Dodaj do ulubionych

skłamałam, pomocy.

15.10.10, 23:04
okej , w sumie to nigdy nie myślałam że zwrócę się takim problemem do kotka ale już tak bardzo nie wiem co robić , że musiałam.
od kilku lat bardzo się przyjaźnię z dziewczyną z internetu. Kiedy zaczynałyśmy pisać było modne 'nie pisanie z małolatami' i powiedziałam , że jestem starsza o rok później się okazało , że ona jest w moim wieku ale myśli że jestem rok starsza. Bardzo mi w sumie zależy na tej 'przyjaźni' i cholernie glupio mi wciskać jej kit. No ale z drugiej strony to tylko internet i prawdopodobnie nigdy się nie spotkamy , co mam zrobić? bo ja już nie mam zielonego pojęcia.
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: skłamałam, pomocy. 15.10.10, 23:11
      kiedyś zawyżałam w internecie swój wiek bodajże o trzy lata. dwie osoby, z którymi się zaprzyjaźniłam dowiedziały się potem o moim prawdziwym wieku. byłam szczera. to tylko rok. powiedz prosto z mostu, nie powinna mieć za złe, jeśli Cię lubi.
    • kiwi Re: skłamałam, pomocy. 15.10.10, 23:30
      nie mów, że nigdy się nie spotkacie. ja też mam koleżankę, z którą myślałam, ze
      się nie spotkam, ale jednak. a poza tym to masz nauczkę, że kłamstwo nie jest
      dobre i ma krótkie nogi.
    • osiek Re: skłamałam, pomocy. 15.10.10, 23:34
      to przecież nic takiego, jak to było kilka lat temu powiedz, że 'jak byłaś mała to byłaś głupia' i już ; )
    • lady_cat Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 09:59
      to powiedz jej, ile masz lat. nie powinno jej to przeszkadzac, w końcu jesli bd miał tyle
      samo lat . . . to się powinno nasunąc więcej tematów do rozmów. < 3

powodzenia ! ; )
      • miki_jackson Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 10:21
        Przyznaj się, przyjaźń nie uwzględnia wieku wink
        Powodzenia smile
        • smaczniak Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 10:30
          ja osobiście w takiej kwestii nigdy nie skłamałem, jeżeli to tylko przez internet to nie powinna mieć żalu.
          co do spotkania, znam dream tylko z internetu ale zamierzam się z nią spotkać (pomimo tego iż mnie zabije za moje herezje na temat wiary) i będzie to w listopadzie lub grudniu
          • amela Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 10:33
            też kiedyś skłamałam o moim wieku , ale przyjacielowi . big_grin
            bałam się mu powiedzieć prawdę , ale powiedziałam i jest db . ; *
            poza tym to tylko rok . ( :
    • temptation Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 11:44
      Nie powinnaś wgl. kłamać o tym że jesteś starsza- to raz . wink teraz w sumie nie
      masz wyjścia będziesz musiała to ciągnąc , skoro to ''przyjaźń'' z internetu
      przyjaźnią tego nazwać nie można wink
    • mrahmrah_ Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 11:51
      ale ją okłamałaś. O . o
      tak czy inaczej, przyznaj się.
      • gaba97 Jeeej 16.10.10, 11:55
        Idź się pociąć o.O
        Nie no tak serio to skoro się z nią przyjaźnisz no to możesz chyba jej to
        powiedzieć, nie? Jej będzie milej jeżeli dowie się że rozmawia z kimś ze swojego
        rocznika.

tak myślę
    • dream skłamałam, pomocy. 16.10.10, 11:54
      Oj tam. Wszyscy przecież kłamią.

Jednak ja wyznaję zasade: Prawda jest ideą każdego człowieka. Ona toruje drogę nam.
      Lecz jeśli prawdą masz zabić człowieka, to wtedy kłam.
      • fantabuu kłamstwo. 16.10.10, 11:57
        popwiedz prawdę. wkońcu niejesteś starsza o 5 lat. wsumie to nawet fajnie, ten sam wiek.
        więcej tematów do rozów, a po drugie niegdy nie mów nigdy ! może sie spotkacie,
        porozmawiacie i wgl będzie fajnie.
        powiedz prawde, jak się ' przyjaźnicie ' powinna to zrozumiem.
        ja bym się z jednej strony cieszyła, że powiedziała byś mi prawdę a z drugie czuła oszukana..
    • detektywintruz Re: skłamałam, pomocy. 16.10.10, 11:56
      po prostu powiedz jej prawde. jeżeli będziesz to ciągle ukrywać - będzie coraz gorzej. ale z
      drugiej strony wiek chyba nie ma znaczenia. jeżeli naprawde cie lubi, to nie powinno jej to
      przeszkadzać wink
    • jade Przyznaj się że skłamałaś. 16.10.10, 12:00
      To było głupie z twojej strony - uległaś presji innych. Przyznaj się tej
      dziewczynie, jak jesteście przyjaciółkami to wybaczy ci.
      kiss
    • alexis69 Re: skłamałam, pomocy. 02.11.10, 00:19
      Powiedz jej prawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka