green_alien 03.10.10, 21:33 Stephanie Mayer czy J.K.Rowling ?????I o uzasadnienie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka2691 J.K.Rowling 03.10.10, 21:37 uzasadnienie_ uważam że Harry Potter jest wiele lepszy od zmierzchu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 03.10.10, 21:41 Mayer ? -.- w życiu , nie podobają mi się jej książki. fabuła jest tak banalna i przewidywalna, że szkoda mi czytać jej książek. szczególnie ZMIERZCH. tandeta jak ich dużo. Rowling ? UWIELBIAM , UWIELBIAM , UWIELBIAM. w życiu nie przeczytałam , lepszych książek niż harry <3333333333 . czytając różne części , byłam tym tak wciągnięta że w tym momencie nic się dla mnie nie liczyło prócz książki. osobiście , nienawidzę czytać ale potter , był po prostu zajebisty ; D . Odpowiedz Link Zgłoś
maitsa Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 03.10.10, 21:47 J.K.Rowling Zdecydowanie lepiej pisze W książkach Mayer prawie nic się nie dzieje, są nudne Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 04.10.10, 19:04 Rowling, bo jest najlepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 05.10.10, 21:27 J.K. Rowling. Jak dla mnie jest świetną pisarką i w sumie lubię ją przez wzgląd na sentyment do Harry'ego Pottera Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 05.10.10, 21:35 J.K Rowling. Wiadomo, że większość wybierze Mayer, nie mam co do tego wątpliwości. Dla mnie saga "Zmierzch" jest już bardzo oklepanym wątkiem. Pierwsza część mi się podobała, ale tylko książka. Przy drugiej wymiękłam po stu stronach. Nie dało się tego czytać. "Harry'ego Pottera" przeczytałam około dwadzieścia razy wszystkie części i w ogóle mi się nie znudził. Tam się coś dzieje przynajmniej, wszystko nie kręci się w okół Harry'ego i Ginny! A w "Zmierzchu"? Nawet jak są inne wątki niż miłość Edwarda i Belli to są to wątki tak banalne, że nie dam rady przez to przebrnąć. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
justus Re: J.K.Rowling rządzi 05.10.10, 21:42 jest 100 razy lepsza niż Mayerowa XD Odpowiedz Link Zgłoś
dream. Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 05.10.10, 21:51 ciężko stwierdzić . obie książki tak samo mnie wciągnęły a, że wole romanse więc do zmierzchu bardziej się " przywiązałam " tyle, że fanką harrego byłam przez jakieś 2 lata . więc pozostawiam nierozstrzygnięte . obie są świetne c: Odpowiedz Link Zgłoś
trufla rowling 06.10.10, 17:00 Potrafiła napisać naprawdę wartościową książkę, która sprawia, że aż chce się czytać. Poza tym świat przedstawiony w tej książce jest naprawdę fantastyczny i dopracowany w każdym calu. To tak jakbyś porównywała Ozzy' ego Osoburne' a z Dodą... Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx J.K.Rowling 06.10.10, 18:16 Lepiej i ciekawiej pisze.. nie ma co porównywać.. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaaa Re: stephenie Meyer! 06.10.10, 18:27 Według mnie ona bo pisze fantasyczne ksiazki, ale j.k.rowling nie mozna nic narzucic. Ale tak wolę tamta. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaaa Re: stephenie Meyer! 06.10.10, 18:28 STEPHENIE MEYER! STEPHENIE MEYER! STEPHENIE MEYER STEPHENIE MEYER! ! Odpowiedz Link Zgłoś
slipknot. . 06.10.10, 18:25 nagle brakuje fanek panny mayer. :-o ale ja też jestem za j.k rowling, a uzasadnienie jest proste - uwielbiam harrego pottera. Odpowiedz Link Zgłoś
laney. Rowling! 06.10.10, 18:36 Dlaczegóż wybrałam panią Rowling? Proste jak drut, jasne jak słońce: czytając HP mam wypieki na policzkach i jestem cała rozemocjonowana. Uwielbiam bohaterów, których wymyśliła - są niepowtarzalne! Cała historia jest jedyna w swoim rodzaju. Poza tym posługuje się w swoich książkach o wiele bogatszym słownictwem aniżeli pani Meyer. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: Pojedynek na lepszą pisarkę 06.10.10, 18:31 a uzasadnienie. wedlug mnie zmierzch to najbardziej przewidywalna saga jaka czytalam. nie pomine ze Meyer wziela trzy inne ksiazki, skleila je w calosc i tak powstal zmierzch. a harry? J.k rowling włożyła w te ksiazki wiele pracy i wyobraźni. stworzyla cos oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś