10.08.10, 21:48
Znacie jakieś cytaty z książek? big_grin Jeśli tak to napiszcie je oraz z jakiej
książki pochodzą. (:
Może macie jakieś ulubione?

Bo ja mam np. :
'Zdarzały się jednak takie chwile, kiedy znacząca byla każda sekunda, a
wszystkie szczegóły zapadały w pamięć jak
nigdy.'
'Żyłam, trzymając się kurczowa teraźniejszości. Nigdy nie rozpamiętywałam
tego, co wydarzyło się dzień, czy tydzień
wcześniej, nigdy nie wybiegałam też myślami w przyszłość.'
Oby dwa z Twilight. (:
Obserwuj wątek
    • llena Re: Cytaty? 10.08.10, 21:51
      a muszą być z książek??
      "Żyć w świecie nie rozumiejąc jego sensu to jak błąkać się po wielkiej bibliotece nie dotykając książek"

Pozdrawiam kiss
      • koloorowa Re: Cytaty? 10.08.10, 21:59
        Też fajny (:
        • quelle Re: Cytaty? 10.08.10, 22:01
          Milosc jest jak nasionko lesne z wiatrem szybko leci,ale gdy drzewem w sercu wyrosnie to chyba tylko razem z sercem wyrwac mozna..

Wszyscy jestesmy aniolami z jednym skrzydlem ,mozemy wstac tylko wtedy,gdy obejmujemy drugiego czlowieka

Nigdy nie jest za pozno,aby sie pojednac ,nigdy nie jest za pozno na to ,aby pokochac,nigdy nie jest za pozno aby byc szczesliwym

Zycie to wciaz nieznany brzeg ,plyniemy gdzies daleko nikt do konca nie wie gdzie..
          • quelle Re: Cytaty? 10.08.10, 22:03
            "Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał,to i ja
            istniałabym nadal. ale gdyby wszystko zostało, a on
            zniknął, wszczechświat byłby dla mnie obcy i straszny,
            nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego".

"Nie mogę żyć bez mego życia! nie mogę żyć bez mojej
            duszy"
            • karolusia204 Re: Cytaty? 10.08.10, 22:09
              "Kochać kogoś a potem stracić to jak kupić szczęście a łzami zapłacić"

• paaaty. Re: Cytaty? 10.08.10, 22:05
        "Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. nawet wtedy, kiedy
        rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. czas przemija
        nierówno - raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży- ale mimo to przemija.
        nawet mnie to dotyczy." - New Moon

"Na kogo ja wyglądam? na czarnoksiężnika z krainy Oz? potrzebny ci umysł? potrzebne ci
        serce? śmiało, bierz moje.bierz wszystko, co mam." Breaking Down.

"Bo serce mam ze szkła i jak nic w każdej z chwil może zmienić się w pył.."

"Byłam niczym osamotniony księżyc satelita, którego planeta wyparowała w wyniku
        jakiegoś kosmicznego kataklizmu. mimo jej , ignorując prawo grawitacji,uparcie krążyłam
        wokół pustki po swojej dawnej orbicie"- New Moon

"Zakaz pamiętania, przy jednoczesnym lęku przed zapomnieniem.."- New Moon.

pisałam to z pamięci, więc nie wiem czy wszystko dokładnie zgadza się z książką. smile

mam pytanko co do Twojego pierwszego cytatu: w który momencie był ? przeoczyłam
        go smile
        • koloorowa Re: Cytaty? 10.08.10, 22:51
          ja też dokładnie nie pamiętam, bo już dawno spisywałam te cytaty. (:
      • bananowaa Re: Cytaty? 11.08.10, 09:53
        mam baardzo duzo i nie chce mi się ich wszystkich pisac ale głównie to wszystkie sa ze sagi Zmierzchu. ; ))
      • slodkogorzka Weronika Postanawia Umrzeć 11.08.10, 13:53
        Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się
        jak normalni ludzie.
        Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi,
        ale nauczcie się to robić,
        nie zwracając na siebie uwagi.
        A teraz skupcie się na tej róży i pozwólcie,
        by objawiło się wasze prawdziwe Ja.
        -Co to jest prawdziwe Ja?
        -zapytała Weronika.
        -To kim jesteś, a nie to, co z ciebie uczyniono...

Ludzie nie są w stanie pojąć, co to jest szczęście.

Im szczęśliwsi mogą być ludzie, tym bardziej nieszczęśliwi się stają.

Gdy kobiety decydują się na śmierć, wybierają bardziej romantyczne sposoby – otwierają
        sobie żyły albo przedawkowują środki nasenne.

Człowiek pozwala sobie na luksus szaleństwa tylko wtedy gdy ma po temu warunki.
    • durex_ Re: Cytaty? 10.08.10, 22:04
      Szczescie to po prostu skurcz serca, ktorego doznaje sie czasami, kiedy
      czlowieka przepelnia taka radosc, ze wprost trudno ja zniesc. Znika rownie
      szybko jak sie pojawia. I nie ma go, dopoki nie nadejdzie znowu, by sprawic, ze
      czlowiek uzna zycie za najwspanialszy dar."

serce
      "Ręka Dominika bawiła się jej włosami, wciąż przytul do siebie jej głowę. Drugą
      rękę wyciągnął wysoko w górę i palcami kreślił jakieś magiczne znaki. Widziała
      to na tle ciemnego nieba.
      - Co to znaczy? – szepnęła.
      - To tajemnica.
      - Czy to zaklęcia Ludzi Lodu?
      - Nie. Zaklęcia Dominika.
      […]
      - Chcę, żeby ta chwila trwała wiecznie – uśmiechnął się. – Chcę zatrzymać czas."

romantyczne.

Sama wiesz, czym jest szczęście. To nie jest coś, co można schować i wyjąć,
      kiedy ci znowu będzie potrzebne.

Między siłą uczuć piętnastolatki i dorosłej kobiety nie ma specjalnej różnicy.
      Nie spełniona miłość boli tak samo bez względu na to, ile ma się lat. Miłość i
      ból są nierozłączne i nikt nie zdoła się przed nimi ustrzec. To stara i banalna
      prawda.

Łzy nie mają nic wspólnego ze słabością

wszystko z Sagi o Ludziach Lodu.

mrał kociaki. kiss***
    • lamma Re: Cytaty? 10.08.10, 22:10
      `cóż to za blask
      strzelił nam z okna?
      `
      • quelle Re: Cytaty? 10.08.10, 22:16
        "Kiedy zasieje się ziarno niepewności, to prawie zawsze puści ono pędy\"
        "Świat to potwór zębaty, gotowy gryźć, gdy tylko zechce.\"
        " Nawet dziwna miłość jest lepsza od braku miłości...\"
        "Nadzieja to dobra rzecz, może najlepsza ze wszystkich, a to, co dobre, nigdy nie umiera...\"
      • i_am_fierce 'We śnie człowiek znajduje się we własnym oceanie' 10.08.10, 22:26
        Harry Potter ^^
        ||
        William Shakespeare - Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
        Paulo Coelho — twoje blizny są twoją siłą
        Albert Einstein - Jest tylko jedna droga, która wiedzie człowieka do prawdziwej doskonałości: twarda szkoła życia.

• fantabuu Re: Cytaty? 10.08.10, 22:16
      nie nawidze czytac ! ; )
      • heb Re: Cytaty? 10.08.10, 22:29
        "Pamiętaj także o tym, że kochałam, i że to miłość skazała mnie na śmierć. " -
        Halina Poświatowska

"Nawet jeśli czasem trochę się skarżę - mówiło serce - to tylko dlatego, że
        jestem sercem ludzkim, a one są właśnie takie. Obawiają się sięgnąć po swoje
        najwyższe marzenia, ponieważ wydaje im się że nie są ich godne, albo że nigdy im
        się to nie uda. My, serca, umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły
        na zawsze, o chwilach, które mogły być piękne, a nie były, o skarbach, które
        mogły być odkryte, ale pozostają na zawsze niewidoczne pod piaskiem. Gdy tak się
        dzieje, zawsze na koniec cierpimy straszliwe męki. " - Paulo Coelho

"Los czasem rozdziela bliskich sobie ludzi, żeby uświadomić im, ile dla siebie
        znaczą." - Paulo Coelho

"Zostaw sobie twoje odczucia estetyczne na inne okazje. Zabijaj szybko, jeśli
        chcesz, ale zabijaj! Naucz się, że i ty jesteś zabójcą! Ach! " - Wywiad z
        Wampirem (Lestat do Louisa)

"Czy sądziłeś, że będę twoją córeczką na zawsze? Czy jesteś ojcem głupców czy
        też głupcem ojców? " - Wywiad z Wampirem (Klaudia do Louisa)

I jeszcze wiele więcej
    • behemociara Re: Cytaty? 10.08.10, 22:31
      ''Co to znaczy naprawdę kogoś kochać.?''
      - I wciąż ją kocham [Dear
      John]
    • timestealer Re: Cytaty? 11.08.10, 09:37
      "Mówiłem, ze świat jest absurdalny, lecz zanadto się pospieszyłem. Świat sam w sobie nie
      jest rozumny- i to jest wszystko, co można o nim powiedzieć. Absurdem jest natomiast
      konfrontacja tej irracjonalności z namiętnym pragnieniem jasności, którego głos rozbrzmiewa
      w najgłębszych pokładach ludzkiej istoty. Absurd tyleż samo zależy od człowieka, co od
      świata. Na krótki okres czasu stanowi on jedyną więź między nimi. Skuwa ich tak, jak tylko
      nienawiść może skuwać istoty"

Albert Camus
      • mada_bella Re: Cytaty? 11.08.10, 14:13
        - gdybym mógł śnić,snił bym tylko o Tobie i bym sie tego nie wstydził...
        -"-Przecież ja mam dopiero osiemnaście lat!
        -A ja prawie sto dziesięć. Pora się ustatkować."
        - Ktoś zawsze będzie w pobliżu: Emmett, Alice, Jasper...
        To idiotyczne. Tak się wynudzą, że sami mnie w końcu zabiją" big_grin
        - "O mało nie dostałem ataku serca, kiedy zobaczyłem, co knujesz, a niełatwo
        doprowadzić wampira do takiego stanu"
        - "- Boi się igły - mruknął Edward pod nosem, kręcąc głową. - Sadystyczny
        wampir, który chce ją zamęczyć na śmierć, prosi o spotkanie - nie ma sprawy, już
        leci, już jej nie ma. Ale gdy podłączyć ją do kroplówki..."
        - -Bello, tu Carlisle. Co się dzieje?
        -Ja ... (...) Trochę martwię się o Edwarda ... Czy wampir może doznac szoku?
        -Czy został zraniony?
        -Nie, nie. Tylko zaskoczony.
        -Nie rozumię Bello.
        -Myślę... Więc myślę, że ... Możliwe ... Mogę byc ... w ciąży.
        saga zmierzch
    • mroweczka_xxx Re: Cytaty? 11.08.10, 14:19
      'Zdarzały się jednak takie chwile, kiedy znacząca byla każda sekunda, a
      wszystkie szczegóły zapadały w pamięć jak
      nigdy.'

to mi się spodobało ;D
    • sweet94 Re: Cytaty? 11.08.10, 14:24
      (...)chociaż mówiąc prawdę, rozum i miłość rzadko chodzą w parze za naszych
      czasów.- spodek do tytanii wiliam szekspir, sen nocy letniej akt III scena I
    • tynaz415 Re: Cytaty? 11.08.10, 14:38
      " Cywilizację Miłości zastąpi Cywilizacja nienawiści, a ludzie będą wierzyć, że
      jest tak samo dobra."
      Książka Doroty Terakowskiej "Samotność Bogów" smile
    • ruddy. . 11.08.10, 14:50
      ,,Ale od tego czasu zaprzyjaźnili się z Hermioną. Są takie wydarzenia, które - przeżyte
      wspólnie - muszą się zakończyć przyjaźnią, a znokautowanie trzymetrowego trolla
      górskiego na pewno jest jednym z nich. ''

- Harry Potter i Kamień Filozoficzny, autorstwa J.K. Rowling.
    • beautiful_ Re: Cytaty? 11.08.10, 14:50
      - "Nie bądź głupszy, niż musisz być" - Pamiętniki Wampirów (Damon do Stefana,
      kocham ten cytat xDD)
      -"Życie to jedno wielkie gó... a potem umierasz" - Przed Świtem (Jacob)
      • bezzmian I tak ciężko znaleźć coś nie ze zmierzchu? 11.08.10, 15:18
        "Sarkazm to ostatnia deska ratunku dla ludzi o upośledzonej wyobraźni"

"Tam gdzie jest nieodwzajemnione uczucie występuje nie równowaga sił,można ją łatwo
        wykorzystać,ale nie jest to mądre postępowanie,miłości często towarzyszy nienawiść one
        mogą istnieć obok siebie"

"Słabi często nie wybaczają,to przywilej ludzi slilnych"

• zuziora_ Re: Cytaty? 11.08.10, 15:25
      Było już tysiąc takich wątków? big_grin -.-''

Ale i tak was lubię < 3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka