnego rodzaju muzyki?

zachęcam do wypowiedzenia się.

+ pozdrawiam. <3
Obserwuj wątek
    • in_bloom Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:20
      tak chciałabym żeby moje koleżanki słuchały takiej samej muzyki co ja-niestety tak nie
      jest ale nie mam zamiaru im czegoś narzucać każdy lubi co innego.
      • olka34 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 22:34
        każdy lubi coś innego, moi przyjaciele słuchają innej muzyki niż ja ,a mimo jesteśmy
        przyjaciółmi xD. Ja nie jestem fanką gwiazd disneya (polubiłam tylko demi i jej
        fantastyczne poczucie humoru) ale to nie znaczy że jak inni ich słuchają to odrazu "siara"
        a jeśli chodzi o disco polo to uważam że niby wszyscy się z tego tak naśmiewają, a na
        każdej dyskotece to leci - wszyscy umieją się prxy tym bawić big_grin
        • thespragniona : > 16.08.10, 14:36
          Oczywiście, chciałabym żeby moi znajomi słuchali tego czego ja, ale nie słuchają
          i ja nie będę im niczego narzucać. Nieważne czego słuchają, ważne ze sie dogadujemy.
    • dziposs_. Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:23
      > coraz częściej spotykam się z tym, że ludzie oceniają drugą osobę, po tym
      > jakiej muzyki słuchają.
      zgadzam się z tobą ( ;

ja osobiście nie słucham piosenek od Disney'a , więc nie wiem czy to 'siara' ,
      a jeśli chodzi o disco polo to zauważyłam że dla młodzieży to jest wstyd . confused

jestem osobą, która nie przejmuje się opinią innych .
      podoba mi się to fajniee ,
      dla cb wstyd - twoja sprawa .
      nie zmuszam innych żeby słuchali tej samej muzyki co ja.
      a w moim otoczeniu występuje wiele gustów muzycznych i mi to nie przeszkadza
      !

piwo
    • lady_cat Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:26
      słuchając biebera, wszyscy się nasmiewali, ze to jego słucham. juz teraz mi przeszło .<3
    • dream. Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:31
      Nie wstydzę się przyznać, że lubię niektóre piosenki gwiazd disneya - nie ma
      czego się wstydzić , ale wiadomo, że te piosenki nie przypadną do gustu fance
      hardrocka .. Na kotku coraz częściej są kłótnie między użytkowniczkami tylko
      dlatego, bo słuchają innej muzyki, co według mnie jest chore..
    • lilly_ Gust vs. osobowość. 09.08.10, 20:34
      Nie mam nic do ludzi, którzy słuchają Disneya, ale czasami przeginają! Tyle
      wątków o jednym i tym samym, to już przesada. Typu: `Widziałyście już tę
      piosenkę Selenki?` Czy ludzie lubiący innego typu muzykę od razu robią wielkie
      halo, jak ich idol wyda nową płytę, czy coś?
      Moje przyjaciółki mają inne gusty, ale tolerują to czego słucham i za to je
      lubię. Żeby nie było słucham jpopu, jrocka i kpopu, więc wielu fanów nie ma
      takiej muzyki.

Dzięki za uwagę.
      • kacia_6514 Re: Gust vs. osobowość. 10.08.10, 11:38
        Nie słucham takiej muzyki więc nie wiem ,ale u mnie natomiast jak pojadę na działkę ....
        Wtedy oni się śmieją bo oni są fanami DISCO POLO ._.
    • llena Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:39
      nie obchodzi mnie, kto jakiej muzyki słucha, byle by nie krytykować mojego stylu muzycznego,

fajny wątek, pozdrawiam wink
    • anja_ Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:43
      1. nie znalazłam się w takiej sytuacji.
      2. Mnie śmieszy kiedy ktoś powie 'słucham disco-polo', ale jak tak mam. Każdy ma inny gust : -)

Moja koleżanka jak i Ty słucha całkiem innej muzyki niż ja, ale mi to nie przeszkadza.
    • rosalie007 Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:51
      moja przyjaciółka słucha innej muzyki niż ja i mi to nie przeszkadza. ja np.
      oceniam ludzi po tym jakiej muzyki słuchają, bo Ci , którzy słuchają rocka i
      metalu to super ludzie, a Ci co słuchają popu są beznadziejni...
      • fankajoe Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 12:54
        > ja np. oceniam ludzi po tym jakiej muzyki słuchają, bo Ci , którzy słuchają
        rocka i
        > metalu to super ludzie, a Ci co słuchają popu są beznadziejni...

jeżeli tak uważasz to widać, że o ludziach takich jak Ty jest ten wątek... nie
        rozumiem jak można być takim powierzchownym... -,-
        • rosalie007 Re: gust vs.. osobowość 11.08.10, 02:11
          Wyobraź sobie, że tego nie wyssałam sobie z palca, bo wszyscy, których znam i oni
          słuchają popu to debile. Na kotku ostatnio pojawił się wątek o jakimś tam problemie i
          dziewczyna napisała ze bieber jest super a nirvana i ac dc to wycie. Wy wszystkie
          jesteßie takie same szkoda mi na Ciebie czasu
    • goga14 Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 20:52
      pyt 1. nie, nie znalazłam się w takiej sytuacji.
      pyt 2. moim zdaniem to nie jest siara.. mam kilka koleżanek co słuchają Seleny
      Gomez np. ; P
      albo z koleżankami czasami robimy odpały i spiewamy disco polo, albo śląskie
      reggae x d
      <lol2> hehe ; P

fajnie jest jak twoi znajomi słuchają podobnej muzy, no ale nie tylko to się
      liczy... bardziej się liczy osobowość . a nie to jak się ubierają, jak mówią,
      albo jakiej muzy słuchają ....

pozdrawiam,
      xoxo
    • bronex JACHAS!! pizza i wóda!! glosujcie!!11 09.08.10, 21:18
      glosujcie na Domino Jachasia!!!!!11 z domino niebianska skurw.oala cie nie omino!!!!!!!!111
      dziwki i wóda dla wszystkich!!!!1! podwojne!!!!1 zapytacie: a gdzie pizza?!! a ja na to *pstyk*
      !!!!!1 srednia hawajska dla wszystkich!!!!!!!1 bo taka lubie najbardziej!!!!!!!11 albo jeszcze z
      peperoni!!!!!1 do 15zl co chcecie!!!!!!!!1
      www.kotek.pl/kotek/0,103534,7289732.html?user=bronex&photoId=155418
      • silve Re: JACHAS!! pizza i wóda!! glosujcie!!11 09.08.10, 21:23
        ja i moje kumpele słuchamy podobnej a moja przyjaciółka tego samegotongue_out wink
    • cukiereczek. _ 09.08.10, 21:22
      Szczerze,to ja mam w du*ie kto jakiej muzyki słucha.Ważne,że człowiek jest w
      porządku.
    • indywidualistka Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:24
      Właśnie osiągnęłam szczyt głupoty.
      Nic nie zrozumiałam. Hah. big_grin
    • issue Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:24
      to nie ma znaczenia. mam mnóstwo koleżanek, które słuchają zupełnie innej muzyki
      i... toleruję to c; charakter to charakter.
      • niunia5250 Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:28
        issue napisał(a):

> to nie ma znaczenia. mam mnóstwo koleżanek, które słuchają zupełnie innej muzyk
        > i
        > i... toleruję to c; charakter to charakter.

zgadzam się
    • elen Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:26
      jeśli ktoś słucha muzyki podobnej jak ja, jest to dla mnie znakiem, że mam już
      choć jeden ciekawy temat do rozmowy. mamy już coś wspólnego, coś co nas łączy.
      mogę nawet się ośmielić pomyśleć, że ma dobry gust.
      gdy spotykam kogoś o kompletnie odmiennych upodobaniach, wiem, że może być
      ciężko znaleźć temat do zagadania. jednak tacy ludzie są dla mnie bardzo
      ciekawi, chętnie posłucham tego czego oni słuchają, lubię jak dzielą się
      wrażeniami, doświadczeniami.
    • indywidualistka Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:28
      Ooo, już rozumiem.

Nie, nie znalazłam się w takiej sytuacji. Nie oceniam ludzi po tym, czego
      słuchają. big_grin
    • orginalna Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:31
      Oczywiście że fajnie by było gdyby moi friends słuchali tego samego co ja, ale jeśli tak nie
      jest to i tak mi to nie przeszkadza ! Każdy słucha to co mu sie podoba !
    • slodkiporanek Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 21:40
      spotkałam się nie raz z sytuacją kiedy mój gust muzyczny został niemal otwarcie
      wyśmiany.
      nie powiem, ze sie tym przejełam - opinia tej osoby nie obchodzi mnie nawet w
      najmniejszym stopniu.

hm... lubie pogadac z osoba, ktora slucha podobnej muzyki, z ktora moge
      powzdychac nad głosami japońskich wykonawców, ale tak się składa, ze w moim
      najblizszym otoczeniu nie m a takiego człowieka. wiec dyskusje dotyczące moich
      ulubionych zespołów prowadzone są przez Internet.
      Moje przyjaciółki słuchają innej muzyki. dość znacznie różniącej się od tej,
      którą preferuję ja.
      Ale nigdy w mojej obecności nie skrytykowały mojego gustu, rozmawiamy na temat
      muzyki, i zawsze są to miłe pogawędkiwink
    • light Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 22:29
      Ja ogólnie słucham zespołu, który jest bardzo krytykowany przez wszystkich i
      wszystko. Niestety, ludzie jeszcze nie nauczyli się tolerancji. Bo ile to razy
      spotkałam się z tekstami w stylu: "Hahahaha, Azjaci... Hahaha, Japońce...
      Hahaha, Koreance... Przecież tego nie da się słuchać!". No trudno, nie będę się
      nad sobą użalać prawda? każdy lubi co innego i nie będę kogoś dyskryminować, bo
      woli Jonas'ów, czy czegoś tam jeszcze...
      Ale po za tym mam bardzo hmm... rozbudowany gust muzyczny. Słucham i popu, i
      rocka, i j-rocka, i k-music, i j-music, i rosyjskiego rocka, i ukraińskiej
      muzyki, i metalu czasami...
      Więc mogę rozmawiać ze znajomymi prawie o wszystkim i jeśli ktoś chciałby mnie
      ocenić po tym, czego słucham, to miałby spory problem z tym. Bo jeśli istniałoby
      motto: "Jesteś tym, czego słuchasz", to ja jestem jakąś totalną krzyżówką
      genetyczną :3.
    • scream_ tu 09.08.10, 22:36
      1. czy znaleźliście się kiedyś w takiej sytuacji?
      praktycznie ciągle sie w niej znajduje .

2. czy to "siara" słuchać piosenek od gwiazdek Disney'a, albo (nawet!) disco
      polo?
      o gustach sie nie dyskutuje .

a może wolicie kiedy wasza koleżanka/kolega słucha podobnego rodzaju muzyki?
      mam znajomych o różnych gustach . od hip hopu, po [najczęściej] pop, po rocka i
      metalu .
      szczerze to lubie gy ktoś ma też odmienny gust ode mnie i nie chciałabym żeby
      każdy miał takie same zdanie
    • euforiia Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 22:44
      1.tak
      2].tak trochę . .l;
    • panibieber Czasami !!. 09.08.10, 22:45
    • yzz. Re: gust vs.. osobowość 09.08.10, 22:49
      raczej nie znalazłam się w podobnej sytuacji, ale przyznaję, że wolę jeśli moi
      znajomi słuchają podobnego rodzaju muzyki, a jeśli nie, to trudno. w każdym
      razie, staram się im przyswoić moje ulubione piosenki w takiej sytuacji i to
      niemal zawsze działa.
      • apple_pie Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 11:35
        1. nie, nie znalazłam sie nigdy w takiej stytuacji
        2. każdy ma inny gust, a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Każdy lubi co innego więc to jest ich sprawa czego lubią słuchać
    • nick_jonas_jb Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 11:33
      Ja słucham piosenek od gwiazd Disney'a i nie uważam tego za siarę ale Disco
      Polo... uncertain
    • szalonalola Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 11:34
      1 niee
      ja i moja koleżanka lubie różne rodzje piosenke ; D
      2 mi to nie przeszkadza sama słucham pisoenek diney'asmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka