paaaty. 30.08.10, 10:24 Okładka najnowszego numeru amerykańskiego magazynu "Time" szokuje. Pojawiła się na niej Aisha, 18-letnia Afganka, która odważyła się uciec od męża. W konsekwencji została pozbawiona nosa i uszu. Talibowie wtargnęli do Aishy w nocy żądając zadośćuczynienia za ucieczkę z domu męża, której się dopuściła. Była traktowana jak niewolnica. Bili ją i kopali. Więcej niż pewne jest to, że gdyby nie udało jej się uciec, zakatowaliby ją na śmierć. Lokalny przywódca Talibów był niewzruszony. Karę miał wymierzyć sam mąż. Szwagier Aishy przytrzymywał ją w czasie, gdy ten wyciągnął nóż. Najpierw odciął jej uszy. Następnie nos. To nie jest treść bliskowschodniej powieści kryminalnej. To jest fakt. Wydarzenie miało miejsce w ubiegłym roku, a Aisha przebywa obecnie w tajnym schronie dla kobiet w Kabulu. Mimo niebezpieczeństwa, jakie jej grozi zgodziła się, aby "Time" umieścił jej twarz na okładce. "To dzieje się naprawdę. Jak można się z tym pogodzić?" - mówi dziewczyna magazynowi "Time". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alice.... Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa ..tu 30.08.10, 13:09 właśnie w takich krajach gdzie są ścisłe prawa strasznie droga jest wiza, aby uciec z tam tad . np. taki Egipt. Potrzeba 5 000 $ aby z tam tąd uciec, a przeciętny Egipcjanin zarabia 80 $ na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
nowahaydenka Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 10:34 Boże co to za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
rockville. Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 10:37 na prawdę, to straszne.. aż trudno pomyśleć, że takie rzeczy dzieją się niemal codziennie.. biedna dziewczyna. nawet nie chcę sobie wyobrazić, jak bardzo musiała cierpieć, jak jej zadawali te katusze.. tak, a niektórzy narzekają na to, ze mieszkają w Polsce.. co dopiero mają powiedzieć osoby żyjące w takich krajach jak właśnie Afganistan? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 10:44 Chora kultura i religia, nie rozumiem tego. Ale co to zacofane ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczyca94 Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 11:00 Widziałam ją niedawno w tv.. Strasznie żal mi tej dziewczyny jest młoda i napewno była bardzo ładna ale mam nadzeję że uda jej się opuścić ten chory kraj i znajdą się chirurdzy plastyczni którzy zrekonstruują jej nos i uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mervelous Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 11:09 Smoczyca94 ma rację! To jest chory kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
theklaudia Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 11:13 idioci powaleni ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee ONI są pojebani!!! 30.08.10, 11:23 Już wiele o tym czytałam.. o "honorowych" zabójstwach i właśnie czymś takim Boże to jest chore.. Czy to są ludzie?! Zachowują się gorzej jak zwierzęta! Odpowiedz Link Zgłoś
bieberkax33 Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 11:48 looool. ci faceci myślą, ze kobieta to ich wlasnosc.. ze ma im sprzatac, gotowac i rodzic dzieci. nie powinno tak byc! a poza tym ona ładna byla/jest. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 12:00 No dobra.. teraz się będziecie podniecac.. to ich sprawa a nie wasza Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 12:01 i jeszcze dodam ,że u nich trzeba się trzymac prawa...ogólnie nie twierdze ,że afgan to dziwny kraj ... Odpowiedz Link Zgłoś
dulce_ Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 12:50 słyszałam o tym i widziałam okładkę.. nie wiem jak można zrobić coś takiego drugiej osobie. oni są nienormalni. Odpowiedz Link Zgłoś
tulipanowa_ * 30.08.10, 12:57 A była taka piękna... Tzn. teraz też, gdyby nie ten nos i uszy Co się dzieje z tym światem? Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: * 30.08.10, 13:05 nic się z tym światem nie dzieje, to jest ich religia. tego nie można zmienić. straszne. >.< Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 13:01 przykro sie robie ja sie widzi takie osoby Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 13:26 O mój Boże, jak ludzie mogą być tak okropni?! Biedna dziewczyna musiała prze żyć piekło, bardzo jej współczuje.! Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana676 Re: Afganka pozbawiona uszu i nosa .. 30.08.10, 18:22 Idiotów na świecie nie brakuje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś