hellokinia 09.09.10, 16:49 W następnym tygodniu będziemy zdawać piosenkę na lekcji muzyki i jest jeden problem ..........wstydzę się śpiewać! nie wiem co mam zrobić! Pomóżcie!! a wy jak pokonujecie treme??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek_94 Re: Help!!:( 09.09.10, 16:53 To może zaśpiewaj z koleżanką? razem zawsze rażniej Odpowiedz Link Zgłoś
czekooladowaaa. Re: Help!!:( 09.09.10, 16:57 spokojnie . nie podchodz do tego tak negatywnie . . . sama w klasie nie bedziesz spiewac , inni tez beda to robic . ; p przeżywałam to i jakoś już nie mam z tym problemu ( lata praktyki ). 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka_xxx Re: Help!!:( 09.09.10, 16:57 zaśpiewaj z jakąś dziewczyną co ładnie śpiewa ;] powiedz jej, żeby ci pomogła, a jak nadejdzie twoja kolej śpiewaj ciszej niż ona ;] ja tak zrobiłam jak zaliczaliśmy hymn do bierzmowania z religii ;D Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Re: Help!!:( 09.09.10, 16:59 Też tak miałam Polecam nie patrzyć na klasę (ewentualnie na nauczyciela) i śpiewać "dla siebie" A przede wszyskim się nie stresować bo nie ma czym Życzę udanego śpiewania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Help!!:( 09.09.10, 17:13 Ja też się wstydziłam, ale jak już zaczniesz to później jakoś samo pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mydyingsoul Re: Help!!:( 09.09.10, 17:14 Po pierwsze, to zazwyczaj śpiew ocenia się osobno, także myślę, że opcja śpiewania z koleżanką nie wchodzi w rachubę. Więc radzę Ci, patrzeć się na jakąś ścianę czy coś podobnego. Najlepiej byłoby gdybyś zamknęła oczy i śpiewała dla siebie, jak to koleżanka u góry napisała. A jak nie chcesz śpiewać, bo się wstydzisz to nie śpiewaj. Najwyżej będziesz miała poprawki z muzyki, tego chyba nie chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś